ahhh senacım öyle sorular sormuşum ki panikle harbiden doktor olsan anca yani kusura bakma.......evet malesef mama verince daha iyi uyuyo.......ayrıca benim kız günde 3 kere anca kirletiyo altını.........en kısa zamanda kontrole götürmeliyim sanırım..........cevapların için saol canım doruğu ve seni öptüm.......zemuszemus
ay kızım yeterki emsin ve doysun ben pes etmem.......yani sık sık emziririm........inşllh hayırlısıyla atlatırız bu süt olayınıda.....saolun kızlar cevaplarınız için........bugün öğleden sonra kızımın aşısı var ........inşllh İsra mı çok rahatsız etmez bu aşı.......
1. ay aşısı hepatit ise sorunsuz , bir şey yapmıyor..bakalım kızçe kaç gr almış bu ay hadi git gel sağlıckla
[B]Nurgülüm
sütü yapacak şey yemek değil, kim dedi sana..?
Günde 3 lütre su, bıkıp usannmadan içilecek su.. ben 2,5 lt tutturuyorum da bazen 3 yapabiliyorum gına gelince bırakıyorum..sütümde sorun yok şimdilik..Ayrıca kayısı suyu ..Hoşafı değil ama suyu..bana eve gelen bebek hemşiresi söylemişti bunları , düzenli uyguladım.Malesef aynı şeyleri yemekten benim de ağzımın tadı kalmadı ama ne yapacaksın mecbur ilk 3 ay bağırsak çalışmaları bozuk bebeklerin 3 ayın sonunda bazı gaz yapan şeyleri azar azar da olsa yiyebilirsin ama şimdi yassaaahhhh hemşeriimmm sempatiksalakcinni Protein ağırlıklı et ağırlıklı beslenirsen daha şanslısın, sebze yemekleri de gaz yapıyor malesef...
Son olarak , ayva süt yapıyor, kayısı suyu, ılık su ve deeeeeeeVitamalt süt yapıyor. Ben 2 gün içtim göğüslerim kafam kadar olmuştu.Eczanelerde var, alkolsüz bira mayası bu..ama soğuk iç, sıcağı mide bulnadırıyr, hafta 1-2 den fazla da içme kalori bombası..Bir de bunu dene..Ama merak etme, 3 saatte bir emzirmeye devam ilk 2-3 haftadan sonra süt kanalları açılıyo dert etme bol bol gelir o zaman...[/B]
canımuyku sersemliği ben bu mesajları seninyni topiğe yazdım sanıyorum baktım oradayok attığımdan da eminim.. gecegeceşaşkına döndüm... neyse buraya yazmışım...
vitamalt ilk 3 gün içtim tadı feci... devam edeyim o zaman..humana still tea ve rezene içiyorum bir de günde en az 2 bardak.. hayatım su konusunda orada dur diyorum ne 2-3 litresi pet şişeyle içiyorum... ilk günler6litre şimdi 4litre civarı içiyorum en az.. kayısı suyuna da başladım, hoafadadevam.. dün itibariylesütlaca başladım.. normaldene hoşaf ne sütlaç hiç sevmem.. bu kadar yemeye doğum öncesi kiloma döndüm kızlar... bir deyemesemne kadar hızlı kilo vereceğizdemek ki.. kilo felan düşünmüyorum aslında... yemek yersem sütvar, yoksa yok anacım... denedim gördüm. oturdum ağladım. yemek yer yemez iniyor sütüm. 15 günlük olacak bugün kızım... en son doktorkontrolündekilo alımı başlamıştı...
gaz ilacı önerilerin içinsağol canım, gerekirse bunları da deneriz. şimdilik gerek yok gibi çok şükür.
13. günü göbeği düştü, o kadar sevindik ki.. geç düştüğünden eşim resmen oynadı duyunca... annem gitmeden yıkadık.. önce deyıkamıştık ama tamyıkamasayılmazdı. bu gecemaşallah güzeluyuyor yıkanmak iyi geldi.
alışıyoruz kızlar... zormuş dün akşamdışarı çıktık eşimlehazır annemburdayken dedik.. pişman oldum hemen özledim minik kızımı. karnımı tutuyorum hala sanki hamile gibi.. güldüm kendime. kanguru gibi taşısak dedim keşke e güzelmiş hiç ayrılmıyorudk dedim... öpüyorum hepinizi..
