Üniversite mezunu ev hanımı olmak??

Çalışmayi sadece ekonomik gelir sağlamak amaçlı görmüyorum ve bir kadın ihtiyacı olsun olmasın iş hayatında yer almali ekonomik öZgürlügü olmalı

Hele hele tahsilli insanların evde oturmalarına gerçekten çok üzülüyorum

Tabi kişilerin tercihidir ama ben evde mutlu olamıyorum ki gerçekten eşimin kazancı çok çok iyi tek maaşta gecinebiliriz ama ben birşeyler yapmak istediğimden insanlara faydalı olmak istediğimden çalışmayı tercih ediyorum

Ya bisiy merak ettim hani hayat müşterek diyoruz ya kadın olarak ben calismayacam diyebiliyorken nisanliniz ya da eşiniz ben çalışmayı düşünmüyorum dediğinde tepkiniz ne olur gerçekten çok merak ettigimden soruyorum :)

Son soruya önce çalışmış sonra ev hanımı olarak hayatına devam etmiş ben de cevap vereyim. Müşterek hayattaki erkeğin üzerine aldığı vazifelerin sözde kaldığını düşünüyorum. Eşiniz sizin kadar evi takip ediyor mu? Eşiniz sizin kadar bebeğin bakımıyla ilgileniyor mu? Eşiniz evde neyin eksik olduğundan haberdar mı? Siz eşinize çamaşırları, bulaşıkları, ütüleri siz yardım istemeden yaptığına şahit oldunuz mu? Öyleyse bravo.
Benim cevabım, müşterek hayat lafı sadece sözde kalıyor. İcraat ise yok. Anca ben yardım isteyeceğim. Anca ben söyleyeceğim şunları şunları yapalım diye. Görünen o ki kadın dışarda çalışırken evde çalışmaya da devam ediyor.
Eğer erkek ben çalışmak istemiyorum deyip tam manasıyla benim ev hanımlığımı( temizlik, işten eve gelince yemeğimin hazır olması, ardına çayımı koyup, bulaşıklarla temizlikle ilgilenecek, bebekle tam manasıyla ilgilenecekse) ben razı gelirdim erkeğin çalışmayıp benim çalışmama. Ve müşterek hayatta sözde varolmama.

Son soruya önce çalışmış sonra ev hanımı olarak hayatına devam etmiş ben de cevap vereyim. Müşterek hayattaki erkeğin üzerine aldığı vazifelerin sözde kaldığını düşünüyorum. Eşiniz sizin kadar evi takip ediyor mu? Eşiniz sizin kadar bebeğin bakımıyla ilgileniyor mu? Eşiniz evde neyin eksik olduğundan haberdar mı? Siz eşinize çamaşırları, bulaşıkları, ütüleri siz yardım istemeden yaptığına şahit oldunuz mu? Öyleyse bravo.
Benim cevabım, müşterek hayat lafı sadece sözde kalıyor. İcraat ise yok. Anca ben yardım isteyeceğim. Anca ben söyleyeceğim şunları şunları yapalım diye. Görünen o ki kadın dışarda çalışırken evde çalışmaya da devam ediyor.
Eğer erkek ben çalışmak istemiyorum deyip tam manasıyla benim ev hanımlığımı( temizlik, işten eve gelince yemeğimin hazır olması, ardına çayımı koyup, bulaşıklarla temizlikle ilgilenecek, bebekle tam manasıyla ilgilenecekse) ben razı gelirdim erkeğin çalışmayıp benim çalışmama. Ve müşterek hayatta sözde varolmama.

Çok haklısınız bu konuda. Erkeklerin çoğu ev işine yardım etmiyor dahi. İş yerinden tanıdığım bir bayan vardı gece uyumayıp temizlik ve yemek yapıyordu eşini memnun etmek için. Halbuki ikisi de aynı iş yerinde çalışıyor. Kendisi benim gözümü de fazlaca korkutmuştu. Bir kaç ayda çökmüştü kadın yorgunluktan. Erkeklerin evlilikten beklentisi hizmet oluyor genelde bu bir gerçek. Kadının işte yorulup yorulmamasıyla ilgilenmiyorlar pek. Şahsen benim nişanlım da bekliyor her yer temiz olsun önünde 3 çeşit yemeği olsun. Hem çalışıp hem ev idare etmek tek başına bana çok zormuş gibi geliyor.

