• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey Babam Beni Evde İstemiyor

Kirgin coceklerdeki mesude mi annen anlamadimki nasil sessiz kalir kadin ya ben anne degilim o duyguyu tatmadim ama pes yani annen vazo gibi bitki gibi furacagina o herifi atsin evden
tutamadım kendimi :olamaz:
kemalim-yapmaz_860413_m.png

Vay be helal olsun teyzene vala Allah yardımcı olsun.bnde basta kucuk sandıö yorumlarda öğrendim 32 yaşında oldugunu. Allah akıl fikir versın ne dıyelim
Toplumumuzda evden ayrılmanın yeni bir hayat kurmanın tek yolu bir koca bulmak gibi görünüyor.Toplumun çoğu çalışıyor bile olsanız evlenmediğiniz takdirde, ayrı ev tutacağım dediğinizde sanki çok marijinal bir talepte bulunuyorsunuz gibi davranıyor, kızlarda da fazla vizyon oluşmuyor maalesef, kendisini alıp götürecek, tüm kötülüklerden kurtaracak bir prens hayaliyle yaklaşıyorlar olaya.Bu denli istenilmediğinin bilindiği hatta haykırıldığı bir yerde bir insanın ısrarla duruyor olması üzücü bir öğrenilmiş çaresizlik sanırım.14 yaşındaydım annemi kaybetmiştim ve babam evlenebilmek için beni yanında istemiyordu, sana bakmak zorunda mıyım ben dedi, ertesi gün yurt arayışına girdim, bir ay dolmadan da kendi isteğimle yetiştirme yurduna gittim.Katlanılacak şey değil doğrusu.

Toplumumuzda evden ayrılmanın yeni bir hayat kurmanın tek yolu bir koca bulmak gibi görünüyor.Toplumun çoğu çalışıyor bile olsanız evlenmediğiniz takdirde, ayrı ev tutacağım dediğinizde sanki çok marijinal bir talepte bulunuyorsunuz gibi davranıyor, kızlarda da fazla vizyon oluşmuyor maalesef, kendisini alıp götürecek, tüm kötülüklerden kurtaracak bir prens hayaliyle yaklaşıyorlar olaya.Bu denli istenilmediğinin bilindiği hatta haykırıldığı bir yerde bir insanın ısrarla duruyor olması üzücü bir öğrenilmiş çaresizlik sanırım.14 yaşındaydım annemi kaybetmiştim ve babam evlenebilmek için beni yanında istemiyordu, sana bakmak zorunda mıyım ben dedi, ertesi gün yurt arayışına girdim, bir ay dolmadan da kendi isteğimle yetiştirme yurduna gittim.Katlanılacak şey değil doğrusu.

Bak canım sen bunları yaşadığında 14 yasında kucucuk cocukmussun ama ayaklarının üstünde durmussun ıste benım konu sahibine bukadarbukadar kızmamın nedenı bu

Konu sahibi ablacıgım benden yaşça büyüksün sana kendi basımdan geçenleri anlatayım. Senden 5 yaş küçüğüm. Babamı kaybettigimde sadece 9 yaşındaydım. O zaman zarfında yemediğimiz dayak işitmediğimiz hakaret kalmamıştı. Annem baba evine döndü ve Dedem alkolikti. Annem işe gider biz dedemin dayaklarını yerdik. Annem 3 sene sonra evlendi. Çok üzücü şeyler yaşadım küçücük yasımda ama asla pes etmedim. 17 yasında üniversite kazandım okudum asla kimseye aman dilemedim. Otobüs bileti alıp ailemin yanına tatillerde dönebilmek içi günü birlik garsonluk bulaşıkçılık yaptım. Okulu kazandığımda yurda giderken bir tane pantolonum vardı sadece. Altı yırtık ayakkabılarla karda kışta okula gittim. Üni bitip işe girene kadar ev temizliklerine gittim. Ama asla kimseden para beklemedim. Bir gün temizliğe gittiğim evde yabancı uyruklu aile İngilizce benimle dalga geçiyordu sözleri bitince İngilizce karşılık verdim. İnanamadılar. Utandılar sadece. Ona rağmen pes etmedim mücadeleme devam ettim. Akrabalarım Benim kötü yola düşeceğimi sandıklarını ama şaşırttığımı söylediler. Çünkü kimseye arkamdan konuşturmadım. Ben bunları yaşarken çok ama çok gençtim. Siz 32 yasında kocaman bir kadınsınız. Nasıl başka insanlardan beklenti içine girersiniz bilmiyorum ama bir silkelenip kendinize gelin! Çalışın kendi evinize çıkın. Hayatı dramatize etmeye gerek Yok. Eliniz ayağınız var. Neden ciğeri 5 kuruş etmeyen birini kendinize söyletiyorsunuz. Kader böyle diye kabullenmeyin. Herkes kendi yolunu kendi şekillendirir. Size tek duam umarım aklınız başınıza gelir ve ayaklarınızı yere basarsınız. Başka türlü bir kurtuluş yolu görünmüyor.

