• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üstün Zekalı Çocuklar Eğitim Sisteminin Neresinde?

İlkokulda ben de aynı durumda kalmıştım. Dersi 10 dakikada anlayıp sonrasında sıkılıyordum. Her dersi aşırı uzatarak anlatmak zorundalar gibi geliyordu. 1. sınıfta öğretmenim sıkıldığımda ek alıştırmalar verirdi. Sonraki yıllarda bu gittikçe azaldı ve ben giderek arka sıralara geçip derslerde çizim yapmaya başladım. İlkokuldayken zeka ve bilgi olarak sınıfımın önündeydim. Ancak lisede bu durum eşitlendi ve şu an üniversitede zorlanıyorum. Bu doğal bir durum da olabilir kimse üzerine düşüp her gün özel eğitimlere göndermediği için de olabilir. Çocukları bu kadar yoğun tempoya sokmak ne kadar doğru yanlış tartışılır. Ki kendisi de özel eğitime girmeyi pek tercih etmemiş. Her çocuğun gelişimi farklıdır.
İlgili bir anne olduğunuz için sizi tebrik etmekle beraber ergenlik başlangıcı ile beraber sıkıntı çıkmaması için iyi bir pedagogla görüşmenizi öneriyorum. Çocuğunuzun düşüncelerine önem ve saygı gösterin, onun hakkındaki kararları ya ona bırakın ya beraber alın.
 
Bazı kolejlerin sporcu bursu oluyor yüzme dalından girmeyi hiç denemiş miydiniz? Çocuğunuz çok yönlü aktiviteler yapıyor çok güzel oğlumunki gibi sınırlı değil. Bugün görüştüğüm özel okulda matematik becerisi dolayısıyla piyano da çalabileceğini tamamen matematikle ilgili olduğunu söyledi konuştuğumuz görevli. Oğlumun müzikle pek ilgisi Yok ama hiç denemediği birşeyi başaramayacağı sebebiyle uzak duruyor olabilir . Belki başlarsa çok sevecek bilemiyorum . Diğer oğlunuzu istemediğiniz için mi bilseme göndermediniz ? Arkadaşlık ilişkileti açısından farklılık oldu mu peki ?
Arkadaslık kurma sosyallik durumu cok üst düzeyde ikisindede .Özel okulda kendisi okumak istemedi küçük .Büyük lise özelde su an .
Küçügün istememe sebebi şu kendi cümlesi .3.sınıfken ;ilerde siyasetci olacakmıs ,halkın arasında yetismezse onları nasıl anlayabilirmiş .Bizde tamam dedik .:KK70:
 
Anadolu üniversitesi üstün yetenekli çocuklar eğitim merkezi var (ÜYEP). Özel bi sınavla öğrenci alıyor. üstün yetenekli çocuklara üniversite hocaları tarafından ileri düzeyde eğitim veriliyor. Kutucusu prof uğur sak. Mail ile iletişime geçin belki izmir için bi tavsiyesi olur
 
Yalnız hızlı geçtiğim için dikkat etmemişim, alıntıda gördüm
Çocuğun sosyal becerisinin ve motor becerisinin zayıf olduğunu.
Çoçuğunuzun üstün zekalı olduğunu düşündüğünüz bir alan var mı?
Mesela matematik 10 üzerinden 10 olsun
Sosyal bilimler ne alemde?
Yada farklı aktiviteler yaptırdınız mı?
Maket yapabiliyor mu örneğin? Yada puzzle?
ustun zekali demek herseyi yapabilir anlamina gelmez.
bazisi matematikte ustundur bazisi ezberde bazisi mimari bazisi fizikte.
cocuk neye yatkinsa o yonunu daha da gelistirmek icin daha ileriye tasimaya yardimci olmak icin yetenekli zeki oldugu yonu törpülenmesin diye ozel egitim almali.
benimde cocugumda ustun zekali ama onune bi tabak pilav bir kasik koy dokerek yer :)
 
