Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

mihriban cım avent göğüs ucu koruyucuyu kesin al, bir de Earthmama isimli kremi al, çok iyi geliyor her ikisi de..koruyucunun küçük boyunu ve de yedek diye büyük boyunu da alabilirsin..bir süre sonra uçlar sızlıyor ve şişiyor bakarsın büyük boyu da rahalatır seni..epidüreli görüş hem de talep et arkadaşım..risklerini falan oku internetten ama o kadar düşük ihtimal ki saatlerce o sancıyı çekme diyorum, bak ben epidürele rağmen azıcık da olsa çektim o sancıyı bunun uzun versiyonunu düşünmek bile istemem........!

Serananescim ben memeorialda yapacağım doğumu.Dr.um acıbadem kökenli bir doktor.Hastanenin genel kordinatörü tavsiye etti.Bebek doktoru olarak da Bağdat Cad. ve Nişantaşında muayanesi olan bir dr. götüreceğim galiba. Bakalım bir kaç kez deneyeceğim onu memnun kalmazsam şu acıbademde bahsettiğin dr. a götüreceğim....Bu arada bebek arabasını chicco trio for me aldım konuştuğumuz gibi.Müsait olduğunda diğer gerekli şeylere ilişkin yazını bekliyorum...Doruğu ve seni çok öptük...

Kizlar benim oglumda haftasina gore 4-5 gun geriden gidiyor.. Sali gunu 3d ultrasonda olcumlerde 4 gun gerideydi 20. haftada gerideydi.. Kadin normal oldugunu soyledi ama ne biliyim,insan genede tedirgin oluyor.. Sizinkiler hangi haftalarda arayi kapattilar,yada kapatmayabilirlermi??

cmihriban, benim de o haftalarda biraz gerilemişti 4-5 gün kadar ama sonra bir de baktık öne geçmiş.. hiç belli olmuyor... 2 haftadan fazla olan gerilemelerde sorun var denebiliyormuş. için rahat olsun yani... zaten doktorun da söylemiş. sağlıkla alalım kucağımıza bebişleri de önemli değil hepsi aynı kiloda olacak diye de birşey yok... nasılsa doğduktan sonra daha kontrollü besleyebileceğiz...

selam kizlar nasilsiniz???
babytwin simdi esimle görüsdüm merkezden beni aradilar Özgül hanimla birlikte durum cok iyi gözüküyor ocak ayindaki adetimde tedaviye basliycakmisim,esime liste vermis ordaki ilaclarla onlari kulanmak zorundaymisim cünkü yumurtalarim birbirini eziyormus onun icin onlari güclendirmek gerekiyormus vede bide antibiytikum kulancakmisim...

çok güzel haber canım, şansın yüksek demek ki.. haydiş bakalım hayırlısı olsun... dilerim bu heyecanın hep sürer... ilaçlar kolay, takıldığın yerde sorarsın hemşirelere.. bir takım önlem için alınıyorlar, herkes alıyor yani... gebeyim babytwin dediğin mesajını da okumak kısmet olur umarım... kendine iyi bak. kaydirigubbakcemile2

canim benim cok tesekür ederim insallah o cümleleri kulanmayi Allahim nasip ederi ve sizlerlede paylasirim o güzel ani.

toprakcım süper haber ..işlerini yoluna koymuşsun, bebiş de arayı kapadı demek ki..haydi yola devam...:)) trio kullanışlı şmdi ben bile farkediorum doğru kararmış....ilerleyen saatlerde notlarıma devam etmek niyetindeyim ..bakalım gazlı oolum izin verirse :)))

Hikayenin Devamı : Evde bebek bakımı ve ben

önce kendimden başlayayım..Yani anneciklerden..ıster sezaryen ister normal doğum yapın biliyorsunuz bir dikiş - pansuman- yara yeri hijyen temizliği mevzusu var.. Sezaryen yapmadığım için ameliyat kesiğim yok ama normal doğumlarda vajinal kesik açıyorlar doğum esnasında, ortalama 1,-
cm gibi ..bebeğin rahat çıkması için özellikle ilk doğumu olan kadınlara sık sık uygulanan bir yakalşım.Benim gibi şansı yaver gitmeyenlerde bu kesik yırtılmanın etkisi ile makata doğru veya vajinaya doğru ilerleyebiliyor. Bende makat durumu vardı malesef (( Bu yara yerini sık sık ( maksimum 2 saatte bir ) ılık su ile yıkayarak , batikonlu gazlı bez ile tampon yaparak, doktorunuzun kremlerini sık sık ve saatinde uygulayarak temiz tutmak mecburiyetindesiniz. Mevcut ilaçları ve kremlerin isimlerini vermiyorum gereksiz detay o kadarını..Allah mecbur bırakmasın umarım kimsenin ihtiyacı da olmaz neme lazım..

