Utaniyorum

Ben size daha fazla zaman harcayamacağım üzgünüm. Değer verip o kadar yazdığımın ana fikrini anlayamamış hala nokta atışı öneri istiyorsunuz. Olabilirse yolunuz açık olsun.

Ayrica egitim icin gelmedim ben buraya evlenip geldim siddetten dolayi ayrildim konularim var zaten burda. Türkiyeye geri dönmek yerine burda kalip Türkiyeden olan diplomami burda tanitmaya calisiyorum. Bunun icinde masteri sart kostular ve ögretmen olarak calisabilmem icin ikinci bir alanda daha egitimim olmasi gerekiyordu. Ikici alan olarak ispanyolca sectim cünkü dillere ilgi duyuyorum. Esimden ayrildim burda akrabamda yok tek basima yilmadan ayakta kalmaya calisiyorum eski esin dedigi sen burda üniversite okuyamazsin burda Türkiyeden gelenleri asar lafini kendime hirs yaptim. Cok az bir parayla burda tek basima bu okulu bitirmeye calisiyorm. Yirmili yaslarda da degilim. Sizin sartlariniz varki oraya gittiniz profiline sahip degilim yani.

Bilindik bir üniversiteden diplomam oldugu icin kabul aldim. Yazmakta okumakta dinlemekte hic sorun yok her seyi anliyorum. Konusma pratigim yok sadece
Hic cekinmeden İngilizce iyi konusamadıgınızı söyleyin kimse sizi yadırgamıycaktır Aksıne herkes yardımcı olur.

Hic cekinmeden İngilizce iyi konusamadıgınızı söyleyin kimse sizi yadırgamıycaktır Aksıne herkes yardımcı olur.
Aslinda gecen derste biraz konustum ama cok kisa. Her hafta bir konuda makale yaziyoruz, ögretmen bizi gruplara ayiriyor ve grup üyeleri birbirinin yazilari hakkinda yorum yapiyor belli kriterler var ona göre yanlislari düzeltiyor. Orda konustum mecbur kaldim cünkü grupta sadece üc kisiydik ama kisa kisa konustum. Digerleri durmadan bes alti dakika konusabiliyor. Benim hatam kendimi cok karsilastiriyorum onlar konustukca benim kendimi eksik görmem. Bir de grubun cogunlu Avrupali ben bir kac yabancidan bir tanesiyim. Kendimi rahat hissetmiyorum. Mesele dersler online degilken ögretmenler digerlerine kendi adlariyla seslenirken bize siz diyorlardi. Belirgin olmasada dislanmisim hissine kapiliyorum.

Avrupa da herkesin en az 3 dili vardır İngilizceyi ana dili gibi konusurlar dogal olarak Türklerin de yabancı dilinin iyi olmadıgını iyi bilirler Ama hic ayıplamazlar daha cok yardım ederler kimse sizle dalga gecmez kötü yorum yapmaz ögretmeninize durumu acık net anlatın Emin olun ki size cok yardımcı olcaktır. Kuzenim 6 ay erasmus yaptı cek cumhuriyetinde 5 yıl İngilizce okudu tr de iki kelimeyi bir araya zor getiriyordu 6 ayda dili cok gelişti Sosyal cevre cok önemli bir de hangi ülkedesiniz

Suc sizde degil bizdeki egitim sisteminde heleki ingilizce egitimi ulkenin kanayan yarasi.2.siniftan 12.sinifa kadar her kademede haftada en az 2 saat ingilizce dersi var ama kendimizi tanitacak kadar ingilizcemiz yok.
Peki doğduğu andan beri edindiği anadilini mükemmel konuşan kaç kişi var ki İngilizce eğitimi kanayan yara oluyor

Ben de öğrenmem sanıyordum ama translation derslerimde anladım.
Şuan anlamıyoruz gelse de bir metin gördüğünüzde anlayacaksınız
Kulak dolgunluğu yolu ile öğrenme bu.

Gecen dönem ögretmenin birinin görüsme saatinde yanina gidip durumumu acik acik anlattim. Bir de lisans egitimimi bitireli yaklasik 10 sene oluyor. Mastera baslayaki bir bucuk ya da iki sene. Aradaki yedi sene malesef basarisiz bir evlilikle gecti. Ögretmene bunlari anlattim yedi senedir ingilizceyle ilgili bir sey yapmadim dedim, yadirgamadi ben Türkiyeye gitsem ayni seyleri yasasam belki bu kadarini bile yapamam dedi motive etti beni. Bu dönemki ögretmen biraz farkli sert görünüyor ve yabancilara ön yargili gibi o yüzden konusmaya cekiniyorum:)

Aferim size, bütün günün alkışlarını ve takdirini verdik, tamam mıdır?

