- 20 Ağustos 2014
- 3.278
- 8.911
- 358
haklısınız yazınız için teşekkür ederim.ben birikim yapmıyorum.masraflarım oluyor kendi ihtıyaclarımı kendım karşılıyorum.çogu zaman dışarda yemek yiyorum.saat 9 da uyandım ama hala yemek yıyemedım.bu evde esir gibiyim benide anlayın.Hanımefendi, öncelikle durumunuz için üzüldüm, ama siz ancak kendinize yardım edebilirsiniz, başka kimse edemez.Çalışmaktan başka çareniz yok gibi görünüyor.
Benim de bir arkadaşım vardı, belli bir yaşa geldikten sonra öz anne babasının yanında bile sığamadı, babası sürekli iş bul diye baskı yapıyor, bu şartlarda onu evde istemediğini söylüyordu.O da evlenip gitmeyi bekliyordu.
Anladığım kadarıyla annenizin eşi, ya evden gitmenizi ya da çalışıp eve katkı sağlamanızı istiyor, sizde çalışsam bile vermek istemiyorum çünkü onun ihtiyacı yok, ben ancak birikim yaparım diye düşünüyorsunuz.Yanlış anladıysam affedin. Ama doğru anladıysam yanlış yapıyorsunuz, o adamın parası bile olsa sizle ilgisi olan bir durum değil, ev masraflarını bölüşmenizi istiyorsa bölüşün, üstelik onur, gurur bunu gerektirir.Eğer bir işe girseniz ve kendi üstünüze düşen durumu karşılasanız sanırım annenizin eşi biraz daha makul olabilir.
Yaşınız küçük değil, insan eşinin bile yeri geliyor yükünü çekmek istemiyor.Eşinden para almak bile ağır gelebiliyor.Düşünce tarzınızı değiştirin bence.Siz onurlu ve üstüne düşeni yapan bir insan olursanız size kimse böyle davranamaz. Birde annem üzülüyor mecbur geri geleceğim demişsiniz.Geri gelmeyin, sanki annenizin üzüntüsünün arkasına sığınıyor gibisiniz.Bağımsız olmanız gereken bir yaştasınız, insan kendi evi olsun ister.
Cidden çok üzüldüm, ama bu işkenceyi çekmeyin o takdirde, anneniz ağlarsa ağlasın, kendi eviniz olsun biliyorum çok zor, uzaktan söylemesi de kolay, kendim edebiyat bölümünü bitirdim ama eşimle evlendiğimde hala okuyordum ve okul bittikten sonra da birkaç ay dışında çalışmamıştım bebeğimde olunca eşimin mesleği de iyiydi bana gerek kalmamıştı, yani deneyimsiz bir şekilde yıllarımı geçirmiştim, sonra eşimi bir anda kaybettim ve o halde ortada kaldım bir çocukla, düzen kurmaya ve çalışmaya uğraştım ama ne bebeğime bakacak biri ne de doğru dürüst bir iş deneyimim vardı, çok iş aradım ama maalesef bulamadım, annemden kalan bir ev olmasa inanın bir çocukla yapayalnız ne yapardım bilmiyorum, o yüzden anlıyorum sizi, çalış düzen kur, ev tut demek kolay ama bunları yapması zor.Ama o evde de yaşanmaz mümkün değil, oradan kaçmak için yapılmış bir evlilikte size mutluluk getirmeyebilir.Neredesiniz bilmiyorum ama yaşadığım yerde eşyalı herşey dahil apartlar var, 500 tl ye bile bulunabiliyor. Asgari ücretli bir iş bulsanız bir de böyle bir yer tutsanız ki hatta şehir değiştirin daha olmadı, az buz kendinize bir hayat kurarsınız.Buyrun benim şehrime gelin size apart bulmanızda yardımcı olayım hatta o arada işte arayayım.haklısınız yazınız için teşekkür ederim.ben birikim yapmıyorum.masraflarım oluyor kendi ihtıyaclarımı kendım karşılıyorum.çogu zaman dışarda yemek yiyorum.saat 9 da uyandım ama hala yemek yıyemedım.bu evde esir gibiyim benide anlayın.