Sonra dedikleri şey gerçekten doğru galiba ...annenin sütünün kesilmemesi , üşütmemeis, ayaklarını hep sıcak tutması, sütünü artırmak için Kayısı suyu ( güne 1 lt ) + bulgur pilavı + totalde günde 3 lt sıvı alımı + destekleyici bitki çayları ( Humana- Still Tee + Milupa Rezene çayı+ ıhlamur vs ) tüketmesi lazım. Doktorlar genelde Elevit gibi vitaminleri de doğum sonrası devam ettiriyorlar. Prptein ağırlıklı beslenmek lazım. Ve de demir takviyesine devam , bu çok önemli...

Gaz yapan yiyecekler ve içecekler kesinlikle yasak..Tıpkı gebe iken nelere dikkat ediliyorsa şimdi de aynen devam ..Gaz yapan yiyecekler : Salatalık, kabuüğu spyulmamış domates+ baklagillerin her çeşiti+ süt+ayran+yoğurt( kişiye bağlı bu 3 ü ) + brokoli+lahana+çikolata+soğuk yenen zeytinyağlılar +asitli içecekler+ekşi mandalina ve portakal ( tatlıları yapmıyor bazen )

Siz gazlı iseniz bebek de kesin gazlı !! Ne acı ki portakalı günde- adet yemek isterken hala yiyemiyorum, sonra süt ve yoğurt tüketemiyorum. Kalsiyumu da almak lazım ama ne yapalım, vitamin takviyesi imdada yetişecek ... Herkese söylüyorum ama başta erkek analarına söylüyorum. ılk 2 hafta emzirme- alt açma- gaz çıkarma - uyutma tüm işiniz gibi görünüyor. bu esnada siz bebeğe full konsantre iseniz evdekilerin siizn yeme düzeninizi size sormadan hazır edip önünüze koyması lazım, burda bir aksama olursa sen aç kalıyorsun ..buna inanın kimse bebişi gazlı ve sorunlu ise onu bırakıp gidip TV seyretmek, gazete okumak, duş almak, yemek yemek, telefonda konuşmak vs gibi rutin ve doğal işlere vakit ayıramıyor..O esnada yemek yemeniz ve günde 3 lt tüketmeniz içi birilerinin sizi sürekli kolaçan etmesini sağlayın..

Erkek anaları sıkı durun..ılk 2 haftadan sonra gazlı bebek sahneye çıkarsa tüm düzen ortadan kalkıyor..Yukarıda saydığım bebş işleri arasıa gaz çıkartmak ve uyutmak ilk öncelikli sıraya yerleşiyor..Gazı bitmiyor ve uyumuyor.Günde 16-18 saat uyuması lazım denen bebekler ( Doruk malesef şu an öyle ) ortalam 8 saat en fazla uyuyabiliyor..Belki herkes de böyle değil ama bizde böyle şu anda malesef..O yüzden sizin de arada mutlaka uyumanız lazım..uykusuzluk tahammülsüzleştiriyor, o zaman bebek sendeki negatif elektiriği alıyor ve daha beter oluyor iletişim miletişim de kalmıyor ..Ben birkaç gün böyle devam ettim baktım bebek başkasının kucağına gidince sakinleşiyor çok kızdım kendime, şimdi daha normal davrandığıma inanıyorum..

Kullanılan malzemelr :
Sterilizatör ve göğüs pompası : Zarurui alet bence..ılla ben meme veriyorum, çekip pompa ile biberona gerek olmaz demeyin..Göğüslerimden birisi daha az süt üretiyor , onun küsmesini veya sütün kesilmesini engellemek için hergün mecburen en az 1 kere süt çekiyorum biberonla veriyorum..Bu başınıza gelirse o pompayı almadığınıza pişman olabilirsiniz.Manuel dahi olsa bir pompa edinin ..O biberonları ve pompayı steril tutmak için de sterilizatör aldım, ama sıcak kaynar su ile de temizlik halledilebilir.. Mutlaka bir biberonunuz olsun, başlığı da 0 derece ( yenidoğan ) 2-3 adet emzik alın, emzik vermiycem diye diretmeyin bazı geceler o var diye susuyor , doktorlar da arada verilesmine karşı değiller..Uykuya dalınca ağzından alıyorsunuz alışkanlık yapmıyor şimdilik...

