Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

arkadaşlar geçmişi çok fazla okuyamadım.sıcaklarda oturup kalkmam çok zorlaştı.bekliyoruz normal doğum istediğim için.bu haftada nst de sancı çıkmadı.artık mide yanmalarımdanda duramıyorum.herşey miniklerimiz için hayırlısı ile bende yavruma kavuşmayıbekliyorum.artık sabırsızlanıyorum onu görmek için.dualarınızı bekliyorum.hepiniz kendinize ve miniklerinize iyi bakın.

sinemcim inşallah hayırlısıyla sende gidiceksin bebişini alıcaksın koynuna, sonrada birlikte evinize dönüceksiniz... doğuma kadar Allah yardımcın olsun canım gerçekten çok sıcak olmaya başladı hava... dualarımız seninle sinemcim sorunsuz kolay ve hayırlı bir doğumu olsun inşallah...:Saruboceq:

herkese selamlar;

bu aralar herkeste bir durgunluk var :)) anneler haklı onların vakti yok , anne adaylarıda dinleniyor sanırım...

bende genel olarak dinlenerek geçiriyorum zamanımı... geçen kontrolde doktoruma sormuştum "yürüyüş yapabilirmiyim" diye... sen şimdilik dur 12. haftamız bir geçsin sonra konuşucaz bunları dedi... bende dolayısıyla oturuyorum... hayırlısıyla riskli dönemimizi bir atlatalım, sonrasında düzenli yürüyüş, yüzme içerikli düzenli bir program hazırlıycam kendime inşallah. geçtiğimiz günlerde mercimek bizi korkuttu biraz... doktorumuz korkulucak bir durum değil dedi ama ben yinede daha dikkatli hareket ediyorum...malum bizim yavrular biraz nazlı :)))

kısmetse salı günü tekrar kontrolümüz var... başından beri 10 günde bir kontrolümüz oluyordu, bu defa 15 gün sonraya randevu verdi doktorumuz. 10 gün sonra farkedilir şekilde büyümüş oluyodu, şimdi 15 gün geçti çok merak ediyorum bitanem nekadar büyüdü acaba :))) inşallah bu kontrolümüzde de güzel haberler alırız doktorumuzdan... kontrol günü yaklaştıkça bende de heyecan artıyor :))) sanırım bu 9 ay böyle olucak...

hepinizi öpüyorum... iyi hafta sonları...

Arminas.... :eek:)) O heyecan hiiic bitmiyor inanki,her haftayi defalarca acar okurdum ne degisiklik oluyor diye hic bikmazdim,hele kontrollerii iple cekerdim. Bu doagana kadar boyle devam ediyor,dogum yaklasincada acaba kime benzeyecek,esmermi sarisinmi... gozleri ne renk.. :))) \

Cok heyecanli bir surec Allahim,saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah..

Arminas.... :eek:)) O heyecan hiiic bitmiyor inanki,her haftayi defalarca acar okurdum ne degisiklik oluyor diye hic bikmazdim,hele kontrollerii iple cekerdim. Bu doagana kadar boyle devam ediyor,dogum yaklasincada acaba kime benzeyecek,esmermi sarisinmi... gozleri ne renk.. :))) \

Cok heyecanli bir surec Allahim,saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah..

mihribancım aynen anlattığın gibi herşey... bende dediğin gibi haftaları defalarca okuyorum:1rolleyes:eşim desen oda aynı... şimdiden çok ileri haftaları bile okumuş sağolsun... bu aralar sancılarım oluyor sağ ve sol tarafımda, ama kasıklarımda değil biraz daha aşağıda oluyor... rahim genişlediği için mi acaba:uhm: siz deneyimlisniz kızlar bilirsiniz... çok takılıyorum bu sancılara ben yahu... salı günü kontrolüm var diye doktorumu aramak istemedim... ama aklımda hep o sancılarda yani...eyvahedigeldismile

