Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

biz bunları almaya başlayalım şimdiden ayda kaç parça alırsak anca yetişir yoksa bi defada mümkün değil allah ikiz ailelerinin yardımcısı olsun

Babycim maşallah kzıına allah nazarlardan saklasın...ınşallah bizim kızlarda Cemre ablalaları gibi olurlar...Serananaescim canım benim o kadar uykusuzluğun ve koşturmacanın içerisinde halen bizimle tecrübelerini paylaşıyorsun ya sana ne kadar teşekkür etsek az...Seni ve Dorukçuğu çok öpüyorum...

Nurgülcüm maşallahh maşallahh maşallaahhh.... :)) binlerce defa maşallah... bence hiç korkmana gerek yok bundan sonrada herşey yolunda gidicek. sen herzaman iyi şeyler düşünen birisin, herzaman pozitifsin canım benim, o nedenle de herşey yolunda gidiyor çok şükür. ters insanların işi ters gider derle ve ben buna çok inanırım. Sen bizim için dua ettin Allah razı olsun. bende senin için dua edicem herşey yolunda gitmeye devam etsin diye :))) kuzunuda senide çok çok öpüyorum. Allaha emanet olun.

canım geçmiş olsun aman dikkat et.yorma kendini.bebeklerimiz herşeyden daha önemli.
ah Sinemcim kesinlikle haklısın,tesekkurler boshayallersmile
Slm canım respı kendıne dolayısıyla da bebeĞıne dıkkat et
çok tesekkur ederim canım opuyorumnanaktan

Senacım bilgisayarım senin verdiğin yararlı bilgiler dosyalarıyla doldu :))
yukarıdaki bilgiler altın değerinde benim için tskler canım a.s.

baby canım, Cemre ve sana bir sürü bir sürü nazar boncuğu getirdim ,maşallah ikinize de

inşallah kızının da senin de tüm hayatınız boyunca her sey gönlünüzce olsun a.s.

duaların da kabul olsun inşallah canım,Allah herkese anne olmayı nasip etsin :Saruboceq:
bizlere moral oldun, dilerim sırası gelen herkesin doğumları da böyle güzel olsun

biz bunları almaya başlayalım şimdiden ayda kaç parça alırsak anca yetişir yoksa bi defada mümkün değil allah ikiz ailelerinin yardımcısı olsun

Rica ederim kızlar..ben de burada sizlerle paylaşıp rahatlıyorum, insan bir nevi deşarj oluyor.. yaşadıklarımı fazla bilmeyen birilerine anlatsam sil baştan bir sürü detay vermem lazım..burda öyle değil arkadaşlar tanıdıklar bilen biliyor hikayemizi, gün be gün yolumuza devam edebiliyoruz olumunekankayizsmile

kızlar size tek tek cevap yazamıyorum kusura bakmayın lütfen...

ama herkes ne kadar iyi burada... çok teşekkür ederiz teyzeleri...

nayicim cemre ismini seçmenize sevindim. herkesten beğeni alıyoruz. umarım bebekelrden birisi kızdır...

senacığım canım dünürüm uyku düzeni yazısını eşime bas getir dedim ya da oku bana anlat dedim... kaydirigubbakcemile3 çalışacak dersine... aklinialirimsmile

nazar dualarınız için çok teşekkürler...

herkez kendine iyi baksın...

sena doğum sonrası dediğin yer neresi canım? linkini kopyalar mısın zahmet olmazsa?
Doruk ve seningüzel haberlerinizi almak süper.
ben iyice hazırcı oldum kızlar... bayanssulusmile

kızlar tecrübelerimi yazmaya devam edeceğim... bir iki gün sonra lap top'ım gelecek...o zaman daha geniş zamanda yazarım...

hoşçakalın... görüşürüz...

bu mesajı dün gece 3.30'da yamıştım. internet bağlantısı kötüydü gitmedi. kaydetmiştim şimdi atıyorum.

senacığımm ve canım arkadaşlarım ben geldim... kaydirigubbakcemile3

yemek yedim de sizedebirbakayım istedim...

sena aklında binyaşa, eline sağlık canım.. harika topic olmuş...
ben buraya özel yazıcam hikayemi... diğerini kopyalamak istemedim...

hafzacım merak ediyorum senin doğum hikayeni canım gerçekten...

kızlar bebeğimin dün gece karnı ağrıdı pek uyuyamadı gündüz de devam ettii.. çok huzursuzdu ben de çok kötü oldum. ablam zinco diye bir damla var ondan3-4 damla ver, göbeğini ve ayak altlarını da 1-2 damla elma yağı ile yağla dedi.. yaptık yarım saate uykuya daldı rahatladı. ben de uyumuşum, acayip iyi geldi. tavsiye ederim...