Hanımefendi ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum ama lütfen bu konu hakkında daha fazla yorum yapmazsanız sevinirim.Sizin ne düşündüğünüz beni ilgilendirmiyor açıkcası . Ben sadece bu durumda olan çocuk anneleriyle ve öğretmenlerle varsa doktorlarla fikir alılverişinde bulunmak için açtım bu konuyu çocuğumu ihmal edip etmediğim konusunu yargılamak size düşmez.
Benim çocuklarım da üstün zekalı. Şöyle anlatayım kızımda çok uğraş verdim Wisc-r testinde yüksek bir puan aldı ,ama pedagogumuz bize kızımın karakterine de bakarak, üstün zekalılar okulunun uygun olmadığını söyledi. Bu arada İstanbul da ikamet ediyorum ,burada birkaç tane okul var. Sebebi de ,zaten ukala bir çocuk ,öğretmen beğenmiyor ,öğrenci beğenmiyor ,konu beğenmiyor ,bir de okulun farklı olduğunu bilip size ve başka çocuklara karşı daha da ukala olacak ,ama siz bilirsiniz isterseniz deneyin dedi. Cesaret edemedim. O sene İstanbul üniversitesi üstün zekalılar öğretmenliği bölümü ilk mezunlarını verdi ve ben kızıma haftada bir özel eğitim aldırdım ,bir öğretmenden. Bir kolejde proje sınıfı kuruyordu üstün zekalılar için, yüzde 50 bursla alıyordu ,tamamen ayrı müfredat ve ayrı hocalarla gidecek olan bir sınıf. Biz bunun kararını vermeye çalışırken projenin burs kısmı iptal edildi. Devlet okuluna gitmeye devam etti kızım. Bir sebepten ötürü pedagogumuzun öğretmenle görüşmesi gerekti ve öğretmen kızımın yüksek IQ lu olduğunu öğrendi. O günden sonra hayatımız cehenneme döndü. Her sınavda her performansta kızım öğretmene yetmedi. Daha iyi olmalı daha iyi olmalı diye kızımı okuldan soğuttu. Bu arada ben hala pedagog ve özel derse yolluyordum. Her hafta ödenen paralar ve materyal paraları. Biraz yormaya başladı bizi. Bir noktadan sonra da bırakmak zorunda kaldık. Kendi adıma söylemem gerekirse elimdeki belge ile nereye başvurursam başvurayım karşıma hep yüksek paralar çıktı. Sonuç olarak aklı başında ne istediğini bilen ama 100 lük değil de 85 ortalaması olan 16 yaşında bir kızım var. Oğlumun IQ su ondan da yüksek. Hiçbir şey yapmadım kimseye söylemedim. Okulda sadece mutlu olması için çalışıyorum. Sürekli mutlu olduğu şeyi yapmasını söylüyorum ve inanın şu an çok iyi gidiyor. Şunu anladım bu çocuklar kararları onlara bırakınca sıkmayınca ve mutlu olduklarında çok daha başarılı oluyorlar. Analizleri çok yerinde ve kuvvetli oluyor eğer öğretmeni sevmedim diyorsa kesinlikle sevdiği mutlu olduğu öğretmene yönlendirmeli.
 
İki oğlu da üstün yetenekli bir anne olarak yazıyorum sorunlarınızın hemen hepsini yaşadım. Ama birey olarak çok farklılar bütün üstün öocukları bi kefeye kıyup şöyle yapın böyle yapın demek bence yanlış olur. Büyük oğlumun motor becerileri çok zayıfken küçüğüm acayip derecede pratik mesela. Büyük çok sosyal bi çocukken küçük utangaç gibi gibi. Eğitimleri konusunda ise burda bikaç eğitimcinin daha yazdığı gibi bilseme yönlendirmeniz iyi olur. İlkokul dörde kadar girilebiliyo sınava. Bence seneye bir daha deneyin. Bilsemden memnun olmadığını söyleyenler vardır. Bilsemde her dönem dersler değişir. benim oğlumda gecen dönemden hiç zevk almazken bu dönem hergün olsa gitcek. Herşeyi geçtim kendi gibi çocuklarla bir araya gelmekten çok mutlu.
Ayrıca burda rapor falan soranlara kızmayın lütfen. Çünkü çocuğunda bi ışık gören hemen benim çocuk şöyle zeki böule zeki dediği için insanların akıllarında böyle sorular oluşması çok normal. Gece gece yazcak konuşacak çok şey var bu konu eğitimde çok büyük bi yara.
Ha birde sınıf atlama konusunu yazanlar olmuş. Ben iki oğlum içinde bunu tercih etmedim. Çünkü zeka yaşı olarak büyük olsada sosyal yaşmı denir onu bilmiyorum o konuda diğerleriyle aynı. Kendinden 2 sınıf üste koyarsanız çocuğu dersleri halledebilir ama arkadaş edinemez yaşı büyükler tarafından ezilir. Tabi bu benim krndi fikrim.
Şunuda en son yazmak istiyorum üstün demek çocuğun akademik başarısı yüksek olmasını gerektirmiyo. Hatta çok ileri çocuklar var ama derslerde başarı gösteremeyebiliyor. Böyle bi beklentiye girmeyin lütfen. Amma çok yazdım:)) danışmak istediğiniz bişeyler olursa konuyu takibe alıyorum
 
