Çalışmayi sadece ekonomik gelir sağlamak amaçlı görmüyorum ve bir kadın ihtiyacı olsun olmasın iş hayatında yer almali ekonomik öZgürlügü olmalı
Hele hele tahsilli insanların evde oturmalarına gerçekten çok üzülüyorum
Tabi kişilerin tercihidir ama ben evde mutlu olamıyorum ki gerçekten eşimin kazancı çok çok iyi tek maaşta gecinebiliriz ama ben birşeyler yapmak istediğimden insanlara faydalı olmak istediğimden çalışmayı tercih ediyorum
Ya bisiy merak ettim hani hayat müşterek diyoruz ya kadın olarak ben calismayacam diyebiliyorken nisanliniz ya da eşiniz ben çalışmayı düşünmüyorum dediğinde tepkiniz ne olur gerçekten çok merak ettigimden soruyorum :)
Son soruya önce çalışmış sonra ev hanımı olarak hayatına devam etmiş ben de cevap vereyim. Müşterek hayattaki erkeğin üzerine aldığı vazifelerin sözde kaldığını düşünüyorum. Eşiniz sizin kadar evi takip ediyor mu? Eşiniz sizin kadar bebeğin bakımıyla ilgileniyor mu? Eşiniz evde neyin eksik olduğundan haberdar mı? Siz eşinize çamaşırları, bulaşıkları, ütüleri siz yardım istemeden yaptığına şahit oldunuz mu? Öyleyse bravo.
Benim cevabım, müşterek hayat lafı sadece sözde kalıyor. İcraat ise yok. Anca ben yardım isteyeceğim. Anca ben söyleyeceğim şunları şunları yapalım diye. Görünen o ki kadın dışarda çalışırken evde çalışmaya da devam ediyor.
Eğer erkek ben çalışmak istemiyorum deyip tam manasıyla benim ev hanımlığımı( temizlik, işten eve gelince yemeğimin hazır olması, ardına çayımı koyup, bulaşıklarla temizlikle ilgilenecek, bebekle tam manasıyla ilgilenecekse) ben razı gelirdim erkeğin çalışmayıp benim çalışmama. Ve müşterek hayatta sözde varolmama.