• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst kattaki komşum sulu sulu balkona halı sermiş...

neresiymiş o sizin semt ben de geleyim

Birlik Mah / Çankaya

Halı silkelemek yasak. Hatta benim shaggy halılarım var mutlaka ama mutlaka silkelemek gerekiyor ayda bir anneme götürüyorum, onların evi müstakil orda silkeliyorum.

Kat mülkiyeti kanunu:
Madde 18 - Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.

Birlik Mah / Çankaya

Halı silkelemek yasak. Hatta benim shaggy halılarım var mutlaka ama mutlaka silkelemek gerekiyor ayda bir anneme götürüyorum, onların evi müstakil orda silkeliyorum.

apartmanda yasaksa evet yapcak bişi yok ama yaşayanlar belli günde birbirlerini rahatsız etmeden cam kapı açıkken çırpmıyorsa sorun yok demektir.kimsede bundan şikayetçi değil
çünkü herkesde shagy halı var...aldığımada bin pişmanım oda ayrı meselede...

Birlik Mah / Çankaya

canım bende de shaggy var ve daha önce yazdığım gibi çırpacak gücüm kudretim yok benim zaten. uzun yollukları yapmam mümkün değil hele ki. yıkatmaya veriyorum. bide dyson makinem var canavar gibi kabartıyor halıyı, aldığı kadar artık napıyım.:44:

apartmanda yasaksa evet yapcak bişi yok ama yaşayanlar belli günde birbirlerini rahatsız etmeden cam kapı açıkken çırpmıyorsa sorun yok demektir.kimsede bundan şikayetçi değil
çünkü herkesde shagy halı var...aldığımada bin pişmanım oda ayrı meselede...

Yok tatlım semtte yasak. Balkonlara uydu vs asmak, halı silkelemek vs yasak.

Bilemezsin ki kim rahatsız kim değil. Geçenlerde halam işten eve erken gitmiş, yukardan dan dun sesler gelmiş, kafayı cıkarmıs, yukarıdaki halı silkeliyo, kadın şok tabi, "aaa sen işte değil miydin?" diye sormuş.

Ne kadar cirkin değil mi, halam da "aaa bu toz bu pislik nerden geliyor" diyo. Çamaşırını asıp da gidiyor bazen balkona.

Saygı ya, bak benmde o halılarımdan var ama anneme götürüyorum, götüremedimde de balkonumun içime silekliyorum :S

seninki öle yapılmışsa bilemem bnm evim dört balkonlu sadece birinden halı çırpılır onbeş günde bir bu ben gelmeden öncede böyleymiş ben geldikten sonrada ....
evimde oturduğum semtin en değerli evlerimden ......burda insanlara hakeret edemessn ayrıca balkondan halı çırpmamakla görgü olmuyo ....

Her şehirde tercih edilen semler vardır...sebebi çok lüks yada çok güzel evlerin olmasından değildir...zaten yokturda..

evler eskidir...

Öyle şahane.. pırılpırıl...oturmaya kıyılamıyacak kadar güzel evlerin bulunduğu semtler gördüm...ama balkonların neredeyse

hepsinden saçak saçak yıkanmış yünler sarkıyordu...

Demek ki kimse şikayetçi değilmiş!!!

Bu da o evlerde yaşanların kültürüne bağlı canım!
.
.

canım bende de shaggy var ve daha önce yazdığım gibi çırpacak gücüm kudretim yok benim zaten. uzun yollukları yapmam mümkün değil hele ki. yıkatmaya veriyorum. bide dyson makinem var canavar gibi kabartıyor halıyı, aldığı kadar artık napıyım.:44:

Ben de yerde sürüne sürüne cektiriyorum makinede ama yine de cıkmıyor lanet :( Yıkmaya sık sık da vermiyorum yıpranır diye....

Çalışan kadının yaptığı bu temizlik bile cok D::D Kendimize eziyet ediyoruz resmen

apartmanda yaşamak ayrı bi sanat istiyor.
benim üst komşularım ( 13 katlı apartmanın 3. katındaym) her türlü şeyi silkeliyorlar. her türlü pisliklerini benim balkonuma layık görüyorlar.
silkelemeseler de içtikleri sigaranın izmaritini çöpe atmak yerine alt komşunun kafasına atmayı tercih ediyorlar.
ev hanımı çoğu, çocukları var boy boy ama o çocuklara balkonda sahip çıkmadıklarından sürekli çikolata,şeker, cips çöpleri ile karşılaşıyorum balkonumda. hani çocuklarına bakmak için evde oturduklarını söylerler gitseniz, ama çocuk 11. kattan sallanıyor.
balkonu hergün yıkasam da görüntü aynı oluyor.
yaşadığım semt de residence tarzı evlerin bulunduğu, %90 ı üst düzey memur olan bi semt. başkent yahu...el insaf...