uyumaya devam edeyim.. herkese iyi uykular...

bu mesajı dün gece 3.30'da yamıştım. internet bağlantısı kötüydü gitmedi. kaydetmiştim şimdi atıyorum.

senacığımm ve canım arkadaşlarım ben geldim... kaydirigubbakcemile3

yemek yedim de sizedebirbakayım istedim...

sena aklında binyaşa, eline sağlık canım.. harika topic olmuş...
ben buraya özel yazıcam hikayemi... diğerini kopyalamak istemedim...

hafzacım merak ediyorum senin doğum hikayeni canım gerçekten...

kızlar bebeğimin dün gece karnı ağrıdı pek uyuyamadı gündüz de devam ettii.. çok huzursuzdu ben de çok kötü oldum. ablam zinco diye bir damla var ondan3-4 damla ver, göbeğini ve ayak altlarını da 1-2 damla elma yağı ile yağla dedi.. yaptık yarım saate uykuya daldı rahatladı. ben de uyumuşum, acayip iyi geldi. tavsiye ederim...

uyumaya devam edeyim.. herkese iyi uykular...

bu da yeni mesajım.

kızlar gaz sorununu ufak ufak aştık gibi tekrarlayınca damla verdim, ama sütüm azaldı. 8 öğün yemezsem bir kez aksatırsam bir bakıyorum süt yok. anında gidiyor. acayip yemek yiyorum. gaz yapmayan şeylerolunca tekrar tekrar aynı şeyleri yiyorum. böyle nereye kadar gider bilemiyorum. bu gece uyuya kalmışım. kızım tam 4 saat beslenemedi. bir de baktım sütyok. yatmadan yememiştim nasılsa sütüm çok diye. oturdum ağlayarak allaha dua ettim. ne olur sütüm gelsin diye. kızım ağlıyor ben çorba içmeye gittim süt olsun diye. neyseki geri döndüğümde birinde ona yetecek kadar vardı. o kadar korktum ki çünki artık sütümün tadını biliyor, mama da almıyor. almasın da zaten ama sütüm de hiç azalmasın... sena sende de böyle bir durum olmuş muydu canım. sürekli yemek mi gerekiyor süt için. valla yemekten ve emzirmekten başka şeye vakit yok bu ara...
allah sütümüzü eksik etmesin, bizi mamaya mutaç etmesin... bugünkü duamız... :Saruboceq:

herkese sevgiler... sositososito

canikom gel gel özlüyorum seni vallaaaaaaaaa
cemrem inşallah gaz sıkıntısı çekmesin dünür, hakikaten ben Doruk kıvranırken mahvoldum ( o ağlıyor ben ağlıyorum.. neyseki şimdilik % 50 si geçmiş görünüyor, her gün yaşamıyoruz o krizleri 2-3 günde bir bazen günde 1-2 saate düştü. Dktorum 6 ila 8 hafta arası top yapar 8 den sonra inişe geçer demişti, aynen de öyle oldu. Doruk şimdi 9. haftaya zirveye tırvandı Cmst 10. haftamız başlıyor :)))

Ben Zinco değil Sab Simplex kullanıyorum şimdi ara ara sancı geldikçe , o da çok iyi eğer Zinco bağışıklı yaparsa Sab a geç, ben önce Sab kullandım.. Sonra alıştı velet işe yaramayınca daha kuvvetli Nurse Harveys şurup başladık 1 haftada düzeltti vallahi, şimdi 4 gündür Nurse i bıraktık hiç ilaç kullanmıyoruz artık, sadece ara ara Sab Simplex e döndük.. Elma yağını söylemişlerdi ama denemeye fırsatım olmamıştı bak keşke azmetseymş ve deneseymii..geçti Bolu treni...Ama şunu söyleyeyim bu haftanın bizim evdeki konusu "uyku düzeni" ben uygulamaya gayret ediyorum sanki sanki oturuyır gibi en azından yatağında uyumaya alıştı gibi...İnşallah siz benden daha şanslı olursunuz...