Buradan genel bir cevap vereyim bütün yazılanlara. Eğer nişanlım deseydi ki ben yoruldum biraz ara vermek istiyorum çalışmaya ona tamam der işe girerdim benim için bir sıkıntı yaratmazdı bu durum. Ama onun söylediği şu "istediğini yapabilirsin ama ben senin yorulmanı istemiyorum. Gerekirse ben daha fazla çalışırım fakat seni istemediğin bir işte çalıştırıp boşa yordurmam." Evimiz, arabamız var ve maaşı asgari ücretin iki katından fazla. Düğün için yüklü bir bırca da girilmedi birikimi olduğu için. Aynı zamanda evde boş oturmak yerine kendi özel uğraşlarımla ilgilenmek istiyorum. Dediğim gibi üzerinden para kazandığım bir blogum var. İstediğim zaman işime de geri dönebilirim. Çünkü iyi çalışan bir elemandım oradan da bu teklifte bulundular ne zaman istersen kapımız açık diye. Umarım herkesin sorusuna cevap verebilmişimdir :)
benimkine biraz olsun cevap vermişsiniz, teşekkürler:) 4-5 bin sanırım iyi maaş olarak görülüyor.

Çok haklısınız bu konuda. Erkeklerin çoğu ev işine yardım etmiyor dahi. İş yerinden tanıdığım bir bayan vardı gece uyumayıp temizlik ve yemek yapıyordu eşini memnun etmek için. Halbuki ikisi de aynı iş yerinde çalışıyor. Kendisi benim gözümü de fazlaca korkutmuştu. Bir kaç ayda çökmüştü kadın yorgunluktan. Erkeklerin evlilikten beklentisi hizmet oluyor genelde bu bir gerçek. Kadının işte yorulup yorulmamasıyla ilgilenmiyorlar pek. Şahsen benim nişanlım da bekliyor her yer temiz olsun önünde 3 çeşit yemeği olsun. Hem çalışıp hem ev idare etmek tek başına bana çok zormuş gibi geliyor.

Büyük konuşmayayım ama ben bu kafada biriyle evlenmezdim

Yani ikimiz de çalışıyorsak ben de yoruluyorum kardeşim, madem eşit şartlardayız neden seni beslemek görevi bana düşüyor derdim ben olsam. Zaten şu hizmet beklemek lafına da gıcığım, evlenmek hizmetçiliği kabul etmek mi ki? Cinsiyetçi, saygısız, kadını hizmetçi sanan erkeklerden fersah fersah kaçıyorum.

Benim anlayamadığım şu, şimdi her sey iyi güzel de 15 yıl sonra işler kötüye giderse B planınız var mı? Ben hep çalışalım, cok çalışalım kafasında biri değilim. Şu anda çok güzel giden bir evliliğim var. Çalışmak istemiyorum desem eşimin hoşuna bile gider. Ama mesela düşünüyorum, bir gün boşanacak hale gelebiliriz, 20 yıl sonra kimse bana iş vermek istemezken boşanırsak ne yapacağım diye aklıma geliyor. Kapitalizme tek başıma meydan okuyamayacagıma göre birinin benim geleceğimi güvence altına almalı. E koca parası bunu sağlamıyor. Bu yüzden evet dinlenmek için ara verilebilir, ama tamamen eşe güvenip işi bırakmak çok saçma. Ha acunla evlisinizdir, boşanınca küçük bir servetçik elde edecek olursanız o ayrı konu ama 4-5bin maaşa güvenip işi bırakmak mantıklı değil bence.

