- 29 Aralık 2016
- 542
- 1.285
Anladım size şöyle söyleyeyim ben de 1 yıl mezuna kalarak kazandım istediğim bölümü. Sınav sonrası doğru ve yanlışlarımın hepsini hatırlıyordum sıralamayı hesapladım 5-6 bin gelecek diye düşünürken binlerde geldi sıralamam. Normalde iyi derecelere doğru gidildikçe sapma azalır ama ona rağmen baya farklı çıkmıştı benim. O yüzden şimdiden kendinizi strese sokmayın çok daha iyi sonuçlar gelebilir.Devlet sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil bölümlerinden birinde ilk 100'e girene burs veriyor. Dilden de sınava girdim, o kaçtı.
Size tavsiyem sıralamanızın tutması durumunda en düşük sıralamalı tıp da gelse yazın mutlaka. Benim tercih zamanlarımda sanırım Van en düşüktü.
Ailenize yük olmuyorsunuz kesinlikle ama psikolojik olarak etkilendiğiniz şeylerden dolayı tekrar mezuna kalmamaya çalışın. Çünkü hiçbir şeyin garantisi yok. Evet çok azimlisiniz her şey yolunda giderse daha da iyi sıralama yaparsınız inanıyorum ama bundan 1 yıl önce böyle bir salgın ortada yoktu mesela. Kimse her şeyin yolunda gitmesini garanti edemez.
Burs konusuna gelirsek birçok kurum var. Ayrıca kyk bursu da çıkabilir. Çıkmazsa da kredi olarak alabilirsiniz. Yani eğer ailenizin maddi durumu istenen şartları sağlarsa yurt da çıkabilir ve masrafınız çok azalır.
Ama şimdi bunları düşünmek için gerçekten erken. Bol bol dinlenin ve sonuçları bekleyin. :))