• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuğu olanlar veya üçüncü düşünenler yardım eder misiniz

Bu arada kimine göre üniversite bitirmeyen cahil kesim önünü arkasını hesaplayamadınığı için sürekli doğuruyor ya ❗eşim de ben de lisans mezunuyuz :) çalışmıyorum en güzel işi yapıp çocuk yetiştiriyorum yere çöp atmayan ,girdiği tuvaleti evindeki gibi tertemiz bırakan ,arkadaşı yanında değilse hakkında konuşmayan ,büyüklerine saygılı ,yeri geldiğinde çamaşır toplayıp yerleştiren normal, ahlaklı evlat yetiştiriyorum🎀

Buralardaki prens prenses annelerini boşverin üç mi istiyorsunuz üç çocuğunuz olsun istediğiniz zaman olsun, kimseye sormayın herkesin hayatı ,şartı ,bakışı farklı.

Calisan anneler sizin yetistirdiginizden farkli sekilde mi cocuk yetistiriyor saniyorsunuz? Hem iste calisip hem de en iyi sekilde cocuk yetistiriyorlar, bu yazdiklarinizin sizin calismayan anne olmaniz ile bir alakasi yok.

Bir genellemeye karsi kendinizi savunurken, baska bir genelleme yapmissiniz. Her genelleme oldugu gibi bu da yanlis.

Dip not: Cocuk sahibi olmayi kisisel sebeplerden dolayi dusunmuyorum. Kimin kac tane cocuk yaptigi da beni ilgilendirmiyor, bakabilen yapsin. Dunya cok kotu cocuk sinirlandirilmasi getirilsin gibi dusuncelere de katilmiyorum. Tam tersi bu dunyanin iyi yetistirilmis cocuklara ihtiyaci olduguna inaniyorum.

3. Çocuğu kesin yapacakmışsınız gibi hissettim...bakın bi arkadaşım yeni doğum yaptı 3 5 yaşlarında ikide kızı var ... okadar zor oluyor ki sabah hepsi aynı anda kalkıyor biri emecek biri kreşe gidecek .kahvaltı beslenme ayrı hazırlanacak ,ortanca ağlamakla meşgul. Koca erkenden işe gidiyor .rabbim yardımcısı olsun bence acele etmeyin ..okula gitsinler ondan sonra daha rahat edersiniz..

Arkadaşlar merhaba 28 yaşındayım iki çocuk annesiyim büyük kızım beş yaşında küçük kızım üç yaşında . üçüncü çocuğu düşünüyoruz fakat eşim küçük kızım okula gittikten sonra olmasından yana.. ben ise bu sene Allah nasip ederse olsun istiyorum.. çünkü iki kızım da okula gittikten sonra hem onların dersleriyle ilgilenmek hem de bir bebek bakmak gözümde çok büyüyor . Eğer olursa küçük kızımla aralarında dört yaş olacakÇoc çok seviyorum biraz zor olur ama büyütebilirim o sizde lütfen bir fikir verir misiniz
rn dort cocuk annesiyim gercekten zor

Vallahi hayran kaldım cesaretinize. Ben dün gece rüyamda bebek emzirdiğimi gördüm şeytan görmüş gibi geziyorum sabahtan beridir. O derece ürktüm. 3 çocuğa nasıl eğitim verilir? Maddi durumunuz çok mu iyi? Hepsine aynı derecede güzel bir eğitim sağlayabilecek misiniz? Bu çocuklar entelektüel bireyler olarak yetişebilecek mi? Kafamda bir sürü soru var.

Ama fikir soruyor ne yapalım. Tartışalım diye açılmış konu zaten. Durup dururken laf etsek haklısınız da
Çocukların yaş farklarıyla ilgili konu açmış.
Tartışma dünyaya bir çocuk daha getirmek üzerine.
Bakabilecek olan isterse 10 tane yapsın, kimi ilgilendirir?

