merhaba arkadaşlar ben sebebi belli olmayan ürtikerim psikolojik olarakta nüksediyor helede bir şeyden tiksinince aktar komşumada onda soğuk ürtiker var şahtere otunu önermiş galiba konuyu açan arkadaşın sorduğu bitki bu ben henüz kullanmadım o yüzden siz iyice araştırıp ondan sonra kullanı kullanmamayı düşünün netten kopyaladığım yazıyı hemen yapıştırıyorum
ŞAHTERE OTU VE ŞAHTERE OTU ÇAYININ FAYDALARI
18/8/2008 · Kategori: Sağlık
Şahtere otu daha çok nedeni belli olmayan veya tedavi edilemeyen allerjiler üzerinde çok etkili birbitki. Özellikle karaciğer üzerinde etkil olna bu bitkinin allerjilerde kullanılma sebebi de bu sanırım. Çünkü, bu tip rahatsızlıklar genellikle karaciğer kaynaklı olabiliyor. Allerjiler için şahtere tou çayını içebilirsinizi. Çayımızın tarifini vereceğiz ama öncelikle şahtere otunun faydalarından bahsedelim.
* Safra salgılarını artırır. Şahtere otu dahili olarak başlıca karaciğer ve safra kesesi problemleri için kullanılır.
* ıdrar söktürücüdür.
* Müshil olarak kullanılabilir.Yüksek dozları müshil ve idrar söktürücüdür, ama aşırı dozları ishale ve mide ağrılarına neden olabilir.
* Mide dostu bir bitkidir.
* Tonik olarak cilde faydası vardır.
* Özellikle kronik kabızlık çekenler için idealdir. Kronik kabızlık için, şahtere otunu diğer uygun şifalı bitkiler ile karıştırarak kullanın.
* Şahtere otunu uyuz ve diğer deri problemleri için de kullabilirsiniz.
*Kanı temizler.
* Vücudu terleterek zararlı maddelerin atılmasını sağlar.
* Damar sertliğinde faydalıdır.
* Mide ağrısı ve mayasılda da şikayetleri giderir.
ŞAHTEREOTU ÇAYI : Kurutulmuş şahtere otunu kullanmanız uygun olacaktır.
* Tepeleme 1 çay kaşığı bitkiyi 1 bardak kaynar suda demleyin. Soğuk olarak, her 4 saatte bir, 1 çay bardağı için.
ŞAHTERE OTU SOĞUK ÇÖZELTıSı:
* Soğuk Çözelti olarak, l çay kaşığı bitkiyi 1/2 bardak soğuk suya koyun. 8 ila 10 saat bekletin. Günde 1/2 ila 1 bardak alın.
ŞAHTERE OTU TENTÜRÜ :
* Tentür olarak, ara sıra 1/2 ila 1 çay kaşığı alın.