Kimsemiz bir allahımız var hanımefendi.Beni anneannem ve dedem buyuttu anneannem vefat ettı.ama dedem 92 yaşında.onada teyzem bakıyır bakıma muhtac.anneme kaç kere dedım beni tek bırakma bu hayatı gögusleyelım çalısalım ama isyemıyor.cesaretı yok.benim gitmemı istemıyor annem evden ancak üvey babama bu benım çocugum o yoksa bende yokum dıyemıyor.babamda kafası her attıgında git evimden diyor.sonra araya çocukları girip barıştırıyorlar.senelerdir böyle bizim evin durumu
Çok teCidden çok üzüldüm, ama bu işkenceyi çekmeyin o takdirde, anneniz ağlarsa ağlasın, kendi eviniz olsun biliyorum çok zor, uzaktan söylemesi de kolay, kendim edebiyat bölümünü bitirdim ama eşimle evlendiğimde hala okuyordum ve okul bittikten sonra da birkaç ay dışında çalışmamıştım bebeğimde olunca eşimin mesleği de iyiydi bana gerek kalmamıştı, yani deneyimsiz bir şekilde yıllarımı geçirmiştim, sonra eşimi bir anda kaybettim ve o halde ortada kaldım bir çocukla, düzen kurmaya ve çalışmaya uğraştım ama ne bebeğime bakacak biri ne de doğru dürüst bir iş deneyimim vardı, çok iş aradım ama maalesef bulamadım, annemden kalan bir ev olmasa inanın bir çocukla yapayalnız ne yapardım bilmiyorum, o yüzden anlıyorum sizi, çalış düzen kur, ev tut demek kolay ama bunları yapması zor.Ama o evde de yaşanmaz mümkün değil, oradan kaçmak için yapılmış bir evlilikte size mutluluk getirmeyebilir.Neredesiniz bilmiyorum ama yaşadığım yerde eşyalı herşey dahil apartlar var, 500 tl ye bile bulunabiliyor. Asgari ücretli bir iş bulsanız bir de böyle bir yer tutsanız ki hatta şehir değiştirin daha olmadı, az buz kendinize bir hayat kurarsınız.Buyrun benim şehrime gelin size apart bulmanızda yardımcı olayım hatta o arada işte arayayım.
hiç bilmiyorum ne beni savunuyor ne benimle geliyor ne gitmemi istemiyor arada kalmışCidden fena bir durum üzücü.
Önce sizin sonra annenizin açısından .
Cesareti yok ,peki neden ?
Engelleyen şeyi tam olarak ifade edebilir misin.
Çok te
hiç bilmiyorum ne beni savunuyor ne benimle geliyor ne gitmemi istemiyor arada kalmış
İśine gelmedimi allah sizin gibilerden korusun sizin gibiler derken neyi kast ediyorsunuz hanımefendi buraya konu açma sebebiniz nedir gerçekten akıl almakmı yoksa acıtasyonmuSize cevap vermeyecektım ama yazacagım.bu iş evde oturup klavyeden cevapla olmuyor hanımefendi.sen otur çocugunu büyüt benim derdimle uğraşma.sen beni anlayamazsın.Allah sen ve senın gibilerden korusun
ANNE sebebi ne diye direk sormadın mı ?[/QUOTA
Annem ile dialogumuz yok benimle konuşmaz pek.o benim kızım diyemez sadece dışarı çıkıp hava alıyor evde sıkıntı olunca
Bunu düşünüyorum artık.ama işe girmem gerek başka yolum yokOzaman devletten yardım isteyin
Bu hayat bu şekilde geçmez.
Tercih yapmak zorundalığına anneniz sizi sokuyor.
Oh be biri de icimden gecenleri yazmis. Miy miy miy bu ne böyle
Okuyanda 32 degil 12 yasinda bi cocuk sanar. Icim kiyildi valla. Millet o yasta arkasinda kimse olmadan kac cocul bakiyor olmadik yerden imkan yaratiyor. Gerekirde sokak sokam dolasip biseyler satiyor. Hala cocukmus..... yok daha neler.
Bıde adını "MASUM" yapmıs ergenler gıbi.acıtasyon yapmakta son nokta
Vay be helal olsun teyzene vala Allah yardımcı olsun.bnde basta kucuk sandıö yorumlarda öğrendim 32 yaşında oldugunu. Allah akıl fikir versın ne dıyelimBende iste o yüzden ufak daha orta okul aileye muhtac bi yavrucak sandim. Valla öyle olsa ben bile kol kanat gererdim. Ama benden büyük bu ablamiz. Kusura bakmasinda kimse bu yastaki bi kadina bakmak zorunda degil. Adam da belli ki esiyle basbasa kalmak istiyor artik. Yani su anda bende ailemin yaninda calismadan yan gelip yatsam bi süre sonra onlarda da yeter artik kendi hayatini kur diye. Öz olsa bile der yani bunu. Teyzem iki cocugula dul kaldiginda 26 yasindaydi dil bilmedigi yol iz bilmedigi yabanci bir memlekette. Cocuklarin En büyügü yeni okula baslamisti üstelik bide kocada kalma 50 bin euroluk borcu vardi. Ise girdi kapiyi cocuklarin üzerine kitleyip gitti calisti. Iki güne bir yarim paket makarnayla idare etti ama kimse bana bakmadi diye aglamadi.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?