Üst komşum

Ben kötü niyetli görmedim ama bazı insanlar gerçekten bunaltıyor, hani akıl danışmadan neden akıl verirsin, bırak yaşlıysan gençler gelsin senden fikir alsın, zorla akıl vermek doğru değil kaldı ki herkesin de kendine göre bildiği şeyler var veya genç olsa da zamanla öğreniyor, araştırıp sorarak. Merdiven silme konusunda apartmanda herkesin yardım etmesi gerektiğine inanıyorum, sonuçta apartmanın içi temiz olacak ki evler de temiz olsun, huzur olsun yaşanılan yerlerde. Merdiven silmek için bence ihtiyacı olan birini tutun her hafta gelip silsin, diğer komşular da tamam derse. Veya komşularınızdan biri silsin sizin yerinize siz parasını verin. Tamam teyzecim deyip geçin tavsiyem, inatlaşmayın, kalp kırmak da doğru olmaz ki ev sahibinden önce komşusunuz, iyi geçinmek önemli. Ben bu kadarını yapabiliyorum deyin eleştirdiğinde. Kırmadan halledersiniz inşallah. Önceden gres yağı kullanılırdı kapılar için belki başka ürünler de çıkmıştır, yapı marketlerde bulunabilir diye düşünüyorum. Hem bakımı yapılmış olur hem de ses kesilir.

Bana dönüş yapmıyor apartman silme konusunda fikrimizi söyledik, eşlerimiz de görüştü konuyu. Kadın bir şey demiyor yine siliyor. Ayıpmış ben bu kadar gençkrn birini tutmam.

Merdiven konusunda anlaşın haftada 1 silme günü yapın siz kendi yerinize kadın tutun o gelsin silsin bütün merdivenleri kadında kendi gününde kendi siler süpürür diğer komşularında katılması gerek onlarda ister birini tutar ister kendileri siler sonuçta apartman görevlisi yoksa silinmesi gerekir merdivenlerin,diğer lafları içinde cevabınızı verin balkonuna eğilmiş bakarsa eger balkon yıkıyorsan su tut üstüne sonra yanlışlıkla oldu dersin :-) ama merdiven olayına katılmanız gerek.

Bana dönüş yapmıyor apartman silme konusunda fikrimizi söyledik, eşlerimiz de görüştü konuyu. Kadın bir şey demiyor yine siliyor. Ayıpmış ben bu kadar gençken birini tutmam.

boyle bir komsuda bende vardi.
o zamanlar yasim ufakti yeni evliydim felan
kiziyla yasittim.evime gelince tuvaletteki cop kutusunun terligin fircanin yerini degistirirdi.
camasiri diger balkona as derdi.
asmayinca senden oncekide buraya asiyordu soyledim diger tarafa asti derdi.
evin icindeki dolaplari gosterip senden onceki buraya tursu koymus ev sahibine sikayet ettim(yakin arkadasi) evden cikardi gibi seyler anlatirdi.
cok iyiliginide gordum ama bazi tipler fazla ve gereksiz mudahale hakki buliyor kendinde.
mesafe koyun.ev sahibi diye sizinde sahibiniz degil.baska ev mi yok.
ne yalan soyleyim okurken guldum ama yasarken hic komik gelmiyor:)

