Dün
tüp bebek tedavimi yürüten üst kurul - Maya'dan sevgili doktorlarım Osman D. Özgün ve Adnan Kaya ile sevgili hemşirem Şerife- kafa kafaya vererek; son e2 tahlilimi ve yumurtalarımın gelişimini değerlendirdi...
herşeyin yolunda gittiğine, yumurtaların tavaya geldiğine ve çatlatılmasına karar verildi...
Dün gece saat tam 12.30'da yumurta çatlatma iğnesi yapıldı... Ebru hemşire sıkı sıkı tembih etti, sakın geciktirme diye.... eşimle gittik iğneyi o saatte açık bir poliklinikte yaptırdık... biraz yakan bir iğne...
dün benim için gün, buruk bir haberle sonlandı... Maya'da tedavi gören arkadaşım cans'ın gebelik haberini bekliyorduk... ilk tüp bebek tedavisinin sonucunu... kadınlar kulübünde sayfasına yazdığı yazıyı okuyunca oldukça sarsıldım ve üzüldüm... Oysaki dün ne kadar çok zil çalmıştı Maya'da... 6 kişinin haberi bekleniyordu... 5'i gebe... sadece 1'i negatif... o da cans...
o bunu kötü bir şans olarak değerlendiriyor ama ben öyle değerlendirmiyorum... en kısa sürede meleklerine kavuşacağına inanıyorum çünkü...
Bugün 14. günüm...
Bu sabah şerife hemşire ile konuşurken "yumurtaların çatladı mı?" diye sordu. Ben de bilmiyorum ki "çatlarken ses gelir mi?" gibi espriyle karışık bir soru sordum... bu soruya herkes çok güldü... düşünsenize öyle olduğunu ve karnımdan sesler geldiğini...
Yarın anneler günü...
yumurta toplama günü... Adnan hocayı kovboy şapkası ve kolunda sepetle hayal ediyorum kapıda...
Tam bir koli yumurtam var... bakalım hepsinin içi dolu mu? kaçı çift, kaçı tek... bugün bunu merak ediyorum... yarın kaç embriyo döllendi onu merak edeceğim...
ertesi gün kaçı gelişimini devam ettirdi...
benim ultrasonda gördüklerim folikülmüş... yani içi sıvı dolu kesecikler... hepsi yumurta olmayabilirmiş... ya da içinde birden fazla yumurta olanlar olabilirmiş.. bu bilgiyi bugün öğrendim...
Anneler gününde döllenecekler... bakalım ne gibi bir sürpriz planlıyorlar benim için?