- 21 Haziran 2018
- 181
- 184
-
- Konu Sahibi gulebilmek
Maalesef çift anadal öyle kolay olmuyor. Bizede aynılarını söylediler ama okulların farklı kuralları oluyor. Yüksek ortalamayı tuttursa bile bazı bölümler çift anadal açmıyor örneğin ben ing edebiyatı okuyorum türk edebiyatından çift anadal ya da yandal yapamıyorum çünkü bölüm açmıyor. Okula girmedende bunları öğrenmeniz zor çünkü öğrenci işleri okul öğrencilerine bile bilgi sağlamazken, bilgi almak için arayıp soranlarla hiç ilgilenmez.Size bir alternatif sunayım, İstanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde bir bölüme girer, çalışıp ortalamasını yüksek tutarsa çok daha iyi bir bölümde çift anadal yapar, çift diploma ile mezun olur.
Mesela, edebiyat bölümüne girer, ingiliz dilinden çap yapar.
Ya da Eğitim Fakültesinde geleceği olan bir bölüm olan Özel Eğitim Öğretmenliğine girer, İngilizce Öğretmenliğinden çap yapar.
En son eğitim fakültesi hukukla bile çap açtı.
Önerim şu: Öyle bir tercih yapın ki mezun olduğunda yabancı dil sorunu olmasın.
Devlet üniversiteleri iç mimarlık bölümünü eşit ağırlık ile alıyor. Ne yazık ki özel üniversitelerde sadece 150-140 barajı var bunun. Hangisinden barajı geçtiyse yetenek sınavına girme hakkını kazanıyor.İç mimarlık eşit ağırlıktan alıyor diye biliyorum.
Sözel puanla psikoloji okunabiliyor mu. En iyisi olurdu bana göre.Konum taşınmazsa şimdilik memnun olurum.
Arkadaşlar merhaba.
Oğlum Üniversite sonuçlarında sözelden ilk 1500 içine girdi. Çok şükür.
Sözel de alternatif tercih olarak nereler yazılabilir .Fikirlerinize ihtiyacım var.
Yardımlarınız için teşekkürler .
MerhabaMaalesef çift anadal öyle kolay olmuyor. Bizede aynılarını söylediler ama okulların farklı kuralları oluyor. Yüksek ortalamayı tuttursa bile bazı bölümler çift anadal açmıyor örneğin ben ing edebiyatı okuyorum türk edebiyatından çift anadal ya da yandal yapamıyorum çünkü bölüm açmıyor. Okula girmedende bunları öğrenmeniz zor çünkü öğrenci işleri okul öğrencilerine bile bilgi sağlamazke
merhabalar neresi oldu acaba? ..