Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

seversen bol bol kiwi ve ananas ye, bol su iç, kabız olma sakın ve iyice dinlen...güzel haberlerle dön bize....

Şuan yalnız değilim... minikler 2 gündür benimle...
Bedenime ilk düşme anlarını canlı olarak izledim... Tarifi imkansız bir heyecan yaşadım... Sanırım ilk kez yazarken zorlanacağım...

ışte büyük buluşma günü... :asigim:

O gün sabah erkenden Maya'daydım... ılk işim Osman Hoca ile görüşmek oldu... Laboratuvarı arayarak, 5 tane birinci kalite 3 tane de 2. kalite embriyomun olduğunu öğrendik. Bunlardan iyi kalite 3'ünün transfer edilmesine, kalan 5 tanesinin ise dondurulmasına karar verdik. Anne ve baba adayının transfer edilecek embriyo sayısı hakkında onayı alınıyor. Yani sadece doktorların kararı olmuyor bu. Birlikte karar veriliyor.

Transfer günü kahvaltı yapılabiliyor. Transferden yarım saat önce ise bol su içmek ve sıkışmak gerekiyor. Bunun sebebi ultrasonda sağlıklı görüntü elde edebilmek. Ayrıca o gün embriyolar için zararlı olduğundan makyaj yapmak, duş alırken herhangi bir şampuan kullanmak yasak. Ama ilaçlara devam...
Progestan beni sanki allık sürmüş gibi yapıyor zaten, makyaja hiç gerek yok... :1rolleyes:

Odada hazırlanırken yanıma embriyolog Özge geldi. Gözlerinin içi gülen harika bir insan. Bana bebeklerin o günkü embriyo görüntülerini getirmiş. Bölünmüş hallerini... Bilgi verdi. Transfer edilen embriyoların 2'si Özge'nin döllediği, 1 tanesi ise Kerem Bey'in döllediği embriyolarmış. diğer 5 embriyonun dondurulduğu bilgisini verdi... O arada Özge'ye aynı kapsülde mi sakladınız hepsini diye sordum aklıma takılmıştı... 2'şer 2'şer saklıyoruz dedi... Enerjimi çok beğendiğini çok neşeli olduğumu, başaracağımı hissettiğini söyledi.. Özge'yi görüp de neşesi yerine gelmeyen birini düşünemiyorum ben zaten...

Yine o çiçekli ve kelebekli elbisemi giydim ve tam 12.00'de sıkışmış olarak indim ameliyathaneye. Seçil hemşire her zamanki güleryüzü ile karşıladı beni. Osman Hoca ve Adnan Hoca'nın gelmesi ile ortam daha da şenlendi.

Transfer anını ultrason ekranından izledim ve sürekli dua ettim. Hiçbir acı hissetmedim ama tarifi imkansız bir heyecan içindeydim. Ben gözlerimi kapattım dua ediyordum ki... O an Adnan Hoca bana ultrasona bakmamı ve bebeklerin içime düşüş anını izlememi istedi, Özge'cim sakın derin nefes alma dedi, Seçil elimi tutuyordu, zaten hiç bırakmadı... Mukaddes yanımdaydı... hepsi benim için dua ediyordu... Nur yüzlü sevgili Mukaddes... Canım benim onun dua etmesi benim için çok değerli... Duanın gücüne inanırım...

Ben ultrasonu izlerken, Osman Hoca transferi bitirip yanıma geldi... iki elini elimin üzerine koydu... çok güzel şeyler hissediyorum, başaracaksın dedi... ben de bir gün önce gördüğüm rüyadan bahsettim... çok güzel yeşil bir ışık gördüğümü anlattım... hepimiz gülümsedik... çok güzel, çok anlamlı dedi...

Gerçekten çok güzel bir transfer deneyimi oldu...

Tıbbi bir operasyonun ötesinde sanki bir meditasyon, bir trans anı yaşadım... duygu yüklü insanların çemberi içindeydim.. bir dua çemberi.. tıbbi anlamda zaten herşey kusursuz... bundan eminim... oradaki herkes o anı gönülden yaşadı ve hissetti... bu anlamda onlara çok şey borçluyum... çünkü bunu yapmak zorunda değiller... yanımda oldukları için teşekkür ediyorum kendilerine... :1hug:

tedavim için hem tıbbi anlamda hem de menevi anlamda herşeyin yapıldığını bir kez daha vurgulamak istedim...

Ve içime 3 ışık damlası düştü... Kavuşturana şükür...

ınşallah onlar için korunaklı ve zırhlı bir "Karargah" görevi görürüm...

Son düzenleme:
:Saruboceq:
kendi anlarımı anımsadım, üç aşağı beş yukarı ameliaythane ortamımı...ışık damlalarının mercimeğe dönüştüğünü de görmeni diliyorum tüm kalbimle..sonra kese görmeye gitmeni ve aaa mercimekler ceviz kadar olmuş diyeceğin kalp atışı gününü, sonrasını ve daha sonrasını, daha daha sonralarını ...mayanın zillerinin çaldığı günü burada da sesli yapabilsen keşke a.s

şimdilik iyiyiz allahıma bin şükür..pzt 2 li tarama testimiz var , bakalım olması gerektiği gibi büyümüş mü mercimek ???

basarılar arkadasımbenımde transferım dun gerceklestı hepimize hayırlısnı versin rabbım

hayırlısı olsun inşallah olmuyo, allah gönlüne göre versin ...nickini de değiştirirsin artık inşallah ilk fırsatta :))))

Olmuyo... Olsun... artık canım... Hep seninle olsunlar inşallah... kaç tane transfer oldu canım?

teşekkürler pampalcığım...

