Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

Geri sayım başladı...
18/5/2009 ·

Bugün transferimin 6. günü...

Transferin ilk gününü Maya'da, ertesi gününü evde yatarak geçirdim... Zorunlu ihtiyaçlar ve yemek dışında kalkmadım... Uyumak ve yatakta tv izlemek ilk günden sıkıcı geldi... galiba "zorunda olmak" sevimli birşey değil... 3 gün izinli olmama rağmen ertesi günü büyük bir istekle işe gittim... çünkü doktorlarım önemli olan sıkılmaman canın ne isterse onu yap demişlerdi.. çıkıp dolaşamayacağıma göre en iyisi işe gitmekti.. 1 katı bile asansörle çıkıyorum... çok ani hareketlerde bulunmuyorum... bunlara hala biraz dikkat ediyorum...

Transferden sonraki 3. gün tutunma iğnesi oldum Maya'da... feci yakan bir iğneydi...

ılk günlerdeki bel ve kasık ağrılarım gittikçe hafifliyor... bugün kendimi oldukça iyi hissediyorum...

Progestana da alışmaya başladım sanırım, ilk günlerde ateş yaparken artık sadece akşam üstleri baş dönmesi ve uyku yapıyor... kendimi uyurken buluyorum daha doğrusu...
Bu arada bir kaç ilacım bitti, bir ara takip etmekte zorlanacağım kadar çok sayıda ilaç yutarken şuan progestan, elevit ve bebek aspirini ile yola devam diyorum...

Günlük ananas ve kivi yiyorum... tutunmaya katkısı varmış... öyle duydum... yoksa bile meyveyi severim, ananası pek sevemesem de...

Geri sayım başladı... Güzel haber için son 6 gün... :eek:

Geri sayım başladı...
18/5/2009 ·

Bugün transferimin 6. günü...

Transferin ilk gününü Maya'da, ertesi gününü evde yatarak geçirdim... Zorunlu ihtiyaçlar ve yemek dışında kalkmadım... Uyumak ve yatakta tv izlemek ilk günden sıkıcı geldi... galiba "zorunda olmak" sevimli birşey değil... 3 gün izinli olmama rağmen ertesi günü büyük bir istekle işe gittim... çünkü doktorlarım önemli olan sıkılmaman canın ne isterse onu yap demişlerdi.. çıkıp dolaşamayacağıma göre en iyisi işe gitmekti.. 1 katı bile asansörle çıkıyorum... çok ani hareketlerde bulunmuyorum... bunlara hala biraz dikkat ediyorum...

Transferden sonraki 3. gün tutunma iğnesi oldum Maya'da... feci yakan bir iğneydi...

İlk günlerdeki bel ve kasık ağrılarım gittikçe hafifliyor... bugün kendimi oldukça iyi hissediyorum...

Progestana da alışmaya başladım sanırım, ilk günlerde ateş yaparken artık sadece akşam üstleri baş dönmesi ve uyku yapıyor... kendimi uyurken buluyorum daha doğrusu...
Bu arada bir kaç ilacım bitti, bir ara takip etmekte zorlanacağım kadar çok sayıda ilaç yutarken şuan progestan, elevit ve bebek aspirini ile yola devam diyorum...

Günlük ananas ve kivi yiyorum... tutunmaya katkısı varmış... öyle duydum... yoksa bile meyveyi severim, ananası pek sevemesem de...

Geri sayım başladı... Güzel haber için son 6 gün... :eek:

hakkında hayırlıs olsun canım benım belım kasıklarım cok agrıo sence normalmi test gunun ne zamn senın arkadasım gerı sayım basladı ama gel bıde icimize sor

evet canım yaaa... ben benimkilerin içimde kol bastı oynadığını düşünüyordum neredeyse... kaydirigubbakcemile3öyle bir ağrı yaptılar ki.. özellikle bel ağrısı çok fenaydı... 25 mayıs canım test günüm.. geçmiş olsun ağrın olunca yat dinlen, ayaklarını sıcak tut, ben öyle yapıyorum...

evet canım yaaa... ben benimkilerin içimde kol bastı oynadığını düşünüyordum neredeyse... kaydirigubbakcemile3öyle bir ağrı yaptılar ki.. özellikle bel ağrısı çok fenaydı... 25 mayıs canım test günüm.. geçmiş olsun ağrın olunca yat dinlen, ayaklarını sıcak tut, ben öyle yapıyorum...

benımle aynı gun canım senın transfer benden önceydı enden bole uzun oldu senınkı

canım yazını baştan sona kadar sabırsızlıkla okudum.Gerçekten o kadar güzel anlatmışsın ki inan masal gibi çok tatlı.ınşallah anne olursunda bizlerede dua edersin.Bizde uğraşıyoruz bakalım ne olacak.Yanlız sana birşey sormak istiyorum Tüp bebek maliyetlerni çok merak ediyorum çok pahalımı bana özelden mesaj atarmısın lütfen.Sevgiyle kal.....

