akşam bardak taştı üst katımdakine sonunda bağırmak zorunda kaldım.

akşam çıtları çıkmadı gece geldiklerinde gürültülü konuşarak çıktılar ama seslerini çıkartamadılar. babalarının kapımıza gelmesini bekliyorum bakalım herşeyi söyleyeceğim. yıkayıp tekrar asmıştım çarşafları akşam topladım eşimede aman yine çarşaflar batmadan toplayalımda öyle gidelim dedim. eşimde çok kızdı onlara bir daha yapamazlar iyi oldu dedi. çöpleride söylediğin iyi oldu kendiside atıyordu kızların üzerine atıyor birde dedi.

Annesizlik ve tecrübesizliklerine ver derim.
Bu mübarek günlerde boşyere kendini sıkma:teselli:
Annesiz kaldığımız ilk dönemde bizimde böyle kötü tecrübelerimiz oluyordu kardeşimle.Düşünemez şimdi o 20 yaş ne ki?
Sabretmesende güzelce söyle sen canım benim.

bence yaşla alakası yok insanın yetişmesi ve içinden gelecek derler bunlarla alakalı hemen herşeyi yaşa bağlıyorsunuz 35 -40 yaşında olupta bunları yapan var buna ne demeli ?

Üst katımda bir kadın var anneannemle aynı yaştadır sanırım..
Bahsettiğiniz şeylerin hepsini yapar.. Gözümün içine baka baka sırıtır,saygı görmek ister.
çok gürültü geliyor torun mu bakıyorsunuz dediğimde gayet rahat yoooo karşı komşunun oğlu hopluyo zıplıyor ses etmiyorum dedi..
Ne oluyor şimdi ahh şimdiki cahil yobaz yaşlılar mı diyeyim..?
Yaşlılarda yaşlılıklarına sığınıyor...
Ayrıca yaptığı çirkin birşey ama onun sorunlu pis ne bileyim ukala bir kız olması balkonda bütüngün asılı çamaşır durması gerçeğini değiştirmez ki.. çalışmanız sizin sorununuz ve insiyatifiniz.. 2-3 günde çamaşır asıyorsunuz 3 günde bir çarşaf değişiyor. demek ki balkonda her daim çamaşır var. evin içinde kurutun çamaşırlıkla ben öyle yapıyorum bir sorun da olmuyor.
Balkonda bütüngün çamaşır duruyorsa bende asarım çamaşırımı yapacak birşey yok..Benim de işim gücüm hayatım var işten gelsin de toplasın öteki çamaşırı yıkamadan ben asayım diye vakit kollayamam ki.?

bunun yaşla alakası yok, bizim üst kat komşumuz 50 küsür yaşlarında kadın, defalarca uyarmamıza rağmen halı, sofra ne bulursa çırpıyo aşağı, hatta gece 2-3 farketmiyo, çorabını bile silkeliyo kadın, uyardık, bağırdık, küfrettik gene aynı gene aynı... tam camları siliyoruz, hoopp silkeliyo, ne dediysek olmadı, bıraktık artık, Allah'ından bulsun... şehirde yaşamayı özümseyememiş insanlar işte, 5. kattan çöpü aşağı atan zihniyet...

Üst katımda bir kadın var anneannemle aynı yaştadır sanırım..
Bahsettiğiniz şeylerin hepsini yapar.. Gözümün içine baka baka sırıtır,saygı görmek ister.
çok gürültü geliyor torun mu bakıyorsunuz dediğimde gayet rahat yoooo karşı komşunun oğlu hopluyo zıplıyor ses etmiyorum dedi..
Ne oluyor şimdi ahh şimdiki cahil yobaz yaşlılar mı diyeyim..?
Yaşlılarda yaşlılıklarına sığınıyor...
Ayrıca yaptığı çirkin birşey ama onun sorunlu pis ne bileyim ukala bir kız olması balkonda bütüngün asılı çamaşır durması gerçeğini değiştirmez ki.. çalışmanız sizin sorununuz ve insiyatifiniz.. 2-3 günde çamaşır asıyorsunuz 3 günde bir çarşaf değişiyor. demek ki balkonda her daim çamaşır var. evin içinde kurutun çamaşırlıkla ben öyle yapıyorum bir sorun da olmuyor.
Balkonda bütüngün çamaşır duruyorsa bende asarım çamaşırımı yapacak birşey yok..Benim de işim gücüm hayatım var işten gelsin de toplasın öteki çamaşırı yıkamadan ben asayım diye vakit kollayamam ki.?

kusura bakmayın ama tam anlamıyla okumamışsınız. ben onlara çamaşır asmayın demedim ama suyu şarıl şarı akan bir çamaşıda asla istemem. kaldıki ben 2-3 günde bir asarım hergün değil. evin içerindede çamaşır sadece kışın kuruturum yazın kurtmam. şarıl şurul su akıtmasını normaldede istemem benim camlarım balkonum batacak sonuçta. bütün duruyor evet ama akşam evime gider gtimez toplarım. bu onların terbiyesizliğ. ben 1. katta oturmama rağmen asla suyu akan bişey asmam balkondan. balkon içine assın dışarıya neden asıyor komşuya zarar verecek bir tane şey yapmam bana yapılanada asla taviz vermem. 1 senedir göz yummam sadece annelerinin vefat etmesiydi yoksa çoktan azarı işitmişlerdi benden. ki sadce o değil çöp atması camlarımın domates olması, daha bir sürü şey. tam okumadan yorum yazmayın lütfen. sulu çamaşı asılmasına normaldede karşıyım. ben her gün çamaşır asrın istersem onlarda asabilir buna karşı değilim ama benim çamaşırlarıma su akıtmak yanlış. düpedüz terbiyesizlikten başka bişey değil. üstüne üstlük bana ukalaca cevap vermesi cabası. ben herkese saygı duyuyorsam onlarda bana saygı duyacaklar. duymazlarsa apartmandakilere gürültüleriyle pislikleriyle zarar veriyorlarsa her zaman herkesin sesi yükselir. apartman kuralalrı vardır. sizde bu zihniyetteyseniz bilemiyorum.

