• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst kattaki komşum sulu sulu balkona halı sermiş...

bencede görgüsüzlüktür bütün sitelerde yasak sirkelenmek .. güvenlik site yönetinmi vs var annemlerin sitesinde..annem kendi hiç muhattap olmaz direk bi telefon yönetimden sıkıyosa bidaha sirkelensin .. valle bende güzel bi siteden ev almayı planlıyorum bu yüzdenn görgüsüzlerden başka türlü kurtulış yok anlaşılan

görgümden şüphem yok şükür....ama halı çırpıyorum çünkü yaşadığım yerde herkez çırpıyor 5 senedir bu böyle ...ben bi senedir burdayım herkez çırparken ben bakacak değilim heralde
ayrıca sana göre bu senin görgün nedir bilemem ....insanlara hakarete varan kelimler sarf etmekte terbiyesizliktir....

Son düzenleme:
bizim apartmanda da halı çırpma günü var ama annem de ablam da ben de balkondan aşağı kesinlikle bişey silkelemiyoruz bize pis geliyo bu tür şeyler. en üst katta oturuyoruz kimse bizim silkelediğimiz şeyin tozunu balkonunda görmek zorunda değil her ne kadar o gün silkeleme günü olsa da. bişey silkelemek zorundaysanız kendi balkonunuzun içine de sikleyebilirsiniz yani biz öyle yapıyoruz.

Lütfen tartışma ortamı yaratacak yorumlardan kaçınalım,saygı çerçevesinde devam edelim arkadaşlar.

halı silkelemek görgüsüzlüktür, hatta görgüsüzlüğün dik alasıdır

halı neden silkelenir?,içindeki çer çöp tozdan kurtul diye.o çer çöp toz ne oluyor peki?, gidiyor milletin pencereseinden balkonundan içeri giriyor,içeri girmese de camına çerçevesine yapışıyor. sen temiz oluyorsun milletin evini batırıyorsun.

o silkeleme günü falan da bahane değil bence millet gün boyu halısını yemek bezini çırpar akabininde de sen onların pisliklerini temizlemeye uğraşırsın. hak mı bu şimdi?

bizim de üst komşular evlerindeki herşeyi camdan dışşarı sallar vallahi çöp kullandıklarından şüpheliyim, süpürge kültürü zaten yok da!

pencere açamayız resmen evde açsak içeri girmeyen kalmaz akıl almayacak şeyler fırlatıyorlar,sigara izmaritini,tozu, kırıntıyı da geçtim tamamen.

söylesen, uyarsan, rica etsen, uzlaşmaya çalışsan,laftan anlamazlar,insanlık bilmezler resmen .neymiş üç beş kırınti için süpürgemi çalıştırılırmış?be cahil, bencil kadın ben senin kırıntılarını silmek zorunda mıyım, sen akıllısın da ben aptal mıyım yoksa hizmetçin mi sandın beni?:47:

attıkları da üç beş kırıntı değil ha, zamanında tamam dedik içimize sinmese de hadi bir gün silkeleyin,bahaneniz bahane değil ama olsun komşuyuz yüz yüze bakıyoruz.sonra ne oldu?bırak bir gün silmeyi,her allahın günü sildiler, kapıyı pencereyi kapattık o pislikler camın pencerenin kenarına pervaza doldular.annemin de canı çıktı onların pisliğini temizleyeceğim diye!

benim annemi resmen sinir hastası ettiler kadın camları silmek istemiyor artık biliyor ki anında çer çöple dolduracaklar pencerenin önünü. kesinlikle ve kesinlikle hiç birine hakkımızı helal etmeyiz.

yok yok halı çırpmanın, sularını aşağı şapırdata şapırdata yıkamanın hiç bir bahanesi olamaz bence:45:

eğer yukarıdaki düşüncesiz bütün pisini b..kunu benim evimin üstüne silkeliyor döküyorsa ben onun pisliklerini temizlemek zorunda kalıp öööğğğğ diyorsam ve bu beni üzüyorsa o kişi kesinlikle haram işliyordur arkadaşlar.kime sorarsanız hangi hocaya,kitaba danışısanız danışın.müslüman olduğunu söyleyen biri bunu yapmamalı.

eğer yukarıdaki düşüncesiz bütün pisini b..kunu benim evimin üstüne silkeliyor döküyorsa ben onun pisliklerini temizlemek zorunda kalıp öööğğğğ diyorsam ve bu beni üzüyorsa o kişi kesinlikle haram işliyordur arkadaşlar.kime sorarsanız hangi hocaya,kitaba danışısanız danışın.müslüman olduğunu söyleyen biri bunu yapmamalı.