canım özeline de yazdım buradan da cevap vermek istedim... teşekkür ederim güzel dileklerin için.

hepinizin bildiği gibi ben maya tüp bebekte tedavi görüyorum... şuan bir kampanyaları var. ben de bu kampanyadan yararlandım. 2142 lira. evlilikte 3 yılı doldurmadığımızdan rapor çıkartamamıştım. benim için çok iyi oldu. zaten rapor çıkartmaya gerek görülmeyecek kadar uygun bir rakam. ve başarılı bir merkez.

babytwin canim senin kadar heycanli bekleyis icindeyim senden insallah cok yakinda hayrli bir haber alacaz ! canim ben hollandada kaliyorum burdaki tedavi surecini yasamak beklemek o kadar zor ve negatif geciyorki her asamada insan biraz daha karamsallasiyor iki hafta oldu baslayali igneleri vurmaya daha bir haftada daha vuracam ki ilk gorusme gerceklesecek doktor beyle bir dusunsene tek basina cevrende seni anlamaya calisan bir kac ailen ne zor bir surec benim icin ama sunu soyleyeyim bana pozitif dusunce veren senin su yazdiklarin bana oyle bir moral veriyori bak burda olmassa babytwinin dedigi gibi maya tup bebek merkezi var fiyatlarda uygun neden omasin oraya giderim diye dusunuyorum hayirlisi canim insallah gerek kalmaz diye umut ediyorum!!! canim sana huzurlu tatli beklemeler !!

canım özeline de yazdım buradan da cevap vermek istedim... teşekkür ederim güzel dileklerin için.

hepinizin bildiği gibi ben maya tüp bebekte tedavi görüyorum... şuan bir kampanyaları var. ben de bu kampanyadan yararlandım. 2142 lira. evlilikte 3 yılı doldurmadığımızdan rapor çıkartamamıştım. benim için çok iyi oldu. zaten rapor çıkartmaya gerek görülmeyecek kadar uygun bir rakam. ve başarılı bir merkez.

hadiii hayırlı haberlerini beklilyoruz valla heyecanla :) bu söylediğin fiyat ilaç hariç değil mi:? toplam ne kadar tutuyo.. şehir dışı olduğum için korkuyorum yeterli gelecek mi ayırdığımız para acaba ekstra bişe çıkar mı?

idilciğim bu tedavi herkesin farklı oluyor. herkesin farklı bir hikayesi var... yaş, hormon düzeyi, problemin kaynağı tabiiki tedavinin uygulanışını az fark da olsa etkiliyor. özellikle ilaçlarda birşey diyemiyorum. benim 750 civarı tuttu. 3000 tutan da var birşey diyemiyorum canım. ama tedavi ücreti ortalama 4000-5000 lira başarılı merkezlerde. maya'da şuan baya bir inidirm var. inanılmaz da artmış hasta sayısı.
arayıp görüşebilirsin senin durumuna göre yaklaşık bir fiyat söyleyebilirler. hormon tahlillerin varsa gönderebilirsin. ya da gelip görüşebilirsin. ama dediğim gibi gerekli olmayan birşey istemediler. biz özellikle macs tekniği için tercih etmiştik maya'yı, ama opu günü eşimin değerleri iyi çıkınca macs yapmadılar. ekstra bir ücreti var macs'ın isteseler yaparlardı. için rahat olsun yani...
önemli olan iyi bir sonuıç almak, senin için herşeyin yapıldığına inanmak canım. sakın korkma canım. özellikle istanbul ve ankara'da başarılı merkezler var. 2 şehirden birini tercih edeceksin nasılsa. görüşürüz canım. benim beynim dönmeye başladı. progestan içtim de az önce.

:Saruboceq:
idilciğim bu tedavi herkesin farklı oluyor. herkesin farklı bir hikayesi var... yaş, hormon düzeyi, problemin kaynağı tabiiki tedavinin uygulanışını az fark da olsa etkiliyor. özellikle ilaçlarda birşey diyemiyorum. benim 750 civarı tuttu. 3000 tutan da var birşey diyemiyorum canım. ama tedavi ücreti ortalama 4000-5000 lira başarılı merkezlerde. maya'da şuan baya bir inidirm var. inanılmaz da artmış hasta sayısı.
arayıp görüşebilirsin senin durumuna göre yaklaşık bir fiyat söyleyebilirler. hormon tahlillerin varsa gönderebilirsin. ya da gelip görüşebilirsin. ama dediğim gibi gerekli olmayan birşey istemediler. biz özellikle macs tekniği için tercih etmiştik maya'yı, ama opu günü eşimin değerleri iyi çıkınca macs yapmadılar. ekstra bir ücreti var macs'ın isteseler yaparlardı. için rahat olsun yani...
önemli olan iyi bir sonuıç almak, senin için herşeyin yapıldığına inanmak canım. sakın korkma canım. özellikle istanbul ve ankara'da başarılı merkezler var. 2 şehirden birini tercih edeceksin nasılsa. görüşürüz canım. benim beynim dönmeye başladı. progestan içtim de az önce.