lütfen herkes şunu iyi okusun ben çamaşır asmalarına değil suyu akan bişey asmalarına sinir oldum. bu bir değil iki değil sürekli uyarmam rağmen yaptılar. sulu çamaşırlarını balkonun içerisine assınalr neden benim camların kirlensin. ki ben camlarımı silerin ardından yukarıdan ayran kabı atarlar sofra bezi silkelerler her yer ekmek ufağı ayran. görende bu kız hiç temizlik yapmıyor diyecek. ben utanıyorum çok titiz olmama rağmen ben temizliyorum onlar batırıyor. çalıştığım için hafta sonları temizlik yapıyorum. bana yazık değilmi. onların pisliklerini her zaman paklamak zorundamıyım.

seni çok iyi anlıyorum canım hemde çok iyi benmde bir komşum vardı evlie alakası yok baca silkeler benim evim batar evini su bassar benim evim batar sıkıntısını ben çekerim hanfendinin umuru bile olmaz..............tamam görmemiş olbilir veya kazayla olbilir ama insan ona kızmıyor tavırlara kızıyor gerçekten çok şükür ben kurtuldum okomuş müsveddesinden darısı senen başına canım.....

üst kattakiler de kapı çarpıyor sürekli yaa... silah sesi gibi sürekli. söylüyorum anlamıyorlar, unutuyorlar. kapısız köyden mi geldin sözü doğru galiba.

Allah bildiği gibi yapsın apartmanda yaşamayı bilmeyenleri.

20 yaşında annesi yok..
işleri yol yordam bilerek yapacağını sanmıyorum..
haa o yaşka üç dört çocuk sahibi olanlarda yok değil..
ama.
herkes herşeyi bilmek zorunda da değil..
biraz hoş görü lazım bence inata binerse kötü şeyler olabilir..

4. katınızda kimse yokmu..
yada teras gibi..
onun size çektirdiklerini sizde ona çektirin ki anlasın yaptıklarının kötü olduğunu..
kimisi uyarmaktan anlamaz..
mesela bizim üst kattakinin çocukları ewde top oynuyorlardı (basketbol)..bi iki uyardık olmadı..
çıktım çatıda top sektirdim..bi daha çıt çıkmadı.......

20 yaşında annesi yok..
ama.

yada teras gibi..
onun size çektirdiklerini sizde ona çektirin ki anlasın yaptıklarının kötü olduğunu..
mesela bizim üst kattakinin çocukları ewde top oynuyorlardı (basketbol)..bi iki uyardık olmadı..

Ayyy canım cok hoşsun yaaaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

cok takdir ettimmm seniiii olumunekankayizsmile

20 yaşında annesi yok..
ama.

yada teras gibi..

bravo valla!! ben de kapı çarpma denemeleri mi yapsam ki :uhm:

ben hiç ses çıkartmazdım aman komşuyla kötü olmayalım maksatlı. ama o günden beri gürültüğ yapmayın diye camı açıp söylüorum ama en fazla 10 dk nafile ne yapsanda yok. bazı kişiler apartmanda oturmaya uygun değiller dağdan gelmişler sanki. benim ailemin kendi evimiz olduğu halde 1. kattaki kiracıya zararımız olmasın diye ne kadar çok dikkat ederiz. yeğenim çok şımarıktır bana geldiğinde otur kuzum komşular kızar ne yaramaz çocuk bu derler derim hemen oturur. yani misafirim geldiğinde bile gürültü olmasın diye uğraşırım. aman allahım biliyor ne yapayım bundan sonra söyler otururum. neden içime atıpda sinir olayım.

Ayyyyy ayni bizim ust komşu yapıyor ediyor ondan sonra afedersiniz yine ayni hata. Yillardir hep banyoyu nasil kullaniyorlardisa onlarin banyosu bizim mutfaga duşuyor hep su icinde oluyordu annem kac kez uyardi tmm. deyip yine yapiyorlardi. Sonra annem cikdi fazla oldunuz şikayet edicem kocana dedi kocasindan korkar kadin bir daha yapmadi. Birde ben ne zaman camlari siliyorum 1 kat onlar 2 katdan carwaf felan asiyorlar ama sıkma zahmetinde bulunmuyorlar. Ya insan bir sıkar. Zaten bizim pencere iki katli ust uste zorlan siliyorum. Annemde ses etme boşver felan diyordu. Kardeşime dedim getir o çiçegi bana getirdi aldik taprağa su katdik çarşaflara attık. Annem evde yokdu gelince çabuk çarşaflari tezmizleyin diye kendimize temizlettirdi aklinialirimsmile

Back
X