Ürtiker ( Kurdeşen)

HERKESE MRByerimseniben BENİM OĞLUM 5 YAŞINDAcoksekeriremsuYAVRUM 1 YILDAN FAZLADIR KURDEŞEN DÖKÜYO.ZATEN ALLERJIK ASTIMDI Bİ DE ÜSTÜNE BU GELDİ.YAPILAN ONCA TESTEN SORA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNDEN KAYNAKLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI.ÜSTELİK ÇİKOLATA ALLERJİSİ DE VARMIŞ:çok üzgünüm:KOŞUP OYNADIĞI ZAMANLAR DAHA ÇOK KABARIYO.YAVRUM DÜN GECE AĞLAYARAK '' ARTIK KAŞINMAK İSTEMİYORUM NOLUR BENİ KAŞIYIN ''DİYEREK UYUDU:senağlamaÜSTELİK DR BUNUN ÇARESİ YOK DEDİ:1shok:YAVRUM KOŞSA Bİ DERT,ÇİKOLATA YESE Bİ DERT YAV ÇOCUK BU LAF GEÇMİYOKİ:sm_confused:NOLUR BU RAHATSIZLIK HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIM EDİNa.s.

YA BEN YENİ ÜYEYİM O YUZDEN CEVAP ALAMAYINCA KONUYU BAŞTAN AÇTIM.BAŞKA BAŞLIK AÇTIRDIM YANİ.CEVAPLADIĞIN İÇİN SAĞOLa.s.MAALESEF 6ŞİŞE ATARAX İÇTİ DAHA BAŞKA İLAÇLAR DA ÇABASI.AMA Bİ SONUÇ ALAMIYORUZ

arkadaşlar bu konunun uzerınden cok zaman gecmıs ama belkı okuyan olur yardım alabılırım dıye dusundum,
ben de soguk kurdeşen ıle ugrasıyorum
en ufak soguk hava soguk su kabarma ve kasıntıya neden oluyor
gerek dr onerısı gerek bıtkı onerısı ne olursa yardım rıca edıyorum

Bundan 3 hafta önce ilk önce tek tük sonrasından birgün içinde heryerimi kaplayan yüzüm saç diplerim kollarım ayaklarım heryerimi kaplayan plaka halinde kırmızılıklar kaşınması cabası diğer namı adıyla benle öle dalga geçiyorlar sosyete uyuzuymuş:))Acilen dr a gittim bir iğne yapıldı yüzüm gözümde şişti bu arada Sabaha kalktığımda sadece kollarımda kalmıştı.Tahlil yapıldı bu aradada başka hastalıklarımda çıktı.Vücudda olan bir iltihabik hastalık bile tetiklermiş ürtikeri.Böbrekler kum döküyormuş işte şeker sınırda çıkmış.Ama esas nedeni birikimler sıkıntı vede hassas yapıya sahip olma.Haa bu arada dişde olan bir çürük bile ürtikere neden olurmuş.Şu an zytech içiyorum.Hiç kalmadı ama cumartesi biraz sıkıldım vede akabinde 2 saate kalmadan yüzümde tekrar oluştu.Kendi kendime birşey olmaz geçicek kalmıcak gibi telkinde bulundum vede güzel bir yürüyüş yaptım eve geldiğimde sönmüştü.Herşeyin nedeni stres arkadaşlar .Takmayın dicem ama yaşıyoruz görüyoruz elde değil işte isteristemez etkileniliyor.Hepinize geçmiş olsun.

6 yaşından 19 yaşına kadar bu hastalıkla uğraştım arkadaşlar ne ilaçlar ne doktorlar fayda etmedi ...çektiğim çileyi bi allah bi ben bilirim...19 yaşında kendiliğinden geçti birdahada olmadı nasıl geçtiğini inanın bilmiyorum...yaşadığım şehir falan değişti artık havasındanmı suyundanmı bilmiyorum..ama umarım en kısa zamanda kurtulursunuz acil şifalar....haaa ama 2 yıl diyet gibi bişi yaptım evet evet hiç kızartma yemedim herşey haşlama ve ızgara...kola,kahve,keçi eti yemedim ızdıraptı yaaa ..tozdan,polenden özellikle çam ağaçlarından uzak durdum belki alakası yoktu ama bide kıyafetleriniz çok iyi durulanmalı...

offf offfffffff bu illeti 3 yildir cekiyorum tedavi adina bisey bulamadim
ins. hepimizde kurtuluruz bunula ömür boyu yasanmaz cünkü

Arkadaşlar .....'ürtikerin helikobakter pylori ile ilişkisi' yazın Google da arayın.Yardımım olur inşallah.

kızlar bu ara iyice çoğaldı ve sıklaştı döküntüler yavrum sürekli kaşınıyo.çikolata allerjisi de bitmek üzereymiş ama dr. vücuda giren bi virüs her hangi soğuk algınlığı herşey coşturur bunu diyo çıldırcam yani.yavrum çok zor durumda bişe duyp öğrenirsenizAllah rızası için yazın nolur.yavrum çok zor durumda yasenağlama

inanaın cidden okumak ve anlamak istedim AMA TÜRKÇE YAZMIŞ OLSAYDINIZ BELKİDE BENDE FAYDALANACAKTIM İNTERNET TÜRKÇESİNİ BİLMİYORUM ÖZÜR DİLERİM :-(