Aynen öğretmeniyle oğlumun derslerini ne zaman konuşsak ılımlı yaklaşmadı. Normal bi anne gibi biliyor ama yapamamış dediğimde öğretmeni çok biliyosa 100 alsın diye kızıyodu. Halbuki normal bi öğrenciye yaklaşımı diğer sımavda yapar annesi oluyodu:kızgın:
Yada çocuğum derste konuşsa çokmu biliyosun diye azarlıyodu. Oysaki oda her çocuk kadar konuşuyodu. Bu çocuklardan anlayan bi öğretmene denk gelmek çok büyük bi şans
 
ustun zekali demek herseyi yapabilir anlamina gelmez.
bazisi matematikte ustundur bazisi ezberde bazisi mimari bazisi fizikte.
cocuk neye yatkinsa o yonunu daha da gelistirmek icin daha ileriye tasimaya yardimci olmak icin yetenekli zeki oldugu yonu törpülenmesin diye ozel egitim almali.
benimde cocugumda ustun zekali ama onune bi tabak pilav bir kasik koy dokerek yer :)

Çocugun yaşına bağlı fiziksel ve motor gelişiminin yaşına uygun/yakın olmasını önemsiyorum diyeyim :)
Kendi adıma, çocugun 5 basamaklı sayıları çarpıyor ama basit fiziksel becerileede geri ise, 6 basamaklı sayıları çarpsın diye düşünmeyebilirdim.
Önceliğim yaşıtları arasında mutlu ve nornal bir sosyal hayat olurdu.
Bir de etiket meselesi var. Ben bir çocuga yuksek sesle ustun zekalı demeye korkarım :)
Çocuk kendini kucuk yaşta bir çok beklentinin içinde buluyor. Bu sureci doğru yoneten ebeveyn de egitimci de çok az gözlemledigim.
Sizin veya konu sahibi için söylemiyorum :) genel bir kanı.
 
Bu arada zeki cocuklari kendi haline birakin zaten ogreniyorlar kismina katilmiyorum. Bahsedilen de ustun bir egitim, zorlu programlar degil zaten daha ufkunu acacak seyler. Malum cok bilene degil cok dusunene ihtiyacimiz var artik. Mebin ogrenme guclugu yasayan cocuklara egildigi kadar ustun zekalilara da egilmesi lazim ama maalesef. Oysa egitim basamaginin cok onemli bir kismini olusturuyorlar ve siniflarda farkedilmezse korelip gidiyorlar.
Okullardaki destek egitim odalari genelde ogrenme guclugu yasayanlar icin. Oysa ustun zekalilar icin de ayni sekilde acilabiliyor ama pek bilinmiyor. Bu konuda velinin gerekli bilgileri toplayip idareye baski yapmasi lazim. Haftada 8 saat ders sonralari egitim verilebiliyor. Bilsemi kazaninca da bu hakki devam ediyor. Bizim okulda toplam 2 tane ogrenci var biri bilsemli biri de bu hafta bireysel taramaya girdi.
 
Çocugun yaşına bağlı fiziksel ve motor gelişiminin yaşına uygun/yakın olmasını önemsiyorum diyeyim :)
Kendi adıma, çocugun 5 basamaklı sayıları çarpıyor ama basit fiziksel becerileede geri ise, 6 basamaklı sayıları çarpsın diye düşünmeyebilirdim.
Önceliğim yaşıtları arasında mutlu ve nornal bir sosyal hayat olurdu.
Bir de etiket meselesi var. Ben bir çocuga yuksek sesle ustun zekalı demeye korkarım :)
Çocuk kendini kucuk yaşta bir çok beklentinin içinde buluyor. Bu sureci doğru yoneten ebeveyn de egitimci de çok az gözlemledigim.
Sizin veya konu sahibi için söylemiyorum :) genel bir kanı.