="rozahak, post: 52822037, member: 46221"]Son soruya önce çalışmış sonra ev hanımı olarak hayatına devam etmiş ben de cevap vereyim. Müşterek hayattaki erkeğin üzerine aldığı vazifelerin sözde kaldığını düşünüyorum. Eşiniz sizin kadar evi takip ediyor mu? Eşiniz sizin kadar bebeğin bakımıyla ilgileniyor mu? Eşiniz evde neyin eksik olduğundan haberdar mı? Siz eşinize çamaşırları, bulaşıkları, ütüleri siz yardım istemeden yaptığına şahit oldunuz mu? Öyleyse bravo.
Benim eşim hepsini yapıyor. Ütüsünü kendi yapar. Ben geçen sene öğlen birde işten çıkıyordum mesela o ise 6da eve geliyordu. Canım yemek yapmak istemezse-h.içi en az iki- gelince ya ikimize bişey yapardı ya da dışarı çıkardık. Şimdi saymayayım
.bence kadınlar buluyor kalasvari erkekleri ve onu da normal görüyor bütün yükün altına giriyor. Sonra da çalışma hayatı zor hem evde hem işte çalışıyorum diyor..kocasına gık demediği için.

Benim anlayamadığım şu, şimdi her sey iyi güzel de 15 yıl sonra işler kötüye giderse B planınız var mı? Ben hep çalışalım, cok çalışalım kafasında biri değilim. Şu anda çok güzel giden bir evliliğim var. Çalışmak istemiyorum desem eşimin hoşuna bile gider. Ama mesela düşünüyorum, bir gün boşanacak hale gelebiliriz, 20 yıl sonra kimse bana iş vermek istemezken boşanırsak ne yapacağım diye aklıma geliyor. Kapitalizme tek başıma meydan okuyamayacagıma göre birinin benim geleceğimi güvence altına almalı. E koca parası bunu sağlamıyor. Bu yüzden evet dinlenmek için ara verilebilir, ama tamamen eşe güvenip işi bırakmak çok saçma. Ha acunla evlisinizdir, boşanınca küçük bir servetçik elde edecek olursanız o ayrı konu ama 4-5bin maaşa güvenip işi bırakmak mantıklı değil bence.

Sanırım kendimi ifade edemedim ya da siz dikkatli okumadınız. İşi nişanlımın maaşına güvenip de bıraktım demedim zaten. Ayrıca elimde mesleğim var, yöneticilik sertifikam var. Hayatımın sonuna kadar evde oturacağım da demedim. Canım çalışmak istemiyor dedim. Ayrıca şu an hali hazırda bir gelir kaynağım da var. Evlenince kocamın eline bakmayacağım kısaca.

Bir de ev işi yapmak için iş bırakacağıma, eve yardımcı tutarım daha iyi. Hepsini geçtim, ev işlerinde bile yardımcı olmayacak adama güvenip de evlenmezdim.

Olay ev işinde mi bitiyor? Birbirimizi seviyoruz, senelerdir beraberiz, her konuda bana destek oluyor ve ev işi yapmayacak diye evlenmeyeceğim. Biraz mantıksız değil mi? Benim babam da yapmıyor elini hiç bir şeye sürmez. Onu da annesi öyle alıştırmış. Ben hastayken kalk iş yap köle diyecek demedim. Kalkıp da çamaşır yıkayıp ütü yapmaz. Sizin eşiniz yapıyorsa eğer kendisini tebrik ediyorum.

Aynen bende öyleyim ve çok rahatım maddi bir zorunluluk olursa çalışacağım. Şuan düşünmüyorum :hamarat::dondurma:

Sanırım kendimi ifade edemedim ya da siz dikkatli okumadınız. İşi nişanlımın maaşına güvenip de bıraktım demedim zaten. Ayrıca elimde mesleğim var, yöneticilik sertifikam var. Hayatımın sonuna kadar evde oturacağım da demedim. Canım çalışmak istemiyor dedim. Ayrıca şu an hali hazırda bir gelir kaynağım da var. Evlenince kocamın eline bakmayacağım kısaca.

