Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

Kizlar bende dün seker sonuclarimi almaya gitdim,korktum basima gelmedi sükürler olsun degerlerim normalin cok altindaymis.
Galiba o dönem meyveyi cok yedim ondan oldu ama artik dikat ediyorum...

gözün aydın canım... tekrar geçmiş olsun... sen yinede dikkat et kendine canım tedbiri elden bırakma...

geçmiş olsun canım. inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bu durumu. dualarımız sizinle...

Sinem cim aklımız sende, bu haftanın veya hafta başının ilk güzel haberi senden gelecek galiba, allah yardımcın olsun bir avazda kurutl inşallahh

teşekkürler kızlar. malesef gaz sorunu çözülmüyor bir türlü. akşama kadar sıcak su torbası ile geziyoruz. senacım dediğini yaptım dışarı çıkarken su torbası ile çıktım ağzını da kapatmaya çalıştım ama pek beceremedim. sürekli yiyor üstünü başını, ağzına ne dayadıysam yemeye başladı. bu durumda normalmiş. birşeyleri yemek istemesi onları tanıma isteğiymiş. engellememek lazımmış. yani gaz olayımız bitse keyifli günlerimiz başladı aslında. son günlerde iyice arttı.bir süre dışarı çıkarmim diyorum. gaz tamamen bitene kadar. önerin için teşekkürler. doktorun gerçekten çok iyi bence. bu konularda bile danışmanlık yapıyor.

forum durulmuş baya.respide anne olunca sesi kesildi herhal...

sinem evet canım ses ver.... güzel haberini bekliyoruz.

Merhaba ...

Gaz problemi bizdede uzun zamandir yoktu,ama bu 3 gundur tekrar basladi.. Tam oooh cok sukur hersey duzene girdi derken 3 gundur gene duzenimiz bozuldu,Gece uykularimiz zaten iyide,gunduz uyklularimizda ne guzel duzene girmisti,ama 3 gundur bende helak oluyorum oda.. Kucagima aldigim zaman susuyor biraz mizmizlaniyor sadece,ama ne zaman yatagina koysam bas bas bagiriyor,

Zaten kakasini artik 3-4 gunde bi yapiyor yaptigi zamanda genelde bildiginiz yeesil renkte oluyor,buda gaz sancisi oldugunun gostergesi sanirim??

doktorum 3-4 gun kaka yapamamasinin normal oldugunu soyluyor ... sizin fikriniz nedir?

mihribancım yeşil olması kakanın üşüttüğünün göstergesi. salya gibi bir görüntü varsa kakada o da enfeksiyon var demekmiş. benim kız 7-8 günde bir yaptığı oluyor. bundan dolayı pek ememiyor canım kızım. kilo düşüklüğü de bundan sanırım. offf anne olmak ne zormuş ya. çok bilinmeyenli denklem gibi... dertlerini anlatamıyor yavrucaklarşöyle de böyle de diye yorumlayıp duruyoruz. öyle öyle büyüyorlar ama işte... sana da allah kolaylık versin canım.

Babytwin....

Yok salya gibi bir goruntu yoktur,ama koyu kivamli kakasi. Oda mama verdigim icin sanirim,
Ne yapacagimi sasiriyorum yaa,havalar isindigi icin cok sicakta tutmak istemiyorum,biraz ince giydirmeye calisiyorum,bu defada usutuyor demekki..
Amaan neyi nasil ayarlayacagimi bilemiyorumki,en son kontrole gittigimizde, doktor bebegin odasinin en fazla 20 derecede olmasi gerektigini soyledi ama 23 dereceden assagiya indiremiyoruz,serin olmasi sicak olmasindan iyidir diyor ,bende oyle yapmaya calisiyorum !! Gerci corapsiz filan gezdirmiyorum ama...
Bilemiyorum valla .. :sm_confused:
ayy canim yaa 7-8 gunde baya cok degilmi? acaba rahatsiz ediyormudur???

