ben de sizin gibi böyle bir adamla nasıl evlendim diyenlerdenim.. sizinle ortak yönlerimiz çok sayılmaz aslında, çünkü ben eşimden vazgeçmiş biriyim. onun bana dokunması, güzel bir söz söylemesi bana hiç inandırıcı gelmiyor. içimi okşamıyor. dediğim gibi eşim içimde ölmüş de gömülmüş gibi.. ben şimdiye kadar boşanmadığıma pişmanım. çocuklar ve acaba olabilir mi düzelebilir mi, büyür mü birgün bu adam diye bir umut bağlamıştı elimi kolumu.. şimdi umut yok.
huzuru hissediyorum, beynimde o yok artık.. ona çok hak veriyorum, eşim bana hayatımı maffettin diyor, kızgın öfke doılu şeyler söylüyor. bir yuvanın bozulmasını kimse gerçekten istemez.. sebep çok yada azdır, saçma ama önemlidir ama bu insandan insana değişir.
sizin anlatımınızdan yola çıkarak, size değer verilmesi, size güven verilmesi, önceliği olarak görülmeyi arzuladığınızı hissettim. size eşinizin özen göstermesi, süprizler yapması.. sizin mutsuzluğunuza hemen çare olması.. sizin için yorulması.. yani özetle "do something" diye haykırasınız var gibi..
ben mesela, eşimle muhabbet etmek isterdim.. bir film hakkında konuşmak, en çok hangi sahne seni etkiledi neden gibi.. yada bir kitap önermek ve neden önerdiğini söylemek.. keyifli bir muhabbet etmek isterdim.. huzur veren bir müzikle yemek yemek gibi..
o kadar güzel anlatmışsınız ki mutsuzluğunuzu.. ne istediğinizi aslında.. ben sizi hiç tanımıyorum ama bu yazdıklarınızdan sıkıntınızdan ne kadar hassas bir insan olduğunuzu gerçekten çare aradığınızı gerçekten mücadele ruhunuzu hissettim.
burada yazılanları eşinize anlatırken.. ne istediğinizi, neden şuan mutsuz olduğunuzu, neden yuvanızın tehlikede olduğunu gördüğünüzü( yuva mutsuz ise tehlikededir).. eşiniz sorun görmese bile sizin mesele yaptığınız şeyler olduğunu, bunu hafife almaması gerektiğini, ilerde olabilecek kötü duygulardan, birbirinizden iyice kopmanızdan korktuğunuzu açıklasanız.. konuşsanız muhabbet etseniz, rica etseniz lütfen deseniz elimden tut ve bana senden alamadığım şeyleri ver, hissedemediğim duyguları artık hissettir. sana ihtiyacım var. sen benim EŞ imsin benim aynımsın aslında.. bana artık iyi gel deseniz.. çünkü diyorsunuz ben bu adamdan kopamıyorum.. ben tek çare olarak konuşmayı görüyorum.. sakince ve etkili bir konuşma..