şeytan dürtüklüyor, evliliğinize kusurlarından daha çok, iyi taraflarına bakarsanız ve beklentilerinizi minimize ederseniz hem mutlu olursunuz hemde evliliğiniz daim olur...Daha önce dertleşmiştik kızlar..benim çalkantılı bir ilişkim vardı..başkasına aşık olduğum halde sevgilimi aldatmadım..ve vefamdan dolayı aşık olduğum adamdan vazgeçip 5 yıllık sevgilimle evlendim..tabi eşimi sevmiyorum nefret ediyorum diyemem ama..duygularım sürekli değişiyor..bazen eşimle iyi ki evlendim çok mutluyum diyorum..bazen ondan nefret edip evlendiğim için pişmanlıktan kıvranıyorum..sürekli iniş çıkıştayım..sosyal hayatım, iş hayatım maddiyatım herşeyim iyi, başarılı ve gerçekten güzel bir kadınım..24 yaşında evlenerek hata yaptığımı anladım..henüz hayattan ne beklediğimi bilmeden, aşık olmadan, hazır olmadan evlendim..eşimle geziyoruz, eyleniyoruz, gülüyoruz ama eksik bişeyler var..ben hala aşk acısı çekiyorum..1,5 yıldır unutamadığım bi aşk..onu özlüyorum..onunla yaşayamadıklarımdan dolayı eşimi suçluyorum..napacam bilmiyorum..bir yanım boşanıp kaçmak istiyor..bbir yanım belki toplum baskısı yada eşimle olan arkdaşlığımızdan dolayı evliliğimi sürdürmek istiyorum..ssizce napmalıyım..benle aynı şeyleri yaşayanlar var mı..yyardım edin..
Yorumunuz okadar sığ ki..yarısını bile okumadım.. olayı aynı yatağa girmeye getirmenize şok oldum..bbukadar cevap veren oldu..yyatak çarşaf konusunu açarken hiç çekinmemişsiniz..Evlendikten sonra halla baska birine asigim demek unutamiyorum demek ..
Aldatmaktanda öte birsey !!
Esinizede iyilik felan yaomiyorsunuz siz hergun o evde esinize ihanet ediyosunuz beyninizle ..
ya birini unutursun evlenirsin geriye bakmazsin , yada baskasini seviyorum der evlenmezsin ..
bh nasil midedir ya !!
aklimda kalbimde baskasi varken baskasiyla ayni yataga giricem ..
cok igrenc bir durum ..
Bunu ben de düşünüyorumm..şeytan dürtüklüyor, evliliğinize kusurlarından daha çok, iyi taraflarına bakarsanız ve beklentilerinizi minimize ederseniz hem mutlu olursunuz hemde evliliğiniz daim olur...
Aklimda baskasi varken baska adamla evlenip birlikte olamam ..Yorumunuz okadar sığ ki..yarısını bile okumadım.. olayı aynı yatağa girmeye getirmenize şok oldum..bbukadar cevap veren oldu..yyatak çarşaf konusunu açarken hiç çekinmemişsiniz..
Eşim evlenmem için bana bakı yaptı..psikolojik şiddet kullandı...ağladı..etrafımdakilere özellikle aileme kendini sevdirdi..bu gün bosansam ailem onu değil beni suçlar..belki de bu adam çok sinsi biridir..
eşimin aşırı baskısı artı yıllardır süregeln alışkanlıkla ona duyduğum bağlılık..bu yüzden evlndm evlenirken hata yaptığımı bile bile..kızlar bi hata yaptığımı biliyorum..ve bundan kurtulmk istiyorum..eşimi sevmdğmi söylemedm..bir başkasına aşık olunurken, başkasıyla evlenemez bir bayan,, bunu çok zor yapar. Ya aile baskısı olacak, ya da aşırı mecburi birşey..... Siz şu anki eşinizle evlenirken eminin bazı yönlerini beğenerek, severek evlenmişsinizdir..Sorun öncekiyle şimdikini kıyaslamanız. Bu kıyaslamayı bırakırsan eğer eminim daha mutlu olursunuz.
Tabiki boş değildim..eşim dünya tatlısı bir insandır..ufak tefek sempatik güzel suratlı, esprili biridir..ama ondan soumamın sebebide onun eski hataları..yine de çok saol..bana yardım etmek istediğini hissettim çok saol..Öyle bile olsa sırf sizi seviyor diye evlenmezdiniz. Siz de boş degilmissiniz. Arkadaş gibi olduğunuzu, bazen mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz.
Ayrılırsaniz pişmanlık duyabilirsiniz.
Her neyse boşanıp hayatınızı yaşamak istiyorsunuz, daha fazla birbirinizin zamanını çalmayın o vakit.
eşimin aşırı baskısı artı yıllardır süregeln alışkanlıkla ona duyduğum bağlılık..bu yüzden evlndm evlenirken hata yaptığımı bile bile..kızlar bi hata yaptığımı biliyorum..ve bundan kurtulmk istiyorum..eşimi sevmdğmi söylemedm..