32 yaşında Hale’n çocuk hissediyorum sözünü ancak şöyle söylersiniz: siz çalılıyorsunuzdur. Bir yetişkin olarak elinizden geleni yapıyorsunuz ama yine kötü muamele vardır: içinizde bir şeyler eziliyordur.

Sizinki öyle değil. 32 yaşında bir insan her türlü çalışır. Aklı keser ne yapması gerektiğini. Bu yaşta insan hala üvey babam bana baksın, ben annemin yanında demirbaşım diye duruyorsa evde, rahatsız edebilir yani, çok da anormal değil.

Bu yaşta çalışmanızı, eğer o evde yaşıyorsanız destek olmanızı bekliyordur. Ben de ilk mesajınızdan 15 yaşında filan çocuk, babası istemiyor sanmıştım.

Benim eşim iflas etmişti, ben 8 aylık hamileydim. 22 yaşındaydım. haciz geldi, evde ne var ne yok götürdü. Bebeğim erken doğdu, muhtemelen stresten. Evde buzdolabı, çamaşır makinesi, tv hiçbir şey yok.

Millet Doğum için ziyarete gelirdi, dolabı açardım, bir şey yok İkram etmeye. Küp şeker koysam yenir mi acaba diye düşündüğümü hatırlıyorum.

Benim ailem de çok zengindir bu arada. Ama babam ilgilenmiyordu, bakmıyordu. Evlendi, artık kendi düşünsün diye. Yani bekarlığımda her yaz yurt dışına tatile filan giden biriyken, eşim iflas edince o durumlara düştüm.

Burger kinglerde iş aradım, kasiyer olarak filan. Üniversite mezunu olarak istediğim yüksek işlere girmek kolay değildi gerçekten arada biri olmayınca. O zaman çıtayı düşürmek gerekli. Asgari ücrete talip olmak gerekli.

Bıgün de bir tanıdığımız yanındaki genç elemanı anlatırken şöyle dedi: şimdi gençler hep ilk parayı soruyorlar, maaş ne kadar. Bu çocuk abi, parasında değilim, bana iş öğret ne verirsen yaparım dedi. Aldım, şimdi de yanımdan ayıramıyorum artık. Vazgeçilmez elemanım oldu dedi.

Siz de bu yaşta henüz gecikmiş sayılmazsınız. Karın tokluğuna da olsa, iş öğrenmek için bir yerlere gidin. Yol parası, karın yokluğu bile yeter. Siz iş öğrenmek isteyin yeter.

Yeter ki sizde gayret olsun. Hem evde daha az kalmış olursunuz, hem de en azından eve bir katkınız olur, faydasız durmazsınız.

Yaşınızı öğrenince, size hak veremedim. O yaşta kimi zaman insanın öz babası bakmak istemiyor, evde durunca gözüne batıyor.

Bekarsınız, çocuk yok. Sizi bağlayan bir şey yok. Sabahtan akşama çalışabilirsiniz.

Bu üvey baba ve savunmayan anne meselesi değil.

En alttan başlayın, bir yerden başlayın yeter ki. Siz de bir istek göremedim ben.iş ilanlarından her gün bir kaçına gitseniz, muhakkak bir yere girersiniz.

Helal olsun size minicik cocukmussunuz yurda gittiğinizde.ama istenmedgniz yerde durmamıssınız.

Kadınların okumasının çalışmasının gerektiğinin kanıtı bir konu bence. Yok ben çalışmayım çocuğuma bakayım evimle ilgileneyim kocam bana bakar mantığı bana çok yanlış geliyor. Çalışmak isteyen her türlü çalışır, iş bulmak zor olabilir ama acil durumlar için de bazen statünün, eğitiminin çok altında işler yapmak durumunda kalabiliriz. İş beğenmemezlik yapmamalıyız. Ben üniversite mezunuyum, Allah muhtaç etmesin ama icabında evlere temizliğe de giderim, apartman da temizlerim.

Adam da 32 yaşında birisine bakmak istemiyor belli ki, çalışın ya ayrı eve çıkın ya da eve katkıda bulunun.

kullanıcı pasif olmus neden bilmiyorum ama üzüldüm. Aklıma gelmedı ama belki yatılı çocuk bakıcılıgı ya da ev yardımı konusunda temızlık vs gibi yatılı işler bulabilirdi:(

öyle mi diyorsunuz? bilmem ki kim bilir ya gercek mi yalan mı? ben bazen inanmıyorum tabi belkide bizim gibi safları kekleyen bi erkekte olabilir bu.

öyle mi diyorsunuz? bilmem ki kim bilir ya gercek mi yalan mı? ben bazen inanmıyorum tabi belkide bizim gibi safları kekleyen bi erkekte olabilir bu.
Bana oyle geldi.Isi gücü boş vakit geçirmek olan bir erkek veya bayan gibi.Herkese çok inanmamak lazım.Saflik değil de iyi niyetle yaklaşıyoruz sonu farklı oluyor.Gercek yaşantı da aynısı.

Back