Bunu dillendirmek aslında çocuğu beklenti içine sokmaktan çok öğretmenleri beklentiye sokuyor çocuklarda da yüksek olan özgüvenlerinin tavan yapmasına sebep oluyor. Herşeyi ben bilirimci çocuklar oluyor ve bilmedikleri çoğu şeyi kaçırıyorlar eğitim alırken.
 
Benim çocuklarım da üstün zekalı. Şöyle anlatayım kızımda çok uğraş verdim Wisc-r testinde yüksek bir puan aldı ,ama pedagogumuz bize kızımın karakterine de bakarak, üstün zekalılar okulunun uygun olmadığını söyledi. Bu arada İstanbul da ikamet ediyorum ,burada birkaç tane okul var. Sebebi de ,zaten ukala bir çocuk ,öğretmen beğenmiyor ,öğrenci beğenmiyor ,konu beğenmiyor ,bir de okulun farklı olduğunu bilip size ve başka çocuklara karşı daha da ukala olacak ,ama siz bilirsiniz isterseniz deneyin dedi. Cesaret edemedim. O sene İstanbul üniversitesi üstün zekalılar öğretmenliği bölümü ilk mezunlarını verdi ve ben kızıma haftada bir özel eğitim aldırdım ,bir öğretmenden. Bir kolejde proje sınıfı kuruyordu üstün zekalılar için, yüzde 50 bursla alıyordu ,tamamen ayrı müfredat ve ayrı hocalarla gidecek olan bir sınıf. Biz bunun kararını vermeye çalışırken projenin burs kısmı iptal edildi. Devlet okuluna gitmeye devam etti kızım. Bir sebepten ötürü pedagogumuzun öğretmenle görüşmesi gerekti ve öğretmen kızımın yüksek IQ lu olduğunu öğrendi. O günden sonra hayatımız cehenneme döndü. Her sınavda her performansta kızım öğretmene yetmedi. Daha iyi olmalı daha iyi olmalı diye kızımı okuldan soğuttu. Bu arada ben hala pedagog ve özel derse yolluyordum. Her hafta ödenen paralar ve materyal paraları. Biraz yormaya başladı bizi. Bir noktadan sonra da bırakmak zorunda kaldık. Kendi adıma söylemem gerekirse elimdeki belge ile nereye başvurursam başvurayım karşıma hep yüksek paralar çıktı. Sonuç olarak aklı başında ne istediğini bilen ama 100 lük değil de 85 ortalaması olan 16 yaşında bir kızım var. Oğlumun IQ su ondan da yüksek. Hiçbir şey yapmadım kimseye söylemedim. Okulda sadece mutlu olması için çalışıyorum. Sürekli mutlu olduğu şeyi yapmasını söylüyorum ve inanın şu an çok iyi gidiyor. Şunu anladım bu çocuklar kararları onlara bırakınca sıkmayınca ve mutlu olduklarında çok daha başarılı oluyorlar. Analizleri çok yerinde ve kuvvetli oluyor eğer öğretmeni sevmedim diyorsa kesinlikle sevdiği mutlu olduğu öğretmene yönlendirmeli.

