akşam bardak taştı üst katımdakine sonunda bağırmak zorunda kaldım.

ya canım ilk uyardıklarımda anneleri sağdı. anneleride bir gün gelip kızları adına özür dilemedi kendileri yobaz biraz. ama bugüne kadar çok sabrettim cahilliklerine verdim. akşam yine aynı ama deseydi ki bana "ablacım özür dilerim düşünemedim kusura bakma" felan ama öyle yapmadı ukala ukala cevap veriyor. ee ne yapalım olmuş bitmiş diyo birde akşama kadar çamaşırmı dururmuş senin çamaşını beklemek zorundamıyım deyince tabi bende kızdım ve bağırdım. ben akşama kadar işteyim gittim birde kaynanama hizmetlendim siz gibi akşama kadar yatmıyorum ben dedim.
valla 20 yaş ne ki demişsin ama cnm ben 17 yaşımda çalışmaya başladım. kendi evimiz olmasına rağmen annem kızardı bak şöyle olmaz böyle olmaz diye küçücükten başlardık dikkat etmeye. bunlar terbiyesiz ve saygısız. valla 2 katta oturanlarda şikayetçi babası terbiyesini verecek başka çareleri yok.

Katılıyorum sana,şimdiki gençlikte cahillik,yobazlık,eğitimsizlik,papuç kadar dil,saygısızlık ve görgüsüzlük had safhada..Tabi ailedende eğitimi alamayınca saldım çayıra mevlam kayıra oluyor.Şu sanal gençliktede örneklerini görüyoruz.Eğitimsiz cahil cühela gurubu lafın nereye gideceğini bilmeden döktürüp duruyor.Ne kadar uyarsanda bu devam edecektir böyle,allah sabırlar versin.

ben 1. katta onlar ise 3. katta oturan komşum. 2 senedir evimizdeyiz ve sürekli uyarmaktan bıktım usandım bu kızları. geçen sene annesi vefat edince 1 enedir sabrediyorum hadi şöyle hadi böyle. ama dün akşam artık dozajı aştı. gerçi son zamanlarda sürekli bişeyler yapıp kızdıryorlardı. 2. kattaki komşumda şikayetçi. gece yarısı tangır tungur gürültü yapıyorlar resmen uykudan uyanıyoruz. bütün odalarımın camları ekmek ufağı oluyor sofra bezi silkeliyor daha önede uyardım camdan sofra bezi silkilmez günah dedim öğütledim ama nafile. arka bahçeye çöp atarlar aşağı indirmek o kadar zorki onlara. çeyizlik yorganlarımı havalandırmak için çıkarmıştım üzerine çekirdek çitlemişler birkaç leke olmuş felan. aman hadi bela uzak dursun dedim ama yok dün şalterler attı bende. çarşafları yıkadım astım sabah akşamda kaynanama gittiğimziden saat 10 da evdeydik toplamaya bir çıktımki yukarıdan şarıl şarıl su akıyor bir baktım tüm çarşaf pike yastık kılıfları hepsi ıslanmış. çıktım ayıp günah değilmi daha öncede uyardım seni neden böyle yapıyorsun bi aşağı bakar insan dedim. ben gece gece nerden göreyim senin çamaşırlarını olmuş bitmiş ne kızıyon diyo bana. kızmasımı var bak ben yeniden yıkamak zorundayım sabah astım gittim kurumuş çamaşırları ıslatmışsın diye söylendim. iyi nabalım olmuş bitmiş bir daha yapmayız diye ukala ukala konuşuyor. hem akşama akdar çamaşırmı durur ben senin çamaşırını beklemek zorundamıyım diyo birde. bekleyeceksin 10 günde dursa bekleyeceksin dedim. bir daha olmasın zaten bu güne kadar babana şikayet etmedim ama bak bundan sonra edicem git et diyo. ben senin çamaşını toplamanı bekleyemem diyo birde terbiyesiz. çabuk al o çamaşırını yoksa olacaklara karışmam herşeyde uyarcazmı senin aklın fikrin yokmu. çocuk değilsin birde cvp veriyorsun özür dileyeceğine dedim. 20 yaşındaki kzı bana kafa tutuyor hem suçlu hem güçlü. babasını aramış hemen böyle böyle kzdı ben özür diledim ama bağırdı felan. bende telefonda senizn kızın yalan söylüyorsa ben ne yapayım kızının terbiyesini ver 20 yaşındaki kız bana akıl veremez dedim. komşunun komşuya zararı varmı sizde sürekli böyle yeter artık dedim. eğer benim çamaşırım varsa suyu süzülem birşey asamazsınız kızlarını uyar bir daha olmasın diye onada söylendim.
valla şimdiki gençler iş yapma özürlü komşuluk yok hiç. zaten 2. kattakilerde çok şikayetçiler onlarada zararı çok. uff hala sinirim gçemedi.