tostumu yiyip yatıyorum... :lepi:
hafzacım bence de mamayı kes... cemre altını iyi ıslatıyor, heraçtığımızda dolu oluyor.. amabir iki gündür kakada azalma var.. o da benden kaynaklandı sanırım ilk günler daha düzenliydi... cemredesüt yeterli değilse uyumuyor. sütyettiyse uyandıramıyorsun. bulgur gaz yapıyor mu kızlar bu gaz yapanlar listesi nedir. ya da gazyapmayan ama süt yapanlar listesi var mı elinizde. sena sende kesin vardır. internette arattım ıspanak ve bulgur gazyapıyor yazıyor. inanamadım. ben ilk günler hep onları yedim.
bebis asuman naaptı tedavisi ne durumda acaba ,inşallah her sey yolunda gecer onun için
bu arada benim gibi gün sayanlar için süper bilgilerin oldugu bi topic buldum.
Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler adı altında
mutlaka okuyun kızlar,üşenmedim ben baştan sona okudum ve önemli yerlerini kaydettim daha sonra lazım olabilir diye
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...en-yeni-anne-olacaklara-tavsiye-oneriler.html
hatta son sayfalarına dogruydu sanırım anne sütüyle emzirmeyle ilgili bilgiler de vardı.gerci bizim bilgi kaynagımız hepsinden süper canlı canlı taze taze a.s
ben gene de notlarımdakileri yazıyım,gerçi anason:uhm: bana pek mantıklı gelmedi gerci de demişler ki :
İşte anne sütünü arttıran doğal gıdalar!
Anason, Rezene, Kereviz, Balkabağı, Çilek, Sumak, Tere otu, Dereotu.
Dereotu, emziren annelerde süt arttırıcı etkiye sahip, aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.
Sabah ve akşam yemeklerinde 15 dakika önce 1 tutam dere otu çiğnenerek yenirse, emziren annelerde süt arttırıyor. Aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.
Balkabağı ve Çilek mevsiminde ve doğal olanlar tercih edilerek tüketilmeli!
Anason ve Rezene taneleri eşit oranlarda karıştırılıp, 100ml sıcak suya + 2 gr. oranında karışım demlenip bitki çayı olarak tüketilebilir, aynı zamanda hazım kolaylığı sağlar!
Uyarı: Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar Kereviz tüketiminde dikkatli olmalı!
Anne sütünü azaltan gıdalar!
Nane, maydanoz, nişasta, adaçayı, şeker kamışı, arpa, ararot(patates nişastası), şalgam, mısır, fazla tuz, fazla sirke, fazla limon suyu anne sütünün azalmasına sebep oluyor. Süt veren anneler, bu gıdaları tüketirken dikkatli olmalı!
selam gencler opuyorumnanaktan
bakıyorum herkes bıraktıgım gibi gayet durumda çok şükür
baby senanın adını bundan sonra ayaklı ansiklopedi yapalım bence
baksana maşallah hatunun bilmediği bişi yok, yakında bebek gelişimi ve doğum üzerine seminer verirse şaşmayalım yani a.s
ben doğurduktan sonra da bi yerlere kaybolma lütfen sena olur mu boshayallersmile
anason ve rezenenin karışık olduğu çay Milupa rezene çayı işte. günde 3-4 defa 1 kupa içsen bayağıo etkiliyor ama mesela bende dereotu gaz yaptı , süt artış etkisinden vazgeçtinm yanee..diğer denilenlere katılıyorum
valla ben buralardayım tek sosyalleşme anlarım KK bu aralar, hem sen beni facebooktan da dürtersin burda olmasam :)))
bilmiyordum canım,anason hani rakının da içinde olunca sasırmıstım
bizim bilgi kaynagımız hepsinden süper derken senden bahsetmiştim zaten a.s.
tamam o zaman seni biraz daha sosyalleştirelim :teytey:
sizin tavsiyelerinize ve babynin bana yolladıgı listeye bakarak kendimce bi liste hazırladım.
ne ararsan var listesi koydum adını yerimseniben
hazır olunca sana danısmak isterim sena ,bak sırf kendım için değil inanki sen daha fazla sosyallesesin diye :jeyyar:
respicim canim pazar günü yollcuyum insallah,pazatesi saat 10 merkezime gidecem bakalim osman hocam ne diycek,nete fazla giremiycem ama arada sirada firsatini yaratir girmeye caba göstercem sizleri habersiz birakmamak icin...benide dualarinizdan eksik etmeyin
hadi yolun açık olsun, şansın tutsun inşallah bebişine kavuşursun ...