şu sıra zeytin yağı veriyorum güne bir çay kaşığıcanım. 3-4 günde bir yapıyor bakalım ne kadar devam edecek? doktor önerdi bu arada. gerekirse sen de verebilirsin. en azından fitil kullanmaktan kurtulduk.

20 derece çok soğuk değil mi ben de 23-24 derece tutuyorum hep fazla demek ki. bu arada sadece soğuktan değil sıcaktan da gazolurmuş. biz orda mı hata ediyoruz acaba?

kızlar gaz feci sevimsiz bir şey sizi anlıyorum.. bir kurtulsa bebeleriniz ah ah..
yeşil kaka gaz ve karın ağrısı demek.. ama benim doktorum anne sütü alan bebeklerde normal der hep, sadece 3-4 günden fazla çıkarsa kaka günü o zaman dikkat et diyor. oda ısı için ise 22-23 derce diyor ki bence normali bu 20 derecenin normal oldugunu sanmıyorum ben.. ama yaz sıcagında da 22 den fazlası adamı boğar gii bizim bazen 25 derce falan oluyor sıcak havada cam açıksa valla oda değiştiriyorum..

Hemde ne sevimsiz,uyku duzenimiz tamamen kayboluyor !!! :çok üzgünüm: Tam duzeni bulduk derken,gene gaz ve karin agrisi basliyor.

Burda butun cocuk doktorlari bebegin odasinin 17-20 derece arasinda olmasi gerektigini soyluyor,bebek icin en iyisi buymus. Hatta her kontrole gittigimizde odasinin derecesini soruyorlar biz 23 deyince ooo cok fazla,cocuk rahatsiz olur diyorlar. Odasi serin olacakmis isisini battaniye yardimiyla almaliymis odanin sicakligindan almamaliymis.. Ilk dogdugunda mesela ozel sicak su torbalari var onlarla isiniyordu odasi gene 17-20 derece olacakmis.. Kucuk bebeklerde havale riskide cok oldugu icin,bu sekilde daha guvenliymis .. Bize soylenen bu sekilde artik ne kadar dogru orasini bilemem tabi.. Gerci zaten bizim oda 23 altina inmedigi icin battaniyesine yuz gecirdim onunla ortuyorum kalin degil ince birsey ..

Birde,kesinlikle 2 yasindan once yorgana izin vermiyorlar,hatta bana dogum yaptiktan hemen sonra gelen bakici herseyini kontrol etmisti battaniyesini filan,birde yataklarin kenarina sus oluyorya adini getiremedim simdi ,boyle yatagin etrafini sariyor onu bile cikarttirdi bize karyolanin etrafindaki bosluklar acikta olacak surekli hava girecek, cocugun en iyi sekilde nefes almasi gerekiyor bunlar uygun degil dedi !! Battaniyeside 100% cotton olacak dedi gidiip yeni battaniye almistik.

Bugun gene gaz var,dunde zaten anami aglatti sabahin 6 bucugunda uyandi ondan sonra cok kisa 20 dakikalik aralarla belki 2-3 defa uyudu taaki,iyice yorgunluktan bayilana kadar,yani saat 22;30 kadar .. Dusunun artik mizmizlandi dudur... Alisveristi,misafirdi pilim bitti inanin... Birde yemekl;i geldiler sagolsunlar kendi kendilerini yemege davet ettiler.. klava: !!!

Sena bu arada,senin oglun masallah 6 aylik olmus yaa.. Sen atlattin herhalde degilmi gaz problemlerini filan?? Bu arada ek gidaya gectinmi,aslinda 4 ayliktan sonrada verilebiliyormus sen verdinmi hic ??