Ssk Ödemıyor ama bır yama testını araŞtırın bırde ben ılk sÖyledıklerınde Çok sınırlenmıŞtım ama (yaŞlı kadınlar ve halk arasında buna ocak denıyor ve okunuyormuŞ sonrasında eser kalmıyormuŞ ben bırtek onu yaptırmadım Şımdı sıra onda bence deneyın )

kızlar bu ara iyice çoğaldı ve sıklaştı döküntüler yavrum sürekli kaşınıyo.çikolata allerjisi de bitmek üzereymiş ama dr. vücuda giren bi virüs her hangi soğuk algınlığı herşey coşturur bunu diyo çıldırcam yani.yavrum çok zor durumda bişe duyp öğrenirsenizAllah rızası için yazın nolur.yavrum çok zor durumda yasenağlama

Bende yaklaşık 3 sene çektim bu illeti. 21-24 yaş arasında 1 sene kadar öncede kendiliğinden geçti. Ürtikeri ancak çeken bilir. Daha 5-6 yaşlarında bir çocuğun bunu yaşamasına gerçekten çok üzüldüm. Çünkü böyle bir kaşınma böyle bir acı hissi olamaz. Bana o kadar doktorun hiçbiri çözüm bulamadı. İnternette araştıra araştıra kendim buldum. Yoksa denemediğim alerji ilacı, hacı doca vs... kalmamıştı. Sonunda ürtikerlerin çeşitleri olduğunu okudum bir yerde ve benimkinin baskı ürtikeri olduğuna karar verdim ve o andan sonra vücudumu sıkan giyecekler giymemeye kolumu bacağımı uzun süre sert bir yere dayamamaya falan dikkat ettim böylece ürtikerler azalmaya başladı o azaldıkça bende unuttum onu. Kesinlikle düşünce gücünden başka bir şeyle geçmiyor. Çocuğunu telkin etmelisin bence geceleri ona sürekli olarak bu şişliklerin biteceğini söyle. Çocuk beyninde unutsun. Çocuktur düşünmeyle ne alakası var diye düşünme ve sende çocuğunun hangi ürtiker sınıfına girdiğini bul mesela fazla efor sarfedince oluşan bir çeşit var bir süre efor sarfetmeyeceği uğraşılar bul mesela oturarak yapabileceği birşeyler resim boyama falan mesela. Yani bu sadece bir örnek öncelikle ürtikeri azaltabilirsen kurtulmasını sağlayabilirsin. Çok uzun oldu ama bu öyle bi illetki bunlar az bile :) Yavruna acil şifalar diliyorum. Umarım çok kısa zamanda rahat eder.

leylek82 bu lanetin devası yok ama bana söylediklerinde komşularıma çok sinirlenmiştim dr.lar duruken neden bunlar böyel konuşuyor diye fakat etrafınızdaki yaşlı teyzeler bilir ankarada "ocak "diyorlar ve bazı kadınlar okuyorlarmış 3 günde geçiyormuş benim çarem kalmadı bende gideceğim 33 yaşındayım eğitimliyim ama prof bile yardım edecem deerken bana kortizon iğnesi yaptırtdı şimdi 85 kg. oldum okutun bulun birini hurafa değil dinen bilgisi olan el almış birini bulun ve okutun sağlıkla kalın ( bu iletiyi yazarken bile kaşınıyorum

bende de var şimdi keşfettim googlede resimlere baktım aynı bende cıkanlardan 10 yıla yakındır cekiyorum ama bu kes yuzumde de var :KK43: surekli iz bırakıyo yaaa :KK43:(8 bıktım artık :S
bende ilk dogum yaptıktan sonra gorulmeye basladı ...
dogumdan sonra vucut bazı şeylere hassaslıkmı yarattı anlamadımki ...
ta o zamanlar ilk cıktında gitmiştim dr a adını koyamadılar bi turlu 3 igne yaptılar gecti ama her yıl en az 2 defa oluyorum kollarım lekeler içinde artık bıktım ya bunun sonsuz bi formulu yokmu :KK43:((

günaydın hanımlar,
ürtüker,kurdeşen,kaşıntı adına ne derseniz deyin genel olrak stresten kaynaklı olduğu için ilaçlar uzun sürede fayda sağlıyormuş gib olsada sonuç hep aynı belli aralıklarla tekrarlıyor .kortizonlu ilaçların getirdiği aşırı iştah ve kilolarda joker olarak geliyor .Beyninizi meşgul etemk ve strese girmemme k ince düşünmmek lazım (yapamasam başaramasmda tedavisi bu)