İki oğlu da üstün yetenekli bir anne olarak yazıyorum sorunlarınızın hemen hepsini yaşadım. Ama birey olarak çok farklılar bütün üstün öocukları bi kefeye kıyup şöyle yapın böyle yapın demek bence yanlış olur. Büyük oğlumun motor becerileri çok zayıfken küçüğüm acayip derecede pratik mesela. Büyük çok sosyal bi çocukken küçük utangaç gibi gibi. Eğitimleri konusunda ise burda bikaç eğitimcinin daha yazdığı gibi bilseme yönlendirmeniz iyi olur. İlkokul dörde kadar girilebiliyo sınava. Bence seneye bir daha deneyin. Bilsemden memnun olmadığını söyleyenler vardır. Bilsemde her dönem dersler değişir. benim oğlumda gecen dönemden hiç zevk almazken bu dönem hergün olsa gitcek. Herşeyi geçtim kendi gibi çocuklarla bir araya gelmekten çok mutlu.
Ayrıca burda rapor falan soranlara kızmayın lütfen. Çünkü çocuğunda bi ışık gören hemen benim çocuk şöyle zeki böule zeki dediği için insanların akıllarında böyle sorular oluşması çok normal. Gece gece yazcak konuşacak çok şey var bu konu eğitimde çok büyük bi yara.
Ha birde sınıf atlama konusunu yazanlar olmuş. Ben iki oğlum içinde bunu tercih etmedim. Çünkü zeka yaşı olarak büyük olsada sosyal yaşmı denir onu bilmiyorum o konuda diğerleriyle aynı. Kendinden 2 sınıf üste koyarsanız çocuğu dersleri halledebilir ama arkadaş edinemez yaşı büyükler tarafından ezilir. Tabi bu benim krndi fikrim.
Şunuda en son yazmak istiyorum üstün demek çocuğun akademik başarısı yüksek olmasını gerektirmiyo. Hatta çok ileri çocuklar var ama derslerde başarı gösteremeyebiliyor. Böyle bi beklentiye girmeyin lütfen. Amma çok yazdım:)) danışmak istediğiniz bişeyler olursa konuyu takibe alıyorum

Aynen öğretmeniyle oğlumun derslerini ne zaman konuşsak ılımlı yaklaşmadı. Normal bi anne gibi biliyor ama yapamamış dediğimde öğretmeni çok biliyosa 100 alsın diye kızıyodu. Halbuki normal bi öğrenciye yaklaşımı diğer sımavda yapar annesi oluyodu:kızgın:
Yada çocuğum derste konuşsa çokmu biliyosun diye azarlıyodu. Oysaki oda her çocuk kadar konuşuyodu. Bu çocuklardan anlayan bi öğretmene denk gelmek çok büyük bi şans

Bir parlak zeka var . Çok hızlı öğrenir. öğrendiğini unutmaz . Bu öğrenci derste sıkılır. Ogretmen surekli tekrar ediyor
mufredat bunlara basit geliyor .
Çare : Zenginlsetirilmis egitim plani (Zep) hazirlanir . Destek egitimi basarisini artiri. Ya da seviye gruplari olmali bilemedim. Bunlar farklı kategoride ve devletin üst kısmını(Doktor, hakim, mühendis vs ) oluşturuyor

Üstün zekalı öğrenci ise çok farklı. Mutlak bilgi muğlak onlar için . Onlar herşeyi sorguluyor. Hayata farklı bakış açısıyla bakıyorlar. Örneğin; 3.sınıf öğrencisi
Öğretmen: Yer çekimi kuvvetini anlatacağım bugün
Üstün zekalı : Yer çekimi diye birşey yok .
Öğretmen : Olur mu ? Bak havaya bıraktığım herşey yere düşüyor . Yer çekiyor onları .
Üstün zekalı : Hayır yeryüzündeki hava itiyor onları. Yer çekmiyor tamam mı? Hava ittiği için düşüyor .:KK58:
Üstün zekalıya bunu ispatlamasına olanak verilmeli . Eğitimi bu . Yapamıyoruz işte .

Sonra yazılıda düşük not. Ve mutsuz çocuk.

3. sinifta bu konu yok diyenlere . Üstün zekalı yaşından öte kitap , dergi vs okuduğu için konu ogrenmiyor zaten biliyor.
 
Bu arada zeki cocuklari kendi haline birakin zaten ogreniyorlar kismina katilmiyorum. Bahsedilen de ustun bir egitim, zorlu programlar degil zaten daha ufkunu acacak seyler. Malum cok bilene degil cok dusunene ihtiyacimiz var artik. Mebin ogrenme guclugu yasayan cocuklara egildigi kadar ustun zekalilara da egilmesi lazim ama maalesef. Oysa egitim basamaginin cok onemli bir kismini olusturuyorlar ve siniflarda farkedilmezse korelip gidiyorlar.
Okullardaki destek egitim odalari genelde ogrenme guclugu yasayanlar icin. Oysa ustun zekalilar icin de ayni sekilde acilabiliyor ama pek bilinmiyor. Bu konuda velinin gerekli bilgileri toplayip idareye baski yapmasi lazim. Haftada 8 saat ders sonralari egitim verilebiliyor. Bilsemi kazaninca da bu hakki devam ediyor. Bizim okulda toplam 2 tane ogrenci var biri bilsemli biri de bu hafta bireysel taramaya girdi.