Mihriban cım
seni gayet iyi anladım neden dersen, karşı komşum Türk bayan ama eşi Hollandalı. Bizim apartmana taşındıklarında burayı başka bir kiracıdan devraldılar, bebek odası olarak da evin az ışık alan ama en serin odasını seçti kadın. bebeği serinliğe alıştırmak istiyorum hollanda da durum böyle demişti. Seni okurken aklıma geldi birden..Bence sevbepleri gayet doğru ve mantıklı ..Hele ki erkek bebeklerin vücut ısılarını artırmak testis kısırlığına ve havaleye yol açıyormuş, bu sebebple titizlendikleri, belli. Ama kışın da olsa 17 -18-19 dereceler çok serin . Battaniyesini açan, yatakta ters dönen bir bebeğin üstünü 1-2 saatte bir kakıp örtmüyorsan veya uyku tulumu giydirip yatırmıyorsan nasıl sıcak tutacaksın.Ben bu açıdan bakarsak bebğin odasını kışın her kalktığımda termometreye baktım 22 derece civarı idi. Hiç ellemedim, üstüne de ince bir polar battaniye örtmüştüm yani ısısı 24 derece falan olmutur o battaniye sayesinde. Doktora sordum gayet normal demişti..İşte anlayış da farklı demektir.

Yatak kenarındaki koruyucu yani bumper lara gelince ben katılmıyorum, ne yani üstten hava alamıyor da yatak kenarındaki korkuluklara mı kaldı bebeğin nefes alması? Onlar olmasa Doruk her akşam bir sağa bir sola dönüp kafasını kollarını bacaklarını çarpar canı yanar ve ağlayarak uykudan uyanır.Almayayım bu 2. öneriyi kalsın :)))

Bebekli kadınsın sana yemekli misafire ise pesss diyorum, ben çaya bile almıyorum hala akşam saat 8 den sonra ..Türk insanı malesef keyfine düşkün , aman ne var bir çay koyuversin diyor, ee iyi de ben tuvalete bile dakika ile gidiyorum niye sana harcayayım 5 dakikamı ?????? Değil mi ama ???
Kimsenin alınmasını , beklentisini, gücenmesini umursamam vallahi...Sabaha dek çalar saatle, uykuyla, bebek telsizi ile, uykusuzlukla , emzirmekle boğuşuyorum ben..Bana ne milletin keyfinden... Sen de çok alttan alma derim naçizane...

Sena bu arada,senin oglun masallah 6 aylik olmus yaa.. Sen atlattin herhalde degilmi gaz problemlerini filan?? Bu arada ek gidaya gectinmi,aslinda 4 ayliktan sonrada verilebiliyormus sen verdinmi hic ??

Evet canım allahıma şükür 6 ayımız bitti, ciddi sağlık sorunumuz olmadan.. ama beni çok yoruyor, nevi şahsına münhasır bir çocuk.Onmun kuralları var, benim kurallarım var işte arada buluşmaya gayret ediyorum..Gaz sorunları benim 3. ayımda bitmişti ama ben çok erken 1 haftalıkken falan başlamıştı..10. haftaya dek yerlerde halı üstlerinde kanepe ayaklarına yakın yattığımı biliyorum, nerde uyursa oğlanın yanına çöküyordum, koltuklarda falan uyuduğu çok oldu daha doğrusu bağırmaktan ağlamaktan helak olduğu (( Şimdi onları anımsayınca içim acıyor inan, hiç bir şey yapamamıştık sadece Nurse Harveys diye bir şurup ve fön makinası vardı hayatımızda..Ah evladım ahh allahtan geçti o zamanlar..

Ek godaya 4 aydan sonra başlanabiliyor ama benim sütüm vardı , nazar değmesin. Doktor da 6 ay bitene dek verebilirseniz sadece anne sütü lütfen dedi. Dişimi sıktım, sütü yapabilmek için günde 3 litre suya, 50 kere WC molasına falan devam yani :))) 5,5 aylık olana dek süt devam etti. Sonra hem ben çok yorgun düştüm, tüm gün oğlanı taşımaktan , sallamaktan oynamaktan vs. hem de baktım süt azalıyor biraz akşamları yatarken tek öğün muhallebi vermekye başladım. Yani yaklaşık 20 gündür falan alıyor. Anne sütü + muhallebi yani...

