Yapmadım zatenLütfen siz yorum yapmayın bana.acım ve çaresizliğim yeter bana
Onun için sordum
Neyse ne
Yinede Allah yardımcın olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yapmadım zatenLütfen siz yorum yapmayın bana.acım ve çaresizliğim yeter bana
Çıkamıyor bir adını 2 edemezmiş.arada kalıyor kendisiAnnende oturup agliyor mu sadece alip seni cikamiyor mu o evden bukadar mi muhtac o adama kusura bakmayinda ben boylelerini anlayamiyorum elin herifi ocon evladimdan olsem vazgecmem
Bir seçim yapmakta zorlanıyor anne sonuçta evladından vazgeçemez hem pastam dursun hem karnım doysun olmaz. Sen kendine bir hayat kur ayakların sağlam yere bassın belki oda gelirZaten psikolojik destek alıyorum.ama annem evde kalmamı istiyor ama gelgelim sahıp çıkmıyor bana sözlerıyle bunu ifade etmıyor
Çeyiz çok mu lazım ? Söylediği gibi kesse bu adam seni ,nolacak ? Çeyizinle birlikte gömerler seni , Allah korusun ..Yok annem vermez babamın ihtıyacı yok zaten.ben o parayı alıp eve çıksam eskiden 1 sene ayrı evde kaldım tüm birikimim gıttı.belkı bir kısmetım çıkar çeyızımı alırım bana çeyız alacak kımsem yok
Günaydın öncelikle yazınız içime su serpti çok teşekkür ederim.yaşadığım şeylerden ve duyduğum laflardan sonra kendime güvenim gitti kendimi tam ifade edemiyebilirim kusura bakmayın.Annem evlenirken ben lise okuyordum anneannemlerin yanında ama annemin çocugu yok başka bana çok düşkündü herhafta sonu buraya geldim.sonra ise Üvey babam Bir kızın yanı annesinin yanı diyerek beni kabul etti.17 yasında annemin yanına geldim.Ben iş aradım sonra ama babam durmuyordu annemle en ufak sorununda annemi boşamakla tehtıt edıp sonra benım işyerıme gelıyordu.3 kere yaptı bunu bizi dedemlerın evıne göturcekmıs.sonra araya birilerı girip ortam düzeldi. babamın söylemiyle nerden bileyim evlenir gider diye kabul ettim seni diyor.Zaten sonrasında senede 1 yada 2 kere istemiyorum senı evdeler başladı.en sonunda 8 sene sonra ayrı eve çıktım.kimse inanmıyor ama gerçekten iş bulamadım.artık heryer tecrübe istiyor.insanlar gıt fabrıkada çalıs dıyor ben onu denedım.yine girerım ama türkiyede çok yer kapandı alım pek yok torpilin yoksa bunu anlamıyorlar.Ama evde oturmuyorum sadece Cv gönderiyorum fırmalara işim olsun istiyorum ama kısmet.Allah bir kapı açıcaktır elbet.Kardeşim günün hayirli ve guzel gecsin.
Mesajlarinin bir kismi cok safi gercekten. Sana dualar ettim sabah. Edecegim de.
Allah insani hayatinda zaman zaman kabz dedigimiz durumlara sokar ki, kendisine daha cok yapisalim diyerekten. Daha sonra gelir "bast" yani genislemeler, ferahlamalar. Kabz-i bast denir buna da. InsaAllah yasadigin bu nev'den bir seydir dedim.
Senin yasadigin kadar can tehlikesi olmasa da, benim de uvey annem ve uvey babam var uzun yillardir. Bazen dunyanin en tatli ve iyi insani olsalar da, en nihayetinde el oluyorlardi bana da. Kafamdaki sorunlardan derslerime odaklanamadigim cok zaman bilirim. Eger imkanin varsa muhakkak oku. Yaşı falan dusunme bizim bölümde kac yasinda insanlar okullarini bitirip de meslek sahibi olmuslardi. Ve canim kardesim, guzel ahlakli bir insanla ama bak altini ciziyorum, mal demiyorum yakisiklilik demiyorum; "guzel ahlak" diyorum; hayatini birlestirmek icin cok dua et. Eger bu olmazsa evliligi kesinlikle onermem yoksa işler daha kotu olur. Ben inaniyordum ki Allah insani iki yerden de mahrum birakmaz. Icinde buyudugum aileden yuzum gulmediyse esimden guler derdim. Cok sukur ki binlerce sukur diyorum simdi. Bunlari sana umit olmasi icin yaziyorum lutfen yanlis anlama kardesim. Insanin böyle zamanlardaki en buyuk ihtiyaci umittir zira bilirim.
Onun haricinde yetimin hakki cok agirdir, arşı titretir. Kendini sakin yalnız hissetme tamam mi? Sen sahipsiz degilsin senin bir malikin var bunu unutma. O eve ekmek giriyorsa orada senin de hakkin kayitli, caresizsin cunku.