Yok tatlım semtte yasak. Balkonlara uydu vs asmak, halı silkelemek vs yasak.

Bilemezsin ki kim rahatsız kim değil. Geçenlerde halam işten eve erken gitmiş, yukardan dan dun sesler gelmiş, kafayı cıkarmıs, yukarıdaki halı silkeliyo, kadın şok tabi, "aaa sen işte değil miydin?" diye sormuş.

Ne kadar cirkin değil mi, halam da "aaa bu toz bu pislik nerden geliyor" diyo. Çamaşırını asıp da gidiyor bazen balkona.

Saygı ya, bak benmde o halılarımdan var ama anneme götürüyorum, götüremedimde de balkonumun içime silekliyorum :S

ben bi ilçede yaşıyorum tabiki bununlada alakası var(istanbul gibi değil) burası öyle bi apartmanki değişik yani...aşağıda mutfağımız var...msalarımız fln halı yıkamak
için ev sahibi aşağıya düzenek kurmuş aptmız etrafı full bahçe diğer yerlerede gitmiyor...anlatabiliyomuyum herkez çok samimi
sanki akraba gibi zaten sürekli çırpılma diye bişi yok...bende çoğu zaman balkonda yere vurarak döküyorum ....kimse şikayetçi değil bu duurmdan....

o kadar gelişmiş bir ükleyizki hala halılarımızı balkonlardan silkiyoruz
benim üstümdede var bu m odelden..hala kendilerini köylerinde yasıyor sanıyorlar

anadolu kültürü olsa gerek yün kullandıklarına göre...silikon yastık kültürü daha gelmemiş oralara.....

Son düzenleme:
insanlara durduk yerde laf atmak ve hakarete varacak sözler sarf etmek asıl kültürü ve görgüyü belli eden noktadır..
sende kendini belli etttin...

evinde shagy halı olupta çırpma ihtiyacı hissetmeyen bayanlar buuyrun topiğime:)))))
kimse gelmez heralde:)))

Valla ben çok hissediyorum da çırpamıyorum çünkü bende en son katta oturuyorum. halıyla birlikte aşağı inerim diye korkuyorum. Bizde sitede oturuyoruz ama neyseki silkeleme günü var. ya zaten buraki sorun kadının halı asması değil, haber vermemesi sanırım. Çünkü yıkadıysa mecbur asacak ama insan bakar bir haber verir.

insanlara durduk yerde laf atmak ve hakarete varacak sözler sarf etmek asıl kültürü ve görgüyü belli eden noktadır..
sende kendini belli etttin...

Konu başlığının durduk yerde açıldığını hiç sanmıyorum!

Bireysel olarak yorum yapmadım....hakaret ettiğimi nerden çıkardınız...

Siz niye alınıyorsunuz ki...

Kendini belli eden, ben mi oluyorum bu durumda? :))
.
.

bnm yaşadığımız bütün aptlerde halı çırpma gnü vardı kimisinde en alt katta oturdum kimisinde en üst veya orta .....
bende kötü durumda kaldığım zamanlar oldu komşum yüzünden ev değiştirdim cam açıkken masa örtüsü çırpar..zeytin çekirdekleri mutfağımda salata parçaları camda,
çamaşır asılıyken sigara külü atmak aşağıya,halı çırpmak bende yaşadım ama o kurallara uymadan yapıyordu ....gece 11 de ceviz kırmak v.b
herkes çırparken ve kural böyleyken ben bekleyecek değilim heralde...ama yasak olsa bende uyarım tabiki...insanların kafası basmıyor işte bazı şeyleriii...

.
.

lütfen cvplarınızda benden alıntı yapmayınız ben çirkeflikten hoşlanmam....sizinde ağız dalaşına giremem malesef ...

.
.

halı çırpmak görgüsüzlüktr dediniz benmi yanlış hatırlıyorum???

ahhhahhh bende bu dertetn müzdaribim ama ağzımı açıpta kimseye bişey diyemiyorum :((( sinirlerim zıplıyoo ama yapcak bişi yok .... çünkü apartman onların bizde onların kiracısıyız.. tiplerine bakıyosun bişey sanıyosun .. göya çok zenginler görgülüler .. kadın geliyo evlerine temizliğe hopp halılar balkona tani 20 m2 balkon yayla gidi süreklimi halı yıkanır anlamıyorum ya yıkıyolar ya çırpıyolar gün münde yok kafalarına göre .. ev sahibim ve onun 3 kızı :(((4 dairede kendi ve kızları oturuyo bişeyde denmiyo :((((( çaresizlikkkkkkk . onların bütün pisliği benim balkonda güzelim balkonuma bigün çıkıp adam gibi oturamıyorum .... doldum taştım valla en sonunda kötü patlıcam gibime geliyoooo

Back
X