Prima yenidoğan 2 numara bebk bezi çok pratik, bebek banyo ürünlerinin yanı sıra bir de masaj yağı edinin, gazı çıkarmak için hergün masaj yapıyorum ben karnına iyi geliyor..Serum fizyolojik damla edinin, hergün burnuna sıkmak gerekiyor, malum kaloriferli evlerdeyiz kışın hava kuruyor, burunlar hep tıklaı onu sıkmazsan.Omuzda gaz çıkarmak veya kusmak için kullandığımız bezlere gelince boşuna 10*10 cm veya 20*20 cm boyunda bezler almayın, gidin anacım eski usul tülbent alın hem de 10 tane falan. Tülbentler büyük olduğu için omuzu kaplıyor ve diğer bezler gibi kaymıyor. Sık sık kustukları veya salyaları aktığı için o tülbentleri kenarından katlaya katlaya saatlerce kullanabiliyorsun ama bezler klüçük olunca 1-2 kullan , at yıkansın oluyor.

Banyo esnasında kullandığımız havlular ( mothercare- Chicco-) malesef fos çıktı kızlar. bebeğin nemini iyi almıyor ve kururlamıyor. Ya içine mermerşah denilen tipte tülbent dikeceksiniz ya da Chakra da güzel havlular var suyu emiyor onlardan alacaksınız.Banyo suyu için anneler dirsek sokarak derece ayarlıyor ben acemilikten o işi kotaramıyorum daha siz bir banyo termometresi de alın, vak vak tipliler var. çat diye 3 saniyede su sıcaklığı veriyor 37-38 dereceyi, gördün mü tamamdır..

Tırnakları çok çabuk uzuyor, hafta 2-3 kesmek lazım.Chicco ve Mothercare tırnak makasları ideal, çıt çıtlar işe yaramıyor yenidoğanda etini kesiyor, sakın kullanmayın başlarda..

Oğlum meme saatine hazırlanıyor şimdi kısa kesiyorum..

Notlarıma müsait olunca devam ediyorum, öperim çoookk

bebis_asuman merhaba.bende maya da tedavi oldum ve ilk denememde gebe kaldım.şu an 12. haftaya geldik çok şükür.ikiz bebeğimiz olacak allah izin verirse.buradaki arkadaşlara güvenerek gittim bende maya ya.ve inan hiç pişman değilim.umarım senin de güzel haberlerini paylaşacağız.dualarımız seninle.

serenanes bebeğin hayırlı olsun.benim yerime de kokla bebişini.yazılarını okuyorum fırsat buldukça.allah güç versin arkadaşım.sağlıcakla kal

ben düne kadar hep bi süpeyle orda tedavi görecemi düsünüyordum ama dün esim görüsdkten sonra süpelerim ucup gitdi bende cok rahatim,insallah bende sizin gibi maya hamisi olurum ve ilk sizlerle paylasirim o sevinc animi....
Dualriniz icin cok tesekürler gercekten ihtiyacimiz var

Serannes yazın yine süperdi.Bu yazıları word dosyasına kaydedip ileridede bakacağım.Ben de şu havlu içine mermerşah olayını duymuştum ve annemle alıp diktirmiştik iyi yapmışız.Ama anlattıklarına göre birazda beyaz yazma almak lazım omuz için.Şu süt yapan çaylarada acaba Ocak ayında başlasam mı diyorum.Malum doğum Şubat sonu.Strelizatör konusunda kararsızdım ama uygun fiyata da olsa bir tane almakta fayda var sanırım.Göğüs pompasını ameda çift taraflı olanlardan almaya karar verdim.Arkadaşım çok memnunmuş bu markadan.Sütü arttırıyormuş.Biberon Dr. Browns aldım ama acaba avent de alsaydım diye düşünüyorum.Tecrübesizlik zor anlayacağın ne yapacağını bilemiyorsun.Ama iyi ki sizler gibi arkadaşlarımız var , anlattıklarınız çok faydalı oluyor...

Mihribanlı arkadaşım benim bebekten geriden geliyor biliyorsun ve ben de çok üzülüyordum.Bebek kilo alsın diye yapmadığım şey kalmadı(hamilelik şekerim olmasına rağmen) da ama sonunda kafaya takmayaya karar verdim.Yediklerimi de abartmaktan vazgeçtim ve stres yapmayınca arada ki fark 6 günden 2 güne indi.Önemli olan sağlıklı olması anladığım kadarıyla.Stres yapmamak Bir de ben son günlerde içtiğim su miktarını çok arttırmak bebeğin farkı kapatmasında etkili olduğunu düşünüyorum...

merhaba bebiş asu inş. dediğin gibi maya hamişi olursunda bizlere nasıl bir yol izleyeceğimizi birde sen anlatırsın bende temmuzda düşünüyorum hastane konusunda hala takıntılıyım :) konu bebiş olunca insan çok hassaslaşıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…