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana canım... inşallah sana da hayırlı tedaviler dilerim...

canım tüp bebek tedavisinin korkulacak bir tedavi olmadığını istenince çok heyecanlı bir tedaviye dönüşebileceğini hissettirebildiysem ne mutlu bana... allah hepimizin gönlüne göre versin...

mavis canım benim.. sen aynı duyguları kaç kez yaşadın kimbilir... allah kimsenin umutlarını boşa çıkarmasın arkadaşım... başaracağına inan... biz kadınlar çok güçlüyüz... kaydirigubbakcemile5

Olmuyo... Olsun... artık canım... Hep seninle olsunlar inşallah... kaç tane transfer oldu canım?

teşekkürler pampalcığım...

ıns olsun canım benim hersey kısmet artık beklemesüreci ne diyelim ki 3 tane transfer oldu
5 tane dondurludu canım ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

kızlar inanaılmaz duygulandım.. babytwin canım allah bebeklerine kavuştursun seni inşallah ve diğer tüüm arkadaşlarım. öylesine heyecanla ve duyguyla okudum ki, yanında gibi..senin yerinde ben olduğumda ne yapacağım bilmiyorum heyecan ve duygu patlaması olur galiba..hepimizin hakkında hayırlısı... hayırlı haberle bekliyorum..dualrım seninle:)

babtwin tatlım olmayacak dıye sakın düşünme her zama olacak diye düşün hep pozitif düşün negatif olarak düşünürsen olmaz.Ben şu an hamileyim ilk tüp bebek denesini mayada yaptırdım ve oldu.ama hep pozitif düşündüm olmayacak diye umudumu kesmedim.inşallah bebişlerin olur merakla bekliyoruz. ALLAH kalbine göre versin.

canım aynı duyguları yaşamanı, hatta hep yaşamanı dilerim... inşallah bir kelebek gibi sana konarlar ve seni hiç bırakmazlar...

Meryem'ciğim, senin hikayeni çok yakından biliyorum... bebeklerin şansı ile geliyor inşallah canım...kaydirigubbakcemile2

canım aynı duyguları yaşamanı, hatta hep yaşamanı dilerim... inşallah bir kelebek gibi sana konarlar ve seni hiç bırakmazlar...

:)) sen beni duygulandırmak için varsın galiba :))inşallahh hepimiz için meleklerin ve sen bana ve bize dua edin inanıyorum çok pozitifim :) hatta sabırsızlanıyorum inşallah yülecek yüzümüz :)

Beklemedeyiz...
16/5/2009

Heyecanlı günler yerini sakin ve huzurlu bir bekleyişe bıraktı...
Bugün trasferin 4. günü... Test gününe 9 gün var...

bir önceki yazım biraz duygusal olmuş, o gün komik şeyler de yaşadım aslında...

Opu öncesi anestezi nedeniyle su içemiyoruz... transfer öncesi de ultrason nedeniyle çok su içmemiz gerekiyor... nasıl bir tezat değil mi?

Ben o gün su içmeye başlamadan zaten sıkışmıştım... Transfere girerken "daha önce altına yapanlar oldu mu?" diye sordum merakla. Tabii benim esas korkum ya ilk olursamdı... bir kaç kez yaşanmış neyse bunu duyunca rahatlayarak girdim işleme... ama anlatılanlara çok güldüm...

Transfer anında bir problem olmadı neyseki... sonrasında yarım saat ameliyathanede yattım.. o arada da bebeklere yoğunlaştığımdan çok sıkıntı çekmedim.. sonra odaya alındım.. sedyeden sedyeye ve yatağa sürüklenirken patlamak üzere olduğumu farkettim... delikafadulden

bana demezler mi "en az 1 saat kalkmayacaksın" diye... şok oldum... ameliyathanede Seçil hemşireciğim sürgü teklif etmişti "yok canım ne gerek var gerekirse akşama kadar tutarım ben" demiştim... odaya çıkınca ilk işim sürgüyü rica etmek oldu... sultan abla itinayla beni sarsmadan yerleştirdi... ve bekliyorum... birden gitti... hiç yok... odaya gelenler gidenler oluyor geçmiş olsun diyorlar gülümsüyorum sadece... onlar o duygusal anı anlatmamı beklerken ben sürekli patlamak üzere olduğumdan bahsediyorum... çünkü başka birşey düşünemiyorum... sular açıldı, çeşitli sesler çıkarıldı derken ben yeter artık alın sürgüyü dedim... psikolojik olarak gitti... bir ara asla yapamayacağımı düşündüm, korkunç birşey... gerçekten artık ağrı yapmaya başlamıştı ki Sultan ablacım yeter artık yattığın kalk dedi.. zorlukla doğruldum ve gittim...

yüzümde mutlu ve rahatlamış bir ifade ile döndüm... kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…