Çocukların yaş farklarıyla ilgili konu açmış.
Tartışma dünyaya bir çocuk daha getirmek üzerine.
Bakabilecek olan isterse 10 tane yapsın, kimi ilgilendirir?
Aynen ben sadece yaş farkını sormuştum zorluğu kolaylığı ama konu Başkan yerlere geldi ben diyeyim :)

Aynen ben sadece yaş farkını sormuştum zorluğu kolaylığı ama konu Başkan yerlere geldi ben diyeyim :)
Benim buyukle kucuklerin arasında yaklaşık 4 yaş var. Simdiki aklım olsa daha az farkla doğururdum. Büyük kızım oynamak istiyor ama ben küçüklerde ona fırsat bulamıyorum 1 sene sonra falan birlikte oynamaya başlarlar artık😍 bu arada 2 çocuktan yanayım ben ama benim ikizler kuralı bozdu 3 oldu😍😍😍

Ama fikir soruyor ne yapalım. Tartışalım diye açılmış konu zaten. Durup dururken laf etsek haklısınız da
Yaş aralıklarını sormuş sadece, ilk sayfalarda verilen cevaplar cok saçma ve ileri gitmiş cevaplar.

Birileri herşey kadar insanların ne kadar doğurması gerektiği ile ilgili engin bilgilere sahip olduğunu düşünüyor. Konu sahibi çok kibar, ben o mesajlara çok farklı şeyler yazardım mesela.

Son düzenleme:
Yaş aralıklarını sormuş sadece, ilk sayfalarda verilen cevaplar cok saçma ve ileri gitmiş cevaplar.

Birileri herşey kadar insanların ne kadar doğurması gerektiği ile ilgili engin bilgilere sahip olduğunu düşünüyor. Konu sahibi çok kibar, ben o mesajlara çok farklı şeyler yazardım mesela.
Konu sahibi yaş aralıklarından endişeli ama nihayetinde 3.çocuğu yapmak ile ilgili bir tartışma.
Ve dünyaya çocuk getirmek sadece çocuk sahibi olacak bireyi bağlayan bir konu değil. Kısıtlı kaynaklar ile yaşıyoruz sonuçta. Herkesin toplumsal bir sorumluluğu var. İyi eğitilmemiş bir birey sadece doğuranın sorunu mu sizce? 1 değil 2 değil 3 çocuktan bahsediyoruz. 3 deyince olağanüstü şartlarda yaşayan bir aile değilsek hepimiz için iş zorlaşıyor. Sadece maddi değil manevi olarak da 3 çocuğa yetişebilmek çok zor görünüyor bana.
Yine de kısmen size katılıyorum insanların üslubu biraz sorunlu. E ama bu forumda kadınlar hemcinslerini linç etmekten pek bir zevk alıyorlar zaten. Normalleştirdik o yüzden.

Maddi manevi gücünüz varsa doğurursunuz, kimsenin söz hakkı olamaz.
Burada çok doğurmanın değil nitelikli yetiştirmenin önemine değinilmiş ama çok olunca niteliksiz olacak anlamına gelmiyor bu.
Hele bazı yorumlar öyle hadsiz yapılmış ki...

3 çocuğum var (ikiz+1) isteyerek yaptım, nasip de oldu.Yaş farkı tam 5.
Kimse benim niteliksiz çocuklar yetiştireceğimi ima dahi edemez.
Dünya kötüyse biz iyiyiz.
Siz de bu kararı eşinizle birlikte verin,maddi manevi gücünüzü düşünün. Burda yorum yapan herkesin hayatı farklı. Kime göre hareket edeceksiniz.
Fikir dahi soracak bir konu değil bana kalırsa.
Hakkınızda hayırlısı.

