Uzak şehirden biri ile evlenmek fikirlerinize ihtiyacım var

Benim için de öyle olacak sanırım bu zamanda işimizin olduğu yerde kalıyoruz

İki taraftan da uzakta yaşayanlar sizin dediğiniz gibi en iyisinin bu olduğunu düşünüyorlar. Benim çevremde herkes en azından birbirine yakın olduğu için pek fikir sahibi olamamıştım ama belki de düşündüğünüz gibi uzak olmak en iyisi yaşamadan bilemeyeceğim

Eltilerim hem anne hem kayinvalideye yakin oturuyorlar. Ve hepsi bana ozeniyor. Kacma derdindeler.
Hatta bir eltim 'kayinvalideden uzaklasmak annemden de uzaklasmak demek ama en guzeli bu' demisti. Katiliyorum.

kültürlerin benzemesi önemli, tabi bu benim tercihim, kimisi için önemsizdir. Bu noktada sizin ne düşündüğünüz önemli. Beklentiniz nedir iyice ölçüp tartmalısınız.

Ayrıca öğretmen eşlerin sözleşmeli öğretmenlik geldiğinden beri aynı şehirde birleşmesi bile bir kaç yıl alırken sizin memleket seçimi yapmaya çalışmanız biraz gereksiz gibi duruyor :) normal kadrolu atanan öğretmen arkadaşlarım anca 10-15 sene sonra memleketlerine gidebildiler (trakyalı arkadaşlarım için söylüyorum)

Yani ikinizin de ataması olsun, yeri yurdu belli olsun, eğer farklılıklar, mesafeler vs. sizin için sorun olmazsa o zaman düşünürsünüz evliliği.

Ben de trakyaliyim. Eşim egeli. Memleketler arası yaklaşık 12 saat. Biz iki aileden de uzak iç anadoludayiz. Ve benim senelik 20 gün izin hakkım var. Her iki tarafa gitmek izni bölmek çok zor oluyor özellikle çocuk olduktan sonra. Ama siz ogretmensiniz tatiliniz bol. Bir de trakyada genelde dışarda okuyan kesim geri dönmüyor . Okuyan kuzenlerim hep şehir dışında evli. Okumayanlar kaldı memlekette . Hatta bi kuzenim karı koca öğretmen memlekete gelmeye vakit bulamıyorlar . Bu gidip gelme işleri tamamen sizle ve eşinizle alakalı. Gidip ailesini görmek isteyen her şekilde gidip görüyor. Bence ilk hedefiniz atanmak olsun. Çünkü biraraya gelmek zor eskisi gibi değil. Ve evlendikten sonra atanmak daha zor oluyor. Çünkü bazı eşler tercihlerde kısıtlayabiliyor.

11 senedir doğup büyüdüğüm yerden, akrabalarımdan, arkadaşlarımdan uzağım. İlk başlarda bu durum evet çok sorun yaratmıyor ama ilerleyen zamanlarda hele çocuk olunca insan yanında bir destek , bir yardımcı istiyor.
hasta olduğunda, mutsuz olduğunda, çocuğun hasta olduğunda, kafanı dağıtmak istediğinde yanında ne bi tanıdık ne bi akraba ne de bi ana baba oluyor.

yaşamayı, evliliği sadece güzel, iyi günler herşeyin yolunda gittiği bir düzen olarak düşünmeyin dünyanın binbir türlü hali var.
bayramda, tatillerde koştura koştura memleketine gidip gelmek, dönme vaktinde büyük hüzünle ayrılmak, her zaman ailenin yanına gitmek için bütçe ayıramamak falan çok zor işler

şimdiki aklım olsa asla ama asla ailemden, düzenimden başka yere gitmezdim. şimdi burada , kendi memleketinde evlenip ailesinin desteğini gören arkadaşlarımı görüp anca iç geçiriyorum.

