Üç çocuğu olanlar veya üçüncü düşünenler yardım eder misiniz

7000 liraya yakın bir para ile borçsuz halimizle büyükşehirde 2 kişi ancak normal bir yaşam sürebiliyoruz. Siz gerçekten 3 çocuk ile (5 kişilik bir aile yani) geçim sağlayabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

Bu benim bakış açım demedim. Gerçekten okuduğunuzu tam anlamadan savunmaya geçiyorsunuz.
O bir soru cümlesiydi. Benim fikrim bile değil.

Sizin kaç tane doğurduğunuz beni bağlamaz konu sahibi sormuş fikrimi söyledim.

Doğum yapmak insana da has bişey sürekli sürekli doğurmak çok saçma.

Size neden tek tek izahatta bulunuyorum bilmiyorum. Ama biz iki kişi şuan 7.000 lira ile anca geçiniyoruz evet çocuklarım olsa da geçiniriz ama ileride üniversite kazandıklarına bu parayla üç tanesini okutmak zor olur peş peşe olunca. Bunların da hesabını yapmak gerekiyor. Doğurmak marifet değil.

Evet oyle dusunuyorum.borc yoksa harcamalara dikkat edildigi surece gayette gecinilebilir.
Insanlar kraliyet ailesi gibi yasamaya calisiyor bu devirde sanirim..
Her hafta disarda yemek yenmezse millete gosteris olsun diye ekstra dogum gunleri organizasyonlari vs duzenlenmezse normal hayatin akisi icerisinde yeterli

Tabii ki sizi baglamaz.Ama genelleme yapmissiniz.
Dogurmak isteyen dogurur.ben sadece insalnalr uzerindeki bu baskiyi algilayamiyorum.
Hem kendi dogurmaya cesareti yok hem baskasini etiketleme olayi.

Dedigim gibi suan ki butcemiz iyi bir yasam icin fazlasiyla mevcut.ama olmasaydida ben 3 cocugumla 7 bin liralik butceyle gecinebilirdim.

Her hafta dışarıda yemek yiyen aileler kraliyet ailesi mi oluyor?
İnsanlar çalışıyorlar tüm hafta stres altında oluyorlar haftada bir gün değişiklik yapmak herkesin hakkı cepten en fazla 100 200 lira çıkar bu artanlada zaten çocuk yetiştirilmez. Parti filan özel günler isteyen kutlar herkes kutlamıyor zaten siz bayağı yanlış anlamışsınız hayatı. ayrıca çocuklar bekler özel günlerinin kutlanmasını siz para arttırıcam diye çocukların içinde ukte bırakıyorsunuz yazık.

Ayrıca borcun bir anda olması durumu da var evde aniden bir eşya bozulunca ne olacak? Yada bi yangın çıkabilir bir hastalık gelebilir? O zaman hepsini aç mı bırakıcaksınız? Futursuzca çocuk yaptığınızı kanıtlamışsınız tebrikler.

Hey masallah 3 cocuk
Ben birine bile yetemiyorum manevi olarak
Maddiyatina hic girmeyeyim
Her turlu yeteceginize eminseniz yapin tabi
Ben yanlis buluyorum boyle ureme seklini. Kendi adima tabi.

Benim çocuk yapmaya cesaretim yok değil çocuğum olmuyor bilip bilmeden atıp tutmayın ben kimdenin çocuk yapmasına da karşı değilim sadece onlara güzel bir gelecek sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

Haftada bir disarda yemek yendiginde 100 lira gitmiyor yalniz.en az 400 lira gidiyor.
Para neden arttiriyim? Oyle bir derdim yok cok sukur.
Dogum gunu organizasyonlarini gosteris icin yapiliyor bunu bilmeyen yoktur.

