- 3 Eylül 2020
- 3.403
- 5.953
-
- Konu Sahibi melankolik_24
Ben size daha fazla zaman harcayamacağım üzgünüm. Değer verip o kadar yazdığımın ana fikrini anlayamamış hala nokta atışı öneri istiyorsunuz. Olabilirse yolunuz açık olsun.Benim önerilerim size uymaz ya da önerileri önemsemediniz derken bile inanilmaz önyargilisiniz. Benim sartlarimdan bihaberken bulasik yikadim falan demenize gerek yok. En basindan belirgin öneriler verip su uygulamalari kullanabilirsiniz sunlari yapabilirsiniz demeniz yeterdi. Ben de size tesekkürümü ederdim konu kapanirdi. Yabancilarin masterini yapmak icin ülkemuz haricindeki üniversiteleri tercih etmeleri her seyi acikliyor zaten ki ben bizim üniversitelerimiz kötü demedim. Teoriler cok iyi ama pratik yok dedim.
Ayrica egitim icin gelmedim ben buraya evlenip geldim siddetten dolayi ayrildim konularim var zaten burda. Türkiyeye geri dönmek yerine burda kalip Türkiyeden olan diplomami burda tanitmaya calisiyorum. Bunun icinde masteri sart kostular ve ögretmen olarak calisabilmem icin ikinci bir alanda daha egitimim olmasi gerekiyordu. Ikici alan olarak ispanyolca sectim cünkü dillere ilgi duyuyorum. Esimden ayrildim burda akrabamda yok tek basima yilmadan ayakta kalmaya calisiyorum eski esin dedigi sen burda üniversite okuyamazsin burda Türkiyeden gelenleri asar lafini kendime hirs yaptim. Cok az bir parayla burda tek basima bu okulu bitirmeye calisiyorm. Yirmili yaslarda da degilim. Sizin sartlariniz varki oraya gittiniz profiline sahip degilim yani.Ben kendimi değil, sizin yaşınızda ve konumunuzda olan, yüksek lisansını Türkiye'de sizin beğenmediğiniz eğitim sistemi içerisinde yapan öğrencilerimi yüceltiyorum.
Burda size birçok yapıcı yorum yapıldı, umursamadınız.
Benim önerilerim size uymaz ne yazık ki. Şartlar farklı. Lisansa başladığım ilk dönemimden itibaren hem okudum hem çalıştım ben. İlk iki sene bulaşık da yıkadım, kasiyerlik de yaptım kulaklıkla yabancı hikayeler dinleyerek. Yaz tatillerinde turist rehberliği yaparak dil konusunda geliştirdim kendimi para kazanırken. 3.yılımda bir şirkete satışçı olarak girdim, yabancı misafirlerle konuşarak daha da ilerlettim. 6 sene sonunda dış ticaret müdürü olarak ayrıldım, yüksek lisans doktora derken öğretim üyesi oldum.
Eğitim dönemimde yurt dışına çıkma imkanım olmadı maddiyattan dolayı. Kendi imkanlarımla yetiştirdim kendimi her anlamda.
Kendimi yücelteceksem bu anlamda yapabilirim sanırım. Yabancı dil alanım değil ama yurt dışı üniversitelerle eğitimci değişimine gidiyorum yıllardır, Avrupa üniversiteleri kütüphanelerinde ekonomi üzerine kitabım yer alıyor ve şu an pandemi dolayısıyla online misafir konuşmacı olarak katılıyorum.
Kendinizi geliştirin dememdeki sebep bu. İmkanlarınız yerinde ki eğitim için gidebilmişsiniz. Fırsatlarınızı iyi kullanın. Eğitim sisteminin içinde kendinizi en üst seviyeye taşımak size bağlı..
Harcamayin zaten cünkü ben de ugrasmak istemiyorum sizle.Ben size daha fazla zaman harcayamacağım üzgünüm. Değer verip o kadar yazdığımın ana fikrini anlayamamış hala nokta atışı öneri istiyorsunuz. Olabilirse yolunuz açık olsun.