3 ayrı ilaç kullanıyorum yarım dünya oldum hala kaşınıyorum üstelik bu sefer izde kaldı
piyasada İNCİDAL YOK BULURSANIZ ONU ALIN ÇÖZÜM ONDA
İNCİDAL HAP +ŞURUP bulursANIZ banada haber verin hanımlar
geçmiş olsun hepimizedelikafadulden

kardeşim ürtiker olmuştu şunları kullandı 1-2 haftada sorunundan kurtuldu.Her sabah 1 tatlı kaşığı sedir ağacı yağı içti sibirya cedar oil diye geçiyor adı.birde kiliermeni zerdeçal ve devedikeni tohumunu bala karıştırmış vermişler onuda sabah akşam yedi.duşunun son durulamasınıda kovada 1 kaşık sofra tutu bir kaşık limon tuzu eritti ve son durulamasını bu suyla yaptı.tavsiye ederim.bildiğim kadar ürtiker cilt hastalığı değil karaciğer enzim bozukluklarından kaynaklı bir rahatsızlık.hepinize geçmiş olsun

merhaba arkadaşlar ben sebebi belli olmayan ürtikerim psikolojik olarakta nüksediyor helede bir şeyden tiksinince aktar komşumada onda soğuk ürtiker var şahtere otunu önermiş galiba konuyu açan arkadaşın sorduğu bitki bu ben henüz kullanmadım o yüzden siz iyice araştırıp ondan sonra kullanı kullanmamayı düşünün netten kopyaladığım yazıyı hemen yapıştırıyorum

ŞAHTERE OTU VE ŞAHTERE OTU ÇAYININ FAYDALARI
18/8/2008 · Kategori: Sağlık
Şahtere otu daha çok nedeni belli olmayan veya tedavi edilemeyen allerjiler üzerinde çok etkili birbitki. Özellikle karaciğer üzerinde etkil olna bu bitkinin allerjilerde kullanılma sebebi de bu sanırım. Çünkü, bu tip rahatsızlıklar genellikle karaciğer kaynaklı olabiliyor. Allerjiler için şahtere tou çayını içebilirsinizi. Çayımızın tarifini vereceğiz ama öncelikle şahtere otunun faydalarından bahsedelim.
* Safra salgılarını artırır. Şahtere otu dahili olarak başlıca karaciğer ve safra kesesi problemleri için kullanılır.
* ıdrar söktürücüdür.
* Müshil olarak kullanılabilir.Yüksek dozları müshil ve idrar söktürücüdür, ama aşırı dozları ishale ve mide ağrılarına neden olabilir.
* Mide dostu bir bitkidir.
* Tonik olarak cilde faydası vardır.
* Özellikle kronik kabızlık çekenler için idealdir. Kronik kabızlık için, şahtere otunu diğer uygun şifalı bitkiler ile karıştırarak kullanın.
* Şahtere otunu uyuz ve diğer deri problemleri için de kullabilirsiniz.
*Kanı temizler.
* Vücudu terleterek zararlı maddelerin atılmasını sağlar.
* Damar sertliğinde faydalıdır.
* Mide ağrısı ve mayasılda da şikayetleri giderir.
ŞAHTEREOTU ÇAYI : Kurutulmuş şahtere otunu kullanmanız uygun olacaktır.
* Tepeleme 1 çay kaşığı bitkiyi 1 bardak kaynar suda demleyin. Soğuk olarak, her 4 saatte bir, 1 çay bardağı için.
ŞAHTERE OTU SOĞUK ÇÖZELTıSı:
* Soğuk Çözelti olarak, l çay kaşığı bitkiyi 1/2 bardak soğuk suya koyun. 8 ila 10 saat bekletin. Günde 1/2 ila 1 bardak alın.
ŞAHTERE OTU TENTÜRÜ :
* Tentür olarak, ara sıra 1/2 ila 1 çay kaşığı alın.

bu arada kaşıntısı çok olup başedemeyen arkadaşlar soğuk su ve onun üzerine kabaran yerlere ya su çiçeğinde kullanılan losyondan ya da biraz suyla krem haline getirdiğiniz nişastayı sürebilirsiniz, losyonu önce doktorunuza danışıp kullanmanız daha iyi olur...hepinize rabbim şifa versin

OVADRıL diye losyon var süper bişi... hamileliğimde geldi başıma iyi geldi bana.. zararsız çünkü bebeğimede sürüyorum bişi olunca yoksa ilaç ismi vermezdim deneyin derim mavi bi kutu

Ben sürekli Aerıus kullanıyorum... şu an psikolojik galiba yine artmalar var....gerçekten zor bir durum..

bende böle bir sorun yaşadım ....
benimki psikoloj,k alerjiymiş....
8 aylık sezayenle doğum yaptım annemde hastaydı ...
bebek 4 gün gün küvözde kalımıştı ....
çok sıkıntıdaydım kaşındım geceleri kabarmalar oldu .....
ama sonra kendiliğinden geçti .....

oğlunuz çok hassas bir çocuk mu?
belki istediklerini yapamıyoer olmak onda sıkıntı yaratıyor olabilir ...
çikolata yemek ..yasak koşmak yasak ....ama çocuk bu söz dinlermi ....

X