Başlığınız 'ev hanımı olmak' üzerine? Ev hanımı olmayacaksanız zaten yorumlamamız gereken bir sey de yokmuş. Kendi paranızı kazandıktan sonra ister evden kazanın ister ofisten, okuldan, hastaneden.

.
Benim eşim hepsini yapıyor. Ütüsünü kendi yapar. Ben geçen sene öğlen birde işten çıkıyordum mesela o ise 6da eve geliyordu. Canım yemek yapmak istemezse-h.içi en az iki- gelince ya ikimize bişey yapardı ya da dışarı çıkardık. Şimdi saymayayım
.bence kadınlar buluyor kalasvari erkekleri ve onu da normal görüyor bütün yükün altına giriyor. Sonra da çalışma hayatı zor hem evde hem işte çalışıyorum diyor..kocasına gık demediği için.

"Canım yemek yapmak istemezse" bakın kendini söylüyorsunuz. " canı yemek yapmak istemezse şöyle şöyle ben yaparım.." diyemiyorsunuz. Çünkü ezelden beri kadına yüklenmiş işler bunlar. Haa kabul ediyor muyum asla.

Olay ev işinde mi bitiyor? Birbirimizi seviyoruz, senelerdir beraberiz, her konuda bana destek oluyor ve ev işi yapmayacak diye evlenmeyeceğim. Biraz mantıksız değil mi? Benim babam da yapmıyor elini hiç bir şeye sürmez. Onu da annesi öyle alıştırmış. Ben hastayken kalk iş yap köle diyecek demedim. Kalkıp da çamaşır yıkayıp ütü yapmaz. Sizin eşiniz yapıyorsa eğer kendisini tebrik ediyorum.

Evet benim eşim yemek yapmaktan, çamaşır yıkayıp asıp, cam silmeye kadar her seyi yapar. İkimiz de çalışıp yoruluyoruz çünkü. Ama bu bir zihniyettir. Karısını hizmetçi yerine koyan ataerkil bir zihniyettir. Benim için kabul edilemez, sizin için kabul edilebilirmiş demek ki. Bu yuzden mantık ya da mantıksızlık durumu farklılık gösterir.

Burası kadınlar kulübü ve burası kadın kadının kurdudur dedikleri arena. Burada hep çalışmayan yerilir. Koca parası yiyor derler. Burada çalışıp da insancıl yorum yapan nadirdir. Yukarıdaki pelin- pelin- güzel açıklamış aslında kurumsal kafayı. 11 yıl çalıştım ve istifa ederken asla tereddüt etmedim. Çünkü iş hayatından inanılmaz yorulmuştum. Hiç özlemiyorum. Esnaf olmadıkça da özleyecek gibi değilim.
İçinden geleni yaşa. (boşanmak fasa fiso) ölüm var, ve ne zaman gelir belli değil. Kendi hayatını kendi kararlarınla yaşa.

Ben de iki mezunuyum ve ev hanimiyim iyi ki de işi birakmisim diyorum kendimizi yıpratıyoruz eğer maddi açıdan çok zorlamayacaksa ben bayanların çalışmasını istemiyorum kadınlar çok çabuk yoruluyor kendini yıpratıyor çocuk iş ev işi hersey kadının üzerine... Bence erkek dışarıda çalışsın evini gecindirsin kadında ev de güzel bir şekilde bakımını yapıp eşi geldiğinde ben yorgunum demesin :)

Lütfen hemen saldirmayin bu yazdığım şeyler eşinden para alamayanlar yada sorunlu evliliği olanlar için gerekli değil. Maddi açıdan sıkıntı çekmeyenler için söylüyorum. Eşiyle bu konuda ayrılma noktasına gelenler var bana şu yazdığımdan dolayı saldırıya geçmeyin lütfen ben düşüncemi yazdım :)
Benim de diplomam var ve eğer eşimden ayrılma durumum olursa Allah korusun tabi ki ama iş bulmam o kdr zor olmasa gerek...