Hic cekinmeden İngilizce iyi konusamadıgınızı söyleyin kimse sizi yadırgamıycaktır Aksıne herkes yardımcı olur.Bilindik bir üniversiteden diplomam oldugu icin kabul aldim. Yazmakta okumakta dinlemekte hic sorun yok her seyi anliyorum. Konusma pratigim yok sadece
Aslinda gecen derste biraz konustum ama cok kisa. Her hafta bir konuda makale yaziyoruz, ögretmen bizi gruplara ayiriyor ve grup üyeleri birbirinin yazilari hakkinda yorum yapiyor belli kriterler var ona göre yanlislari düzeltiyor. Orda konustum mecbur kaldim cünkü grupta sadece üc kisiydik ama kisa kisa konustum. Digerleri durmadan bes alti dakika konusabiliyor. Benim hatam kendimi cok karsilastiriyorum onlar konustukca benim kendimi eksik görmem. Bir de grubun cogunlu Avrupali ben bir kac yabancidan bir tanesiyim. Kendimi rahat hissetmiyorum. Mesele dersler online degilken ögretmenler digerlerine kendi adlariyla seslenirken bize siz diyorlardi. Belirgin olmasada dislanmisim hissine kapiliyorum.Hic cekinmeden İngilizce iyi konusamadıgınızı söyleyin kimse sizi yadırgamıycaktır Aksıne herkes yardımcı olur.
Avrupa da herkesin en az 3 dili vardır İngilizceyi ana dili gibi konusurlar dogal olarak Türklerin de yabancı dilinin iyi olmadıgını iyi bilirler Ama hic ayıplamazlar daha cok yardım ederler kimse sizle dalga gecmez kötü yorum yapmaz ögretmeninize durumu acık net anlatın Emin olun ki size cok yardımcı olcaktır. Kuzenim 6 ay erasmus yaptı cek cumhuriyetinde 5 yıl İngilizce okudu tr de iki kelimeyi bir araya zor getiriyordu 6 ayda dili cok gelişti Sosyal cevre cok önemli bir de hangi ülkedesinizAslinda gecen derste biraz konustum ama cok kisa. Her hafta bir konuda makale yaziyoruz, ögretmen bizi gruplara ayiriyor ve grup üyeleri birbirinin yazilari hakkinda yorum yapiyor belli kriterler var ona göre yanlislari düzeltiyor. Orda konustum mecbur kaldim cünkü grupta sadece üc kisiydik ama kisa kisa konustum. Digerleri durmadan bes alti dakika konusabiliyor. Benim hatam kendimi cok karsilastiriyorum onlar konustukca benim kendimi eksik görmem. Bir de grubun cogunlu Avrupali ben bir kac yabancidan bir tanesiyim. Kendimi rahat hissetmiyorum. Mesele dersler online degilken ögretmenler digerlerine kendi adlariyla seslenirken bize siz diyorlardi. Belirgin olmasada dislanmisim hissine kapiliyorum.
Herkesin tatile gittigini düsünmek ve garibanlar diye dalga gecmek. Ingilizcesi süper oldu derken o süperin ölcegi nedir?
ben ilk cümlemde ironi yapmıştım, öğrencilerin devamlı işyükü altında olmadığını söylemek istedim. “Hangi ara” dedirtecek kadar yoğun değiller yani, ekstra çalışmalara vakitleri varHerkesin tatile gittigini düsünmek ve garibanlar diye dalga gecmek. Ingilizcesi süper oldu derken o süperin ölcegi nedir?
Peki doğduğu andan beri edindiği anadilini mükemmel konuşan kaç kişi var ki İngilizce eğitimi kanayan yara oluyorSuc sizde degil bizdeki egitim sisteminde heleki ingilizce egitimi ulkenin kanayan yarasi.2.siniftan 12.sinifa kadar her kademede haftada en az 2 saat ingilizce dersi var ama kendimizi tanitacak kadar ingilizcemiz yok.
Ben de öğrenmem sanıyordum ama translation derslerimde anladım.şu yabancı dizilerden nasıl ingilizce öğreniliyor taktik verir misiniz ya
senelerdir yabancı dizi izlerim ama sadece izliyorum anlaşılan
ingilizce altyazılı izleyenleri duydum, türkçesini bilmeden nasıl anlayacam anlam veremedim.
siz neler yaptınız ?
