Üniversite mezunu ev hanımı olmak??

Bende çocuk olunca biraktım şuan için ihtiyaçımız yok çok şükür inşallah da olmaz çünkü çalışmayı hiççççç düşünmüyorum

Aynı olmasa da benzer bir durumdayız.
Ben de dugunden once istifa edecegim.
Baska bir sehirde yasayacagim cunku.
Dugunden hemen once gidip is bulsam dugun zamani izin alamam diye hic oyle bir ugrasa girmedim.
Mustakbel eşim de çalışmana gerek yok diyor.
Ama ben 5 yil bosa okumadim diye yine de is arayacagim.
Bakalim allah kerim

Eşimin durumu iyi çalışmama gerek yok diyenlerin eşleri ne kadar kazanıyor merak ediyorum vallahi.

Evler kendilerinindir - kredi borcu yoktur-
Ayda 4-5 bin civari adamin geliri varsa kadinin calismasina gerek kalmiyor.
Esimin geliri iyi,ev bizim suan cocuklarla ilgileniyorum, esim calismaya baslarim diye odu kopuyor,cunku suan cocuklara bakiliyor ev temiz yemek var, sabah telas yok vs.. ama bn kizim buyusun calisma hayatina donmek istiyorum, ev bana gore degil.

Son soruya cevap vereyim :)
Keske imkani olsa da calismasa, ama o da benim gibi mecbur ve calisiyor... yani atiyorum ikimizin ikiser dairesi olsa kiraya verip yatsak bir ömür calismasak, bak fazlasini da istemiyorum benim kadar onun da yeterli gelire sahip olursa calismama hakki var, ama iste hayaller/hayatlar bizimiki.

Ve ben cidden bu calisma, uretme dayatmasinin sistemin en buyuk algı oyunu oldugunu dusunuyorum.
Hepimiz calisiyoruz, kazaniyoruz ve tuketiyoruz, daha guzel evler, daha iyi arabalar, daha havali giysiler... sonra bakiyorsun 30 olmussun, 40-50-60... butun hayatini yilin 11.5 ayi calisip 15 gunu tatil yaparak, anilara degil, maddelere harcayarak, hep daha iyisi icin calisarak tuketmis bitirmissin.
Kendi adima bu donguden kacmak icin elimden geleni yapiyorum, ama kabul edelim ki bizim kusagimiz ve bizden sonraki kusak ekonomik ozgurluk adina kolelestirilmis beyaz yakali sistem insanlari olarak anilacaklar.

Ben de universiteyi bitirdim. Evlendim ve bir yil evdeydim. Calismadan nasil oluyor denedim gordum. Esinle vakit gecirmek evinle ilgilenmek cok guzel. Guzel ama bir vakitten sonra calismak istedigimi farkettim. Benim de elhamdulillah maddi anlamda ihtiyacim yok ama bir de calisarak evliligi denemek istedim ve gecen ay atandim. Pastacilik bence cok hos bir meslek ama insan mutlu oldugu isi mutlu oldugu sekilde yapmali. Madem baskasinin yaninda calismak istemiyorsunuz bence dogru olani yapmissiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun

:) :) Alemsin ya

Ben de kendi adıma maddeye hiç bir zaman önem vermedim kazandigimi gezerek harcayanlardanim :) bir evimiz ve arabamiz var lüks olmayan yeter :)

60 tan sonra torun bakacam gezemem pelin :)

Ben evlenmeden önce 13 yıl çalıştım ünv.mezumuyum şehir değişikliği sebebi ile istifa Edip evlendim hemen hamile kaldım hiç sıkılmadim evde kizlarimla meşgulüm calissam yetisemezdim ev işine çocuklara iyikide zamanında en iyi mevkilerde çalışıp hevesimi almışım iyi bir maaşla, gezmektende tozmaktanda aynı şekilde hiç keskem olmadı çok şükür böyle iyi:)))

Eğer eşin senin çalışmana gerek yok ben tüm sorumluluğu üzerime alıyorum diyorsa hiç sorun olmuyor, ben 9 yıllık evliyim hiç çalışmadım. Eşimde bu zamana kadar hiç senin paran benim param lafı yapmadı herşeyimiz ortak sonuçta o dışarda çalışıyorsa bende evde çalışıyorum çocuklara bakıyorum demeye de hakkı yok. Ama maalesef başka türlü erkeklerde var o zaman kadın çalışmak istiyor tabi. Ama dediğim gibi bu tamamen eşinle aranda, çalışmak istemiyorsa eşinde kabul ediyorsa sorun olmaz.

Tabi bu birazda eşinin gelirine bağlı, geliri iyi ise sorun yok ama hem geliri az hem çalışma diyorsa sorun olur her almak istediğine laf ederse hayat geçmez. Benim eşimin geliri iyidir istediğimizi alacak gücümüz var ama ikimizde müsrifliği sevmiyoruz :))

:) :) Alemsin ya

Ben de kendi adıma maddeye hiç bir zaman önem vermedim kazandigimi gezerek harcayanlardanim :) bir evimiz ve arabamiz var lüks olmayan yeter :)

60 tan sonra torun bakacam gezemem pelin :)