Ama yarın ( Pzt günü ) allahın izni ile sebze çorbasıyla karma beslenmeye başlıyoruz, umarım sebze çorbasından çok nefret etmez. İlk hafta sadece çorba + anne sütü + akşam muhallebisi diye başlayacağız. Sonraki haftalarda meyve püresi sonra kahvaltı sonra da etli çorbalar ...bakalım be arkadaşım allah ne gösterecek. Nedense çok kolay geçeceğine pek inancım yok, Doruk2um saolsun herşeyi zor tarafından tatmamı sağlıyor..Buna da şükür, evladım işte katlanacağım tabii benim vazifem bu..El kadar herşeyiyle bize muhtaç, büyüyüp kendini idare edene dek sıkacağım dişimi..

Darısı sizlerin başına, ek gıdalar, karma beslenmeler çabucak gelip geçsin inşallah ...Çok ama çok zorlanırsanız bence 4. aydan sonra ek gıda işine de girişmeyi doktorunuza sor, böylece anne sütünün yarattığı gaz sorunu biraz hafifler..

Sağlıcakla kal..

selam canim ya bu oda sikcakli konusunda bende bi dergide okudum ordada en fazla 17-19 arasi olmasinin gerektini söylemislerdi,hangisi dogru aceba???

selam kızlar. asumancığım işte her yerde farklı emekki. bizbiraz sıcak tuttuk sanırım. sıcaktan zarar gelmez diyedüşündüm. bugün burası çok sıcaktı. bol bol gezdik kızlar. kızım ilk kez kısa kollu ile uyuyor bu gece. bakalım üşüyecek mi diye de korkuyorum. iki battaniye örttüm.

senacım maşallah ek gıdaya da başladınız. isilik ne durumda? geçmiştir inşallah. ben hep birşeyler yalatıyorum. ablam öyle önermişti. 11 haziranda tartılacak, kilosuna göre biz de başlayacağız birşeylere...

cemre ile hayat çok eğlenceli artık. çok komik bir çocuk. birlikte çok eğleniyoruz. allaha şükür. tabii gaz yoksa. kaka yapınca çok seviniyorum.

bu sıra vücudu soyuluyo gibi oluyor. kavlamış gşbş. sıcaktan mı anlayamadım.

mihriban senin bebiş daha küşük. allah yardımcın olsun canım. biran önce geçer inşallahç.

evet ya misafir alınır mı bu durumda zaten bitiyoruz akşama kadar. ben alsam da yemek yapmıyorum. sağolsun eşim hallediyor.

tek başımayım kızlar. cemre kalabalığı seviyor. gezmeyi çok seviyor. insanları hayvanları. ankarada malesef çok çevrem yok. keşke antalya ya da istanbulda olsak diyorum. keşke bütün sevdiklerim yanımda olsa...

Evet ikincisi banada cok sacma gelmisti,sormustum sanki sadece ordanmi hava geliyor diye,olsun mumkun oldugunca birsey olmasin,birde kafasina yuzune gelir emniyet icin demisti,ozaman niye satiliyor yasaklayin madem okadar riskleri var demistim. Amaan.. iste,cokda begenerek almistim biraz daha buyusun bende takmayi dusunuyorum,cunki benim oglan simdiden elini o kenarlara vurup duruyor...
bu son zamanlardada kundak yapmaya tesvik ediyorlar,ozellilede kolikli bebekleri,uyku duzeni bozuk olanlari.. Demekki bizim eski kadinlarimizi bosuna yapmazlarmis.. BIrde dalga gecilirdi..