Normal bir kutlamadan bahsetmiyorum.soyle konseptli vs. Olandan bahsediyorum.herkes bir yaris halinde sacma sapan.
Kutlayan kutlar o da ayri mesele ama gecinemiyoruz vs diyipte bunlari yapanlar cok komik duruyor mesela.
Neyse konu cok dagildi herkesin kendi bilecegi is:)

Allah insallah tez zamanda dunyalar guzeli bir bebek nasip etsin

Doğum günü, mevlüt vs organizasyonlara asla girmedim evliliğim boyunca. Evet her hafta dışarda yemek yiyoruz (yiyorduk virüse kadar) ama her hafta aşırı lüks yerlere gitmiyoruz yani bunu da büyük bir masraf sayamayız. Ayrıca haftaiçi iş güç yoğunluk derken haftasonu bir değişiklik oluyor, mola vermiş oluyoruz. Mesela şu aşırı tüketime giren, gereksiz açık büfe kahvaltılar olur ya hani, inanır mısınız ben hiç gitmedim onlara, çünkü sevmiyoruz eşimle, evimizde kahvaltı daha cazip geliyor bize.

Bakın benim peynirim, tereyağım, bilimum şarküteri ürünüm babamın dükkanından geldiği için para ödemem. Buna rağmen aylık 600-700 mutfak masrafımız oluyor. Ki yılın belli bir döneminde et masrafım da aynı şekilde minimumda olur benzer sebeplerden. Şimdi ben marketteb sevdiğim şeyleri, nispeten daha kalitelisinden alıp yemeye çalıştığım için kraliyet ailesi gibi mi yaşamaya çalışıyorum?

Ya da ihtiyacım oldukça kendime kıyafet alışverişi yaparım. Öyle canım alışveriş çekti yapayım durumum yoktur. Şu an hamile olduğum için ihtiyaçtan kendime üç hamile tuniği iki tayt almıştım, 500 lira ödedim 5 parça kıyafete. Hani ultra lüks olmasını geçtim gayet sıradan bir mağazaydı aldığım yer. Sadece naylon kumaş olmasın istedim. Ha onları da giyemiyorum eve tıkılıp kaldığım için o ayrı bir konu ya neyse. Bu mu kraliyet ailesi gibi yaşamak?

Eşim deseniz eskiden gayet lüks mağazalardan giyinen biriymiş, şimdi fiyatların yükselmesine, aradaki uçuruma hayretle bakıyor. Eskiden en lüks mağazadan bir mont aldığım fiyata şimdi en ucuz mağazaya bile zor yaklaşıyoruz neredeyse diyor. Malum ekonominin hali.

Bu örnekleri daha da çoğaltırım ama eminim siz bana başka argümanlarla gelirsiniz geçim olabileceğine dair.

5 kişi olunca tabi 400 lira gitmesi normal bizim 100 150 aralığında gidiyor. Bak çok fazla kişi olunca giderde çok fazla oluyor haliyle.
Yarış halinde olanların cebinde var demekki yoksa da bize bişey demek düşmez ama ben öyle biri olmadığım halde 3 çocuğa yetemem yani çocuk çevresinde gördüğünü isteyecek yetememekten korkarım.
Herkesin kendi bileceği iş tabi fikirler farklı olabilir herkesin

Rahatlık mi batıyor bacım bana da battı da

Benim 3. Çocuğum şuan 2 aylık, büyüğü 7 yaşına girecek, keşke abisi 4 yaşındayken olsaydı, çok istedim ama eşim istemedi
Sizin düşünceniz çok yerinde, yaşlarının yakın olması çok iyi oluyor, birlikte çok güzel vakit geçiriyorlar,
Kızımla büyük oğlumun arası 3 yaş 4 ay, iyiki de öyle olmuş,
Bana kalsa bu oğlum da şuan 3-4 yaşlarındaydı

Ben çalışmıyor evde çocuklarımı kendim büyütüyor olsaydım, ara vermeden üç çocuğu yapardım yaş aralığı iki olsun isterdim hep. Çalışan bir anne için çocuk büyütmek cidden çok zor çünkü, bakıcı tutsan ayrı dert aileden birileri gelip baksa başka dert. Ben yaka silktim yani. Bebeğim bir buçuk yaşında eşim daha geçen ikinciyi gündeme alsak mi ne dersin diye sordu bakışımla dövmekten beter ettim en az üç sene düşünmüyorum dedim ki anca toparlar kendime gelirim. Siz de çalışıyorsanız iki çocuk zaten benim için nirvana bir de üçüncüyü düşünmek vallahi tebrik ettim sizi. Bu enerjiyi gücü nereden buluyorsanız bana da gönderin kurban olayım