Çıldıracağım !!.. Tahammül edemiyorum artık lütfen akıl verin.
Başta yaptıklarını hoş görüyordum ama artık sinirlerim iyice bozuluyor. Üst komşum aynı zamanda ev sahibim. Kadın aşırı meraklı, ilk evlendiğimde çamaşır asmak için balkona çıktım o da çıktı yok öyle asma yok böyle as. Mandalın eksikse veriyim, zorla verdi. 1 yıl geçti hiçbir şey değişmedi. Kapı gıcırdıyor, yağla. Yok onu şöyle yap, bunu böyle yap. Misafirim gelir hemen balkona çıkar. Balkonda masam çiçeklerim var. Anneme bile demiş limonçiçeği masasını niye öyle koymuş neyse çiçekleri niye böyle koymuş, sonra kendi kendini düzeltmiş neyse biz karışmayalım gençlerin işine diye.
Merdivenleri silmek istemiyorum birini tutalım diyorum, çalışıyorum diyorum yeri geliyor kendi evime yetişemiyorum. Genciz hepimiz ayıp falan diyor. Hep karışıyor hep. Daha buna benzer bir sürü şey. Bugün de dedi ki sinekliğin açık kalmış, dedim rüzgardan açılıyor. Ben sopayla uzanabilseydim ittirecektim dedi :O Ya inanabiliyor musunuz üst kattan sopayla benim camıma dokunacak falan.
Geçen haftalarda eşimle balkonda akvaryum yıkıyoruz, gülüşüyoruz falan. Yukardan uzattı kafasını aşağı doğru (Nasıl bir kafa varsa) Balkonuma bakıyor bize bakıyor. (Biz tabii paçalar sıvanık saçma sapan bir haldeyiz.) Hala diyor ki şöyle yıkasanız daha kolay olmaz mı. Bıktım yemin ediyorum yaaaa.....
Takmayın canım sizde kafaya şu dünyada her türlü insan var .Bana çokta tuhaf gelmedi elini sallasan ellisi alışmış olman gerekirdi.

Canım inşallah evinize güzel bir kilit değişimi yapmışssınızdır bu kafa sizin eve uzuyor değil giriyorda olabilir :D Allahım neler var benim ev sahibim ise eviyle zerre ilgilenmez bizde şikayet ediyoruz eşimle ihtiyacımız olduğunda asla yardımcı olmuyor çünkü ev bizimmiş gibi davranıp kendini çekiyor sadece kira alıyor hangisi iyi hangisi kötü bende şaşırdım kaldım .Güzel insanlarla karşılaşmak en güzel dilek olmalı.

Eğer tasinamiyorsaniz, duymazdan,görmezden gelin bakin nasıl anlayacak gereksiz olduğunu.Ha anlamıyor mu ev sahibi demez bozarim her karıştığında.Oyle yapma böyle yap derse sen öyle yaparsın ben böyle yapıyorum de,benim kolayima böyle geliyor vs de.Bu ne ayol kurtulmaya bakın kaynanadan bozma gorumceden kalma bu insandan.Allah sabır versin

Ev sahibi diye de aldıgınız bibere bile karıstıgında ses cıkartmamak abartı geliyor bana hafiften bi tersleyin derim ben sonucta burda da biri cok dogru demis kirayı verdiginiz surece ev sizin.

boyle bir komsuda bende vardi.
o zamanlar yasim ufakti yeni evliydim felan
kiziyla yasittim.evime gelince tuvaletteki cop kutusunun terligin fircanin yerini degistirirdi.
camasiri diger balkona as derdi.
asmayinca senden oncekide buraya asiyordu soyledim diger tarafa asti derdi.
evin icindeki dolaplari gosterip senden onceki buraya tursu koymus ev sahibine sikayet ettim(yakin arkadasi) evden cikardi gibi seyler anlatirdi.
cok iyiliginide gordum ama bazi tipler fazla ve gereksiz mudahale hakki buliyor kendinde.
mesafe koyun.ev sahibi diye sizinde sahibiniz degil.baska ev mi yok.
ne yalan soyleyim okurken guldum ama yasarken hic komik gelmiyor:)
Ay hangi şehir merak ettim aynı aşamaları yaşıyorum ve ev sahibinin yakın arkadaşı olur kendisi :bicak:

Siz kiracısınız. Kiranızı düzenli ödüyorsanız, kendisi, anne-babası veya çocuklarının o eve taşınacağını ispatlayamadıkça sizi evden çıkaramaz. Bu durumda her davranışına göz yummak, boyun eğmek durumunda değilsiniz :) Gerçekten cevap vermeyin. Binanın temizliğinden siz sorumlu değilsiniz. Ne demek binanın ortak alanlarını bizzat temizlemek? Mesela sinekliği sopayla ittirmek konusunda sadece "ne münasebet" demeniz bile yeterli. Hoşgörü, saygı bir yere kadar. Büyük de olsa, ev sahibi de olsa sınırını bilmeli. Moralinizi bozmayın, rahat olun :)

Back
X