Bu yaşadığımı uzun ilişkilerde çok fazla insan yaşıyor farkındayım..eşim ondan ayrıldım diye işe gitmedi, sinavlarına gşrmedi, yemek yemedi,10 kilo verdi, sağlığı bozuldu..belki intihatr etmedi ama daha beterini yaptı. arkadaşın mutlu murak ettim..Ben seni çok iyi anlıyorum. Buna benzer bir olayı çok yakın bir arkadaşım yaşadı. Senin şu an ki eşin sen onu terk ettiğin için ciddi sorunlar yaşamış, sen sanırım suçluluk duygusu ile yaptın böyle birşeyi. Benim arkadaşım kişide karşı taraf intihara kalkıştığı için bir iki saat geç gitseler ölecekmiş, o vicdan yapıp evlendi.
Seni kesinlikle yadırgamıyorum, yargılamak hiç haddim değil, evli insan duygularını mezara gömmüyor, çok severek evlenip zamanla sevgisini kaybeden insanlarda var, mutsuz olup başkasına aşık olan da var. Bence sen bu evliliği gözden geçir. Keşke vicdanın yerine mantığına göre hareket etmiş olsaydın.
Birde şurada insanlar başka insanları ve onların duygularını yargılama haddini kendinde nasıl buluyor anlamıyorum...
Aşk değil bence hissettiğin, yaşayamadığına duyduğun arzu, kafa karıştıran bir duygudur bu. Gerçekten aşık olsaydın evlenemezdin. Yaşın çok genç, iyi anlaştığın biri ile yuvanı kurmuşsun, böyle aklın karıştığında kendine telkin ver, nefsim beni zorluyor de. Boşanmak da kendince bir çözümdür ancak ben kurulmuş bir yuvayı bu kadar kolay yıkma taraftarı değilim. Biraz sabret, zamanla oturacaktır duyguların, senin nasibin eşinmiş, inan bana nasipten öte köy yok. Aklında kalanlar da insanın imtihanının bir parçası.
Herşeyin tamam birşeyin eksik oda Allahtan belan onu istiyosun bence haline şükret dünyada neler var çok sıkıntılı çiftler var sense hala aşk acısı bilmem ne, bi eksik var falan filan yazdıklarım ağır gelebilir ama bunlar doğru olan şeyler biraz mantıklı ol olamıyosanda kocanın günahına girme bırak adam mutlu olsun hayatını çalma, seni dövse aldatsa sövse ondan değerlisi olmazdı hoş..
Aslında evet..ama benimle benzer şeyler yaşayan insanlar vardır diye düşündüm..bbilmiyorum sadece dertleşmek istedim..ilişkim şuan beklemede boşanma ihtimalim daha yüksek ama hala içimde kurtulacak umudu var..saol ama..o zaman yapmışsın bir hata diyelim.. sen bu problemleri kafanda boşandırmayla çözümlemişsin gibi. Bunu nasıl başarabilirim mi diye soruyorsun?
Ha işte canım..benim problemim bu..eeşime ve onun duygularına saygım azaldı..gurursuzluğunu yeni yeni farkediyorum..bnle evlenmek için ısrarını artık bencillik olarak görüyorum..bende attraenteye katılıyorum kesinlikle aşk değil sadece elde edememiş olmanın verdiği rahatsızlık ve evlenseydin eşimle çok iyiyiz diyosun büyük ihtimalle onunla çok zıt noktalarınız olacaktı çok şanslısın Allah insana şans verir onu iyi değerlendirip değerlendirmeme senin elinde sakın ama sakın eşinden boşanma diğer şahıs için hiçbişey aynı olmaz ömür boyu başına kakılır vs elindekinin kıymetini bil sonra çok pişman olursun aşk geçidir saygı anlaşma sevgi kalıcı ........
Bu yaşadığımı uzun ilişkilerde çok fazla insan yaşıyor farkındayım..eşim ondan ayrıldım diye işe gitmedi, sinavlarına gşrmedi, yemek yemedi,10 kilo verdi, sağlığı bozuldu..belki intihatr etmedi ama daha beterini yaptı. arkadaşın mutlu murak ettim..
ve desteğin için saol burda incitici yorum yazan mutsuz insanları ciddiye almıyorum..
Bebek benm önmdeki 10 yolda ki planımda yok..bbu konuda emşnim..ççok saol canım..Arkadaşım mutlu değil canım ve şu an çocuğu olduğu için boşanmak ve boşanmamak arasında gidip geliyor. Bebek için acele etme olur mu, tabi sen bilirsin. Diğer konunu okudum zaten oradan anladım vicdan yapıp evlendiğini. Belki bir terapiste gitmen daha iyi olabilir ne dersin?
Buraya konu açıyorsun dertleşmek için ama acımasız bir şekilde eleştirenlerde oluyor, resmen linç edenlerde. Bence de en iyisi umursamamak. Umarım kendin için en doğru kararı verirsin.