- 15 Ağustos 2015
- 1.633
- 1.816
- Konu Sahibi Tiramisu35
İlkokulda ben de aynı durumda kalmıştım. Dersi 10 dakikada anlayıp sonrasında sıkılıyordum. Her dersi aşırı uzatarak anlatmak zorundalar gibi geliyordu. 1. sınıfta öğretmenim sıkıldığımda ek alıştırmalar verirdi. Sonraki yıllarda bu gittikçe azaldı ve ben giderek arka sıralara geçip derslerde çizim yapmaya başladım. İlkokuldayken zeka ve bilgi olarak sınıfımın önündeydim. Ancak lisede bu durum eşitlendi ve şu an üniversitede zorlanıyorum. Bu doğal bir durum da olabilir kimse üzerine düşüp her gün özel eğitimlere göndermediği için de olabilir. Çocukları bu kadar yoğun tempoya sokmak ne kadar doğru yanlış tartışılır. Ki kendisi de özel eğitime girmeyi pek tercih etmemiş. Her çocuğun gelişimi farklıdır.
İlgili bir anne olduğunuz için sizi tebrik etmekle beraber ergenlik başlangıcı ile beraber sıkıntı çıkmaması için iyi bir pedagogla görüşmenizi öneriyorum. Çocuğunuzun düşüncelerine önem ve saygı gösterin, onun hakkındaki kararları ya ona bırakın ya beraber alın.
İlgili bir anne olduğunuz için sizi tebrik etmekle beraber ergenlik başlangıcı ile beraber sıkıntı çıkmaması için iyi bir pedagogla görüşmenizi öneriyorum. Çocuğunuzun düşüncelerine önem ve saygı gösterin, onun hakkındaki kararları ya ona bırakın ya beraber alın.