Selam kizlar nasilsiniz?
Biz ALLAHA sükür iyiz,bulantilarimizda azaldi ama tam olarak gecmedi daha.
Bugün esimle bebek arabasi bakmaya gitdik ve moralim cok bozuldu ya ikizler icin hic fazla secenek yok delli oldum,son cagre netden spiras vercem.
Bebislerimiz nasil?
hepiniz öpüldünüz..

mihribancım aynen anlattığın gibi herşey... bende dediğin gibi haftaları defalarca okuyorum:1rolleyes:eşim desen oda aynı... şimdiden çok ileri haftaları bile okumuş sağolsun... bu aralar sancılarım oluyor sağ ve sol tarafımda, ama kasıklarımda değil biraz daha aşağıda oluyor... rahim genişlediği için mi acaba:uhm: siz deneyimlisniz kızlar bilirsiniz... çok takılıyorum bu sancılara ben yahu... salı günü kontrolüm var diye doktorumu aramak istemedim... ama aklımda hep o sancılarda yani...eyvahedigeldismile

Canim o sancilar cok normal rahim genisledigi icin oluyor,bazen adet olacakmis gibi agrida oluyordu benim hem karnimda hemde belimde. Kanama olmadigi surece korkma,hatta kanama olsa bile korkma bunlar olabilen seyler hamilelikte.. Benim kanamamda olmustu,cok korkmustum,ama cok sukur hic sorun yoktu..

Insallah saglicakla kucaginiza alirsiniz... Seninki ne tekmi ikizmi??

Bebis asuman.... valla bebek arabasi olarak STOKKE explorynin ustune tanimam.. Okadarmi rahat olur yaa,hem cok kucuk hemde surmesi cok kolay pratik bebek yuksekte oturuyor. Harika birsey,ben cok memnun kaldim,birazcik pahali ama.. deger valla...

Ama sanirim onun ikizler icin olani yok cunki hic gormedim..

Canim o sancilar cok normal rahim genisledigi icin oluyor,bazen adet olacakmis gibi agrida oluyordu benim hem karnimda hemde belimde. Kanama olmadigi surece korkma,hatta kanama olsa bile korkma bunlar olabilen seyler hamilelikte.. Benim kanamamda olmustu,cok korkmustum,ama cok sukur hic sorun yoktu..

Insallah saglicakla kucaginiza alirsiniz... Seninki ne tekmi ikizmi??

Bebis asuman.... valla bebek arabasi olarak STOKKE explorynin ustune tanimam.. Okadarmi rahat olur yaa,hem cok kucuk hemde surmesi cok kolay pratik bebek yuksekte oturuyor. Harika birsey,ben cok memnun kaldim,birazcik pahali ama.. deger valla...

Ama sanirim onun ikizler icin olani yok cunki hic gormedim..

Mihribancım çok sağol canım içimi rahatlattın... netten de baktım okudum ben 9. haftayı tamamlamak üzereyim hayırlısıyla, bu haftalarda rahim hızla büyümeye başladığı için olabilirmiş... ama bunu deneyimli bir anneden duymak daha rahatlatıcı oluyor:1rolleyes: 7. haftada çook ufak bir lekelenme yaşadık ama binlerce şükür başka sorunumuz olmadı... Rabbim korusun bizi:Saruboceq: benim bebişim tek mihribancım... zaten tek embriyo yasası çıkmıştı benim transferimin olduğu zaman oyüzden tek transfer edildi... binlerce şükür ki oda bizim oldualkisalkisalkis :nazar:

kılzar merhaba hepinize, sena anneannesini kaybetmiş. o nedenle gelemiyor. ben de malum benim kız yalnız kalmıyor hiç. akşamları da halim olmuyor inanın. 5 aylık olacak yakında. haftaya doktor kontrolümüz var bakalım biraz kilo aldırabildim mi zira mütemadiyen emsiriyorum. :)

hamile arkadaşlar fazla kafaya takmayın. olumlu düşünün. bu günler geçüp gidecek, sonrasında meşakkatli ama çok güzel günler sizi bekliyor. bence o günlere kanalize olun. anneliğe hazırlanın. bütün alışverişinizi bitirin.

hepinizi öptüm.