Evet benim eşim yemek yapmaktan, çamaşır yıkayıp asıp, cam silmeye kadar her seyi yapar. İkimiz de çalışıp yoruluyoruz çünkü. Ama bu bir zihniyettir. Karısını hizmetçi yerine koyan ataerkil bir zihniyettir. Benim için kabul edilemez, sizin için kabul edilebilirmiş demek ki. Bu yuzden mantık ya da mantıksızlık durumu farklılık gösterir.

Ahh canım ataerkillik mı şimdi bu yapma Allah aşkına ev hanimiyim ama eşim.kalkar süpürge de yapar yemek de yapar sofrayı her kurdugumda bana yardım eder yorulduğu zamanlarda ben yaparım derim sadece onun haricinde çorabına kdr o kdr fazla karışmam ve kendi işini kendi yapar nebilim en gıcık olduğum tıraş mı yaptı annesi temizliyorsun evinde burda kendisi temizliyor çoraplarını sepete atmaya başladı makineyi çıkartır toplar ve ben ev hanımının.
Her insan değişik canım burada kaç kişi eşim ben çalışmıyorum diye kavga ediyoruz diye konu açtı ve gerçekten üzücü bir konu erkek kadından çalışmasını istemesi bana çok saçma geliyor ilk aklıma niye evlendin o zaman bir boğaza bakamayacaksan diye geliyor tabi bu kdr zorlayanlar için geçerli kadın kendi çalışmak ister orası ayrı

Üniversite mezunu değilim ama çalıştığım iş yerinde epeyce yükselmiştim
Maaşım da çok iyiydi ama evlenince çalışmayı tercih ettim
Şimdi ara ara çalışmayı çok özlüyorum
Evde durmak konu komşu muhabbeti kaynana dedikodusu dinlemekten içim şişti yeminle
Bence çalışmak kadar güzel bişey yok

Yerinizde olsam biraz dinlenir bol pastalı cicim ayları yaşardım. Biraz gezi, eşle ufak yolculuklar, yeni keşifler, evde kitap okuma saatleri, misafir ağırlama dönemi derken ilerleyen zamanda bence fikirleriniz netleşir geleceğe dair sağlam kararlar alırsınız. Ama madem maddi sıkıntı yok, biraz şımartın kendinizi :)

Ahh canım ataerkillik mı şimdi bu yapma Allah aşkına ev hanimiyim ama eşim.kalkar süpürge de yapar yemek de yapar sofrayı her kurdugumda bana yardım eder yorulduğu zamanlarda ben yaparım derim sadece onun haricinde çorabına kdr o kdr fazla karışmam ve kendi işini kendi yapar nebilim en gıcık olduğum tıraş mı yaptı annesi temizliyorsun evinde burda kendisi temizliyor çoraplarını sepete atmaya başladı makineyi çıkartır toplar ve ben ev hanımının.
Her insan değişik canım burada kaç kişi eşim ben çalışmıyorum diye kavga ediyoruz diye konu açtı ve gerçekten üzücü bir konu erkek kadından çalışmasını istemesi bana çok saçma geliyor ilk aklıma niye evlendin o zaman bir boğaza bakamayacaksan diye geliyor tabi bu kdr zorlayanlar için geçerli kadın kendi çalışmak ister orası ayrı

Kadının bir ilişkide çalışmama lüksü varsa erkeğin de olmalıdır. Ama niyeyse bu hiç kabul edilemez bir durum. Hayat sadece ev işlerine gelince müşterek değil. Konu bu değil zaten. Herkes kendi geleceği için çalışmalı. Babamdan bana kalan servetler olsa çalışmazdım tabii o ayrı konu; ama kocama güvenerek çalışmamazlık edersem bir gün sokakta kalabilirim diye düşünüyorum.

Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?
Ben varım, evet. Üstelik maddi olarak da sizin kadar rahat durumda değilim sanırım. Sadece kişisel tercih olarak çalışmıyorum. Böyle daha mutluyum

Back