Üniversite mezunu ev hanımı olmak??

Ben şuan çalışmıyorum ve hiç memnun değilim.
Ama bu öok kişisel bir karar bence.
Ben hiç bir zaman ev işlerini sevemedim. Evde olduğum zamanı seveyim yeni hobiler edineyim dedim, yine baba hitap edecek bir şey bulamadım. Ben daha hayatla iç içe olmayı, ofis hayatının getirilerini seviyorum sanırım. O yüzden iş hayatına geri dönmek için planlar planlar...

Sizin ise durumunuz farklı, mesleğiniz zaten kendi işinizi kurmanız yönünden avantaj da olabilir. Biraz evde kafa dinleyip planlar yaparsınız. Neden olmasın.

Evlenmek zaten yeterince degisiklik birde isi birakmissin bunalabilirsin aliskinsin cunku..bi middet bak bunalirsan tekrar baslarsin

Eğer müstakbel eşinizden bağımsız olarak bir maddi dayanağınız varsa çalışmamanız en fazla can sıkıntısı oluşturabilir. Ama eğer eşinize bağımlı olacaksınız bence iyi düşünün. Emeklerinizi unutmayın sakın.

Ben de avukatım,evlenip farklı bi ile geldim.10 aydır çalışmıyorum.simdi de bebeğim olacak Allah izin verirse,çocuğum en az 3 yaşına gelmeden çalışmayı planlamiyorum.ben de evden bazı işler yürütüyorum ama düzenli değil.ailem çok baskı yaptı önce ama hamile kalınca sustular.zaten eşim de çocuğumuza anneden baskasinin bakmasına sıcak bakmıyor,ben de öyle.benim hayatım benim kararım benim sorumluluğum sonuçta, bu hayata 1 defa geliyorum ve çocuğumun geçeceği evreler 1 defa olacak.

Ben de varım :)

Hep diyorum sırf para için çalışılmaz. Özsaygı, toplumsal statü ve kabul görmek için de çalışılır. Evde oturdukça bir müddet sonra kendini işe yaramaz hissetmeye başlıyorsun. Hele bi de çocuk olunca iyice zıvanadan çıkılıyor.

Senin yerinde olsam geri dönmek şartıyla bir müddet dinlenirdim. Hayatı boyunca çalışmak istemeyen kadınları da erkekleri de pek anlamıyorum ama mola vermek herkesin hakkı.

Ekleme: Eğer kendime ait bir gelirim olmasaydı kesinlikle işe ara vermezdim. Maddi anlamda birine bağlı olma fikrine sıcak bakmıyorum.

Son düzenleme:
Ben
Ama çocuklardan dolayı evde durmayı seçtim. Bırakmak istemedim. Bu ara atılımlarım var bakalım çocukla nasıl olacak.
Kv çok yorulursun boşver diyo ama denemek istiyorum ( maddi sıkıntım yok)

Var var merak etme.
Calismak hic bana gore degil.hic calismadim.
Hee ihtiyac hasil olur mecbur kalirim calisirim o ayri ama calismayi sevmedigim gercegini diplomam degistirmedi.

Eşimin durumu iyi çalışmama gerek yok diyenlerin eşleri ne kadar kazanıyor merak ediyorum vallahi.

Bence doğru bi karar.. bi süre dinlen evine evliliğe alış.. sonrasında kararını verirsin

Nasıl mutluysanız öyle olsun. Geçim kaygısı da yoksa madem, paşa gönlünüz bilir. :)

Maddi olarak ihtiyacınız yoksa asla dönemyin iş hayatına keyfini çıkartın hayatın

Cocuk sebebiyle iki yildir evdeyim. Oncesinde oldukca yogun bir isim vardi. O gunleri ozluyorum acikcasi. Oglum dogmasaydi ayrilmazdim zaten. Bana gore calismak maddi ihtiyac icin degil sadece,kariyer,cevre ve sosyal hayat icin gerekli ve sart. Ama bu kisiye ozel tabii. Siz nasil mutluysaniz oyle davranmalisiniz.

Benim ilk evliligimde eşim çok ısrar etmişti çalışma gerek yok diye ki çok çok iyiydi maddi durumu. Ben kabul etmedim işimi bırakmadım. Derken bir gün benim herseyim senindir diyen eş beni aldattı boşandım. Calismasaydim o an halimi dusunemiyorum bile.

Bebek olduğunda ücretsiz iZin kullandım 6 ay herşey muhteşemdi hayatımda en olmak istediğim evde oturmak diyordum şimdi çocuklar biraz büyüdü ama ev beni boğuyor
Hep aynı işi yapmak falan beni geriyor birde çevrem yok sayılır hani sıra kuralım oturup kalkalım tarzında herkes çalışıyor oyüzden de olabilir ben evde yapamam ama bu tercih meselesi
Birde atıyorum evliliğiniz kötü gitti ayrılmak zorunda kaldınız ozaman hemen isterseniz istediğiniz ücrete istediğiniz zaman iş bulabilecek misiniz

="yagmur0007, post: 52820566, member: 584646"]Eşimin durumu iyi çalışmama gerek yok diyenlerin eşleri ne kadar kazanıyor merak ediyorum vallahi.
Aynen bende:)) bir de niye çifte standart var..kadın istediğinde evde oturuyor ama erkek bunu yapamıyor. .bence eşit şartlar istiyorsak görev ve sorumluluklarımız da eşit olmalı ki Haklarımız da öyle olsun.

Biraz da ev hanımlığı dene. Evinin müdürü olcan. Ben daha başka bişey istemem şahsen. Zaten çalışma hayatının zorluklarını görmüşsün. Hevesini de almışsındır diye düşünüyorum. Ben olsam bundan sonra evime ve çocuklarımın tahsiline odaklanırım. Tabi maddi olarak durumunun iyi olduğunu varsayarak

Bence Her kadın çalışmak zorunda değil.Ve her kadın çalışmak zorunda hissetmemeli ,hissettirilmemeli .!
Lisans üniversite mezunu ev hanımıyım.İnşallah tez vakitte de lisans mezunu anne olmak istiyorum.4 yıl çalıştım .Sigorta başlangıcım var .Anne olup çocuklarım olduğunda da sigortamı kaldığım yerden devam ettirip emekli de olucam inşallah.Başta eşimin desteğiyle . :) lisans mezunu ev hanımı olarak şükür eşimle mutluyum huzurluyum evimde. :) İç sesinizi dinleyin.iş hayatını yaşayan sizsiniz.Nasıl mutlu olcaksanız öyle karar verin.Dışardan müdür olarak isfifa etmek tuhaf geliyor tabi ama dünyanın sonu da değil. :)

Çalışmayi sadece ekonomik gelir sağlamak amaçlı görmüyorum ve bir kadın ihtiyacı olsun olmasın iş hayatında yer almali ekonomik öZgürlügü olmalı

Hele hele tahsilli insanların evde oturmalarına gerçekten çok üzülüyorum

Tabi kişilerin tercihidir ama ben evde mutlu olamıyorum ki gerçekten eşimin kazancı çok çok iyi tek maaşta gecinebiliriz ama ben birşeyler yapmak istediğimden insanlara faydalı olmak istediğimden çalışmayı tercih ediyorum

Ya bisiy merak ettim hani hayat müşterek diyoruz ya kadın olarak ben calismayacam diyebiliyorken nisanliniz ya da eşiniz ben çalışmayı düşünmüyorum dediğinde tepkiniz ne olur gerçekten çok merak ettigimden soruyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…