Üniversite tercih

Size bir alternatif sunayım, İstanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde bir bölüme girer, çalışıp ortalamasını yüksek tutarsa çok daha iyi bir bölümde çift anadal yapar, çift diploma ile mezun olur.
Mesela, edebiyat bölümüne girer, ingiliz dilinden çap yapar.
Ya da Eğitim Fakültesinde geleceği olan bir bölüm olan Özel Eğitim Öğretmenliğine girer, İngilizce Öğretmenliğinden çap yapar.
En son eğitim fakültesi hukukla bile çap açtı.
Önerim şu: Öyle bir tercih yapın ki mezun olduğunda yabancı dil sorunu olmasın.
Maalesef çift anadal öyle kolay olmuyor. Bizede aynılarını söylediler ama okulların farklı kuralları oluyor. Yüksek ortalamayı tuttursa bile bazı bölümler çift anadal açmıyor örneğin ben ing edebiyatı okuyorum türk edebiyatından çift anadal ya da yandal yapamıyorum çünkü bölüm açmıyor. Okula girmedende bunları öğrenmeniz zor çünkü öğrenci işleri okul öğrencilerine bile bilgi sağlamazken, bilgi almak için arayıp soranlarla hiç ilgilenmez.

İç mimarlık eşit ağırlıktan alıyor diye biliyorum.
Devlet üniversiteleri iç mimarlık bölümünü eşit ağırlık ile alıyor. Ne yazık ki özel üniversitelerde sadece 150-140 barajı var bunun. Hangisinden barajı geçtiyse yetenek sınavına girme hakkını kazanıyor.
Güzel sanatlar çıkışlıyım sözelden barajı açıp iç mimarlık kazanmıştım. Tabii söylediğim özel üniversiteler için geçerli. Onun dışında devlet üniversitelerinden;
Marmara üniversitesi
Mimar sinan güzel sanatlar fakültesi
Yetenek sınavıyla alır. Fakat buralar tabii çok profesyoneldir.

Boğaziçi bölüme göre değişir ama ilk 1000 ile alıyor diye biliyorum.. kız kardeşim girdiğinde ilk 300 ile alıyorlardı kardeşim 218. Oldu şükür .. mezun oldu şu an özelde öğretmen ...

Malesef çocuklar artık yeteneklerinden ya da istediklerinden ziyade onu acik olan bölümlere yönelmek zorunda. Sozel bölümlerin ogretmenliklerini yazmasi, ileride ona çok bir fayda sağlamayacaktır. Bir yakınım Tarih bölümünü bitirdi ve üç yılı aşkındır issiz. Rehber öğretmeni daha faydalı olacaktır bu konuda. Tebrikler bu arada. Yolu açık olsun.

Konum taşınmazsa şimdilik memnun olurum.

Arkadaşlar merhaba.

Oğlum Üniversite sonuçlarında sözelden ilk 1500 içine girdi. Çok şükür.

Sözel de alternatif tercih olarak nereler yazılabilir .Fikirlerinize ihtiyacım var.

Yardımlarınız için teşekkürler .
Sözel puanla psikoloji okunabiliyor mu. En iyisi olurdu bana göre.

Maalesef çift anadal öyle kolay olmuyor. Bizede aynılarını söylediler ama okulların farklı kuralları oluyor. Yüksek ortalamayı tuttursa bile bazı bölümler çift anadal açmıyor örneğin ben ing edebiyatı okuyorum türk edebiyatından çift anadal ya da yandal yapamıyorum çünkü bölüm açmıyor. Okula girmedende bunları öğrenmeniz zor çünkü öğrenci işleri okul öğrencilerine bile bilgi sağlamazke
Merhaba
Ben de kolay olduğunu düşünmüyorum , zor olanı hedeflemek gerekiyor şu zamanda.
Öğrenci işlerini aramaya gerek yok, internet sitelerinde dokümanları mevcut.
Birkaç yıldır hangi bölüm hangi bölüme kontenjan açıyor bakılabilir.

http://cdn.istanbul.edu.tr/statics/...-ÇAP_YANDAL-Kontenjan-Önerileri-_web-ilan.pdf

Mesela üstteki link 2017/18 gibi.

Hepinize teşekkür ederim. Bugün itibariyle kolları sıvadı.

Bugün boğaziçi üniversitesi tanıtım günleri var
Yarın okuluna gidecek
Hafta sonu L.kırdar 'da eğitim günleri fuarı var
Hafta başı da dersaneye gidecek.
Fikir alacağı bir kaç büyüğüyle görüşecek ve tercihlerini yapacak.

Hayırlısı neyse o olsun diyelim.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim

merhabalar neresi oldu acaba? ..

Merhaba

Boğaziçi Tarih ve Türk Dili veEdebiyat'ı geçen seneki sıralamalara göre tutuyordu. Ancak bu sene bizim önümüzdekiler yerleşti.

Biz 3. Tercihimiz Olan ODTÜ Tarih bölümüne yerleştik. Yıllardır istediği bölümdü .İstanbul 'da kalabilmek için Türk Dili ve Edebiyat'ı 2.sıraya yazdı ama kısmet değilmiş bu sene hazırlık okuyacak.

Çok şükür ilk senemizde yerleştik. Ama sıradaki sorun an itibariyle kalacak yer. Yurtlardan hiçbirine yerleşemedik.

Hayırlısı diyeceğiz artık. Beklemedeyiz.

Teşekkürler ilginize

X