Konu sahibi yaş aralıklarından endişeli ama nihayetinde 3.çocuğu yapmak ile ilgili bir tartışma.
Ve dünyaya çocuk getirmek sadece çocuk sahibi olacak bireyi bağlayan bir konu değil. Kısıtlı kaynaklar ile yaşıyoruz sonuçta. Herkesin toplumsal bir sorumluluğu var. İyi eğitilmemiş bir birey sadece doğuranın sorunu mu sizce? 1 değil 2 değil 3 çocuktan bahsediyoruz. 3 deyince olağanüstü şartlarda yaşayan bir aile değilsek hepimiz için iş zorlaşıyor. Sadece maddi değil manevi olarak da 3 çocuğa yetişebilmek çok zor görünüyor bana.
Yine de kısmen size katılıyorum insanların üslubu biraz sorunlu. E ama bu forumda kadınlar hemcinslerini linç etmekten pek bir zevk alıyorlar zaten. Normalleştirdik o yüzden.
İyi yetiştirilmeyeceğine kim nereden karar veriyor peki?
Konu sahibinin maddi manevi yetip yetmeyeceğini nereden biliyoruz?
Tek çocuk olunca o çocuğun iyi yetiştirilecegi garantisini kim veriyor bize?
Çocuk sayısında dünya kaynaklarının kısıtlı oluşunu ilerisi sürenlerin günlük hayatta neye ne kadar zarar verip vermediğini bilebilir miyiz?

3 çocuğun kolay olmayacağı konusunda hem fikiriz ama insanlar bunu göze alıyorsa bunu eleştirme hakkını sahip değil kimse.

İyi yetiştirilmeyeceğine kim nereden karar veriyor peki?
Konu sahibinin maddi manevi yetip yetmeyeceğini nereden biliyoruz?
Tek çocuk olunca o çocuğun iyi yetiştirilecegi garantisini kim veriyor bize?
Çocuk sayısında dünya kaynaklarının kısıtlı oluşunu ilerisi sürenlerin günlük hayatta neye ne kadar zarar verip vermediğini bilebilir miyiz?

3 çocuğun kolay olmayacağı konusunda hem fikiriz ama insanlar bunu göze alıyorsa bunu eleştirme hakkını sahip değil kimse.
Herkes herkesi eleştirme hakkına sahip hanımefendi. Siz de herkesi gayet eleştiriyorsunuz bu forumda haksız mıyım?

İyi yetiştirilip yetiştirilemeyeceği konusu için ben konu sahibine imkanlarını sordum zaten. Mantıken aynı imkanlar şuan 2.çocuğa bölünürken 3.olursa 3'e bölünüp çocuk başına düşen ilgi alaka maddi imkanlar azalacak.
Evet tek çocuk da kötü yetiştirilebilir. Yetiştiremeyeceğini düşünen yapmasın diyoruz zaten. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ki.
Evet, 3 çocuğu dünyadaki kısıtlı rezervler sebebiyle eleştirenler deodorantları hunharca kullanıp küresel ısınmaya da katkıda bulunuyor olabilir. E onlardan yapmasın, karbon ayakizlerini büyütüp durmasın. Şahsi fikrim. Bu insanlar çevreci değil falan diye başka bir insan da hunharca üremek zorunda değil dimi? 🤷‍♀️
Umarım hanımefendi 3 çocuğunu da hakkıyla yetiştirir ne haddimize

Herkes herkesi eleştirme hakkına sahip hanımefendi. Siz de herkesi gayet eleştiriyorsunuz bu forumda haksız mıyım?

İyi yetiştirilip yetiştirilemeyeceği konusu için ben konu sahibine imkanlarını sordum zaten. Mantıken aynı imkanlar şuan 2.çocuğa bölünürken 3.olursa 3'e bölünüp çocuk başına düşen ilgi alaka maddi imkanlar azalacak.
Evet tek çocuk da kötü yetiştirilebilir. Yetiştiremeyeceğini düşünen yapmasın diyoruz zaten. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ki.
Evet, 3 çocuğu dünyadaki kısıtlı rezervler sebebiyle eleştirenler deodorantları hunharca kullanıp küresel ısınmaya da katkıda bulunuyor olabilir. E onlardan yapmasın, karbon ayakizlerini büyütüp durmasın. Şahsi fikrim. Bu insanlar çevreci değil falan diye başka bir insan da hunharca üremek zorunda değil dimi? 🤷‍♀️
Umarım hanımefendi 3 çocuğunu da hakkıyla yetiştirir ne haddimize
Eleştirmekten kastım ilk sayfalarda yapılan yorumlaraydı zaten, 3 çocuğu fazla bulabilir insanlar, ne gerek varda diyebilir, sözüm tepeden bakan, ahkam kesen yorumlara.