[B]Nurgülüm
sütü yapacak şey yemek değil, kim dedi sana..?
Günde 3 lütre su, bıkıp usannmadan içilecek su.. ben 2,5 lt tutturuyorum da bazen 3 yapabiliyorum gına gelince bırakıyorum..sütümde sorun yok şimdilik..Ayrıca kayısı suyu ..Hoşafı değil ama suyu..bana eve gelen bebek hemşiresi söylemişti bunları , düzenli uyguladım.Malesef aynı şeyleri yemekten benim de ağzımın tadı kalmadı ama ne yapacaksın mecbur ilk 3 ay bağırsak çalışmaları bozuk bebeklerin 3 ayın sonunda bazı gaz yapan şeyleri azar azar da olsa yiyebilirsin ama şimdi yassaaahhhh hemşeriimmm sempatiksalakcinni Protein ağırlıklı et ağırlıklı beslenirsen daha şanslısın, sebze yemekleri de gaz yapıyor malesef...

Son olarak , ayva süt yapıyor, kayısı suyu, ılık su ve deeeeeeeVitamalt süt yapıyor. Ben 2 gün içtim göğüslerim kafam kadar olmuştu.Eczanelerde var, alkolsüz bira mayası bu..ama soğuk iç, sıcağı mide bulnadırıyr, hafta 1-2 den fazla da içme kalori bombası..Bir de bunu dene..Ama merak etme, 3 saatte bir emzirmeye devam ilk 2-3 haftadan sonra süt kanalları açılıyo dert etme bol bol gelir o zaman...
[/B]

selam kızlar ben geldim..........yazılarınızı okudum da tamda ben de size süt konusunu danışcaktım ...benim sütümde epey az......ne duyduysam yiyorum inanin.........çok ta korkuyorum tamamen bitcek diye.....kızımın doyduğundan bile emin olmuyorum bazen..............ara sıra mama veriyorum........altınıda pek iyi ıslatmıyo sanırım bu onun doymadığını gösteriyo...siz ne dersiniz......sizinkiler nasıl..........birde kızım memeyi 5 6 kere çekip 1 kere yutkunuyo........sizce bu normalmi..........yardım ........:gitme:

kızlar bide benimki h,ç uyumuyo çok şükür öyle ağlama krizleri yok ama en fazla 15 dkka sonra uyanıp meme istiyo sürekli emmek istiyo ........sizde oldu mu bunlar ya...ben kafayı yiycem çocuk dediğin uyuyarak büyür benimki heralde hiç büyüyemiycek.......:-(( bu arada küçük kızçem bugün tam bir aylık oldu.........

canım ben doktor değilim ki ne desem.. ama 5-6 kez çekip 1 kere yutkunuyor olması aç demek değil, güçsüz henüz bu bebişler lok lok lok emmeleri ancak 1,5- 2 aqyken sanırım en azından Doruk ta öyle oldu..ama altını ıslatmaması bir kriter olabilir.. mesela günde kaç kez ? 3-4 defa ise sorun olabilir ama 6-8 kez ıslatıyorsa normal zaten 3 saaatte bir emse 24 saat için eder 8 seans bunun 6 sında falan çiş yapsa normal değil mi ??? 10 kere yapacak hali yok..Kakası ne durumda ?? Ayrıca günde ortalama 25-30 gr alıyor olmaları lazım eve bir bebek baskülü aldım ben, ilk haftalarda psikopata bağlamış 3 günde bir tartıyor5dum şimdi haftalık bakıyorum, sen de alıp kendin de kontrol edebilriisn. Alıyorsa eğer kilo besleniyor demektir. 1. ay için 700 ila 1000 gr arası, 2. ay için ise 600 ila 800 gr arası nrmal diyor bizim doktor bey...

hhooopppp sürekli meme istiyorsa doyma sorunu olabilir....mama verdiğinde 2-3 saat uyuyor mu ? eğer uyuyorsa o zaman mama ile doyuyor demektir..meme yerine emzik denedin mi ??

hhooopppp sürekli meme istiyorsa doyma sorunu olabilir....mama verdiğinde 2-3 saat uyuyor mu ? eğer uyuyorsa o zaman mama ile doyuyor demektir..meme yerine emzik denedin mi ??

ahhh senacım öyle sorular sormuşum ki panikle harbiden doktor olsan anca yani kusura bakma.......evet malesef mama verince daha iyi uyuyo.......ayrıca benim kız günde 3 kere anca kirletiyo altını.........en kısa zamanda kontrole götürmeliyim sanırım..........cevapların için saol canım doruğu ve seni öptüm.......zemuszemus

onlar daha minicikler yorulurlar emerken sık sık acıkıp uyanırlar biraz büyüyünce daha düzenli emerler
mama vermeyin sabırla bekleyin biraz büyümesini sütünüz azalır eğer mama takviyesi yaparsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…