Şikayetlerinizde haklısınız. Fakat "20 yaşındaki kız bana akıl veremez ne demek !
Akıl yaşla mı hanımefendi.
Aynı sorunu biz de yaşadık. Üst katta oturan komşu bile demek istemiyorum bayan 25 yaşındaydı. Uyardık konuştuk,herşeyi yaptık yokk. Gürültülerinden terbiyesizliklerinden vazgeçmedi. 20 yaşındaki ben çıktım en sonunda. Bana hakaret etmeye başladı " sen benim küçüğümsün bana karışamazsın " diye. Ama ben yine terbiyemi bozmadım. Halbuki o büyük benden. Demek ki herşey yaş değilmiş. Açıkcası rahatsız oldum bu ifadelerinizden.

Konuya gelince apartman yöneticisi varsa ona şikayet edin. Yoksa da polis çağırın.

nice büyüklerimiz var ama öyle bi konuşuyorlarki dersinki daha çocuk,lafının nereye gittiğini bilmiyor cahilce konuşuyor saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar,akıl yaşta değil baştadır,bunu unutmayalım.:umursamaz:

Yasadiklarinizda Allah size sabir versinde...

Altini cizdigim sözünüzü cok alakasiz buldum...

:delphin::delphin:

iş yapma özürlü çünkü oturma odasından sofra bezi silkeliyor. arka bahçeye bitişik bahçeye çöp atıyor aşağıya indirmek zor çünkü. birde insan şöyle bir bakar aşağıya komşumun bişey varmı balkonunda diye. birde yaşlı teyzemiz var kapının önündeki gazeteyi alda atıver kızım demişde demediğini bırakmamış hiç bile alamam kendin inde at demiş. sadece bana yapmıyor bütün apartmandakilere yapıyor. terbiyesiz bir kız yani.

Şikayetlerinizde haklısınız. Fakat "20 yaşındaki kız bana akıl veremez ne demek !
Akıl yaşla mı hanımefendi.
Aynı sorunu biz de yaşadık. Üst katta oturan komşu bile demek istemiyorum bayan 25 yaşındaydı. Uyardık konuştuk,herşeyi yaptık yokk. Gürültülerinden terbiyesizliklerinden vazgeçmedi. 20 yaşındaki ben çıktım en sonunda. Bana hakaret etmeye başladı " sen benim küçüğümsün bana karışamazsın " diye. Ama ben yine terbiyemi bozmadım. Halbuki o büyük benden. Demek ki herşey yaş değilmiş. Açıkcası rahatsız oldum bu ifadelerinizden.

Konuya gelince apartman yöneticisi varsa ona şikayet edin. Yoksa da polis çağırın.

lafı cımbızla çekiyorsunuz. bu kız bana dedi ki çamaşır akşama kadar durmaz senin çamaşır toplamanımı bekliyecem ben dedi. bende bana akılmı öğretiyorsun dedim. ve yineliyorum. değil 20, 50 yaşındaki kadın bile bana bunu diyemez kaldıki ben yoğun çalışan bir bayanım. ukala bir şekilde bana ne yapmam gerektiğini söyledi. ben onu uyarıyorum kaale bile almıyor sende çamaşırlarını topla diyor. ben işten gidecem evimede çamaşırmı toplayıp geri dönecem. tövbe tövbee. kaldıki ben çamaşır sermesine bişey demiyorum öyle ıslakmış ki bemin çarşafımdan bile su sızıyordu.

bende çok yaşlı değilim 30 yaşımdayım. ama 17 yaşımda çalışmaya başladım. bir komşuma saygısız davranmadım. annemlerde kapı önü sabahtan temizlenir yıkanır ben kendi kapımız dışında yaşlı komşularımızınkini bile yıkardım. sana birisi öğüt veriyorsa dinlersin öyle ukalaca cevap verilmez. kaldıki kul hatasız olmaz olurda bizlerde yapıyoruzdur. mesela eşim gece bardak düşürdü kırıldı odanın ortasında mecburen süpürge açtım hemen orasını temizledim ama ertesi gün üst katımdakine söyledim böyle böyle oldu kusura bakmayın diye. üst katımdakide benden küçük.
ben yapılana kızdım ama güzelce konuşsaydı bağırmaz tmm olsun bir daha olmasın der geçerdim. ama sürekli uyarmama rağmen bunu yapıyor ve ukalaca cevap veriyor. yönetici olan zaten babası ama bu böyle gitmez değişsin yönetici kendi evini yönetemeyen kişi binayı nasıl yönetecek.