Çünkü burada sizin başarınızı konuşmuyoruz, konu sahibinin eksik olduğu yönü en kısa zamanda nasıl pekiştireceği hakkında önerilerde bulunuyoruz da...

Valla yoruldum ugrasmaktan insan asil derdini unutuyor bir de bunlarla basetmeye calisiyor.

Valla yoruldum ugrasmaktan insan asil derdini unutuyor bir de bunlarla basetmeye calisiyor.
İrdelenecek konu var, acilen fikir üretilmesi gereken konu var.
Sizinki aciliyet teşkil ediyor ve bilgiye odaklı yorumlar olmalı.
Evet keşke böyle olmasaydı, keşke eğitim sistemimiz muhteşem olup, bizlere sosyal hayatta da zaman bırakıp, kendimizi her alanda geliştirebileceğimiz bir perspektif kazandırıp ayrıca gerçek dünyaya hazırlasaydı ama ahlanma dönemi başka zaman, şuan başka mevzu var.

Bu arada yorumlarda gördüm, yeğenimize sordum şuan camblyt programıno oldukça öneriyor, bir göz atın derim.

Göz attim ama inanilmaz pahali Türkiyede daha ucuz sanirim. Bir blogerin indirim kodunu uyguladim yine de pahali üc ayda 300 € gibi bir sey. Cok degil mi? Aklima bir sey daha geldi speaking partner icin ilan vermek. Burda cok oluyor öyle ilanlar. Skpe üzerinden falan konusabiliriz. Gelecek haftaki ders icinde notlar alip konuscagim cümleleri hazirlarim üzerinde calisirim biraz

300 euro bizim için aşırı pahalı tabii tl den çeviriyoruz
Çok mantıklı dediğiniz yöntem, ya bana kalda direkt chat odalarına girin diyeceğim tanışma sitelerine, amaç başka olsa da konuşma konuşmadır yahu

Merhaba, öncelikle size tüm samimiyetimde şunu söylemek istiyorum, normalde üslubum hiç bu alıntıladığınız mesajımdaki gibi değildir. :’) Konuyu okuduğımda bir kolumla beşik sallıyordum ve bunu tam 45 dakikadır yapıyordum. Yani bir konuya cevap yazmak için çok talihsiz bir zamanlamaydı. O yüzden haddini aşmış bir ifade kullanmış olabilirim ve özrümü dilemekten de hiç imtina etmem.

Fakat üslubumun olmasa da kastettiğim şeylerin arkasındayım. Tıp, doktorluk vs. gibi örneklerinizi ne yazık ki biraz uç buluyorum. Ayrıca henüz intern olan bir doktorun da damar yolu açmak gibi en temel şeyi bile doğru bir şekilde yapmak için pratiğe ve zamana ihtiyacı olmaz mı? Zaten burda kim alanında ne kadar etkin olmalı vs. başlığı altında bir tartışmaya girmek istemem. Ben, insanların konu sahibini “Senin master’da ne işin var?” acımasızlığında eleştirmesine içerledim. Ben üniversiteye, master’a, ilk işime, ikinci işime başlarken hep başlangıçta çok acemiydim. Kimisi böyle durumlarda adaptasyon sorunu yaşarken kimi hiçbir çekingenlik göstermeden elinden geldiğince atılgan davranır. Bunlar bizi doğru veya yanlış ya da yeterli veya yetersiz yapmaz; sadece insan yapar. Ben yurt dışında bir master programına kabul edilmiş bir hanımefendinin writing, listening, gramer gibi alanlarda sıkıntı yaşamadığını, konuşma pratiğini de utangaçlığını üzerinden attığı takdirde kısa bir sürede kazanabileceğini düşünüyorum. Bizim de şu durumda “senin orda ne işin var” tavrından sıyrılıp bunu başarabileceğini hissettirir bir tutum sergilememiz onu çok daha motive edecektir. -Yani ben öyle motive olurdum.-

Dil dile degmeden olmaz diyorsunuz yani:)) benim icin de pahali 300 euro calisiyorm cünkü. Ücretsiz uygulamalara acigim:)

Herkes yol tarif edememe kismina takmis. O cok uc bir örnekti evet. Bana o soru gelse hic tereddütsüz cok akici bir sekilde dogru terimlerle belki anlatamam belki de anlatabilirim, bilmiyorum ama soru gelduginde yol tarifini hemen yaziya dökebilirim. Benim bahsetmek istedigim konusmaya baslarkenki tutukluluk. Cünkü yasadigim ülkenin anadilini de ögreniyorum ve ikisi benzerlik gösteren diller. Sonradan ögrenilen iki dil icin beyinde birini kapatip digerini acmak hic kolay degil herkesin harci degil:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…