Kesinlikle katılıyorum bu dediklerinize. Ama okullarda böyle bir destek yok. Üstün zekalılar öğretmenleri görev yapmıyor maalesef okullarda. İki saat atölye eğitimi yetmiyor çocuklara. Şimdi olduğum yerde bu boşluğu doldurmak için özel bir kurum yer açmak istedi geçen sene.Görüşmeye çağırıldık ama istedikleri saat fiyatı fahiş bir fiyattı. Sonuç onlar yeri açamadı biz eğitim alamadık. Her kapıyı para açıyor maalesef.
 
Bu arada zeki cocuklari kendi haline birakin zaten ogreniyorlar kismina katilmiyorum. Bahsedilen de ustun bir egitim, zorlu programlar degil zaten daha ufkunu acacak seyler. Malum cok bilene degil cok dusunene ihtiyacimiz var artik. Mebin ogrenme guclugu yasayan cocuklara egildigi kadar ustun zekalilara da egilmesi lazim ama maalesef. Oysa egitim basamaginin cok onemli bir kismini olusturuyorlar ve siniflarda farkedilmezse korelip gidiyorlar.
Okullardaki destek egitim odalari genelde ogrenme guclugu yasayanlar icin. Oysa ustun zekalilar icin de ayni sekilde acilabiliyor ama pek bilinmiyor. Bu konuda velinin gerekli bilgileri toplayip idareye baski yapmasi lazim. Haftada 8 saat ders sonralari egitim verilebiliyor. Bilsemi kazaninca da bu hakki devam ediyor. Bizim okulda toplam 2 tane ogrenci var biri bilsemli biri de bu hafta bireysel taramaya girdi.
Bazı iller destek eğitim odasında görev vermek için "ozel egitim sertifikasi" olan öğretmen istiyor.Yoksa ücret filan ödeniyor canım.Konu sahibinin oğlunun okulu da bu yönde bilgi vermiş.Cocuk bilsem sınavına girmek istememiş ve ya girip bilerek yapmamış sanırım(paylaşımdan öyle anladım) .
 
Bir parlak zeka var . Çok hızlı öğrenir. öğrendiğini unutmaz . Bu öğrenci derste sıkılır. Ogretmen surekli tekrar ediyor
mufredat bunlara basit geliyor .
Çare : Zenginlsetirilmis egitim plani (Zep) hazirlanir . Destek egitimi basarisini artiri. Ya da seviye gruplari olmali bilemedim. Bunlar farklı kategoride ve devletin üst kısmını(Doktor, hakim, mühendis vs ) oluşturuyor

Üstün zekalı öğrenci ise çok farklı. Mutlak bilgi muğlak onlar için . Onlar herşeyi sorguluyor. Hayata farklı bakış açısıyla bakıyorlar. Örneğin; 3.sınıf öğrencisi
Öğretmen: Yer çekimi kuvvetini anlatacağım bugün
Üstün zekalı : Yer çekimi diye birşey yok .
Öğretmen : Olur mu ? Bak havaya bıraktığım herşey yere düşüyor . Yer çekiyor onları .
Üstün zekalı : Hayır yeryüzündeki hava itiyor onları. Yer çekmiyor tamam mı? Hava ittiği için düşüyor .:KK58:
Üstün zekalıya bunu ispatlamasına olanak verilmeli . Eğitimi bu . Yapamıyoruz işte .

Sonra yazılıda düşük not. Ve mutsuz çocuk.

3. sinifta bu konu yok diyenlere . Üstün zekalı yaşından öte kitap , dergi vs okuduğu için konu ogrenmiyor zaten biliyor.

:KK9::KK9::KK9::KK9:
 
Young Sheldon çocukken liseye gidiyor. Turkiyede sınıf atlama yok.

