- 26 Şubat 2018
- 753
- 1.970
- 63
Biz turkiyedeyiz.3 cocugum var.cok zor bebeklerdi.Bukadar zor olmasaylardi ben daha fazlasini dusunurdum.
Maddi durum olarak iyi durumdayiz ama eger ki ozel okula gitmeseylerdi veya suanki fazla olan harcamalarimizi yapmasaydik bence 7bin gibi bir rakam fazlasiyla yeterdi diye dusunuyorum.
Bu benim bakış açım demedim. Gerçekten okuduğunuzu tam anlamadan savunmaya geçiyorsunuz.3 cocugu olanlar erkek cocugu yok diye mi cocuk yapiyorlar?
Ne kadar dar bir bakis acisi.28 yasinda 3 tane cocugum vardi. Oglumda vardi ucuncu dogdugunda.
Dogum yapmak kedilere has bisey mi?
Iyi bir anne olacagini dusunen herkes cocuk yapabilir.ortalama bir gelirle de mis gibi yasanir.
Evet oyle dusunuyorum.borc yoksa harcamalara dikkat edildigi surece gayette gecinilebilir.7000 liraya yakın bir para ile borçsuz halimizle büyükşehirde 2 kişi ancak normal bir yaşam sürebiliyoruz. Siz gerçekten 3 çocuk ile (5 kişilik bir aile yani) geçim sağlayabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?
Tabii ki sizi baglamaz.Ama genelleme yapmissiniz.Bu benim bakış açım demedim. Gerçekten okuduğunuzu tam anlamadan savunmaya geçiyorsunuz.
O bir soru cümlesiydi. Benim fikrim bile değil.
Sizin kaç tane doğurduğunuz beni bağlamaz konu sahibi sormuş fikrimi söyledim.
Doğum yapmak insana da has bişey sürekli sürekli doğurmak çok saçma.
Size neden tek tek izahatta bulunuyorum bilmiyorum. Ama biz iki kişi şuan 7.000 lira ile anca geçiniyoruz evet çocuklarım olsa da geçiniriz ama ileride üniversite kazandıklarına bu parayla üç tanesini okutmak zor olur peş peşe olunca. Bunların da hesabını yapmak gerekiyor. Doğurmak marifet değil.
Her hafta dışarıda yemek yiyen aileler kraliyet ailesi mi oluyor?Evet oyle dusunuyorum.borc yoksa harcamalara dikkat edildigi surece gayette gecinilebilir.
Insanlar kraliyet ailesi gibi yasamaya calisiyor bu devirde sanirim..
Her hafta disarda yemek yenmezse millete gosteris olsun diye ekstra dogum gunleri organizasyonlari vs duzenlenmezse normal hayatin akisi icerisinde yeterli
Benim çocuk yapmaya cesaretim yok değil çocuğum olmuyor bilip bilmeden atıp tutmayın ben kimdenin çocuk yapmasına da karşı değilim sadece onlara güzel bir gelecek sağlanması gerektiğini düşünüyorum.Tabii ki sizi baglamaz.Ama genelleme yapmissiniz.
Dogurmak isteyen dogurur.ben sadece insalnalr uzerindeki bu baskiyi algilayamiyorum.
Hem kendi dogurmaya cesareti yok hem baskasini etiketleme olayi.
Dedigim gibi suan ki butcemiz iyi bir yasam icin fazlasiyla mevcut.ama olmasaydida ben 3 cocugumla 7 bin liralik butceyle gecinebilirdim.
Haftada bir disarda yemek yendiginde 100 lira gitmiyor yalniz.en az 400 lira gidiyor.Her hafta dışarıda yemek yiyen aileler kraliyet ailesi mi oluyor?
İnsanlar çalışıyorlar tüm hafta stres altında oluyorlar haftada bir gün değişiklik yapmak herkesin hakkı cepten en fazla 100 200 lira çıkar bu artanlada zaten çocuk yetiştirilmez. Parti filan özel günler isteyen kutlar herkes kutlamıyor zaten siz bayağı yanlış anlamışsınız hayatı. ayrıca çocuklar bekler özel günlerinin kutlanmasını siz para arttırıcam diye çocukların içinde ukte bırakıyorsunuz yazık.
Ayrıca borcun bir anda olması durumu da var evde aniden bir eşya bozulunca ne olacak? Yada bi yangın çıkabilir bir hastalık gelebilir? O zaman hepsini aç mı bırakıcaksınız? Futursuzca çocuk yaptığınızı kanıtlamışsınız tebrikler.