Diyorum ya ben de kendi adıma o tüketim dongusunu kirmaya calisiyorum, ama elimde degil şöyle gözümü tavana dikip düşünüyorum, şu an sahilde cayimi yudumluyor olabilirdim, ya da ne bileyim kazak orebilir, kitap okuyabilir, uyuyabilir, ya da ispanyolca calisabilirdim. Ama ben beni hic ilgilendirmeyen bir betoncunun hangi dergilere kacar sayfa ilan vermesi gerektiginin hesabini yapiyorum, neden? Gunumun yarisini satiyorum bu adamlara, elimde kalan yarisinin yarisinda uyuyup, o kalan ceyregin yarisinda da yemek yiyorum, yas 35 oh kendim icin nerdeyse hicbir sey yapamadan gitti bir gun daha :)
Neyse ki cocuk var da ona gelecek ayagina falan avunuyorum
Keske avcilik ve toplayicilik doneminde dogsaymisim hic devrimin insani degilim

İki ünüverste mezunuyum çalışmıyorum fakat özelden emekliliğim yatırılıyor daha önce kendi isimde çalıştım insanın kendi işi olunca da çalışma saatleri uzun oluyor çok yorulmuştum pişmanmıyım değilim fakat bazen özlüyorum..ihtiyaç olmadığı sürece çocuklarımı kendim yetiştirmek istiyorum

İki ünüverste mezunuyum çalışmıyorum fakat özelden emekliliğim yatırılıyor daha önce kendi isimde çalıştım insanın kendi işi olunca da çalışma saatleri uzun oluyor çok yorulmuştum pişmanmıyım değilim fakat bazen özlüyorum..ihtiyaç olmadığı sürece çocuklarımı kendim yetiştirmek istiyorum

Mobbing , işyerindeki hanzolarla uğraşmak derken insan yoruluyor doğrudur. Çalışma hayatını b.k gibi yapan şey çalışmanın kendisi değil aslında; cinsiyetçi, saygısız b.k erkekler , taciz, mobbing, hödük şef, dedikoducu tipler....seç beğen al.

Lakin otur otur bir süre sonra sıkılırsınız

Kendi işinizin sahibesi olmayı düşünmez misiniz? Küçük ekler, tart, profiterol, rulo pastalar yaparsınız ffffff ölürüm çok ilginç bir mesleğiniz var, bence ziyan etmeyin.

Türkiye şartlarına göre yüksek bir maaş diyelim

Isterseniz oxford 'dan mezun olun önemli olan sizin ne istediğiniz sizin ruh haliniz.
Yıllar önce çalışan kadınlar ayiplanirmis garip bakilirmis şimdi de çalışmayan kadınlara aynı muamele yapılıyor.
Ha maddi durum yetersiz olur eşinizin yükü artar calsmazsiniz bu hatadır evet.
Ama zaten maddi sıkıntı yokmuş rahatça dinlenin kafanızı dinleyin.
Zaten altın bileziginiz var sikilirsaniz gene çalışırsınız.

Ben de üniversite mezunuyum. Şu an çalışmıyorum. Ama çalışmayı seviyorum. İlk fırsatta tekrar çalışmak istiyorum. Çünkü benim gözümde çalışmak terapi. Evde inanılmaz bunalıyorum. Ev işlerinden nefret ediyorum. Çalıştığım zaman ya eşimle birlikte yapardık ya da yapmazdım. olduğu kadar der geçerdim. Çalıştığım dönem eşimin iş durumu iyi değildi eve yardımcı alamıyordum. Ama şimdi çalışsam gerekirse maaşımın yarısını verir yardımcı alırım. Hem ev işi hem çalışmak kendimi o kadar yormam. Yapamam zaten bünyem kaldırmaz :) valla benim için çalışmak dinlenmek demek. Evde daha çok yoruluyorum. Ne dolmuşum ya acilen çalışmam lazım

Buradan genel bir cevap vereyim bütün yazılanlara. Eğer nişanlım deseydi ki ben yoruldum biraz ara vermek istiyorum çalışmaya ona tamam der işe girerdim benim için bir sıkıntı yaratmazdı bu durum. Ama onun söylediği şu "istediğini yapabilirsin ama ben senin yorulmanı istemiyorum. Gerekirse ben daha fazla çalışırım fakat seni istemediğin bir işte çalıştırıp boşa yordurmam." Evimiz, arabamız var ve maaşı asgari ücretin iki katından fazla. Düğün için yüklü bir bırca da girilmedi birikimi olduğu için. Aynı zamanda evde boş oturmak yerine kendi özel uğraşlarımla ilgilenmek istiyorum. Dediğim gibi üzerinden para kazandığım bir blogum var. İstediğim zaman işime de geri dönebilirim. Çünkü iyi çalışan bir elemandım oradan da bu teklifte bulundular ne zaman istersen kapımız açık diye. Umarım herkesin sorusuna cevap verebilmişimdir :)

Ben evlendigimde esim calismiyordu. 1.5-2 sene kuracagi isin hazirliklariyla ugrasti ve ben bu sure icerisinde calisip evi gecindirdim. Dediginiz gibi yillardan beri suregelen is streslerinden ve mobbinglerden bunalmistim, simdi baktigimda yanlis bir bolum ve meslek sectigimi dusunuyorum zaten.
Hele son calistigim yer o kadar stresliydi ki isten eve gelip aglardim sinirden, kolumu kipirdatacak halim olmazdi, evliligimizin ilk zamanlarindan bisey anlamadik.
Sonrasinda bebek icin tedaviler vs derken isi biraktim ve pisman da degilim.
Simdi bebek bekliyoruz ve cocugum dogunca kendim buyutmek istiyorum zaten. Isimi sevseydim devam ederdim ama siz de bikmis durumdasiniz bence biseyleri zorlamanin cok bi anlami yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…