:))işin komik tarafı ne biliyor musun?onlar sana bu kadar eziyet verirken kimisi de çıkıp halı silmesine müsade etmiyorsun diye hakkını gasp ettiğini falan düşünmüyor mu? allahım sen bilirsin!!!

Son düzenleme:
Daha çoook yolumuz var çoook...üzüldüğüm o yolu tersine gidiyoruz.....

Şehirler...köy hayatını devam ettirmek isteyenlerle doldu!

.

Aynen öyle hak giriyor işin içine ama kimse düşünmüyor, kimse alt katında oturan olduğu müddetçe öyle eline geçeni tepeden silkeleyemez. Ha bir de temizlik sanıyorlar ya ona da kıl oluyorum. Silkelediğin halının tozunun yarısı kendi üstüne diğer yarısıda alt katta oturanın penceresini evini mahvediyor bunun neresi temizlik eskiden çalı süpürge vardı millet pat pat halı döverdi halı yıkamacılar yoktu bu kadar herkes halısını kendi yıkardı. Köye gittiğim zaman bahçeye çamaşır asınca oh be diyorum gece bile kalsa bir şey olmaz. Burada gündüz dışarı astığım çamaşırın temizliğinden de şüphe duyuyorum. Üst katındaki silkelemese bile yan apt. silkeyen varsa pisliği saçı kılı rüzgarla taşınır yine.

Sen müsade de etmişsin sadece haber vermesini istemişsin ona bile tenezzül etmemiş, haketmiş, inş. bu iyi bir ders olur da yapmaz bir daha...

Annem makinayı çalıştırıp elektrik harcamayalım diye çırpmıyorlar, diye bir yorumda bulunmuştu çok gülmüştüm. Ama bir komşumda bir keresinde aynı yorumu getirdi. Olabilir mi diye ciddi ciddi düşündüm.Hala halı çırpan birini görünce aklıma geliyor. Bir de gururla silkiyorlar. Yüzlerinde temizlik yapmış olmanın, komşularına temiz görünmenin gururu. Halbuki bana nasıl bencil duyarsız görünüyorlar.

Bir de halı çırpma günü uydurmuşlar.nereden çıkmış kim uydurmuş bilinmiyor. Yapmayın etmeyin ben sonraki gün cam silmek balkon temizlemek zorundamıyım. Hem yaptığınız gürültü de cabası. Bırakın zaten apartmanların arasına tıkılmışız, balkonlar yemek yiyeceğimiz, çay içeceğimiz, sefa yapacağımız yerler olsun.

Bizi avrupa birliğine müslüman olduğumuz için almıyorlar diye bir hap var dı ya. Bununla büyüdük. Büyüdüm anladım niye almadıklarını.Yalanmış...

Bizim üstte de var bi görgüsüz deli.. 2 metrekarelik bir balkonda 5 metrekarelik halılarını gece gece yıkayıp sularıyla başımızdan aşağı sallandırır.. Gündüzleri de yünlerini çırpıp havalandırır. Kendisi bu işlerle meşgulken de 2 torunu evde cirit atar tepemizde. Şikayet edip bağırırsan o sana daha çok bağırıp hakaret eder. İşin üzücü yanı da bu kadın öğretmen emeklisi. Karakolluk olduk. Fakat kanunlar bu konuda çok yetersiz.. Çamaşırlar ön balkonlarda gerçekten çok çirkin görünüyor...

Konu sahibi arkadaşım başta haklıyken haksız duruma düşmüşsün.
Keşke o halıyı çekip aşağı atmasaydın ama yukarı çıkıp olabildiğince sert bi tavırla uyarabilirdin.
Bende daha önceden üst komşumla ilgili konu açmıştım burada.
Bizim site yeni olduğu için hala kurallar belirlenemedi.
Apartman görevlimize söyledim halı silkelemeye bir çare bulsun yönetici lütfen diye.
Aldığım cevap kural koyulucakta fırsat olmamış.
Sanki ülkeyi kurtarıcak.
Yaz bir yazı as panoya camlardan halı silkelemek yasaktır, ön tarafa çamaşır asmak yasaktır, bahçeye çöp atmak yasaktır diye.
Ama zor geliyor sanırım.
Bugün camlarımı siliyordum benim salonun büyük camı bahçeye açılıyor,
herkes çöplerini atmış oraya, sinir oldum.
Pazar poşeti atanlar bile var bir beyaz poşet bir o yana bir bu yana uçuyordu.
Benim camımın önü olduğu için mecburen ben temizledim.
Ayrıca halı silkelemek görgüsüzlük değil ama ''büyük şehirlerde'' yasak.
Ve bence de iyi ki de yasak...