şu saygısız komşular için yapılabilecek kanuni hiçbir işlem yok malesef.
o kadar insan muzdarip ama hiçbişey yapılamıyor.
bu seninkine hadi dersin yaşı küçük başlarında anne yok.
benim eski komşum 50 yaşında bir kadındı ve bunları yapıyordu.
anlatmayayım şimdi hala sinirleniyorum.

Yok yok canım sonuna kadar haklısın...Bu iş bilmezlik ile alakası yok...Hadi diyelim çamaşır işini cahillik etti...Çok sulu olduğunu farkedemedi falan filan (kaldıki ona da tahammülüm olmazdı) ....ama bununlada kalmıyor ...diyorsunki balkondan çekirdek kabuklarını attılar ,yorganlarımın üzerine geldi....Bu ne demek şimdi ? ....Medeniyetsizliğin dik alası...Ben şu çekirdek olayına oldum olası gıcık olurum...Yahu sahilde yürürken iyi oluyor .O zaman bile yere atamıyorum...İlk çöp sepetine kadar avucumda tutuyorum....Hele evindeyken balkonundayken yok yok kabul edilemez birşey çok bile dayanmışsın....Ne olacak be.. bir tabak fazla getirirsin onun içine atarsın....Ben kendi şahsıma çamaşırı da kabul etmiyorum...Ne demek canım birbirimize karşı anlayışlı olacağız....Kaldı ki senin çalışan bir bayan olduğunu biliyordur...Benim evim dükkan üstü....Gece asıyorum ...O zaman bile şapır şupur sulu assam kime ne... ama yoook asmam ...yazıktır herşeyden önce dükkanın camlarına yazık, su lekesi; kıyamam insanlara niye benim yüzümden sabah sabah dükkanını açtığında camlarını leke içinde görüp morali bozulsun...sonra aşağıdan geçen olur üstüne başına ooooooooolmaz olmaz ayıp. Gerekirse balkonun içinde süzdürüp öyle asarım....Ben çamaşır yıkıcam temiz olucam diye komşularıma zarar veremem...Bu medeniyetsizlikten başka birşey değil....Benim balkonumdan su akıyordu....Yaptırana kadar aylarca elimde bez ile sildim..Yıkamadım..Ben enayimiyim şimdi? ...Ben temizlik yapmıyormuyum..? Ben pismiyim ?...Böyle temizlik olmaz...Önce apartmanda yaşama kurallarını öğrenecekler ondan sonra yöneticilik yapacaklar...

iş yapma özürlü çünkü oturma odasından sofra bezi silkeliyor. arka bahçeye bitişik bahçeye çöp atıyor aşağıya indirmek zor çünkü. birde insan şöyle bir bakar aşağıya komşumun bişey varmı balkonunda diye. birde yaşlı teyzemiz var kapının önündeki gazeteyi alda atıver kızım demişde demediğini bırakmamış hiç bile alamam kendin inde at demiş. sadece bana yapmıyor bütün apartmandakilere yapıyor. terbiyesiz bir kız yani.

Yooo ben şikayetinizi gayet iyi anladim, allah kolaylik versin.
Benim deyindigim nokta, sizin genelleme yaparak yaptiginiz yorumaydi...

Tüm gencleri beceriksiz olarak ayni Kefeye koymaninzi alakasiz buldum...

Neyse, dedigim gibi, Rabbim yardimciniz olsun...

nedir bu üst kattakinlerden çektiğimiz bilmem. şimdiki gençler böyle saygısız terbiyesiz. sadece gençler değil. çoğu üstte oturan insan böyle artık.
ne demek çamaşır üstüne göre göre ıslatmak kirletmek.
ben çatıdayım kurtuldum. ama dışarıya mümkün olduğunca birşey silkelemiyorum.
bazen yatak çarşaflarımı silkeliyorum ama çamaşır yoksa binde bir.
çıkıp balkonun içine silkeleyip balkonu yıkıyorum.
annemin üstündeki komşusuda halı yolluk silkeliyor.
üstelik kapı açık şemsiye takılı. bazen oturuyoruz.
görmedim kusura bakma diyor. annemin durmadan toz silecek hali yok.
birgün ben kavga ettim kadınla. silkeleme diyorum.
hayır silkeleyeceğim diye inat ediyor.
birde arkadan sürekli yolluk halısını annemin ipine düşürüyor. tel eğrildi.
en sonunda annem halısını sokağa atmış. sonra gelip kapısını yumruklamış filan. polis çağırmış annem kadın ne dese beğenirsin halımı çaldı demiş.
bunları evire çevire döveceksin. en iyisi zabıtaya şikayet etmek.

