• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuğu olanlar veya üçüncü düşünenler yardım eder misiniz

Dünyaya bir tane daha çocuk getirmeyi keyif ve zevk olarak görmek nasıl oluyor anlamadım açıkçası. Her çocuk farklı ve ekstra bir sorumluluk oysaki. Bu sorumluluğa rağmen çocuk istemenin hesabını kimseye verecek değiliz herhalde.

Benimde 2 çocuğum var 3-4 yıl sonra üçüncüyü istiyoruz, bu kadarda bencil bir çiftiz :KK5:

İkinci çocuğunuz 5-6 yaşlarına gelene kadar bekleseniz daha rahat edersiniz muhtemelen.
Bu görüşünüz benim de aklımda var mantıklı da geliyor

Şuan öyle ama iki yaş civarı arkanıza gezıyo, kendi kendine oynayabilşyo, küçük küçük konuşmaya başlıyo ozaman hersey unutuluyo. Uykuda düzene girince anne çok rahatlıyo. Sizin de az kalmış.Allah kolaylık versin. Sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Ha ben böyle konusuyorum bakmayın ilk çocugum oldu ikinciyi birbirlerine destek olsun arkadas olsun diye istedim.üçüncğ sürpriz oldu. Çok bunaldım kabullenemedim. Bebekken dahi hem bakıp hem darlanıyodum.sonra vicdan yapıyodum küçücük sana muhtaç diyodum kendime.ama hepsi geride kaldı şimdi bana arkadas oldu. Evde bi ses bi neşe oldu iyiki olmuş diyorum
Allah bağışlasın sizinkileride. Oğlumu iyiki doğurmusum ama hamilelikten emzirmeye ek gıdasına hepsi problemli geçti çok bunaldım abartmıyorum otururken bile bacağıma sarılıp oturuyor koala gibi anlaşılan bir iki yaş sendromu da bana geçirecek :) rabbim isteyenlere kolay sakin bebeler versin 💓

Size kesinlikle katılıyorum cok nüfus degıl nitelikli nüfus ülkeyi kalkındırır. Bir cocugum var Baska dusunmuyorum. Elimdeki imkanlar la ona en iyi egıtımı vermeyi dusunuyorum. Cocugum kız. Aman bir tane daha yap erkek olur belkı diyenleride ayrıca boğmak istiyorum.
Benim oğlum var banada kızın olsun diyorlar konuşan herşeye konusuyo yani

Büyük kızınızın okul dönemi yaklaşmış yaşınız daha genç bence düsünmeyin derim. Ilkokulda size fazlasıyla ihtiyacı olacak 3. Olursa mecbur diğer ikisinin vaktinden bolmeniz gerekecek. Yeri gelecek yetisemediginizde büyüğünden destek bekleyeceksiniz. Haksızlık yapmayın bence. Ben evin en büyük çocuğuyum ve gerçekten çok yıprandım bu konuda. 2 büyük çocuğunuz ilkokul dönemini atlatsın hem iyice bebek özlemiş olursunuz o zaman düşünürsünüz 3. Çocuğu.

Zevkle ne alakasi var.
Ya yeni bir virus yayiliyor, hamileyken kapilsa bebege nasil etki eder kimsenin bunun hakkinda fikri yok.tecrube sifir.
Hamileyken normal grip ve ates bebek icin tehlikeliyken, bu virus insani tepetaklak eder, bebek nasil dogar? Yeni dogan yakalansa tedavisi nasil olur?
Yani bekleyip ilaci ciksa mesela?
Maksat evlat sahibi olmaksa herseyi dusunmek gerek.
Yoksa isterse 10 cocuk yapsin isteyen.
Su zaman o zaman degil, net.
Ay ne alakası var ya virüsle filan. Hamile kaldığında virüsün Vsi yoktu sonradan çıktı napalım şimdi aldıralım mı virüs var diye ? Her zaman çıkacak bişeyler dünya hep güllük gülistanlık devam etmeyecek. Coronanın bi deney olduğunu daha büyük bi virüs geleceğini söylüyorlar mesela o zaman napcaz ? Şimdiye kadar 150den fazla hamileye bulaşmış bu arada corona. Daha ağır geçirmeleri beklenirken 3 hasta haricinde ağır geçiren olmamış. Ölen 0. Doğan bebeklerden,kordondan ve anne karnı sıvısından alınış yapılan testlerde bebeğe bulaşmadığı görülmüş. Daha erken zamanda bulaşırsa ne olacağı belli değil doğal olarak. Aşısı bulunursa bi süre tabiki hamilelere yapılmayacakmış. Araştırın biraz. Ondan sonra kalkıp herkes virüs virüs desin. Ne gelecekse Allahtan. Hamilelikle şunu ilişkilendirmeyi bırakın artık millet zaten panik bide üstüne bebek nasıl doğar diye büyük büyük konuşuyorsunuz iyice sinir bozuyosunuz. Bilginiz yoksa bi fikrinizde olmasın.