Allah insallah tez zamanda dunyalar guzeli bir bebek nasip etsinBenim çocuk yapmaya cesaretim yok değil çocuğum olmuyor bilip bilmeden atıp tutmayın ben kimdenin çocuk yapmasına da karşı değilim sadece onlara güzel bir gelecek sağlanması gerektiğini düşünüyorum.
Evet oyle dusunuyorum.borc yoksa harcamalara dikkat edildigi surece gayette gecinilebilir.
Insanlar kraliyet ailesi gibi yasamaya calisiyor bu devirde sanirim..
Her hafta disarda yemek yenmezse millete gosteris olsun diye ekstra dogum gunleri organizasyonlari vs duzenlenmezse normal hayatin akisi icerisinde yeterli
5 kişi olunca tabi 400 lira gitmesi normal bizim 100 150 aralığında gidiyor. Bak çok fazla kişi olunca giderde çok fazla oluyor haliyle.Haftada bir disarda yemek yendiginde 100 lira gitmiyor yalniz.en az 400 lira gidiyor.
Para neden arttiriyim? Oyle bir derdim yok cok sukur.
Dogum gunu organizasyonlarini gosteris icin yapiliyor bunu bilmeyen yoktur.
Normal bir kutlamadan bahsetmiyorum.soyle konseptli vs. Olandan bahsediyorum.herkes bir yaris halinde sacma sapan.
Kutlayan kutlar o da ayri mesele ama gecinemiyoruz vs diyipte bunlari yapanlar cok komik duruyor mesela.
Neyse konu cok dagildi herkesin kendi bilecegi is:)
Amin allah razı olsunAllah insallah tez zamanda dunyalar guzeli bir bebek nasip etsin
Arkadaşlar merhaba 28 yaşındayım iki çocuk annesiyim büyük kızım beş yaşında küçük kızım üç yaşında . üçüncü çocuğu düşünüyoruz fakat eşim küçük kızım okula gittikten sonra olmasından yana.. ben ise bu sene Allah nasip ederse olsun istiyorum.. çünkü iki kızım da okula gittikten sonra hem onların dersleriyle ilgilenmek hem de bir bebek bakmak gözümde çok büyüyor . Eğer olursa küçük kızımla aralarında dört yaş olacakÇoc çok seviyorum biraz zor olur ama büyütebilirim o sizde lütfen bir fikir verir misiniz
Benim 3. Çocuğum şuan 2 aylık, büyüğü 7 yaşına girecek, keşke abisi 4 yaşındayken olsaydı, çok istedim ama eşim istemediArkadaşlar merhaba 28 yaşındayım iki çocuk annesiyim büyük kızım beş yaşında küçük kızım üç yaşında . üçüncü çocuğu düşünüyoruz fakat eşim küçük kızım okula gittikten sonra olmasından yana.. ben ise bu sene Allah nasip ederse olsun istiyorum.. çünkü iki kızım da okula gittikten sonra hem onların dersleriyle ilgilenmek hem de bir bebek bakmak gözümde çok büyüyor . Eğer olursa küçük kızımla aralarında dört yaş olacakÇoc çok seviyorum biraz zor olur ama büyütebilirim o sizde lütfen bir fikir verir misiniz
3 çocuğunuz da sağlıkla büyüsün. Ama ben farklı düşünüyorum. Ben ıstanbul'da yaşıyorum. Üsküdarda. Şu an kira derdim yok. Ama bu cevrede en eski bina kiraları 2binden başlıyor.Biz turkiyedeyiz.3 cocugum var.cok zor bebeklerdi.Bukadar zor olmasaylardi ben daha fazlasini dusunurdum.
Maddi durum olarak iyi durumdayiz ama eger ki ozel okula gitmeseylerdi veya suanki fazla olan harcamalarimizi yapmasaydik bence 7bin gibi bir rakam fazlasiyla yeterdi diye dusunuyorum.
Bacım korona var korona millet kontrole gidemiyo planlı cocuk yapma zamanı degilArkadaşlar merhaba 28 yaşındayım iki çocuk annesiyim büyük kızım beş yaşında küçük kızım üç yaşında . üçüncü çocuğu düşünüyoruz fakat eşim küçük kızım okula gittikten sonra olmasından yana.. ben ise bu sene Allah nasip ederse olsun istiyorum.. çünkü iki kızım da okula gittikten sonra hem onların dersleriyle ilgilenmek hem de bir bebek bakmak gözümde çok büyüyor . Eğer olursa küçük kızımla aralarında dört yaş olacakÇoc çok seviyorum biraz zor olur ama büyütebilirim o sizde lütfen bir fikir verir misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?