-
- Konu Sahibi Ogretmenhnm13
Ne güzel darısı başımıza. Sizin de isteğinize göre atamanız gerçekleşir inşallahBiz de erkek arkadaşımla üniversitede tanıştık, önce o mezun olup atandı sonra ben. İkimiz de devlette öğretmeniz. Ben onun yakınındaki yerleri yazdım, 2.5 saat mesafedeyim. O yüzden ben 3 yılı doldurup (1 yılı geçti bile) eş durumundan tayin hakkı alana kadar bekliyoruz, nişanlanmadık bile. Ben eğer atama durumları varsa ciddi adım için bunların çözülmesinden yanayım, kendim de öyle yaptım, dışarıdan söylemesi kolay denebilecek bir durumda değilim o yüzden.
Teşekkür ederim. Atanmak istiyorsanız umarım atanırsınız siz deNe güzel darısı başımıza. Sizin de isteğinize göre atamanız gerçekleşir inşallah
Çok teşekkür ederim mutluluğunuz daim olsunOgretmenim atandigimdan beri ailemden uzaktayim bu elimizde degil ki sizde muhtemelen uzak yere atancaksiniz...sonra uzaktanda bi esim oldu veee suan ikimizinde memleketine uzak bi yerde gul gibi yasiyoruz evet insan bazen ariyor ihtiyaci oluyor o ayri ama biz cok mutluyuz cok sukur gercekten evlenecegim adam bu diyorsaniz mesafe sorun olmaz
Erken düşündüğümün ben de farkındayım tabiki dediğiniz ihtimaller olabilecek şeyler. Ben bunları sorun etmiyordum aslında tatilde eve geldim bu konular daha uzun konuşulmaya başlandıkça ben de düşünmeye başladım yoksa böyle düşüncelerim yoktuSanki öğretmen oldun,ataman yapıldı..
Şimdi de bunları dert ediyorsun.
Yavrum,ayni yere atanacaginiz belli mi ?
Evlenseniz bile senin veya onun eş durumundan gelmesi zaman alabilir.
Ayrıca ikinizden biri kpss'yi kazanamayabilir.Belki ikiniz birden kazanamayabilirsiniz.
Her şey hazırmış gibi konuşuyorsun da ; senin durumunun bir netligi yok şu an..
Yani boşuna düşünüyorsun.Haydi boşuna demiyeyim de erken diyeyim.
Ben de ortada bir yerde yaşamayı düşünüyordum zaten ve evet tabiki istenilen şehre hemen gelmek kolay değil uzun bir süreç ama biraz yüksek puan alırsam bulduğum ilçede zorunlu görev olarak açılan okullar var imkansız değil sanırım şehrime atanmak tabi hiçbir şeyin kesinliği yokAbim 10 yıldır evli eşinin memleketi ile bizim memleket arası 9 saat kadar . eşinin ailesini sadece düğünde gördüm, ailem de toplasan 10 kere görmüştür . Karı koca öğretmen ortada bir şehirde yaşıyorlar . Hiç bir sıkıntı yaşanmadı . 11 yıldır öğretmenim hala istediğim şehre gidemedim . Sizin atanacağınız bile belli değilken nasıl şehri seçeceksiniz çok merak ettim
Evet benim ailem biraz fazla büyütüyor sanırım. Ve uyuşmak zorunda değiller aslında haklısınızAilemle farkli ulkelerdeyiz. Oluru olmazi kişilere gore degisir. Bana gore benim ailem eşimin ailesiyle uyuşup goruşmek zorunda değil ki zaten kulturumuz uyuşmuyor da, devamli goruşseler anlaşamazlar, goruşmuyorlar. Evlenirken herkes bir araya geldi elbette ustune düşen şekilde gorusuldu, ayni ortamda bulunuldu ama ondan sonrasi yok yani.
Ama işte bu durumun içindeki kişilere gore senaryo baya degiskenlik gosterebilir.
Ucakla 1 saat ustune de max 3 saat araba yolcugunu amma dramatize etmissiniz. Duyan da zimbabweye gelin gidiyor sanacak. Trakya ege akdeniz birbirlerinden cok uzak kulturler degil zaten. Karsinizda iyi insanlar varsa hic bir problem olmaz.