selam kızlar............herkese iyi pazarlar..............Baby nasıl gidiyo...........gaz sorunu bitti mi..........inşllh iyidir Cemre cik.............ek gıdalara başladın mı............ben azıcık azıcık veriyorum ..........bazen hoşuna gidiyo bazende hemen midesi bulanıyo yani bu ek gıda sürecide biraz sıkıntılı galiba anneler için...............
cokacimcoook

kılzar merhaba hepinize, sena anneannesini kaybetmiş. o nedenle gelemiyor. ben de malum benim kız yalnız kalmıyor hiç. akşamları da halim olmuyor inanın. 5 aylık olacak yakında. haftaya doktor kontrolümüz var bakalım biraz kilo aldırabildim mi zira mütemadiyen emsiriyorum. :)

hamile arkadaşlar fazla kafaya takmayın. olumlu düşünün. bu günler geçüp gidecek, sonrasında meşakkatli ama çok güzel günler sizi bekliyor. bence o günlere kanalize olun. anneliğe hazırlanın. bütün alışverişinizi bitirin.

hepinizi öptüm.

Merhaba ....

Allah rahmet eylesin,mekani cennet olsun insallah.. Gercektende girmiyordu uzun zamandir,bende herhalde Doruk bebekten vakit bualmiyor diyordum.. :KK43:

baby senin kizin duzene girdimi,mesela bellimi uyku saatleriyle mama saatleri filan??

Ben duzen tutturmaya calisiyorum,yavas yavas sanki bir belirginlik oluyor uyku saatlerinde..

Mesela mama saatleri arasinda 4 saati doldurmaya calisiyorum,

ilk mamasi 7;de yada 7 bucukta
genelde saat 9a dogru uyuyor 1 - 1 bucuk saat

Sonra 11de mama veriyorum park yataginda oynuyor,biraz benim kucagim bu sekilde bi bucuk saati doldurmaya calisiyoruz

12 bucuk da filan uyuyor 15..- 16 ya kadar uyuyor..

Saat 19 yine mama saati,

saat 20:30 - 21. arasi uyku saati ..

Genelde 04: - 05: civari uyaniyor acikiyo,acaba bu gece uyanma meselesi ne zaman bitecek iple cekiyorum??? ... Cunki bu sabaha karsi uyandigim zaman ben sarhos gibi oluyorum assagi yulari 1 saatimi aliyor tekrar uyumam..

Bebeklerin cogu 4 ayliktan sonra gece hic uaynmadan sabaha kadar uyuyabiliyormus,ve oylede olmaliymis. Gece uyanmasi normal degilmis 4 aydan sonra.

Acaba senin bebis uyaniyormu geceleri???

Bu arada,masallah sen iyi emzirdin ben bi haftadir emzirmiyorum,Sutum cok azdi pes ettim maalesef.: gitme:

selam hazfacım ve mihribancığım. haftaya biz 5. ayımızı bitirmek üzereyiz. cuma günü tartılacak. şuana kadar hep anne sütü ile devam ettik. ama çok sık emziriyorum. kilosu düşük diye bir aydır 1.5 saat ara ile emziriyorum.

mihribancığım uykusu çok düzenli değil ama çok şükür gündüz uyuyor. ama genelde memede uyuyor. 1 saat emziriyorum. bazen 1.5 saati buluyor. gerçekten yoruldum artık. 6. ayımız bitsin ek gıdalara başlayalım. hemen rejime başlamam lazım. eski formuma dönmem lazım.
gece uykuları baştan beri düzenli. gündüz çok uyuduysa gece iki kez kalkıyor. az uyuduysa 1 kez kalkıyor. o dediğin 4. ayda hiç kalkmaması bizde henüz olmadı yani. ama buna da şükür. 1 kez kalkmasına seviniyorum ben. gazı varsa 2-3 kez kalktığı oluyor.

hafzacım gaz problemimiz biraz duruldu ama tamamen geçmedi. havalar da ısındı sanırım ondan biraz azaldı. ek gıdaya henüz başlamadık ama ben genelde tatları öğrensin diye yalatıyorum. bugün çikolata sosu bile yalattım parmağımın ucu ile :)
bayıldı doğrusu...