teşekkürler canım çok saol. ben aradım görüştüm de ne biliyim işte işin içine ilk defa girince tecrübesiz oluyo insan bana da ortalama 4-4,5 gibi dediler. ilacı onlar tedarik ediyo galiba. neyse amann çok da kafa yorunca insanın beyni yoruluyo.. hayırlısı inşallah haziranda gelicem mayaya karar verdim artık kesin.. hakkımızda hayırlısı :) meleklerin için dua ediyorum :) :Saruboceq:

canım çok sevindim... ben de gebe olarak gelirim belki karşılaşırız... şimdiden hayırlı olsun kararın.... bu tedavi duygusal bir tedavi bu nedenle merkezin yaklaşımı çok önemli. sevgiler canım...

Bana bir masal anlat...
19/5/2009 ·

Puregonun yani hormon ilaçlarının etkisinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum sanırım...

Pembe gözlüklerimi çıkarıyorum... hayata daha mavi daha gerçekçi bakıyorum...
Bugün bir renk olsam Mavi olurdum...ama güzel bir mavi... gökyüzü mavisi... deniz mavisi... içinde umut taşıyan, yaşam taşıyan bir renk... düşsem de ayağa kalkacağımı bilirim bu rengi görünce... benim için aşkın rengi değil belki ama gerçekliğin rengidir...

Bir de çocukluğumun rengidir benim için...

Antalya'da doğdum büyüdüm... bütün ailem, köklerim hala orada... oralıyım... kardeşim ve ablamlarla yaş farkımız çok az olduğundan arkadaş gibi büyüdük... hala da öyleyiz...

Etrafını sayısız meyve ağaçlarının çevirdiği, bahar gelince güllerin sardığı, hemen kıyısından minik bir arık geçen küçük bir evde büyüdük...

Odamızda büyük bir karyolamız vardı, o karyolaya gömülür, kimi zaman uyur kimi zaman da davardaki haritada şehir bulmaca oynardık... uyumadan önce bazen ablamlardan biri kimsesiz çocuk, küçük kemancı gibi hikayeleri okurdu... annemin öğle uykusu için bize çok ısrar ettiği zamanlarda, genellikle uyumuş gibi yapıp, camdan atlar, evden uzaklaşıp akşama kadar oynardık... bazen dolaşıp alma cesaretimiz varsa ayakkabılarla bazen de onlar olmadan... bir önemi yoktu bizim için... dünyanın en güzel şeyi oyun oynamaktı... oyun oynarken kafamız yarılabilir, ayağımız kesilebilir... ağaçdan düşebiliriz... bunlar olağan şeylerdi... yılan da görürdük, kaplumbağa da, yengeç de... görünce şaşırmazdık... onları görmek için hayvanat bahçesine gitmezdik... çocukluğumu keyifli kılan şeylerdi...

Ben bir oyun daha yapardım anneme... arıkla evimiz arasında minik portatif tahta bir köprü vardı... annem bizi sırayla yıkar giydirir haydi oynayın diye gönderirdi... ben genelde o köprünün en ucuna basıp suya düşerdim... kadıncağızın çığlıkları arasında "anneeee ben düştüm... düşmüşken yüzmeye devam edeyim mi?" derdim... :icecream:canım annem hala o düşüşleri gerçek sanır...

Bir de ablamlarla oynadığımız bir oyun vardı... bazen dışarda uyuduğumuz zamanlarda yıldızlara bakarak bazen de odamızda... o zaman hepimiz büyümenin hayalini kuruyorduk... "Bundan 10 yıl sonra, 20 yıl sonra nerde, ne yapıyor olacağız? kiminle evleneceğiz? kaç çocuğumuz olacak? görüntümüz nasıl olacak? gibi geleceğe ilişkin tahminler yapar, hayaller kurar, çok eğlenirdik...
Ben hep çok çocuğum olacağını hayal ederdim... (inşallah öyle de olacak...)

Bu hayalim gerçekleşirse, umarım ben de onlara böyle güzel saf ve temiz bir çocukluk yaşatabilirim...
Yoksa sadece "Masallar" anlatacağım... gamyoncuiremsu

Son düzenleme:
sevgılı babytwın ... her şeyın cok guzel gelişmesı cok sevındırıcı... inanıyorum kı sen mutlu sona cok yakınsın .. her şey gonlunce olsun ... butun kalbımle dua edıyorum .. vuslata az kaldı ...

canım benim teşekkür ederim... umut her zaman bizimle canan'cım inşallah...

mrb canım seninle konuşamadık hiç ama bi kaç kere takip ettim yazılarını çok duygusal ve içtenlikle yazıyorsun umarım herşy senin için güzel gider ve meleğin seninle olur hayırlı haberler almak dileğiyleeeee..............

X