Üniversite tercih

Var ancak Türkiye şartları mağlum belki bizim atladığımız sözele yeni dahil olan bölümler vardır diye fikir amaçlı açmıştım konumu.

Hepinize teşekkür ederim yeniden

Sözel olsa da alan dışı tercih yapabilir.

Ama çocuğun karakterini ve sizin şartlarınızı bilmeden bir şeyler söylemek çok zor.

Kendi adıma sosyoloji sözelde mi bilmiyorum ama sosyoloji okurdum.
Zaten akademik başarısı parlak bir çocuksa, ve hemen iş bulma kaygısı Yoksa, ailenizin durumu iyiyse, yüksek lisans ve doktora yapar.
Bu arada sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar kendine göre bulduğu yerlerde görevler alır, cevresini genişletir.. Ve bence kendine buralarda yer edinebilir.

Alan dışı tercih hukuk yazabilir.
Ama cevval bir çocuk mu? Yapabilir mi?

Öğretmenliklerden özellikle sözel öğretmenliklerden ben olsam uzak dururdum.

Mesela gastronomi tavsiye eden olmuş, bir noktada mantıklı ama sizin çocuğunuza göre mi?
İlgisi var mı? Biraz zor gibi.

Bir de insan kendi şansını kendi yaratır.
Bir yakınımızın oğlu iyi var puan almasına rağmen su ürünleri okumuştu.
Türkiye de olsa aç gezerdi, Japonya’ya gitti yerleşti...

Merhabalar, oğlunuz adına çok sevindim, tebrikler.

Artık sınav sistemi değişti. Sınav sisteminin değişmesiyle bölüm puanlamaları, alımları da diğer yıllara göre değişmiştir diye düşünüyorum.

Oğlunuzun neye ilgisi olduğunu, ne sevdiğini, ne istediğini elbette bilemem. Öğretmenlik demişsiniz. Öğretmenlik kutsal ve saygıdeğer bir meslektir. Takdir edersiniz ki bu devirde artık öğretmen branşlarına düşük bir şekilde bakılıyor. Güzel Atamız milletvekili maaşlarının öğretmen maaşını geçmemesini söylerken çağda artık bu durum acınası bir durumda.

Düşüncemi belirtecek olursak eğer, oğlunuz öğretmenlik mesleği ile sınırlı kalmasın derim. Tatih öğretmenliği olmazsa varsayım yapıyorum. Sadece Tarih olsun. O alanda kendisini geliştirebilir, yüksek lisans, doktora yapıp alanında yüksek yerlere gelebilir, kafasını çok çalıştırırsa önemli bir tarih adamı bile olabilir. Herşey akılda, istekte.

Sözel puanı iyi ise iç mimarlık yetenek sınavlarına girebilir. Yani yeteneği olmasa bile puanından kırabilirler. İç mimarlıkta güzel bir bölümdür ve özellerde yetenek sınavı ile alırlar puanından dolayı bursta kazanabilir hem tercih yapıp hemde şansını yetenek sınavı ile deneyebilir.
Başarılar.

Artık sınav sistemi değişti. Sınav sisteminin değişmesiyle bölüm puanlamaları, alımları da diğer yıllara göre değişmiştir diye düşünüyorum.

Oğlunuzun neye ilgisi olduğunu, ne sevdiğini, ne istediğini elbette bilemem. Öğretmenlik demişsiniz. Öğretmenlik kutsal ve saygıdeğer bir meslektir. Takdir edersiniz ki bu devirde artık öğretmen branşlarına düşük bir şekilde bakılıyor. Güzel Atamız milletvekili maaşlarının öğretmen maaşını geçmemesini söylerken çağda artık bu durum acınası bir durumda.

Düşüncemi belirtecek olursak eğer, oğlunuz öğretmenlik mesleği ile sınırlı kalmasın derim. Tatih öğretmenliği olmazsa varsayım yapıyorum. Sadece Tarih olsun. O alanda kendisini geliştirebilir, yüksek lisans, doktora yapıp alanında yüksek yerlere gelebilir, kafasını çok çalıştırırsa önemli bir tarih adamı bile olabilir. Herşey akılda, istekte.

Sözel puanı iyi ise iç mimarlık yetenek sınavlarına girebilir. Yani yeteneği olmasa bile puanından kırabilirler. İç mimarlıkta güzel bir bölümdür ve özellerde yetenek sınavı ile alırlar puanından dolayı bursta kazanabilir hem tercih yapıp hemde şansını yetenek sınavı ile deneyebilir.
Başarılar.

Teşekkürler

Başarılar.
İç mimarlık eşit ağırlıktan alıyor diye biliyorum.

Konum taşınmazsa şimdilik memnun olurum.

Arkadaşlar merhaba.

Oğlum Üniversite sonuçlarında sözelden ilk 1500 içine girdi. Çok şükür.

Sözel de alternatif tercih olarak nereler yazılabilir .Fikirlerinize ihtiyacım var.

Yardımlarınız için teşekkürler .
Aynı soruna sahibim.