ama doktor kilosunu düşük bulursa belki erkene alır ek gıda işini.
yoksa 1 ay daha full time emzirmeye devam.
cemre emmeden uyuyamıyor kızlar. bunu nasıl çözeceğiz bilemiyorum.

hafzacım senin kızçen nasıl? bu arada adı neydi. kızçem kaldı kızın adı.

mihribancığım senin oğluş küçük olmasına rağmen bence süper uyku düzeni. cemre çok nadir 2 saat uyuyor. genelde 45 dakika sürüyor uykuları.
babası ikinci adını Naz koydu çok nazlı oldu vallahi kızım.

ama pek tatlı tam bir oyunmaz. ona hikaye okuyorum. sanki anlıyor. gülüyor. tepki veriyor. beni taklit ediyor :) ve dönmeye başladı. çok şükür bu günleri gördük. ne kadar hızlı büyüyorlar değil mi?

doruk paşam sen nasılsın? anneciğini üzme sakın. toprağım sen nasılsın? melek kızın nasıl?

herkesi öpüyorum.

selam hazfacım ve mihribancığım. haftaya biz 5. ayımızı bitirmek üzereyiz. cuma günü tartılacak. şuana kadar hep anne sütü ile devam ettik. ama çok sık emziriyorum. kilosu düşük diye bir aydır 1.5 saat ara ile emziriyorum.

mihribancığım uykusu çok düzenli değil ama çok şükür gündüz uyuyor. ama genelde memede uyuyor. 1 saat emziriyorum. bazen 1.5 saati buluyor. gerçekten yoruldum artık. 6. ayımız bitsin ek gıdalara başlayalım. hemen rejime başlamam lazım. eski formuma dönmem lazım.
gece uykuları baştan beri düzenli. gündüz çok uyuduysa gece iki kez kalkıyor. az uyuduysa 1 kez kalkıyor. o dediğin 4. ayda hiç kalkmaması bizde henüz olmadı yani. ama buna da şükür. 1 kez kalkmasına seviniyorum ben. gazı varsa 2-3 kez kalktığı oluyor.

hafzacım gaz problemimiz biraz duruldu ama tamamen geçmedi. havalar da ısındı sanırım ondan biraz azaldı. ek gıdaya henüz başlamadık ama ben genelde tatları öğrensin diye yalatıyorum. bugün çikolata sosu bile yalattım parmağımın ucu ile :)
bayıldı doğrusu...

ama doktor kilosunu düşük bulursa belki erkene alır ek gıda işini.
yoksa 1 ay daha full time emzirmeye devam.
cemre emmeden uyuyamıyor kızlar. bunu nasıl çözeceğiz bilemiyorum.

hafzacım senin kızçen nasıl? bu arada adı neydi. kızçem kaldı kızın adı.

mihribancığım senin oğluş küçük olmasına rağmen bence süper uyku düzeni. cemre çok nadir 2 saat uyuyor. genelde 45 dakika sürüyor uykuları.
babası ikinci adını Naz koydu çok nazlı oldu vallahi kızım.

ama pek tatlı tam bir oyunmaz. ona hikaye okuyorum. sanki anlıyor. gülüyor. tepki veriyor. beni taklit ediyor :) ve dönmeye başladı. çok şükür bu günleri gördük. ne kadar hızlı büyüyorlar değil mi?

doruk paşam sen nasılsın? anneciğini üzme sakın. toprağım sen nasılsın? melek kızın nasıl?

herkesi öpüyorum.