lafı cımbızla çekiyorsunuz. bu kız bana dedi ki çamaşır akşama kadar durmaz senin çamaşır toplamanımı bekliyecem ben dedi. bende bana akılmı öğretiyorsun dedim. ve yineliyorum. değil 20, 50 yaşındaki kadın bile bana bunu diyemez kaldıki ben yoğun çalışan bir bayanım. ukala bir şekilde bana ne yapmam gerektiğini söyledi. ben onu uyarıyorum kaale bile almıyor sende çamaşırlarını topla diyor. ben işten gidecem evimede çamaşırmı toplayıp geri dönecem. tövbe tövbee. kaldıki ben çamaşır sermesine bişey demiyorum öyle ıslakmış ki bemin çarşafımdan bile su sızıyordu.

Yoo lafı cımbızla çekmiyorum.

Yapılan düpedüz saygısızlık, buna bi şey demiyorum tabiki de. Ben de aynısını yaşadım. O konuda sizi anlayabiliyorum.Ama sizin ifadeleriniz de çok nahoş. Tek tek bütün yorumları okudum.Herkeste bi önyargı; gençler şunu bilmez,gençler bunu bilmez. Ne bu genç takıntısı. Kusura bakmayın rahatsız oldum söyleminizden. Bu şekilde bir genelleme yapmaya kimsenin hakkı yok. Gençler şöyle,gençler böyle. :umursamaz:

çamaşır meselesini çok doğru anlayamamış olabileceğimi düşünüyorum. çamaşırlarını bahçeye mi serdin? onun suyu nasıl pisletti çamaşırları? ama şu ekmek kırıntıları, domates kabukları meselesi falan.. insanlık dışı bir hareket. 10 yasındaki çocuk yapmaz. hem masa yok mu be bunların evinde?

neyse canım umarım bir daha sorun yaşamazsın..

ben bu tarz komşuların kapısını çalmak yerine ''zabıtaya'' şikayet ediyorum gayette üstesinden geliniyor. ceza kesme yetkileri bile var.. tavsiye ederim ;)

bi an aynı apartmanda oturduğumuzu düşündüm bende 2.katta oturuyorum üstümdeki aynı sizinkiler gibi kimisi anlamaz terbiyesiz benim üstümdekide sabah 6da elektirikli süpürge açar tam yarım saat delirirsin komşuluk hakkı diye bişey bilmez böyle insanlar sadece kendilerini düşünürler sinir oluyorum biz altımızdakini düşünüyoruz ama

çok güzel yapmışsın arkadaşım ya benimde başıma buna benzer birşey geldi ben 3.katta oturuyom 1.kattaki komşum baştan konuştuk birşey silkmeyelim falan diye hani dikkat edelim ben gayet dikkat ederim çünkü kendime yapılmasını istemediğimi başkasına yapmam 2.kattaki silkiyo ben silkmedim dikkat etmiyor ben yapmadım birgün duydumki ben dikkat ediyom ama devran etmiyor dedi allah kafam bir attı ama ne kızdım şimdi birşey diyemiyor vede gayet dikkatli arada dişini gösterceksin yoksa olmaz guclubacismile

çamaşır meselesini çok doğru anlayamamış olabileceğimi düşünüyorum. çamaşırlarını bahçeye mi serdin? onun suyu nasıl pisletti çamaşırları? ama şu ekmek kırıntıları, domates kabukları meselesi falan.. insanlık dışı bir hareket. 10 yasındaki çocuk yapmaz. hem masa yok mu be bunların evinde?

neyse canım umarım bir daha sorun yaşamazsın..

canım benim balkonum bahçeye bakıyor hem iç tarafta hem dış tarafta çamaşır iplerim var. eşimde bende sürekli çamaşır değiştirdiğimizden sürekli çamaşrı yıkarım. genelde iç tarafa asarım çamaşırlarımı ama çamaşırım çoksa dış iplerede asarım. üst katlarımdakilerin hepsinin ipi dış taraftadır. ben çamaşır serilmesine bişey demem ama sulu bir şekilde benim çamaşırlarımı ıslatacak derecede asıldığı için kızdım. dün üst katımdaki halısını silmiş sermiş kurusun diye mesela neden kızayım suyu damlıyormu hayır tabiiki asacak kurutacak.
birde hem suçlu hem güçlü kendisini yalanlarla kurtaracağını düşünerek babasına yalan söylüyor. babana şikayet edicem dediğimde yaptı bunu. binadaki hiç kimse memnun değil herkese karşılık veriyor.

Back
X