Ahh ah misafir konusuna gelince,bebek gormeye gelecekmis esimin halasin oglu filan,neyse gelsinler dedim ben hazirligimi yapacaktim pogaca kek filan.. Bunun icin alisverise ciktik esim oglum ben.,, Birde kayinbabamlardan telefon geldiki.. Mangali yakin bahceye biz balik yemeye geliyoruzzz. !!! :sm_confused: Haydaaa,ya oglum zaten durmuyor birde mangal istiyor adamlar,helede misafir olunca nedense daha huysuzlaniyor benim oglan terslikya . Saat 2 bucukta evden ciktik.alisveris filan 6 da evdeydik sonra hazirlikti yeme icme,bulasik,cay keyifleri hizmet hizmet hizmet ben yiyemedim bile dogru duzgun !!! Saat 10 kadar maratondu yani.. Insanlar cok anlayissiz bacim ya!!
Oysaki havada yagmurlu baba baska zaman yapalim.,hem bugun yogun gecti daha eve bile gelemedik dedim.. Yok yok birsey olmaz bu kadarcik yagmurdan hadi gelin diyor !! Valla bir sinir oluyorumki.. Diretemiyorum guzel bi dille anlatmaya calisiyorum anlamiyorrlar kirmakta istemiyorum.

Aaa ne guzel bende seviniyorum bir buyusede bende ek gidaya gecsem diye Birde burda once sebze tarzinda seyler yedirin,meyve biraz tatlimsi oldugu icin sebzeyi istemeyebiliyorlarmis bebekler..Once damagini sebzeye yani sekersiz seylere alistirin nasil olsa meyveyi sekerli seyleri kabul edecektir diyorlar... ..
Benim sutumde asiri derecede azaldi gunde iki defa antibiyotik niyetine emziriyorum,Cok mucadele ettim,once emzirdim arkasina mama verdim,ama artik bittim hem emzirme hem mama cok zor oluyordu,yavas yavas azalttim,moralimde bozuluyordu sutun az oldugunu gordukce..

Benim oglumda cok sinirli ya,bazen aglatiyorum bir geliyorum bakiyorum elini yuzunu yolmus,resmen sinirden kendini yoluyor yaa !!!

Bu arada disleri ne alemde kac tane cikardi simdiye kadar??

Ya benim oglum,elini hic agzindan cekmiyor oyle eli agzinda geziniyor yada kiyafetlerini yiyor .. Bunun icin daha erken degilmiki???

Benim oglumda gezmeyi cok seviyorrr,bayiliyor hatta hergun cikariyorum ben,burdada havalar cok guzeldi atiyorum arabasina heyttt gel keyfim gel ,hem ben SIKILMIYORUM evde hemde oglum temiz hava aliyor..

Ya bacim gelde anlat millete... Guzel bir dille soylemye calistim anlamak istemiyorki! mangal yapacaklarmis benim bahcemde,ee tabii bende hizmet edecegim,madem okadar cok istiyosunuz kendi bahcenizde yapin oyle degilmi ? Ama ozaman hizmet edecek kimse olmuyor haliyle.. Kendileri geldigi gibi birde herkesi basima topluyorlar.. Valla sinriden delirecek gibi oluyorum..
Esimede dedim bak bu son bir daha kabul etmiyorum,hic hosuma gitmiyor bu tarz emrivakiler..
Oda sinir oldu aslinda ama napsin annesi babasi..
Ayy birde bi problem daha var onumuzde,o dahada canimi SIKIYOR YAA.. Biz 10 ayda antalyaya tatile gitmek istiyoruz,, Kesin bizimle birlikte tatile gelme planlari kuruyor kaynanam,cunki bizde 10 ayda giderriz temmuzda gitmek istemiyoruz deyip deyip duruyor...

herkese selam opuyorumnanaktan
vallahi uykusuzluktan sikayet etmiycem o zaten Allahın emri de bizim kız beni çok fazla emiyo.emdikçe de kusuyo.eskiden mis gibi parfüm kokardım sımdılerde kusmuk kokuyorum bayanssulusmile
yan yatırma yastıgımız var hatta eğimli reflüye engel olsun diye ama yıne de bazen yatınca cıkarıyor diye haftasonu basında nöbet bekledik.bir de burnundan fıskırır gibi süt cıkınca gece acile götürdük.idrarını almaya calıstılar idrar yollarında iltihap varmı diye.hemsireler bir türlü poseti dogru baglayamadı falan.neyse sabahına cocuk doktoruna götürdük fıskırır gibi kusması bizim hosumuza gitmez.oniki parmak bagırsagında tıkanıklık olabilir ultrasonla bakılsın dendi.şükürler olsun sonuc iyi cıktı.sadece bolca gaz var dendi.sab simplex diye bi damla verdi doktorumuz 1 hafta kullandım ama çok fazla değişen bişi olmadı.bir de sanırım izin belgeli bi ürün değil prospektüsü bile tamamen almanca o yuzden sımdılık bıraktım.sadece d vitamını veriyorum
yatarken de kusuyor bazen o yuzden yalnız bırakmamaya calısıyorum..görmemişin bebegi olmuş misali korkumdan sürekli takip ediyorum
bu arada 20 gun oldu ama dikiş yerlerimde hala agrı sızı var.bu kadar zaman hala gecmedi.Senacım seninki bir de hassas yerdeydi maşallah iyi dayanmıssın cidden