Sana benden KOCAMAAAN bir HELAL OLSUN !!!! Ne icin dersen,bu emzirme konusunda bu kadar sabir gosterebilmen gercekten cok ama cok guzel birsey .....
Ben yapamadim bunu malesef,sutum aslinda baslarda iyiydi,ev doktorumuz;da bunu onaylamisti...
Ama cevrenin mama ver doymuyor bu cocuk baskisi !! Benim pskolojim derken sutum zamanla azaldi. 2 bucuk aya kadar genede veriyordum,ama 5 saatte ancak doluyordu oda doyurmuyordu oglumu,belki senin gibi yapmis olsaydim bende en azindan 6 ay arada ek gida vermek sartiyla tamamlardim,ama ben yapamadim!!! Senin gibi oturup 1 saat boyunca emzirecek kadar sabirli olamadim maleesef ...
Yarim saati zor ediyordum.. :sinifsinif:

Simdi uzuluyorum,sanki ogluma cok buyuk bir kotuluk etmisim,onun rizkini hakkiyla ona vermemisim,onu mahrum etmisim. Cunki ben oturup yarim saat kirk dakika emzirmeyi bile bir mucadele olarak goruyordum.

Benimki mucadele degilmis,simdi senin yazdiklarini okuyunca anladim ve seni takdir ettim gercekten... Herkes bu kadar guclu olamaz !

Uyku duzenine gelince,emzirdigin icin daha SIK talep etmesi normal herhalde cunki.mama daha tok tutuyor daha zor sindiriliyor .. Benim oglum ona ragmen bazen 2 bucuk saat sonra acikiyor,ben zorla zaptetmeye calisiyorum oyaliyorum en azindan 3 bucuk saat gecmesi icin. Hem yeme duzeni acisindan,mamayi yarim birakmiyor,hem uyku duzeni aciisindan daha iyi oluyor..

Buugun saat 3 bucukta ilk asimiz var hepatit b asisi.. Ayy oglum iki gundur zaten cok huzursuzdu,ins dahada kotu olmaz... Bakalim ne kadar buyumus en son 6 haftalikken gitmistik baya oldu..

Merhaba arkadaşlar.Babycim iyiyiz canım , kızımda iyi.Dün 3,5 aylık olduk.Hayatım tamamıyla o oldu desem yeridir.ışi gücü 2. plana attım Eylüle kadar.Ece sadece anne sütü aldığı için bir süre böyle idare edeceğiz napalım.Her şey onlar için.Cemre ye maşallah kocaman kız olmuş.Ece nin küçük ablası.Canım benim.Cemre yi 1 saat emziriyorum demişsin nasıl emziriyorsun.Benim kız sıkıntılı 10-15 dakika ancak emiyor.Hem sıkılıyor hem de sıcaklıyor küçük hanım.Buna rağmen kilo alımı fena değil.Ben de sadece ilk 6 ay sadece anne sütü vermek istiyorum ama bakalım ne kadar sütüm yetecek.Nasıl olsa ek gıdayı ömürleri boyu alacaklar diye düşünüyorum.Dr da kilo alımı iyi olursa 6 ay ek gıda yok diyor.Mihribancım bence sen de az da olsa anne sütü vermeye çalış.Verdikçede sütün gelecek arkadaşım.Gece uykusundan bahsetmişsiniz.Benim kız gündüz 5 gibi uyanıyor gece 12 gibi uyuyor sonrada 5-6 gibi uyanıyor.Hatta bazen 8 e kadar hiç uyanmıyor ama ben onu uyandırmaya çalışıyorum.Gece uyanıp emmedi mi kilo alımı azalıyor.15 gündürde kendi kendine uyumayı öğretiyorum , park yatağının müziğini açıp yatağına koyuyorum gözlerini ovuşturmaya başlayınca .Bunun dışında çok tatlıyız , gülücükler atıyoruz konuşuyoruz.Tüm sıkıntılarımı onun gülücükleri ile unutuyorum ve hep şükrediyorum...

