- 27 Haziran 2017
- 694
- 621
- 103
Ben zorunlu ev hanimiyim malesef.okulu2012de bitirdim sinava falan hazirlanayim derken evlendim iki yil sonra bi de cocuk yaptim simdide mulakat kovaliyorum devlete girecegim diye ugrasmakla hata ettim ben.yerinde olsam işimi asla birakmam evde hersey ayni.ve gun gectikce depresyona giriyorsun bu arada benim de maddi sikintim yok cok sukur.ama çalışmak sadece maddi getiri olarak gorulmemeli.iyi dusun derim.Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?
Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?
öyle diyorum çünkü ben 13.30 da evde oluyorum ve o gün tek yaptığım yemek o da yaparsam. Yani eşime göre çok çok az çalışıyordum geçen sene. Ezelden beri kadına yüklenmiştir ama değiştirmek kadının elinde. Bunu da okuyarak çalışarak öğrenerek hayatta daha çok söz sahibi olarak yapabilir bence. Konudaki gibi nişanlım yardım etmez bir de 3 çeşit yemek bekler evi temiz bekler diyerek değil..evlenmeyecek o zaman.="rozahak, post: 52822145, member: 46221"].
"Canım yemek yapmak istemezse" bakın kendini söylüyorsunuz. " canı yemek yapmak istemezse şöyle şöyle ben yaparım.." diyemiyorsunuz. Çünkü ezelden beri kadına yüklenmiş işler bunlar. Haa kabul ediyor muyum asla.
Şu an tam olarak öyleyim.Bir hafta oldu evleneli işletme lisans mezunuyum.İki yıl oldu okul biteli hiç çalışamadım.Görüşmelere gittim olmadı.Başta nişanlıyım diye almadılar şimdi evliyim çocuk yaparım diye almazlar ben durumu kabullendim.Senşn hiç diilse çalışma geçmişin var bi süre evde dur sıkılırsan girersin.Merhabalar ben özel bir üniversiteden birincilik ile mezun oldum. Zaten okulumu da tam burslu olarak okumuştum. Aynı zamanda lise 1den bu yana maddi sıkıntılar sebebi ile çalışıyorum okul zamanları part time tatillerde full time olmak üzere. 3 hafta sonra düğünüm var geç ay müdür olarak çalıştığım işten istifa ettim. Senelerdir çalıştığım için biraz dinlenmek istiyorum ama açıkçası canım çalışmak istemiyor. Nişanlım da bu durumu bana bırakmış durumda çok şükür maddi bir sıkıntımız da yok. Ama nedense ben bu konuda kendimi kötü hissediyorum. Aynı durumda olan var mı üniversite mezunu olup ev hanımı olmayı seçen?
İçler acısı gerçekten. Arkadaslar ne kapitalizmden bahsediyorsunuz. Oecd 2016 verilerine göre turkiyede kadınların %78i çalışmıyor zaten. Ama yemeye içmeye tuketmeye devam ediyor avci-toplayici özüne geri dönmedi yani. Esek gibi ayak ustunde calisma hakkini alamama bunlara ben de karsiyim ama hic calismamak nedir. Aksam eşiniz geldiginde ne anlatacaksiniz. Sosyalleşmek günlerde mi olacak. Ben kadinlara ülkeye laf edince kizarsiniz milliyetçi ruhunuz kabarir ama kalkinmak icin kimsenin en ufak cabasi yok. Madem durumunuz iyi birinin altinda calismaya gerek yok o zaman is kurun istihdam saglayin. Ama yok siz balik tutmayi değil yemeyi seviyorsunuz. Ve bunun adi "yeni nesil hayat kadinligi" bence.
Son soruya önce çalışmış sonra ev hanımı olarak hayatına devam etmiş ben de cevap vereyim. Müşterek hayattaki erkeğin üzerine aldığı vazifelerin sözde kaldığını düşünüyorum. Eşiniz sizin kadar evi takip ediyor mu? Eşiniz sizin kadar bebeğin bakımıyla ilgileniyor mu? Eşiniz evde neyin eksik olduğundan haberdar mı? Siz eşinize çamaşırları, bulaşıkları, ütüleri siz yardım istemeden yaptığına şahit oldunuz mu? Öyleyse bravo.
Benim cevabım, müşterek hayat lafı sadece sözde kalıyor. İcraat ise yok. Anca ben yardım isteyeceğim. Anca ben söyleyeceğim şunları şunları yapalım diye. Görünen o ki kadın dışarda çalışırken evde çalışmaya da devam ediyor.
Eğer erkek ben çalışmak istemiyorum deyip tam manasıyla benim ev hanımlığımı( temizlik, işten eve gelince yemeğimin hazır olması, ardına çayımı koyup, bulaşıklarla temizlikle ilgilenecek, bebekle tam manasıyla ilgilenecekse) ben razı gelirdim erkeğin çalışmayıp benim çalışmama. Ve müşterek hayatta sözde varolmama.
.
"Canım yemek yapmak istemezse" bakın kendini söylüyorsunuz. " canı yemek yapmak istemezse şöyle şöyle ben yaparım.." diyemiyorsunuz. Çünkü ezelden beri kadına yüklenmiş işler bunlar. Haa kabul ediyor muyum asla.
Kim bunu kadınların üstüne görev vermiş bilmiyorum ama bazı kadınlarda mesela gereksiz yere kendini paraliyor,herseyi yetiştirmenin derdinde sonra yoruluyor ama kocisine hizmet etmekten geri kalmıyor ,diğer taraf ayaklarını uzatmış çayını yudumluyor bu adalet değil sonra kadın takdir edilmek istiyor ama görevi gözüyle bakıldığı icin takdir edilmiyor hani yetişmediği yerde eşten yardım istenebilir ama bazı kadınlar çilekeş olmayı seviyor
nişanlın çalışmamamndan yana ise sana gelecekte başına gelecekleri söyleyim bu zamana kadar iyi kötü kendin kazanmış harcamışsın şimdi bir erkeğin eline muhtaç olacaksın kendisinin karakterini bilemem ama eğerki sen istemeden önüne para koyacak bir adam değilse bir süre sonra ondan para istemek zoruna gidecek, hem ev işi dediğin her gün yapılan birşey değil aşırı titiz değilsen haftada bir temizlik gunluk yemek yeterli yani evde de bir süre sonra yapacak şey bulamayacaksın, hamile olsan bebek olsa anlarım da şu an senin durumundaki birinin sırf evleniyorum eşimin maddi durumu iyi diye düşünüp işi bırakması yanlış geliyor bana, böyle yapan arkadaşlarım vardı bir süre sonra evde sıkılmaktan, butun gun evde olduklarından eşlerinin onlara evde hizmetçi muamelesi yapmalarından,eşleri gezerken onalrı evde beklemekten ötürü kendilerini ilk buldukları fırsatta iş hayatına geri dönmüş olarak buldum.İşi bırakmamın sebebi sağlık sebepleri. Ki nişanlım çalışmamamdan yana.
Açıkçası hem ev işi yapıp hem çalışmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki nişanlımın bu konuda bana bir yardımı dokunmayacak. Kendi işimi yapmak istiyorum mesleğim pastacılık. Ama girip de bir yerde çalışmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?