saolasın Nurgulcum.sütüm benım de 3. günde geldiği için hastanede mama takviyesi yapılmıstı.sonrasında da uykusundan zorla uyandırıp emzirmeye baslamıstım.daha yeni yeni geçmeye basladı sarılıgımız.zaten vucuda yayılmamıstı göz cevresınde kalmıstı.sımdı o da gecti şükürler olsun
yuzu için de bepanten krem sür demişti doktorumuz ama dediğin sebamedin yüz kremini de sipariş vermiştim az önce o da geldi.bi deniyim bakalım
bebek sımdılık bana benziyor, bi ayak baş parmagını babasından almıs

saolasın canım darısı sizlerin basına inşallah ,eskisi kadar sık giremez oldum,görüşmeyeli sende de hersey yolundadır umarım arminascım

Canim ALLAH anali babali büyütmeyi nasip etsin ikinizinde iyi olduna cok sevindim kiziyin misss kokusunu bizler icinde icine cek...
Ikinizde öpüldünüz...

ikizlerin annesini biz de kocaman opüyoruzzzz opuyorumnanaktan

Senacım meğerse kaynanayı sendrom haline ben getirmişim.
kadıncagız yazık hiçbişi yapmadı, eşiyle birlikte geldiler kuzu kuzu 2 gun kalıp gittiler.sadece bir konuda sinirlerim fırladı o da muhim değil halloldu boshayallersmile

respi hayırlı olsun canım.allah analı babalı büyütsün.
aminn canım biliyorsun sana özel dileğimi yolladım yukarıya :Saruboceq:
ben cok inanıyorum en kısa sürede gerceklesecek, bekle ve gör a.s

saolasın sinemcim.sen ne durumdasın? bu hafta dogum beklenıyor sanırım.
eger yakında nete giremezsem sımdıden hayırlı dogumlar diliyim sana.Allah tez nefeste kurtarsın,sağlıkla bebeğini kucagına al inşallah :1hug:

arkadaşlar geçmişi çok fazla okuyamadım.sıcaklarda oturup kalkmam çok zorlaştı.bekliyoruz normal doğum istediğim için.bu haftada nst de sancı çıkmadı.artık mide yanmalarımdanda duramıyorum.herşey miniklerimiz için hayırlısı ile bende yavruma kavuşmayıbekliyorum.artık sabırsızlanıyorum onu görmek için.dualarınızı bekliyorum.hepiniz kendinize ve miniklerinize iyi bakın.

QUOTE=sinem26;13499471]arkadaşlar geçmişi çok fazla okuyamadım.sıcaklarda oturup kalkmam çok zorlaştı.bekliyoruz normal doğum istediğim için.bu haftada nst de sancı çıkmadı.artık mide yanmalarımdanda duramıyorum.herşey miniklerimiz için hayırlısı ile bende yavruma kavuşmayıbekliyorum.artık sabırsızlanıyorum onu görmek için.dualarınızı bekliyorum.hepiniz kendinize ve miniklerinize iyi bakın.[/QUOTE]

canim benim az kaldi insallah sende yavrunu kucagna aldin ani dile getirdini okuycaz,ALLAh yardimcin olsun canim insallah sorunsuz harika bi dogum gecirirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…