Konu sahibi arkadaşım başta haklıyken haksız duruma düşmüşsün.
Keşke o halıyı çekip aşağı atmasaydın ama yukarı çıkıp olabildiğince sert bi tavırla uyarabilirdin.
Bende daha önceden üst komşumla ilgili konu açmıştım burada.
Bizim site yeni olduğu için hala kurallar belirlenemedi.
Apartman görevlimize söyledim halı silkelemeye bir çare bulsun yönetici lütfen diye.
Aldığım cevap kural koyulucakta fırsat olmamış.
Sanki ülkeyi kurtarıcak.
Yaz bir yazı as panoya camlardan halı silkelemek yasaktır, ön tarafa çamaşır asmak yasaktır, bahçeye çöp atmak yasaktır diye.
Ama zor geliyor sanırım.
Bugün camlarımı siliyordum benim salonun büyük camı bahçeye açılıyor,
herkes çöplerini atmış oraya, sinir oldum.
Pazar poşeti atanlar bile var bir beyaz poşet bir o yana bir bu yana uçuyordu.
Benim camımın önü olduğu için mecburen ben temizledim.
Ayrıca halı silkelemek görgüsüzlük değil ama ''büyük şehirlerde'' yasak.
Ve bence de iyi ki de yasak...

sanırım iyi okumadın.kadını kaç kez uyardım.bu ilk değildi.bu davranışım belki onun seviyesine inmekti ama o bunu çoktan haketmişti.:47:

sanırım iyi okumadın.kadını kaç kez uyardım.bu ilk değildi.bu davranışım belki onun seviyesine inmekti ama o bunu çoktan haketmişti.:47:

Doğrudur gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın ama dediğiniz gibi onun seviyesine inmişsiniz.
Yada bilmiyorum ben biraz pasif olduğum için bana belki uymadı kusura bakmayın birde belki sizde o anki sinirle yapmış olabilirsiniz.
İnsan gerçekten çok sinirlenince kendine hakim olamıyor.

dün üst katlarımda oturan bi dairenin balkonundan aşağıya kirli çocuk bezi atıldı:47:
direkt bu konu geldi aklıma,halı silkeleyenine razıyım artık.
yakında çocuk falan bulucam balkonda diye korkuyorum.
insanlar malesef apartmanda yaşamayı bilmiyor.
iki günde bir balkonumdan boş sigara kutusu topluyorum.
yapanı görsem gidip kapısının önüne atıcam.

biz yeni bir ev aldık eve taşındık. komşumuzu da promasyon verdiler. gece gündüz ailecek bizden çıkmıyorlar. eşiminde hoşuna gidiyor. utanmasak yatağada alacağız. ahhhhhhhhhhhhhhhhhh. ahhhhhhhhhhhhhhhh.

dün üst katlarımda oturan bi dairenin balkonundan aşağıya kirli çocuk bezi atıldı:47:
direkt bu konu geldi aklıma,halı silkeleyenine razıyım artık.
yakında çocuk falan bulucam balkonda diye korkuyorum.
insanlar malesef apartmanda yaşamayı bilmiyor.
iki günde bir balkonumdan boş sigara kutusu topluyorum.
yapanı görsem gidip kapısının önüne atıcam.

biz yeni bir ev aldık eve taşındık. komşumuzu da promasyon verdiler. gece gündüz ailecek bizden çıkmıyorlar. eşiminde hoşuna gidiyor. utanmasak yatağada alacağız. ahhhhhhhhhhhhhhhhhh. ahhhhhhhhhhhhhhhh.

:1: ..............

pazartesi günlerini halı çırpma günü ilan eden yönetici az önce bütün halılarını pat küt dövdü balkondan aşağı.ooohh be ne güzel.hala kendini köyünün çayırlarında sanıyor bu millet yaa...:47:

Sweetsptember merhaba. Benim evimin bütün halıları Shaggy. Temizlemesi gerçekten zor. Tarayarak süpürüyorum felaket çok saç çıkıyor ama bi o kadarda halının içinde kalıyor. off! Sen dysonun hangi modelini kullanıyorsun? Tirbün başlıklı olanı mı? Aslında bizim shaggylere öyle bir başlık lazım saçları ayıklayacak halıdan. Ben Dysonun temsilcisyle konuştum. Tirbün başlık Shaggy halılara zarar verbilirmiş yani kopara bilirmiş. Ama kullanan ve memnun kalanda var. Kararsız kaldım yani.
canım bende de shaggy var ve daha önce yazdığım gibi çırpacak gücüm kudretim yok benim zaten. uzun yollukları yapmam mümkün değil hele ki. yıkatmaya veriyorum. bide dyson makinem var canavar gibi kabartıyor halıyı, aldığı kadar artık napıyım.:44:

Back
X