Son düzenleme:
Babycim benim kızım da aynı Cemre gibi emerek uyuyordu..........dediğin gibi saatlerce göğsümde tutuyodum............inan artık dermanım kalmıyodu yanına yatıp yatarak emziriyodum...............ama 3 3.5 aydan sonra çok şükür düzeldi.............şimdi ayağımda sallıyarak uyutuyorum............ama sanırım emerek uyumaya alıştığı için şimdide parmağını emiyo.............çok üzülüyorum ama yapcak bişey yok...........elini tutuyorum bu seferde çok ağlıyo uyuyamıyo dayanamayıp veriyorum.........uykuya dalınca bırakıyo.........araştırdım bazı çocuklar 1 yaşına kadar bazılarıda 3 4 yaşına kadar emermiş ...inşllh benimki çabuk bırakır...........şimdilik bizim tek sorunumuz bu..........: bu arada benim kızçemin adı İsra...........TOPRAK sizede maşallah Allah bebişlerimize sağlık versin...............:Saruboceq:

Hafzacım ısra na maşallah.Allah size bağışlasın.Acaba eli yerine emzik versen nasıl olur?Gerçi ikiside çok tavsiye edilmiyor ama sanki emzik daha masum gibi duruyor.

Hafzacım İsra na maşallah.Allah size bağışlasın.Acaba eli yerine emzik versen nasıl olur?Gerçi ikiside çok tavsiye edilmiyor ama sanki emzik daha masum gibi duruyor.

toprakcım çok denedim emzik vermeyi ama almadı şekere reçele pekmeze çaya bile batırdım inan ama küçük hanım istemedi...........parmağı yerine emzik emmesini çok isterdim ama böyle oldu napıyım canı sağolsun diyorum artık.................

ayy dün bir sürü yazmıştım gitmemiş. bağlantı gitmiş sanırım.

senacım rasılsın? iyisindir umarım. seni ve doruk paşayı özledim. çok öpüyorum sizi.

mihribancığım sen beni takdir etmişsin ama ben doğru mu yapıyorum bilemiyorum. ama şurda 1ayımız kaldı sıkacağım dişimi.

canım bence sen de kendini üzme. oğluşunun durumu oldukçaiyi bence. takılma fazla. psikolojininbozuk olmasını çok iyi anlıyorum. ben de hala pek düzeldim sayılmam bir ara kötüydüm. akşamdan akşama emsirebilirsin istersen. ama zaten oğlun alacağını da almıştır senden. emzirmesen de takma.

cemre mama yemedi, emzik emmedi, doktor ek gıda yok dedi. ben mecburum bir ay daha full time emzirmeye.

hafzacım evet ısra hatırladım kusura bakma. canım ek gıdaya başlamadık henüz ama ara sıra birşeyler yalatıyorum. kendim yerken onun da yalayabileceği şeyleri yalatıyorum. elma, avuç, salatalık, kayısı gibi. elmayı da bazen kaşıkla sıyırıp suyunu veriyorum. birkaç gündür de su veriyorum bir kaç kaşık.
ama pek beğenmedi tadını tükürüyor.

kabızlığına zeytinyağı iyi geldi. bu sıra maşallah sorunumuz yok bu konuda.

sen başladın mı ek gıdaya? sena başladı bildiğim kadarıyla.

toprakcığım selam canım. maşallah ne güzel birkızın var, aynı sana benziyor. facete görüyorum resimlerini. cemre memede uyuyor canım. beslenmekten çok uyuma aracı olarak görüyor memeyi. bundan eminim benim de suçum var. kıyamıyorum. kilosu düşük diyememeden ayormak istemedim. o da saatlerce emiyor. memeden çekince uyanıyor.

ek gıdaya geçişi mucize oalrak görüyorum. inşallah hayal kırıklığına uğramam.

cuma günü tartılacak bakalım kaç kilo oldu. dua edin kızlar.

bu arada bugün mucizegibi birşey oldu. gaz sorunumuz vardı. ağlayıp duruyordu cemre ben de evin içinde kucağımda gezdiriyordum. bir arakızdım neden ağlıyorsun diye. gezdirdiğim halde ağlıyordu. dayanamadım artık nedense çocuğa tepki verdim. canımm kızım arkası bana dönük olduğu halde döndü ve beni şap diye öptüü... ben şok oldum. beni teselli etti... inanamadım sarıldım hemen canım kızıma. maşallah canım benim herşeyin farkında. herşeyin farkında duyguyu çok iyi anlıyorlar... çok seviyorum kızımı...

X