Öncelikle konu sahibi 3 çocuklu ve aralarında 3 er yas olan bir anne olarak yazıyorum en azından ufaklığı ana okuluna gönderene kadar bekleyin.aksi taktirde zorlanabilirsiniz. Yaşınızda gencmis zaten sıkıntı olmaz insallah.
Bu çocuk konusundaki bazı yorumlar beni benden alıyor bazı zihniyetler neden 1 çocuktan fazlasına sahip olanlara doğurup sokağa atmış gözüyle bakıyor acaba.sokakta bile karşılaşınca öcü gibi bakıyorlar. Ben 3 çocuğu olan sonuncusu (gercekten korunulmasina rağmen ) tıbbın çaresiz kaldığı %1lik ihtimalde sahip olan bir anneyim. Zihninizde profil olusmasi acısından yazıyorum doktora mezunu bir özel sektör çalışaniyım.elimden geldiği kadar kadarıyla çocuklarımla ilgileniyor ve eğitimlerine özel ilgi gösteriyorum. Tek cocugu olan herkesin çocuğunu düzgün yetiştirdiği anlamına gelmez aynı şekilde çok cocugu olan anne babalarin da cocuklarini kötü yetiştirdiği anlamına gelmez. Kaliteli çocuk yetiştirmek yetiştirmek ,yetiştirebilmek zihinsel bir durumdur çocuğun sayısıyla cokta ilgili değildir. Insanları yargılamadan iki kere düşünelim lütfen. Millet olarak kendimizden farklı fikre sahip olanlarada biraz tahammül gösteremeye cok ihtiyacımız kalan bir dönemdeyiz.

8 yaşında kiz ve 5 yaşında oğlum var.Şuan yaklaşık 3 aylık hamileyim.2.çocuktan sonra asla 3.olmaz diyordum.Ama 3.yü isteyerek yaptık.Çünkü çocuklarla vakit geçirmeyi ben de eşimde seviyoruz.En büyük mutluluğumuz onları oyun oynarken seyretmek.Zorlanıyor muyuz?Evet yoruluyoruz da.Ama kendimize de vakit ayırıyoruz,günlük kitap okuma saatim de vardır bütün bu koşuşturmanın arasında.Demek istediğim hayata hangi pencereden baktığınız.Ben çocuklarımı bir yük,hayattan zevk almama engel olarak görmüyorum.Böyle kalmayacaklar elbet büyüyecekler.Ama şöyle bir durum var.Eşimde ben de ilgileniriz çocuklarımızla.En basiti çocuklarımı yatırırken saçlarını okşarım,masal anlatırım,okula giden çocugumla hem ben hem eşim ilgilenir,sabah kahvaltı yaptırmadan okula göndermem,birlikte kek,kurabiye yaparız,barbie bebeğine elbise dikeriz,oğlumla babası fidan diker yani demem o ki ilgilenecekseniz yapın 3.yü de 4.yüde.Ama her bayanın ve her erkegin yapısı farklıdır.Kimseyi yargılayamam kimi arkadaşları ile sohbet etmeyi,özgürce gezip dolaşmayı sever olabilirde.Sırf çoğalmak için çocuk yapılmamalı.Ilgilenilmeyen tek çocuk bile o anneye fazladır.

Lütfen beni yanlış anlamayınız. Bence çocuk yapmayın dünyanın gidişatı, bilmiyorum yani çocuklara yazık. Çok şükür çocuğum yok ve hiçbir zamanda olamayacak zaten.

Lütfen beni yanlış anlamayınız. Bence çocuk yapmayın dünyanın gidişatı, bilmiyorum yani çocuklara yazık. Çok şükür çocuğum yok ve hiçbir zamanda olamayacak zaten.
Ailemiz böyle baksa bizde olmazdık ama :KK14:

Back