23 Yaş Çok Mu Geç? Lütfen Yardım Eder Misiniz

23 yaşıma geri dönebilsem neler neler yapardım dediğim yaştayım umarım anlamışsınızdır :)
Ben yorumlardan sonra bir şeyi çok iyi anladım, eğer şimdi ben 45 50 yaşında olsaydım, derdim ki keşke şimdi 23 yaşında olsaydım. Bunu dememek icin başladım sıkı çalışmaya.
İyi ki şimdi 23 yaşındayım, eğer 18 yaşındaki aklımla hareket etmiş olsam, hiç bu kadar bilinçli düşünemezdim.

Etrafiniz gerçekten sizi aşağı çeken insanlarla doluymuş kimseyi umursamayin
23 yaş her şey ama her şey için o kadar erken ki inanın hiç beklemeyin
45 yasinda Almanca öğrendim yks girdim kazandım aöf okuyorum ingilizce de öğreniyorum kursta öğrenciyi bırakın öğretmen bile çocuğum yasinda ama çok eğlenceli
Ne kadar güzel 45 yaşında dil öğrenmişsiniz :) Bana da hep "dil öğrenmeye çocukken başlayacaktın" diyorlar. Ama durup düşünüyorum da bir çoğumuzun çocukken dil öğrenme imkanı olmuyor.
Mesela benim 15 18 yaşlarında dil öğrenme hevesim olmadı hiç. Ama şimdi 23 yaşında bilinçlendim ve ingilizce öğrenmeye başladım.

Merhaba kızlar yeni üyeyim. Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.

Ben 23 yaşındayım. Liseden mezun olduğum da Hacettepe Psikoloji bölümünü kazandım, ingilizce okuyacaktım. Psikoloji istediğim bir bölüm ve meslek.

Fakat bir hastalığımdan dolayı o yıllar üniversite okuyamadım ve işe girip çalışamadım. Şimdi daha iyiyim ve yeniden üniversite okumak istiyorum, sınava hazırlanıyorum.

Ayrıca yurt dışın da yüksek lisans yapmak, ehliyet almak, ingilizce öğrenmek, part time çalışmak istiyorum. Kısacası çok hedefim var. Eğitim ve meslek sahibi bir kadın olmak istiyorum.

Fakat ben çok azimli olsam da arkadaş çevrem bana şunları söylüyor
"Senin yaşındakiler çoktan okudu iş sahibi oldu senden geçti"
"Sen bu yaşta araba da süremezsin, ingilizce de öğrenemezsin, çocukken yapacaktın bunları"
"Mezun olduğunda 27 28 yaşında olacaksın, o yaştan sonra mesleğine başlamak için geç"

Arkadaşlarım üniversiteden çoktan mezun oldular, torpille de olsa iş sahibi oldular, bir çoğu evli, nişanlı. Ben sadece hedeflerimi onlarla paylasmak istemiştim ama çok alaya alındım. Acaba dedim gerçekten çok mu geç kaldım?

Ben uzun yıllar evde olduğum için iş ve üniversite ortamını bilmiyorum.
Gerçekten öyle mi her şey için çok mu geç kaldım? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Arkadaşların ağır hasarlı, hepsi m.llıkta altın çağlarını yaşıyor, aman sen onlar gibi olma. Öyleleriyle iletişimi kes. Bak direkt kes, çünkü onlar m.l.

Sağlık her şeyden önemli. Sen sağlığından dolayı okuyamamışsın, ha keyfin istedi diye de okumayabilirdin kime ne!?

Günümüzde tek bir alanda uzmanlaşmak yetmiyor, en az 2 farklı alanda uzmanlık gerekiyor.

Ayrıca teknolojiyle birlikte insanlık ışık hızıyla gelişiyor ve insan ömrü giderek uzuyor. Dolayısıyla bir insan ömrü boyunca 3 farklı meslek bile yapabilir.

Ne kadar güzel 45 yaşında dil öğrenmişsiniz :) Bana da hep "dil öğrenmeye çocukken başlayacaktın" diyorlar. Ama durup düşünüyorum da bir çoğumuzun çocukken dil öğrenme imkanı olmuyor.
Mesela benim 15 18 yaşlarında dil öğrenme hevesim olmadı hiç. Ama şimdi 23 yaşında bilinçlendim ve ingilizce öğrenmeye başladım.
Instagram'da isvicrelianne var. 30 yaşından sonra İsviçre Almancası öğrenmiş. Elin memleketinde kaç alanda yl yapmış, eğitimler almış. Kadın 30 yaşından sonra öğrendiği dilin şu an öğretmenliğini yapıyor. O sayfayı mutlaka takip et. Moralin yerine gelsin.