Benim ablam da 32 yasina kadar ailesiyle kalmak durumunda kaldi. Cok zorlandi, zaman zaman siginamadi. Ama vazgecmedi, simdi hepsini atlatti cok mutlu cok sukur. Sen de başarabilirsin.
Buzdolabını acamamayi, wcye gidememeyi daha turlu turlu seyi ben de bilirim. Ama gececek uzulme.
Bir de saygisiz davranma hic olur mu? Bazilari buna cok dikkat ediyor.
Onun haricinde kimse seni kesemez ne hakla? Bir sorun oldu mu hemen ama hemen korkmadan polisi ara. Sakın korkma. Sakın. Canindan onemli hicbir sey yok. Kac senedir evliler bilmiyorum ama evlenirken evlendiği insanin bir kizi oldugunu -ve bu yetim bir kiz evladı- biliyordu bu adam. Bunu ongormeliydi. Ihtimalleri düşünmeliydi. Sizin eviniz mi onun evi mi bilmiyorum ama annenin eviyse gidecek biri varsa o gitsin once. Sakin korkma. Isiracak kopek havlamaz.
Annem 2 gundur sessiz zaten çok konusmayız.küçükken çok mutluyduk evlendi annem değiştı hep yemek hazırlayan sanki çok muhtacmıs gıbı davranmaya başlayan biri oldu.ben dedım ilk başta bende küçüktüm gel ayrıl kabul etmedı çünku akıl veren çok herkesın evlılıgı iyi degılmıs bana öyle dıyor.annem gitmemi istemiyor bu evden.ancak evlenırsem gidebilirim lütfen anlayınAnnenize yazıklar olsun bir koca için evladını ezdiriyor.. Siz o adamı istemeseydiniz acaba anneniz yine zırlarmıydı yoksa size çemkirirmiydi?
Ben 10 sene çalıstım zaten şuan işsizim ama iş bulamıyorum.diyelımkı buldum annem ben evden gidersem çok üzgün.bunu denedim 1 sene ayrı yaşadım araya akrabalar girip geri getırdıler benı.evi taşıdım diyelim hanımefendi annem hergun aglıyor ben yıne bu eve gelıcem o kadar uğrasım ne olucak ev tasımak kolaymı.benim istegım işe gırıp hayırlı bir eşim olup bu evden gitmek.bu adama birisinin dur demesi yoksa gitmeyi çok düşündüm olmuyor inanınyaş olmuş 32 .
Bu yaşına kadar bir işe girsen en az 10 yıllık çalışma hayatın olurdu .
İşt her zaman demişimdir. Çocuklar annelerını babalarını örnek alıyor . Bende 5 yaşında babasız kaldım .
Annem 30 yaşındamıydı neydı .
Evlenmedı kadın ya 3 kıza bır adam getırmek ıstemedı .
aç kaldık , açıkta kaldık !
ne iş bulsa yaptı .
Büyüttü çocuklaırnı .
Sense çocugun bıle yok ya !
Ne demek üvey baba evınde sürünmek !
Silkelen kendıne gel .
Kadıııınn kadınnn 32 yasında "arkanızda kimse olmasa çocuksun "falan Dion bizler 12.15 yasında çalışanlar ekmeğini tastan çıkaranlar gorduk .Sen zaten kafanda bitirmişsin çalışmayı kendı ayaklarının ustunde durmayı. Sana suan ne desek boss
Benimle aslında bir derdi yok ama batıyorum bu kişiye.istemıyor kendısı. Bakmak zorunda degılmıs.konuşmayı denedım istekleri bitmiyor kurallar koyuyor akşam ezanında evde olacakmışım işe girersem eve yardım edecekmısım.10 sene çalıstım birikimlerim oldu ama sonra issiz kaldıgımda eve çıktıgımda onlarla idare ettim.üvey babamın ihtıyacı yok kendısı çift emeklı ve ev kendısınınKuzum benim ya ne biçim varlık bu vicdansız senle alıp veremediği ne açık açık konuşmadınızmı hiç
Size cevap vermeyecektım ama yazacagım.bu iş evde oturup klavyeden cevapla olmuyor hanımefendi.sen otur çocugunu büyüt benim derdimle uğraşma.sen beni anlayamazsın.Allah sen ve senın gibilerden korusunOh be biri de icimden gecenleri yazmis. Miy miy miy bu ne böyle
Okuyanda 32 degil 12 yasinda bi cocuk sanar. Icim kiyildi valla. Millet o yasta arkasinda kimse olmadan kac cocul bakiyor olmadik yerden imkan yaratiyor. Gerekirde sokak sokam dolasip biseyler satiyor. Hala cocukmus..... yok daha neler.