Cocuk sahibi olmak sizin verebileceğiniz bir karar. Hep söylenmiş büyük çocuk okula başlayınca yapın diye. Sanki okula başlayınca o çocuğun sorumlulugu üstünüzden kalkıyor. Ben çok karşılaştım çocuk ilkokula gidiyor ama anne ilgisiz. Haberi yok çocuktan. Okula da gelemiyor anne nedeni şu. Küçük bebeği var. Sonra arada kaynayan büyük çocuk oluyor. Sizin öyle olmaz umarım.

Yine de buyuk sorumluluk. Geçen yıl deselerdi bir virüs hızla yayılacak olağanüstü durum olacak inanmazdım. Dünya ileride nasıl bir hal alacak bilemiyoruz. Çocuklarımızin geleceği ne olacak bunları düşününce karar veremiyorum insan.

Bu devirde iyi cesaret bari coronayı atlatın önce sonra düşünün.acil bir durum olsa salgın ihtimalinde doktor bulamazsınız Allah korusun.

Yaşınız genç aceleye gerek yok bence. Erkek mi istiyorsunuz? İki kızdan sonra hemen 3 deyince insanın aklına o geliyor. Hem önümüzü görelim. Bu virüs birde evrim geçirip yıkıp dağıtırsa ortalığı bir bebeği daha zorlamaya gerek yok. En azından 1. 5 sene erteleyin.

Evet bende üç çocuk düşünüyorum.
Böyle bir dünya diye başlayan cümlelere de ha bir çocuk getirmişsin bu dünyaya ha üç çocuk dünya aynı dünya.. Maddi durum yeterliyse yapılır.ben tek çocuğum malesef kardeşliği yaşayamadım . Bu yüzden anneme kızıyorum mesela. Sadece bakamayacağın yada kötü yetiştireceğin,ilgilenmeyeceğin çocuğu doğurulmaması düşüncesindeyim. Ama şu virüs belasını atlatana kadar bekleyin.

Bir oğlum birde ikizlerim var annem yardım ediyor etmese sanırım kalp krizi geçiririm . O kadar zorlanıyorum ki anlatamam mahvoluyoruz resmen . Ama çocuk evin neşesi . Kalabalık olmak güzel maddi manevi bakacaksan da tadından yenmez diye düşünüyorum

Yuh ya egitim Ile ucuncu cocuk arasindaki fark muhtesemsiniz
Farktan değil, bağlantıdan bahsettim. İkisi arasında bağ kuramamak asıl acı olan. Tabii eğitimle alakanız olmadığı için sosyal medyada veli gruplarında sorulan sorulardan haberiniz yok. Kendisini ifade edemeyen, imlâ kurallarından bihaber ebeveynler var. Cahilliğin kendisi değil, eğitimle çocuk sahibi olmak arasında bağın yok sayılması üzücü. Aklını, sözcük kapasitesini konuşturmayı değil de “Yuh” gibi anlamsız, sığ bir kelimeyi seçen; noktalama işaretleri kullanamayan birinden böyle bir yorum gelmesi normal.

34 yaşıma gireceğim ,9 ve 7 yaşlarında iki kızım ve 2 yaşında bir oğlum var çok mutluyuz, evin her yerinden çocuk çıkıyor diyorum bazen 🥰
3. fikri çok sonra bir anda oluştu sanırım rahatlamıştım :) şimdi soranlara hepsi arka arkaya olmalı diyorum 9/7/5 çok isterdim kısmet böyleymiş.
Zengin değiliz kızlarım da devlet okuluna gidiyor ,tek çocuğum olsun ömrümü maddi manevi ona adayayım diye hiç düşünmedim abartmaya gerek yok 😏

Bu arada kimine göre üniversite bitirmeyen cahil kesim önünü arkasını hesaplayamadınığı için sürekli doğuruyor ya ❗️eşim de ben de lisans mezunuyuz :) çalışmıyorum en güzel işi yapıp çocuk yetiştiriyorum yere çöp atmayan ,girdiği tuvaleti evindeki gibi tertemiz bırakan ,arkadaşı yanında değilse hakkında konuşmayan ,büyüklerine saygılı ,yeri geldiğinde çamaşır toplayıp yerleştiren normal, ahlaklı evlat yetiştiriyorum🎀

Buralardaki prens prenses annelerini boşverin üç mi istiyorsunuz üç çocuğunuz olsun istediğiniz zaman olsun, kimseye sormayın herkesin hayatı ,şartı ,bakışı farklı.

Bu arada kimine göre üniversite bitirmeyen cahil kesim önünü arkasını hesaplayamadınığı için sürekli doğuruyor ya ❗eşim de ben de lisans mezunuyuz :) çalışmıyorum en güzel işi yapıp çocuk yetiştiriyorum yere çöp atmayan ,girdiği tuvaleti evindeki gibi tertemiz bırakan ,arkadaşı yanında değilse hakkında konuşmayan ,büyüklerine saygılı ,yeri geldiğinde çamaşır toplayıp yerleştiren normal, ahlaklı evlat yetiştiriyorum🎀

Buralardaki prens prenses annelerini boşverin üç mi istiyorsunuz üç çocuğunuz olsun istediğiniz zaman olsun, kimseye sormayın herkesin hayatı ,şartı ,bakışı farklı.

Tek cocuk yapanlar prens/prenses mi yetistiriyor :olamaz:

Back