Hiç mi çalışmayacaksınız bir daha? Daha öğrenciyken okumak için bunca çaba sarf etmiş birinin tam ekonomik gücü eline alınca iş hayatından vazgeçmesi garip geldi bana.
2 lisans 1 yuksek lisans mezunuyum.
Is hayatima 4 yil ara verdim muhtesemdi, maddi olarak ihtiyacim olmasa is hayatina donmezdim.
Yani bence sıkıntı yok.
Kadin/erkek farketmez, maddi olarak ihtiyac duymayan ve calismak istemeyen kimse kendini calismak zorunda hissetmemeli.
Hep kapitalizmin dayatmalari bunlar, daha cok calis, daha cok kazan, daha cok tuket ki carklar donmeye devam etsin...
Bana saçma geliyor. Evlenince direkt işi bırakmak. Sanki bankamatikle evleniyorsunuz gibi. Çocuk olunca anlarım ama diğer türlüsünü hayır. Şahsen nişanlın yerinde olsam evlenmesem mi diye de düşünürdüm.
O zaman mantıklı tabi. Köle değiliz neticede. Ev işleri ortak olmayacaksa kadının çalışması tabiri caizde enayilik oluyor maalesef. Kendi iş yerinizi açmaya uygun bir mesleğiniz varmış zaten. Şahsi birikiminiz de olsun yine de.Açıkçası hem ev işi yapıp hem çalışmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki nişanlımın bu konuda bana bir yardımı dokunmayacak. Kendi işimi yapmak istiyorum mesleğim pastacılık. Ama girip de bir yerde çalışmak istemiyorum.
Biraz dinlenin ruhunuz bedeniniz dinlensin.ama tamamen bırakmayın emeginize yazık.nekadar eşin durumu iyi olsada kendi paranızı kazanmanız daha güzel heleki mesleğiniz imkanınız varken.
Benim için de bugüne kadar çalışmak her zaman maddiyat için oldu. İhtiyacım olmadığı halde insanların altlarında çalışmak istemiyorum. Ne yazık ki çalıştığım her yerde yoğun bir mobbing ile karşılaştım ve bu beni çalışmaktan iyice soğutmuş durumda.
Aynı ben canım insan sevdigi için çalışır elbette maddiyatta önemli ama bıkmış bir durumda işe gitmek ölüm gibi gelir insana.Benim için de bugüne kadar çalışmak her zaman maddiyat için oldu. İhtiyacım olmadığı halde insanların altlarında çalışmak istemiyorum. Ne yazık ki çalıştığım her yerde yoğun bir mobbing ile karşılaştım ve bu beni çalışmaktan iyice soğutmuş durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?