Gecen dönem ögretmenin birinin görüsme saatinde yanina gidip durumumu acik acik anlattim. Bir de lisans egitimimi bitireli yaklasik 10 sene oluyor. Mastera baslayaki bir bucuk ya da iki sene. Aradaki yedi sene malesef basarisiz bir evlilikle gecti. Ögretmene bunlari anlattim yedi senedir ingilizceyle ilgili bir sey yapmadim dedim, yadirgamadi ben Türkiyeye gitsem ayni seyleri yasasam belki bu kadarini bile yapamam dedi motive etti beni. Bu dönemki ögretmen biraz farkli sert görünüyor ve yabancilara ön yargili gibi o yüzden konusmaya cekiniyorum:)Avrupa da herkesin en az 3 dili vardır İngilizceyi ana dili gibi konusurlar dogal olarak Türklerin de yabancı dilinin iyi olmadıgını iyi bilirler Ama hic ayıplamazlar daha cok yardım ederler kimse sizle dalga gecmez kötü yorum yapmaz ögretmeninize durumu acık net anlatın Emin olun ki size cok yardımcı olcaktır. Kuzenim 6 ay erasmus yaptı cek cumhuriyetinde 5 yıl İngilizce okudu tr de iki kelimeyi bir araya zor getiriyordu 6 ayda dili cok gelişti Sosyal cevre cok önemli bir de hangi ülkedesiniz
Aferim size, bütün günün alkışlarını ve takdirini verdik, tamam mıdır?İşte bende diyorum ki siz o ögretmene bağlı kalmayın niye kalıyorsunuz ağzıni bağlayan yok .hanımefendi imkan yaratın .Kendinize sınır koymayın .Ben Türkiye'de yaşıyorum aman asla öğrenemedim diye bir şey yok .Siz Amerika da da olsanız size bağlı öğrenmek .
Valla yoruldum ugrasmaktan insan asil derdini unutuyor bir de bunlarla basetmeye calisiyor.Aferim size, bütün günün alkışlarını ve takdirini verdik, tamam mıdır?
Çünkü burada sizin başarınızı konuşmuyoruz, konu sahibinin eksik olduğu yönü en kısa zamanda nasıl pekiştireceği hakkında önerilerde bulunuyoruz da...
İrdelenecek konu var, acilen fikir üretilmesi gereken konu var.Valla yoruldum ugrasmaktan insan asil derdini unutuyor bir de bunlarla basetmeye calisiyor.
Göz attim ama inanilmaz pahali Türkiyede daha ucuz sanirim. Bir blogerin indirim kodunu uyguladim yine de pahali üc ayda 300 € gibi bir sey. Cok degil mi? Aklima bir sey daha geldi speaking partner icin ilan vermek. Burda cok oluyor öyle ilanlar. Skpe üzerinden falan konusabiliriz. Gelecek haftaki ders icinde notlar alip konuscagim cümleleri hazirlarim üzerinde calisirim birazİrdelenecek konu var, acilen fikir üretilmesi gereken konu var.
Sizinki aciliyet teşkil ediyor ve bilgiye odaklı yorumlar olmalı.
Evet keşke böyle olmasaydı, keşke eğitim sistemimiz muhteşem olup, bizlere sosyal hayatta da zaman bırakıp, kendimizi her alanda geliştirebileceğimiz bir perspektif kazandırıp ayrıca gerçek dünyaya hazırlasaydı ama ahlanma dönemi başka zaman, şuan başka mevzu var.
Bu arada yorumlarda gördüm, yeğenimize sordum şuan camblyt programıno oldukça öneriyor, bir göz atın derim.
300 euro bizim için aşırı pahalı tabii tl den çeviriyoruzGöz attim ama inanilmaz pahali Türkiyede daha ucuz sanirim. Bir blogerin indirim kodunu uyguladim yine de pahali üc ayda 300 € gibi bir sey. Cok degil mi? Aklima bir sey daha geldi speaking partner icin ilan vermek. Burda cok oluyor öyle ilanlar. Skpe üzerinden falan konusabiliriz. Gelecek haftaki ders icinde notlar alip konuscagim cümleleri hazirlarim üzerinde calisirim biraz
Bu tarz bir cümleye ben de yorumumda yer verdim,ancak sizin yaptığınız gibi harfleri eğip bükerek yapmadım. yine de bu lafınızın bana da geldiğini düşünerek yorumunuza cevap vermek istedim.
insanlar hakkında bilip bilmeden yorum yapmamalısınız. Öyle bir cümle kurmuşsunuz ki sanki burada eğitimsiz,boş insanlarız ve gelip bilip bilmeden yorum yapıyoruz? Doktorum, B2 seviyesinde ingilizce biliyorum, belki akademik düzeyde konuşamam ama en azından ''2 cümleyi rahatlıkla bir araya getirip,yol tarif edebilirim.''