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah, bence bu işi çok çok iyi düşünün. Erkek arkadaşınız sizin yaşadığınız yere gelebilir, eşiniz size ne kadar yardımcı olursa olsun, sonuçta çocuk bakımı, ev işleri nin büyük bir kısmı sizde olacak, inanın insan destek istiyor,yoruluyor. ayrıca ilerde anne babanız yaşlanacak, Allah korusun hastalık olur bişey olur, onlara uzaktan ne kadar yardımınız olabilir, hep keşke yakın olsam da yardım edebilsem diye iç geçirecdeksiniz.

Ben çanakkaleliyim eşim urfalı, ikimiz de öğretmeniz. Ailelerimiz birbirini bi bizim düğünde gördü bi de benim oğlanın sünnetinde. Ben şahsen bu durumdan çok memnunum çünkü ne kadar çok görüşürlerse o kadar çok sorun çıkıyor.

Kısmet olursa ikiniz de öğretmen olacağınıza göre zaten tayincisiniz göreve %90 doğuda başlayacaksınız, evlenmeseniz de ailenizden uzağa gideceksiniz. Trakyalılar dışarı kız vermeyi hiç sevmez iyi bilirim. Ama eğer atanırsanız yanlarında kalma ihtimaliniz zaten yok.

Bence mesleğinizi elinize alana kadar bu konuda ailenizle hiç tartışmayın. Atandıktan sonraya kim öle kim kala, belki ayrılacaksınız kim biliyor bunu. Kimseyle tanışmak istemediğinizi söyleyip ilişkinize bakın.

Aslında memleket seçmek değil amacım sadece uzaktan biriyle evlenip keşkeleri olan ya da zorluklarından bahsedebilecek birileri var mı diye yazmıştım teşekkür ederim

İlk hedefimiz atanmak inşallah. Öğretmenliğin tatili uzun dediğiniz gibi sizin açınızdan daha zor olmuştur izin bölmek haklısınız benim çevremde de okusa bile bir şekilde ailesinin yanına dönüyorlar aynı zamanda babalarının işlerini devam ettirdikleri için sanırım

Dedikleriniz tam da benim düşündüğüm şeyler aslında evet ileride pişman olmak istemiyorum, ama şimdiden düşünmek için de çok erken geliyor sadece. Çevremde bu kadar dile getiren olunca ister istemez ben de onlardan etkilendim. Bu sefer yanlış bir yoldaymışım gibi geliyor maalesef

Bizim kültürümüzü siz de biliyorsunuz evet dediğiniz gibi hep çevreden biriyle evlensin isterler. Bu yüzden ailem için bu kadar sorun oldu bu şimdiden keşke böyle düşünmeseler Ben de tam sizin gibi düşünüyorum. Daha ilişkimizin devamı bile belli değilken bu kadar detaylı düşünmek doğru değil. Ama anneler ister istemez düşünüyor işte şimdiden. Belki de çok sevecekler ama şuan ön yargılı davranıyorlar

Anneniz bencilce düşünüyor.
Öğretmensiniz ve belki atanacaksiniz hemde 81 ilden herhangi birine annenizin olduğu ilde çalışmak yasamak gibi bir zorunluluk söz konusu değil yani
Öte yandan sevdiğiniz birini bulmuşken sırf annemin bu düşünceleri için vazgeçmezdim.
He farklı durumlar olur sevgilimde güven problemi yaşarım o zaman ayrı
Ama aşk evhama kurban edilemeyecek kadar kıymetli bir duygu

Öğretmen olacaksanız zaten doğu göreviniz olacak ailenizden her türlü uzağa gideceksiniz sonrasında kim bilir nerede çalışacaksınız. Bazen kaderin önüne geçilemiyor bende ailemden uzağa hayatta gitmem diyordum şuan ailem Türkiye'nin bir ucunda ben diğer ucundayım. Yinede mutluyum eşimle. Eğer evlenecekseniz doğu görevi sonrasında nerede yaşayacağınızı konuşmanızı tavsiye ederim yoksa sonradan üzülürsünüz, ben pişman mıyım değilim çünkü eşimi çok seviyorum. Ama çok sevmesem evlenmez memleketimden bu kadar uzağa gelmezdim.