Sözelde ilk 3 bindeyim ama kararsızım.

Paramedik mi öğretmenlik mi?

Bence sosyal bölümlere ilişkin alanlarda tercih yapabilir mesela sosyoloji felsefe vs. Tabi gidip de 3 yıllık taşra ünilerini yazmasın sıralaması çok iyi boğaziçi odtüye falan bakabilir belki koç üniversitesi sabancı üniversitesi galatasaray üniversitesi bunlara da bakabilir
Okuduğu üniversite marka değeri taşırsa özel sektörde iş bulur her türlü .ben olsam boğaziçi tarih yazardım tabi

Baktım da sözel bölümlere, iş imkanı olan bir tek ilahiyat gibi gözüküyor. Halbuki ne kadar güzel bölümler var. Gastronomiyi düşünebilir. En iyi o gibi geldi. Bir de rekreasyon yönetimi.

Bence sosyal bölümlere ilişkin alanlarda tercih yapabilir mesela sosyoloji felsefe vs. Tabi gidip de 3 yıllık taşra ünilerini yazmasın sıralaması çok iyi boğaziçi odtüye falan bakabilir belki koç üniversitesi sabancı üniversitesi galatasaray üniversitesi bunlara da bakabilir
Okuduğu üniversite marka değeri taşırsa özel sektörde iş bulur her türlü .ben olsam boğaziçi tarih yazardım tabi

Teşekkürler

Merhaba ,
Eşit ağırlık sıralamanın önünde sayısalcılar da var.
Yani tıp , diş hek. , eczacılık , mühendislikler ...
Sıralamanızı uzmandan yardım alarak güncelleyin.
Sözel tercih yapmak isterse , Boğaziçi yazsın.
Bölüm ne olursa olsun iş bulur.
EA tercih yapmak isterse de söylediğimi dikkate alın.
Sevgiler

Merhaba ,
Eşit ağırlık sıralamanın önünde sayısalcılar da var.
Yani tıp , diş hek. , eczacılık , mühendislikler ...
Sıralamanızı uzmandan yardım alarak güncelleyin.
Sözel tercih yapmak isterse , Boğaziçi yazsın.
Bölüm ne olursa olsun iş bulur.
EA tercih yapmak isterse de söylediğimi dikkate alın.
Sevgiler

Teşekkürler

Baktım da sözel bölümlere, iş imkanı olan bir tek ilahiyat gibi gözüküyor. Halbuki ne kadar güzel bölümler var. Gastronomiyi düşünebilir. En iyi o gibi geldi. Bir de rekreasyon yönetimi.

İlahiyat'ın kapısından giremeden gönderirler. Fikir çatışması yaşar. Teşekkürler

Sosyoloji, psikoloji ve felsefe ea arkadaslar.. ilahiyati kesinlikle onermem zaten.. tarih, cografya, halkla iliskiler ya da uluslar arasi iliskiler okuyabilir.. bogazicinin bolumlerini yazarsaniz is ya da yurtdisinda master sikintisi da yasamaz..

Sosyoloji, psikoloji ve felsefe ea arkadaslar.. ilahiyati kesinlikle onermem zaten.. tarih, cografya, halkla iliskiler ya da uluslar arasi iliskiler okuyabilir.. bogazicinin bolumlerini yazarsaniz is ya da yurtdisinda master sikintisi da yasamaz..

Teşekkürler. Öneriler Boğaziçi doğrultusun da hayırlısı olsun bakalım tüm çocuklarımızın hakkında

Hey gidi arkeolog olacaktım ben güya gittim işletme okudum hayaller hayatlar :KK43:

Konum taşınmazsa şimdilik memnun olurum.

Arkadaşlar merhaba.

Oğlum Üniversite sonuçlarında sözelden ilk 1500 içine girdi. Çok şükür.

Sözel de alternatif tercih olarak nereler yazılabilir .Fikirlerinize ihtiyacım var.

Yardımlarınız için teşekkürler .

Boğaziçi Edebiyat yazabilir.
İngilizceyi de halletmiş olur.

Size bir alternatif sunayım, İstanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde bir bölüme girer, çalışıp ortalamasını yüksek tutarsa çok daha iyi bir bölümde çift anadal yapar, çift diploma ile mezun olur.
Mesela, edebiyat bölümüne girer, ingiliz dilinden çap yapar.
Ya da Eğitim Fakültesinde geleceği olan bir bölüm olan Özel Eğitim Öğretmenliğine girer, İngilizce Öğretmenliğinden çap yapar.
En son eğitim fakültesi hukukla bile çap açtı.
Önerim şu: Öyle bir tercih yapın ki mezun olduğunda yabancı dil sorunu olmasın.

Türk Alman Üniversitesi var mesela, Almanya ile anlaşması var, bazı dönemler orada okuyorlar ve yine çift diploma ile mezun oluyorlar. Devlet üniversitesi, Beykoz'da, mutlaka araştırın.

Uluslararası ilişkiler okumasın eğer girişken bi çocuk değilse
Benim kardeşim açıkta şu an
Kpss falan uğraşacak

X