Sevgili üye ne yazık ki ülkemizde üstün zeka aslında kötü birşey gibi görülüyor çünkü çocuk uyumsuz oluyor özel eğitim görüyor, özel eğitim derken sanmayın ileri dersler öğretilecek kapasitesine uygun yetiştirilecek. Sanki bir engel durumundaymış gibi ayrı eğitim görecek o kadar. Yani devletten vazgeçin.
Varsa özelde gerçekten bu çocuğa titreyip burslu okutacak kurum bulursanız ne ala. Bulamazsanız lisede başarısız bir çocuk olarak karşınıza çıkar ki örneğini ne yazık ki çok gördüm...

komşum var karşı karşıyayız kızını sınıf atlatmışlar. var demek ki
 
ya bende 5 yaşımda ilkokula başladım okuma yazma çarpma problem hepsini yapabiliyordum. bence abartılacak bir şey yok. sadece çocuğunuza fazla özgüven vermişsiniz. kendimi ispatlamak istemiyorum! bu ne ya hu.
nereye giderse gitsin kendini ispatlamak zorunda. her yerde var sınav.
bence siz pedagog eşliğinde hareket edin nasıl davranacağınız tam bilmiyorsunuz.
bir de umarım çocuğa üstün zekalısın sen deyip ayrıştırmıyorsunuzdur
 
Kesinlikle katılıyorum bu dediklerinize. Ama okullarda böyle bir destek yok. Üstün zekalılar öğretmenleri görev yapmıyor maalesef okullarda. İki saat atölye eğitimi yetmiyor çocuklara. Şimdi olduğum yerde bu boşluğu doldurmak için özel bir kurum yer açmak istedi geçen sene.Görüşmeye çağırıldık ama istedikleri saat fiyatı fahiş bir fiyattı. Sonuç onlar yeri açamadı biz eğitim alamadık. Her kapıyı para açıyor maalesef.
Okullarda talep olmadigi icin yok. Ustun zekalilar ogretmeni olmaya gerek yok. Ben daha once egitime gitmistim, 3-5 gunluk bir egitimden sonra sertifika veriliyor ve sertifika alan ogretmen acabiliyor. Sertifikasi olmayan kendi ogretmeni de acabiliyor diye biliyorum.
 
Uzmanlar bu taniyi ( hastalik?) koydu ve hicbir ek bilgi vermediler . Hii tamam. :deli:

Arastirmayi benim degil sizin yapmaniz gerekiyor. Bknz. Ustun zekali cocuklar okulu.

Ayrica rahatsiz olmama sebep yok, sadece cocugunuzu ihmal ettiginizi dusunuyorum. O nedenle pedagogu onerdim.

Sevgiler.

Tanı kelimesini araştırmanızı öneriyorum, sadece hastalık için kullanılmaz:KK39:
 
Arastirmanizi yapip ustun zekalilar okuluna gondermelisiniz. Mevcut sistemde basina gelecegi soyleyeyim, derslerden sikilacak, surekli bildigi seyleri tekrar etmekten bogulacak, sikildikca etrafta dolasmaya,laf atmaya,baska seyler yapmaya baslayacak.sinifta surekli huzursuzluk cikaracak, ogretmenleri zeki oldugu icin onu sevse de diger cocuklarin huzurunu bozdugu, islerini zorlastirdigi icin ustune gelmeye baslayacaklar. bir iki ogretmeni cikar da kapasitesine uygun davranirsa sansli olur. Okuldan iyice soguyacak. sogudukca basarisi dusmese bile sosyal becerileri zayiflayacak. liseye kadar duse kalka geldikten sonra universite sinavinda sacmalayacak, 5 senede 5 kere sinava girip 5 degisik bolum okuyacak. Yurt disina falan cikacak donecek orda evlenecek yurutemeyecek.. Bir dakika ya konu abime nasil geldi... Maalesef sonuc bu. 35 yasinda bir baltaya sap olamamis 140 iqlu 0 eqlu biri. 3 defa Balkan satranc sampiyonu oldu, kendi yazdigi kod sayesinde Yahoo dan is teklifi aldi 1 sene orada calisti, ama egitim hayati boyunca mahvedilen sosyal becerileri yuzunden hic bir zaman tam bir ruh haline sahip olamadi. Ailemin de sucu yok aslinda, ellerinden geleni yaptilar ama zamanin sartlarinda maalesef bunlarin yasanmasina engel olamadilar.
 
komşum var karşı karşıyayız kızını sınıf atlatmışlar. var demek ki
Sınıf atlama var canım.Egitim hayatında bir kerelik sınıf atlayabilir.Orta öğretimde de uygulanması için tasarı vardı.(böylelikle öğrenci 15 yaşında liseyi bitirebilecekti).Ama burada görülen problemler çocuğun bir sınıf üste geçmesi ile çözülecek türden değil bence
 
Back