35 yaşında bekar bir kadın olarak söylemek isterim ki mesafe falan.. iki insan arasında sorun olacak son şeylerden sankiHerkese merhaba. Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm ve benim zihnimi aşırı meşgul eden bir sorunum hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Erkek arkadaşımla aynı okulda tanışıp sevgili olduk çok iyi anlaşıyoruz nasipse ikimiz de öğretmen olacağız az bir zamanımız kaldı. Sorun şu ki ben Trakyalıyım erkek arkadaşım ise Akdeniz'de aramızda ortalama 14 saat mesafe var. Benim için sorun değilken ailem için özellikle annem ve ablalarım için bu kadar uzak olması büyük sorun yaratıyor. Nasıl tanışıp anlaşacağız kültürümüz uyuşacak mı iyi insanlar mı neden buralardan birini istemiyorsun diye bir sürü şeyler söyleyip moralimi bozuyorlar haliyle benim de hevesim kırılıyor gerçekten bu kadar zor bir şey mi uzak şehirden biriyle evlenmek? Ablalarımın da aynı şehirden evli olup annemin yanında olmaları da bu durumu etkilediği için benim de uzaklaşmamı istemiyorlar. Bulunduğum şehirde de tanışmak isteyen kişiler olunca haliyle annem neden bu kadar ısrarcısın diye sorguluyor. Bayramda düğünlerde zor gelecekmişim istediğim zaman onları göremeyecekmişim ablaların burda herkes burdayken sen nasıl o kadar uzağa gideceksin diye düşünüyor bir yandan da hak veriyorum sanırım en küçük çocuk olmamın da verdiği bir hassaslık var annemde hala büyüdüğümü içten içe kabul edemiyor. Sen o kadar uzağa gidersen ben nasıl yanına gelirim diye düşünüp duruyor. Ama şöyle bir şey de var erkek arkadaşım ailesine aşırı bağlı biri değil illa ki memleketimde yaşamak istiyorum demiyor istemiyor hatta bu kadar çok istiyorsan sizin oraya yakın bir yerde de çalışabiliriz demişti. Bu durum o kadar çok içimde sorun oluyor ki artık yanlış bişey mi yapıyorum gerçekten mutlu olamayacak mıyız uyuşamayacak mıyız diye kendime sorup duruyorum haliyle erkek arkadaşım da bunu yavaş yavaş hissetmeye başladı. Sizlerin arasından benim gibi durumda olan var mı gerçekten çok mu zor böyle uzak şehirden biriyle evlenmek ya da pişman mısınız keşkeleriniz var mı fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Tabii zaten ben de kendi şehrimize olacağını düşünmüyorum ki yakın olmak da çok mantıklı gelmiyor ama işte bazen annelere laf anlatmak çok zorMerak etmeyin ikinizde yeni atanacaksinız ikinizde 4-5 yıl doğu göreceksiniz öyle Trakya Akdeniz hayalleri kurmayın. Çok zor oralar fosil dolu :)
Amaaann zaten doğu göreviniz var evlenin doğu göreviniz beraber bitirirsiniz. İkinizin ailesine de yakın yaşayamazsınız muhtemelen iç Anadolu da bir yerlerde yaşarsınız. Sen istediğini diret zorunlu doğu görevi yapacağım 4 yıl deTabii zaten ben de kendi şehrimize olacağını düşünmüyorum ki yakın olmak da çok mantıklı gelmiyor ama işte bazen annelere laf anlatmak çok zor
Buna benzer bir konuşmayı ben de onlara yaptım aslında yavaş yavaş fikirlerinin değiştiğini görüyorum. Dediğiniz gibi ablalarımın yakın olması benim için avantaj en azından yalnız kalıyorlar diye düşünmem35 yaşında bekar bir kadın olarak söylemek isterim ki mesafe falan.. iki insan arasında sorun olacak son şeylerden sankimemleketteyim yıllardır, kabul bu arada aynı şehir evliliğin özellikle ilk yollarındaki alışma sürecini nispeten kısaltabiliyor, ama tek koşul da değil benden görüldüğü gibi Kalp var, akıl var, karakterlern uyuşması, dünyaya hayata bakış açıları… farklı olduktan sonra aynı şehirde olmuş ne fayda..
varsayalım ki böyle bir karar aldın,kendi iradenle olmalı bu da. Ailen bu sorumluluğu alabilecek mi? Sen mutsuz bir evlilij yapsan ‘sizin yüzünüzden oldu’ desen ne yapacaklar?
Bu arada ablalarının orda olması sana avantaj bence, uzakta olsalar da sen bari yakından evlilik yap deseler? Yani o daha mantıklı gibi ne bileyim.
Sana müdehale etmemelerini, bu kararın hayatının tamamını etkileyeceğini, olası sorunlarda sorumluluğu kendiniz taşıyacağını hatırlat bence
Tam da bu söz uyuyor zatenDoğmamış çocuğa don biçmek diye bir söz var bu duruma uyan.
Ay ben de nereden buluyorum bu babaanne laflarını bilmiyorum ama aklıma geldi.
Ortada buluşun. Annenlee müdahaleci gibi geldi hatta belki uzak olmanız hayırlı bile olur
Meslek hayatının ilk 5 yılını nerden baksan Iğdır veya muadili bir şehirde geçireceksin..dua edin de birlikte atanıp birlikte gidiyor olun