Maddi manevi imkaniniz sabriniz varsa, istiyorsanız neden olmasın.
Bende çocuk çok seviyorum, eğer maddi imkanım üçüncüyü kaldirsaydi yapardım.
İkiyi hakkıyla bakalım, yeter şuan bize.

merhaba öncelikle.
28 yaşındasınız ve iki çocuk sahibisiniz, Allah bağışlasın. günümüzde -eskiyi hesaba katmayarak söylüyorum- 2 çocuk bu yaşınızda artık az görülen bir şey oldu insanlar arasında. yani bu sizin için şükür sebebi. genç yaşınızda iki tane evladınız var. durumumuz malum. Corona belası sardı bizi. evimizden çıkamıyoruz doğru düzgün. üçüncü çocuk şu dönemde akıl işi mi sizce? yani elzem bir şey değil, hiç çocuğunuz olmaz yaşınız geçer anlarım telaşınızı. hadi olmadı bir çocuğunuz vardır, ona kardeş olsun araları çok olmasın dersiniz. anlarım acelenizi. ama üçüncü çok mu önemli şu durumda? kaçıyor mu? Allah ömür verir yaparsınız

hayırlısı

Reactions: 000
3 çocuğunuz da sağlıkla büyüsün. Ama ben farklı düşünüyorum. Ben ıstanbul'da yaşıyorum. Üsküdarda. Şu an kira derdim yok. Ama bu cevrede en eski bina kiraları 2binden başlıyor.
Zaten elektrik su doğalgaz muhteşem üçlüsü herkesin malumu. Yaklaşık 1000 tlye yakın bile olabiliyor. Haliyle gıda alışverişi artik çok pahalı. Şu an koronavirus nedeniyle üretim düştü fiyatlar daha da pahalı. Ona da 2000 desek 1 aylık alışveriş.
Etti 5 bin. Yedi binden kaldı 2 bin.
Açıkçası 3 çocuk için bir bakıcı bulunsa en az 3binden aşağı istanbul'da gelmez. Yani daha çocukların ve sizin giyim, hobi, kitap, kurs vb ihtiyaçlara gelinmedi.

Yani kısaca belki kiliste yaşanır. Sanırım orada yaşıyorsunuz. Ama istanbul ve istanbul ayarında yerlerde ev kira ise 3 çocuk 5 kişi 7 bine imkansız yaşar. Yaşarsa da sürünür maalesef. Bankalara ona buna borç harç her ay eksiye gider.
Bakin özel okul , özel kurs olayına girmedim.
Zaten o olaya girilirse 3 çocuk için en az 20 binlik gelir lazım aylık.
3 çocuktan ikisi devlette okusa da bunların servis parası, kırtasiye parası, kurs parası, giyim parası olacak. Onlar nasıl ödenecek???
Yani lütfen gerçekçi olalım. Ben 33 yıldır istanbul'da ikamet ediyorum. Istanbul'da 3 çocukla yaşam inanılmaz pahalı olur. Isterseniz bir siteden istanbulda semtlerin kira fiyatlarına bir bakın.
Ben kendi adıma tek çocuk düşünüyorum.
Şu anki şartlarım anca tek çocuğu kaldırır.
Ve bu devirde ikinci çocuğun bile lüks olduğu görüşündeyim. Sırf maddiyattan değil maneviyattan dolayı da. Ben çalışıyorum. Eve 6 civarı gelip iki veya üç çocukla yeterli vakit geçirme imkanım yok. Ayrıca eşe de vakit ayrılması gerektiği kanaatindeyim.

Dediğim gibi , bu olayda çok değişken var. Büyük ihtimal siz 3 çocuğunuzu kendiniz yetiştiren bir annesiniz. Haliyle vaktiniz var. Her kadın bu durumda değil. O yüzden bu konu hem maddi hem manevi parametreler dahilinde değerlendirilmeli.

Son düzenleme:
Bacım korona var korona millet kontrole gidemiyo planlı cocuk yapma zamanı degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…