Instagram'da isvicrelianne var. 30 yaşından sonra İsviçre Almancası öğrenmiş. Elin memleketinde kaç alanda yl yapmış, eğitimler almış. Kadın 30 yaşından sonra öğrendiği dilin şu an öğretmenliğini yapıyor. O sayfayı mutlaka takip et. Moralin yerine gelsin.
Tavsiyeniz için çok teşekkürler ☺️

Sana öyle söyleyen arkadaşlarınla görüşmeyi hemen kes ve hayallerini gerçekleştirmek için yola koyul.
Daha o kadar gençsin ki yolun başından da başındasın 😀
Benim annem 55 yaşında üniversiteden mezun oldu ehliyet aldı. Sende aslında biliyorsun doğruyu da yinede birilerinin silkelemesini istedin konu açtın. 😀
Sen bir tanesin unutma bunu.🥰

Ben 23 yaşındayım. Liseden mezun olduğum da Hacettepe Psikoloji bölümünü kazandım, ingilizce okuyacaktım. Psikoloji istediğim bir bölüm ve meslek.

Fakat bir hastalığımdan dolayı o yıllar üniversite okuyamadım ve işe girip çalışamadım. Şimdi daha iyiyim ve yeniden üniversite okumak istiyorum, sınava hazırlanıyorum.

Ayrıca yurt dışın da yüksek lisans yapmak, ehliyet almak, ingilizce öğrenmek, part time çalışmak istiyorum. Kısacası çok hedefim var. Eğitim ve meslek sahibi bir kadın olmak istiyorum.

"Sen bu yaşta araba da süremezsin, ingilizce de öğrenemezsin, çocukken yapacaktın bunları"
"Mezun olduğunda 27 28 yaşında olacaksın, o yaştan sonra mesleğine başlamak için geç"

Arkadaşlarım üniversiteden çoktan mezun oldular, torpille de olsa iş sahibi oldular, bir çoğu evli, nişanlı. Ben sadece hedeflerimi onlarla paylasmak istemiştim ama çok alaya alındım. Acaba dedim gerçekten çok mu geç kaldım?

Gerçekten öyle mi her şey için çok mu geç kaldım? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Arkadaşlarım dediğiniz kişiler arkadaşınız değil bence. Yaşınız kaç olursa olsun yapmayı hayal ettiğiniz hiçbir şey için geç değil. İster 23 yaşında başlarsınız bir şeye, ister 53 yaşında. İnsanların sizi bu yolda baltalamasına izin vermeyin ve hayallerinizin peşinden gidin. Bence kesinlikle yapabilirsiniz istediklerinizi 🌸

Liseden sonra direkt hacettepe psikolojisi kazanman bana oranin iyi bir lise oldugunu dusundurur ama nasi bi cevreymis o dedim okudukca. 23 yasindakilerden mezun olmuslar olabilir ama nerde calisiyolar saniyosun ki.. ben soyliyeyim ya yonetici asistani adi altinda sekreter olmuslardir is ogreneceklerini sanip ya musteri temsilcisi diye cagri merkezine girmislerdir. Banka sinavlariyla gise memuru olmus da olabilirler. Yuzde 80 bu sekildedir. Ingilizceyi ben cocuk yasta ogrenmeye basladim ve evet bu ciddi bir avantaj sagladi ama illa cocukken baslamana gerek yok, artik cok kaynak var her yastan insan kolayca ogreniyor. Ayrica araba surmeyi de lisede mi ogrenecekmissin, ya su ehliyet muhabbeti yapanlarin hepsinin ehliyeti mi varmis 23 yasinda.. varsa bile aktif kaci kullaniyor. Tum bunlara ek bir de o yaslarda evli veya nisanli olan tayfanin boyle seylere bakis acisi o kadar sig oluyor ki. Seni cok etkilemisler.. oku tabii. 28 yasinda psikolog olunur gayet de. Sen cevreni bi degistir once ama diyelim onlar hakli.. 28 yasina geldin okumadan. Ne olacak?! Yani kaybedecegin bi sey bile yok. Ben biraz kendi kafanda kurup abartili sekilde buraya yazdigini da dusunuyorum ))
Bosuna kurma. Kazanabileceksen hic durma gir sinava.

Arkadaşlarım dediğiniz kişiler arkadaşınız değil bence. Yaşınız kaç olursa olsun yapmayı hayal ettiğiniz hiçbir şey için geç değil. İster 23 yaşında başlarsınız bir şeye, ister 53 yaşında. İnsanların sizi bu yolda baltalamasına izin vermeyin ve hayallerinizin peşinden gidin. Bence kesinlikle yapabilirsiniz istediklerinizi 🌸
Yorumunuz için teşekkür ederim ☺️