Özetle seviyorsanız denemeye değer, sevginizden emin değilseniz hiç maceraya atılmayın derim

Bütün kalbimle yazıyorum uzakta evli olmak eğer es tarafı ile anlasirsaniz çok iyi gelecektir size. Çünkü birini sevmisken bile bu önemli değilmis gibi sadece memlektte olsun diye başkasını bak diye kafanızı karistirmislar, ilerde evlendiğinizde de farklı konularda karisabilirler. Uzakta olmak kendi minik ailenizi kurmak ve kimsenin karışmaması için çok iyi oluyor. Bu dediğim es ailrsi içinde geçerli tabi. Ben uzak bir şehirde evlendim, eşimin ailesi de çok severim. Şimdi kafam kendi şehrime göre daha rahat. Çünkü benim insanlara hayır diyememe durumum vardi kırmak istemezdim. Üniversite lise bütün arkadaşlarım aynı sehirdeydi. tamam halledelim tamam gidelim hadi gel tamam gibi. Uzakta olunca bu yönden çok rahatladım.

Şuan annem geldi bizimle birlikte kalıyor mesela, keyfi de çok yerinde. Ona da değişiklik oluyor benim şehrime gelmek.

Ben Marmara eşim egeli. Kardeşimin eşi ise bizim şehirden. benim ailem ve kayın ailem hiç sorun yaşamaz, sevgi ve saygı doludurlar. Kardeşimin kayınailesi ve ailem laf sokup, sıkıntı yaşayıp dururlar.

Annem babamın yaşadığı şehirde evlendim. 3 sene sonra onlardan uzağa taşındım. Kayın ailemeden de uzağım. Kafam çok rahat. Çekirdek aile yaşamak, eşine, çocuklarına konsantre olmak müthiş bir şey. Tabi annemin şehrindeki hayatımı ve ailemi özlüyorum ama kendi yaşadığım şehrimdeki huzurumu asla bırakmam.

Evlendiğinizde lütfen ailelere bağlı kalmayın. Eşinşze ve sonrasında çocuklarınıza bağlı olun. Tabi en birinci olan her zaman kendinizsiniz bunu asla unutmayın. bu anlattıklarımın ışığında ailelerin uzak olmasını ve ailenizden uzak yaşamayı çok önemsememenizi tavsiye ederim.

Bir de ben özellikle wvlenmek ve annem çocuguma baksın diye babamlarım yasadıgı sehire geri tasınmıstım sonra hayat bizi başka kıtalara gönderdi. Çok da güzel oldu. İyi ki çocuguma annem bakacaktı ben taşınmam demedim eşime.

Valla Bende öğretmenim. Evlenir benim aileme yakın oluruz dedik. Simdi evlendik ikisinede uzağız. O hala benim aileme yakın istiyor yok diyorum. Bu şehirde kimsemiz yok kafamız rahat. Valla çok memnunum.
Kimsenin olmaması iyi mi peki sizin için merak ettiğimden soruyorum zor olmuyor mu ya da ihtiyaç duymuyor musunuz sanki yalnız kalacakmışım gibi geliyor bana böyle düşününce

Umarım ben de sizin gibi mutlu olurum yazdıklarınızı okuyunca çok sevindim ben de sizin gibiyim aslında hayır deyip kimseyi kırmak istemiyorum ya da üzecek şeyler söylemekten kaçınıyorum. Dediğiniz gibi farklı şehirlerde olunca ailemin de gezip görecek yerleri olacak sonuçta değişiklik olması güzel olur.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi önemli olan benim fikirlerim benim kararlarım. Hayat ne gösterecek bilemiyoruz belki de gözlerinde büyüttükleri gibi olmayacak ama şimdiden kuruntu yapıyorlar maalesef. Böyle olunca ister istemez etkileniyorum ama tavsiyeleriniz çok doğru bu konuda fikirlerimi aileme belirteceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…