Yazılanların aksine ben sizin çok iyi bir anne olduğunuza inanıyorum. Çocuğunun kararlarına saygı duyan, onu özgür bırakan, özgüvenine önem veren, çabalayan bir anne. Üstün yetenekli çocuklarda en büyük problem ne yazık ki sosyal uyumdur. Bizim köyün sürüsü gibi uyduğumuz kuralları onlar kabul etmeyebilirler. Etmezler çünkü bizden farklı düşünürler, bizim göremediğimiz detayları görürler, hayal edemediğimiz şeyleri tasarlayabilirler. Farklı oldukları için de ne yazık ki hep ayrıştırılırlar. Çocuğunuzu eğitimi konusunda kayda değer öneriler vermem ne yazık ki mümkün değil. Eric veritabanından üstün yetenekli öğrenciler için uygulanan Amerikan eyalet programlarına bakabilirsiniz. Bir çoğu bu program ve bunlara ilişkin raporlarını internette paylaşıyorlar. Özel merkezler detaylı olarak paylaşmıyor ne yazık ki.
Çocuğun çeşitli özbakım becerilerinde yetersiz olması da elbette normal. Siz bunu eksiklik olarak görebilirsiniz ama çocuk için bu önemsiz bir beceri olabilir. Doğadaki dengeyi hepimiz göz ardı ediyoruz. Allah bir taraftan alır bir taraftan verir. Kimse bütünüyle mükemmel olamaz.
Çocuğunuzun merakını besleyebilirsiniz, yetişkin ve onun gibi olan insanlarla zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz, bazı üyelerin dediği gibi akran arkadaşlarıyla ailece görüşerek sosyalleşmesine yardımcı olabilirsiniz. Tabi bu arkadaşların da farklı karakter ve özelliklere sahip insanlar olacağı fikrini benimseyen böyle yetiştirilmiş ailelerin çocuğu olmasında fayda var.
Dilerim bu toplum ve eğitim sisteminden çok zarar almadan çıkabilir çocuğunuz. Siz de öyle elbette.