Üvey anne olmak

Her yorumu tek tek okumadım sadece sizin ilk yazdığınızı okudum. Bence olaya ilk önce "üvey" kelimesini bırakarak başlayabilirsiniz. Birinin bu kelimeyi bana kullandığını duysam sanırım ben de onu asla sevmezdim.

Ayrıca sizin ya da çocuğun yapabileceği pek bir şey yok bence. İş eşinizde bitiyor. Arayı bulması gereken ve çocuğuna sizi sevdirmesi gereken o.

Mobilyalarda bile olgun insanmış gibi çocuğunun fikrini alması kötü bir şeymiş gibi yazmışsınız ama bence bu olumlu bir yaklaşım. Benim 3 yaşında kuzenim var, doktoru "ona elbise vs alırken onun da fikrini sormalısınız" demiş kuzenime. Bu bağlamda, sıklıkla yaşadıgı evde market/mobilya konusunda bilgi sahibi olmasi çocuğun da hakkı.

Ama dediğim gibi bu olgun yaklaşımı sizin konunuzda da göstermeli eşiniz. Çocuğunu karşısına alıp artık sizin hep onlarla kalacağınızı, kardeşinin annesi olacağınızı ve mutlu bir aile olduğunuzu söylemeli. Defalarca belki de.

Edit; off eski konuymuş hevesle uzun uzun yazmıştım bi de

Herkes neden kadına saldırıyor ya hu . Resmen sosyolojık olarak incelenmesi gereken bir durum . Kız başına geleni anlatmış günümüzde birçok bayan eşinden ayrılıp ikinci eşe kabus gibi çökmüş sanırım ki ikinci eşe saldırıyor . Boşanan çocuklara yapılan en büyük kötülük onları şımartmak hayattan kopuk yetiştirmek onlara gerçeği söylememek . Burada tüm suç erkeğin ne çocuğun me ikinci eşin

Konuyu baştan beri okuyorum şu an. Diyebileceğim tek bir şey var: Tanrı hiçbir çocuğu üvey annenin eline düşürmesin.

Eşinizin çocuğunu kabullenip sevmeyecekseniz, onu öz evlat gibi benimsemeyecekseniz -ki bu çok zor biliyorum- boşanmış ve çocuklu bir adamla evlenmeyin bir zahmet. Saçmalıkta zirve. Siz yokken o çocuk vardı ve eşinizin canı, kanı. Kusura bakmayın da kimse çocuğunu eşi istiyor diye üzmemeli, uzak tutmamalı zaten.

Kız yeni bir kardeşi adım kadar eminim ki kabullenmeyecektir. Birgün öldürmeye kalksa hala konu sahibini mi kötüleyeceksiniz? 8 yaşında ki bir çocuğun elini yıkamayı bilmemesi çok tuhaf değil mi? Sorumluluklarını almaması filan?

İyi de çocuklar zaten kardeşlerini kıskanırlar. Aynı anneden ve babadan olan çocuk bile kardeşini öldürebiliyor. Kaldı ki kadın adamın sorunlu olduğunu ısrarla görmek istemiyor. Günah keçisi olarak çocuğu görüyor. Boşanmayı tercih edebilirdi. Ya da evlenmeden önce kendisine şunu sorabilirdi: Ben "üvey anne" olabilir miyim? Çocuk, hele ki kız çocuğu başlangıçta benden nefret edecek. Buna dayanabilir miyim?

Valla ben boşanmış çocuklu bir adamdan evlenme teklifi aldım, fikirlerimiz falan da aynıydı. Ama ne yaptım? Kabul etmedim. Çünkü çocukları çok seviyor olsam da beni babasıyla arasına giren kara çalı olarak göreceğini bildiğim bir çocukla anlaşamaz, onu da mutsuz ederdim. O yüzden hiç bu işe girişmedim. Vicdanım çok rahat.

Ortaokula gidiyordum ..komsumuz 2 kiz 1 oglan cocugu vardi.birgun dedim.ki anne ,ayse teyze cocuklarina iyi davranmiyor hic sizin gibi degil
Cevap o uvey annesi
Ben cok sasirdim.ben cocuk halimle anladim.sonra da evi terketti cocuklar herhalde simdi tam hatirlayamacagim.

E
Eşini sizi düşünmüyor. Ne diyeceğimi bilemedim.Kızı için her şeyi düşünürken sizi yok dayama.

Konuya bak sinir harbi yaşadım. Kocaman kadın 8 yaşında çocukla sidik yarıştırmış bir de evin hanımıyım falan demiş. Yok sen Hürrem Sultansın bir de yani 8 yaşında çocuk kendi başına banyo yapamayabilir dağınık da olabilir normal şeyler bunlar. Herrr şey gözüne batmış herrr şey. Kendi çocuğuna yapılsa hoşuna gidecek hareketler “üvey” çocuğa yapılınca sorun olmuş.

Yani şimdi en baştan belliymiş sorun olacağı. Kendiniz diyorsunuz hersey aleyhimizdi. Ve çocuk yapmak için. 1sene önce evlendin ve hemen çocuk yaptın. Daha evlilik oturmadan ve üvey çocuğu tanımadan. Bile bile lades demişsin. Cocuk doğunca kardeşine zarar verebilir, onu istemeyecek, babasını paylaşmak istemeyecek, sen birsey desen üvey anne olacaksın, her dediğin batacak, eşin taraf tutmak zorunda kalacak, eşin daha kızına baba olamamış ki bunu yazmışsın şimdi de çocuğuna babalık yapmasını bekliyorsun. Zor günler seni bekliyor

şahsi fikrimce, hiç evlenmemiş bekar kadının çocuklu erkekle işi olmaması lazım..!! Hatta çocuklu boşanmışlar bile yüzsüz yüzsüz çocuğu olmayan kişileri tercih ediyor..!!neden!?! Çünkü elalemin çocuğuyla uğraşamam kafasında oluyorlar.. anladın!! Bir kadın olarak söylüyorum çocuklu boşanmış kişi başa bela olur. Derdi bitmez. En başından hiç bulaşmayın dicem ama bu konuda iş işten geçmiş maalesef.. Davul bile dengi dengine..!! çocukla adam Çocuklu biriyle evlensin çocuğu olmayan da çocuğu olmayan birini tercih etsin aksi halde ciddi bir eşitsizlik olur

Biri hürrem mi dedi

Merhabalar. Son durumumuz nedir? Ayrıldınız mı, yoksa sorunlarınızı aşabildiniz mi ? Merak ettim

Konuyu başından sonuna kadar işsiz gibi okudum. Anladığım tek şey evlenip çocuk yapmamam gerektiği. Yaşayacağımızın garantisi yok. Çocuğumuz başka insanların eline kalırsa dünyada cehennemi yaşayabilir.
Ayrıca anne ve baba olmak dünyanın en zor şeyi. Herkes altından kalkamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…