Liseden sonra direkt hacettepe psikolojisi kazanman bana oranin iyi bir lise oldugunu dusundurur ama nasi bi cevreymis o dedim okudukca. 23 yasindakilerden mezun olmuslar olabilir ama nerde calisiyolar saniyosun ki.. ben soyliyeyim ya yonetici asistani adi altinda sekreter olmuslardir is ogreneceklerini sanip ya musteri temsilcisi diye cagri merkezine girmislerdir. Banka sinavlariyla gise memuru olmus da olabilirler. Yuzde 80 bu sekildedir. Ingilizceyi ben cocuk yasta ogrenmeye basladim ve evet bu ciddi bir avantaj sagladi ama illa cocukken baslamana gerek yok, artik cok kaynak var her yastan insan kolayca ogreniyor. Ayrica araba surmeyi de lisede mi ogrenecekmissin, ya su ehliyet muhabbeti yapanlarin hepsinin ehliyeti mi varmis 23 yasinda.. varsa bile aktif kaci kullaniyor. Tum bunlara ek bir de o yaslarda evli veya nisanli olan tayfanin boyle seylere bakis acisi o kadar sig oluyor ki. Seni cok etkilemisler.. oku tabii. 28 yasinda psikolog olunur gayet de. Sen cevreni bi degistir once ama diyelim onlar hakli.. 28 yasina geldin okumadan. Ne olacak?! Yani kaybedecegin bi sey bile yok. Ben biraz kendi kafanda kurup abartili sekilde buraya yazdigini da dusunuyorum ))
Bosuna kurma. Kazanabileceksen hic durma gir sinava.
Yorumunuz için teşekkür ederim :)
Lise de ilk yılım Anadolu lisesinde geçti kalan üç yılı açıktan okuyarak bitirdim. İlk senem de kendi cabamla kazandım.
Evet arkadaşlarımın çoğu nişanlı/evli ve çoğu diş hekimi asistanı, eczacı asistanı. Çoğu iki yıllık bölümden mezun.

Bu yorumunuzu okumak bana da iyi geldi. Bende öğretmenim ama kpss çalışmayı bıraktım. 34 yaşındayım. Çalışmıyorum bile artık benden geçti diye :KK43: çocukla zor oluyor.
Ama sizin yorumunuzu okumak güzel geldi. Neden olmasın ki başla bir yerden dedim. Demek ki insanların güzel örneklere ihtiyacı var. ❤️
Böyle örnek çok canım kimse için geç değil. Önümüzdeki tek engel biziz

Ben şunu da söylemek istiyorum. 23 yaşında bir elim yağ da bir elim baldaydi dert tasa nedir bilmezdim şimdi afedersiniz hayatım boka batmış durumda bunlari yaşayacağım aklıma gelmezdi. İnsanın başına ne geleceği belli olmuyor o yüzden kimsenin lafıyla kendinizi heba etmeyin. Ben ettim. Evlenmek istemiyordum sürekli evde kaldın diyen kuzenimden sebep evlendim çocuğumla evden atıldım o kuzenim benim evlendigim yaşı geçti hala bekar ise girdi arabasını aldı geziyor arkadaşlarıyla boyuna kendine birini bul diyorum evliliğe hevesim yok diyor. İnsanların sizi yönlendirmesine izin vermeyin ne istiyorsanız o. Kimse kimsenin hayatını yaşamıyor. O senden geçti diyenler maaş bağlasın size madem. Acı tecrübe yaşamadan yaşayanlardan ibret alın

Yorumunuz için teşekkür ederim ☺️
Evet 23 yaşın en büyük avantajı hayata daha mantıklı ve bilinçli bakabilmek. Mesela arkadaşlarım "üniversite boş ortam" dese bile ben böyle düşünmüyorum.
Kendimi üniversite de çok iyi bir şekilde geliştirebileceğime eminim.
İnanki hiç bir şey kaybetmezsin ama bugün cabalamazsan yarın bunun için pişman olursun

Maşallah size çok güzel azimli bir karakteriniz var darısı başıma 😃💕
☺️biraz da mecburiyetten tabi. Çünkü kimse bana elini uzatıp direkt hazır iş, diploma, araba vermeyecek.
Bunlara sahip olabilmek için mecburen ayağa kalkıp, sabahın körü de olsa çalışmak zorundayım.

☺️biraz da mecburiyetten tabi. Çünkü kimse bana elini uzatıp direkt hazır iş, diploma, araba vermeyecek.
Bunlara sahip olabilmek için mecburen ayağa kalkıp, sabahın körü de olsa çalışmak zorundayım.
Çok iyi bilirim ben de yazları tesktil atölyeleğrnde çalışıp para biriktirip okul dönemi dersaneye kendi paramla giderdim. Sonra elim rahata erişince biraz tembelleştim umarım hedefine ulaşmadan durmazsın ♥️

Ben üniversite 3.siniftayken ev arkadaşım 28 yaşındaydı, ataması da benden önce oldu.Sizi aşağı çekme potansiyeline sahip bütün arkadaş,akraba,tanıdıktan uzak durun,mesafe koyun.
23 yaş elbetteki yolun başı.

X