Türkiye'de doğup büyüdüm, eğitimini Türkçe veren bir üniversitede okudum, ancak kendi gayretlerimle İngilizcemi geliştirdim. Evet haklısınız,Türkiye'de verilen pratik eğitim oldukça yetersiz; ancak bu yalnızca yabancı dil alanında değil,çoğu alanda bu şekilde. Kendi alanımdan örnek gösterecek olursam,6 sene tıp eğitimi alıp yeni mezun olmuş olan bir doktorun damar yolu açamadığını gördüğünüzde de aynı yumuşaklıkla yaklaşacak mısınız? yeni mezunsun yeterince pratik yapmamış olabilirsin,üzülme geliştirirsin diyecek misiniz?
inanın tıp fakültesinden eline hiç şırınga almadan mezun olan insanlar var. neden? çünkü devamlı teorik derslerin ağırlığı altında ezilip, kaliteli pratik eğitim alamıyorlar. Bu normal bir durum mu? asla değil! Evet bu okulun da bir eksiği ama öğrencinin de eksiği. mezun olduktan sonra yapacağı iş belli, sürpriz yumurtadan çıkmıyor bu iş. o yüzden mezun olmadan önce gerekli yeterliliğe ulaşmak için bireysel çabası da gerekiyor öğrencinin.
yani konu sahibi İngiliz dili ve edebiyatı bölümü okuyup mezun olduktan sonra hala '' 2 kelimeyi bir araya getirip, yol tarif edebilecek'' düzeyde İngilizce konuşamıyorsa,sizce de bu biraz abes bir durum değil mi? Burada eleştirilen şey akademik düzeyde konuşamaması değil, yol tarif edebilecek kadar bile konuşamıyorum demesi.
Şimdi bana ''tıp ayrı, orada insan hayatı söz konusu,hataya yer yok'' falan demeyin, ben işin orasından bahsetmiyorum. Her alandaki öğrencinin okuldan mezun olurken en azından asgari ölçüde ve elzem konularda yeterlilik kazanmış olması gerekmektedir.
bu konudaki asgari yeterlilik ise '' 2 kelimeyi bir araya getirip,yol tarif edip, günlük yaşantısını idame ettirebilecek düzeyde ingilizce konuşabilecek seviyede olmak'' oluyor.
ve yine evet,eğer belli başlı kriterleri bile sağlayamadığımı düşünüyorsam,o aşamada yurtdışında master'a falan başvurmam. önce kendi eksiklerimi kapatırım.
(konu sahibinin kendi cümleleri üzerinden cevap verdim, 2 kelimeyi bir araya getiremiyorum vb. diyen kendisiydi.)
( yorumunuza saygı duyuyorum,herkesin görüşünü dile getirme özgürlüğü var,ancak sizinle aynı görüşte olmayan diğer üyelerin hakkında hiç de hoş olmayan bir üslupla yorum yaptığınız için karşılık vermek istedim. iyi forumlar diliyorum )
Dil dile degmeden olmaz diyorsunuz yani:)) benim icin de pahali 300 euro calisiyorm cünkü. Ücretsiz uygulamalara acigim:)300 euro bizim için aşırı pahalı tabii tl den çeviriyoruz
Çok mantıklı dediğiniz yöntem, ya bana kalda direkt chat odalarına girin diyeceğim tanışma sitelerine, amaç başka olsa da konuşma konuşmadır yahu
Pardon siz kimsiniz de bana terbiyeni takin diyebiliyorsunuz? Yazdigim yorumda hangi cumlem veya kelimem terbiye sinirini asmis? Size ne oluyor da kendi uzerine alindiniz size mi yaptim yorumumu? Asil siz terbiyenizi takinin. Ogretmensiniz diye bana ordan atar gider yapamazsiniz. Sizin seviyenize inmeyecegim bile, yazik sizin ogrencilerinize. Su uslubunuza bir bakin.
Benim yaptigim yorumda kendi yasadigim durumu, kendi tecrubemi anlattim. Siz at gozluklerinizi takmaya devam ederek egitim sistemimizde hicbir sorun yok demeye devam edin. Ben ortaokulda iken ingilizce dersine 3 yil lboyunca giren almanca hocasinin suclusu da devlet degildir zaten. Suclusu biz kendisini gelistiremeyenleriz. Ben Turkiye'de de ingilizce egitimi gordum, Hollanda'da da. Ikisini pekala karsilastirabilirim. Tek tarafli konusan sizsiniz. Televizyon karsisinda pineklemedim cok sukur. Su an iki yabanci dili ana dilim gibi konusabiliyorum ve universite mezunuyum. Elbette insan kendisini gelistirmelidir, sadece okulda verilen egitimle yeterli olmayabilir. Ama okulda bize birsey katamiyorsa ve biz hep kendi cabamizla birseyleri ogrenmek zorunda isek. Okula ve ogretmenlere ne gerek var o zaman. Kendi caban olmak zorunda ama okullardaki egitimin yetersizligini de gormezden gelemezseniz.
Dedigim gibi siz at gozluklerinizi takmaya devam edin..
Amaca giden yolda yer yol mübahtır bence, sosyal media candırDil dile degmeden olmaz diyorsunuz yani:)) benim icin de pahali 300 euro calisiyorm cünkü. Ücretsiz uygulamalara acigim:)