- 19 Ağustos 2009
- 481
- 5
-
- Konu Sahibi Bxoxgxuxrtlennn
bende 2 yıl oncesine kadar hollandada yasıyordum
4 yıldır evlıyım ve eşimi oraya goturmek icin hic caba sarf etmedim askerligini yaptı biter bitmez ben turkiyeye yerlestim
ve birsey soyleyimmi suan daha mutluyum
ya tabi bu benim gorusum ama turkiyede hayat daha bi guzel
kendime geldim resmen burda ben yabancı dilimi kullanaraktanda calisiyorum full time
senin durumunu bilmiyorum ama kesinlikle tavsiye ederim
hayat kalmadı bence artık oralarda..
bende 2 yıl oncesine kadar hollandada yasıyordum
4 yıldır evlıyım ve eşimi oraya goturmek icin hic caba sarf etmedim askerligini yaptı biter bitmez ben turkiyeye yerlestim
ve birsey soyleyimmi suan daha mutluyum
ya tabi bu benim gorusum ama turkiyede hayat daha bi guzel
kendime geldim resmen burda ben yabancı dilimi kullanaraktanda calisiyorum full time
senin durumunu bilmiyorum ama kesinlikle tavsiye ederim
hayat kalmadı bence artık oralarda..
"Ne yapsam" diye düsünmekle olmuyor maalesef. Hedefimize ulasmak icin biran önce harekete gecmeliyiz.
Ben 1 aydir Türkiye´deyim. Keske daha önce gelseydim
ben tanıdıklarım sayesinde hemen buldum
yani 10 gun bile sürmedi
sen nerdensın?
Bende Almanya´da yasiyorum. Yasiyormuyum burda yoksa soluyormuyum orasi belli degil ya neyse
Çok haklısın ama ne yapıcağımı bilsem..
Yani üniversite okumadım meslek eğitimide yapmadım sadece 3 senedir çalısıyorum.
Yani gitsem iş bulabilrmiyim sırf dil bilmek yeterli olur mu?
Sen ne yapıyosun türkiyede okuyomusun calısıyomusun simdiye kadar ne yaptın?
Biraz fazla sordum ama çook önemli benm için cvplarsan mutlu olurum
Sizin sayenizde belki bende harekete geçebilirim:)
üniversite okudum ama bitirmedim
turizmde calısıyorum ve Antalyada yasıyorum
yani illa ümiversitede okuman gerekmiyor
bende dedigim gibi tanıdıklarımın sayesinde bu isi buldum
haftada 5 gün calısıyorum normal ofis saatleriyle yani mesai felan da yok
bilmezmiyim türkiyede hayat cok baska kendime geldim ben burda
bosuna kalmısım ozamana dek oralarda
üniversite okudum ama bitirmedim
turizmde calısıyorum ve Antalyada yasıyorum
yani illa ümiversitede okuman gerekmiyor
bende dedigim gibi tanıdıklarımın sayesinde bu isi buldum
haftada 5 gün calısıyorum normal ofis saatleriyle yani mesai felan da yok
bilmezmiyim türkiyede hayat cok baska kendime geldim ben burda
bosuna kalmısım ozamana dek oralarda
yalnizmi gitmeyi düsünüyorsun türkiyeye canim, yoksa ailenlemi?
Bende bundan korkuyordum aslında türkiyede çook üniversite mezunu var ama ben okumadıgım için acaba sorun olur mu iş bulmamda diye..
Akrabalarım bana gel diyorlar yabancı dilin var yeter diyolar.. Aslında belkide öyle..
Okadar sıkıldım ki burdan artık dayanmak çok zor gerçekten.
Şu 3 günlük dünyada böyle mutsuz olmak özlem çekmek neden diye çok düşünüyorum..
Sanırım bişeyleri yapma zamanı geldi:)
bende bi zaman sizin gibiydim türkiyeye gitsem napacam yapa bilirmiyim is bula bilimiyim diye aylarca kendimi yedirdim bitirdim
ilk basta yani soyle 1-2 ay alısma aşamasındaydım ama suan sanki hep burdaydım gibi geliyoran
ya size tavsiyem kariyer.net ten is arayın kafanıza yatarsa turkiyeye gelin ve yuz yuze görüşün
1 ay icinde düzeninizi kurarsınız önemli olan Almanyayı kafanızda bitirmeniz ve o adımı atmanız gerisi kendiliginden gelir...
ben hollandadan geliyorum yani dil olarak bizim sirkete uyumlu degilsiniz yoksa seve seve yardımcı olurdum.
cnm üniversite okuyup da acikta kalanlar ile ilgili gördüklerimi assagida yazmistim okursan bi nebze anlarsin neden o kadar cok diplomali issiz var.. bi de tr.de 2yillik üni. yani almanyadaki ausbilbing biliyosun ayni sey.. tr.de iki yillik okuyup ay ben mezun oldum is bulamadim diyolar..bakma sen birazda kulaktan dolma abartili laflar..ben almanyada ausbildung yapipta kendini uni okumus sayan biri görmedim.. hani tr.de 2yillikda olsa uni diye geciyo adi.. tabi kuaförlük okuyo ama tr.de okul yapmak zorunda degilsin beceri ile belediye kursu da yeterli.. sonra universite mezunlari acikda.. tamam bekleniyor ama hepsi degil...
ben orda dogmadım ama 4 yaşında gittim yani ana okuluna orda basladım
Avrupadaki hayat bitiyor hic bisi eskisi gibi degil ve sunu fark ettim son 5 yılda daha cok gurbetciler turkiyeye donuyorlar ve en iyisinş yapıyorlar
Turizm sezonuda yeni yeni acılıyor bence hic vakit kaybetmeden arastırmaya basla eminim bisiler cıkar karsına
ben artık kacar malum yarın sabah is var....
herhangi bir sorunuz olursa hic cekinmeyin seve seve bilgilerimi paylasirim sizinle
optum sizleri kızlar tatlı rüyalarrr
Evet canım okudum yazdıklarını doğru söylüyosun aslında.
Burdaki ausbildung oranın 2 senelik üniversitesimi oluyor?
Oraya gidip okumayıda düşündüm ama abiturum olmadığı için sanırım oda olmuyo..
Yaaa gerçekten beni çok rahatlattınız çok sevindim
Bende bi araştırayım bi kaç ay içinde de gidiyorum zaten belkide bulurum bişeyler ve dönmeeemm allahm noluuuuuurrr
diploma olayi farkli. tr.den gelince burda saymiyolar ama tr.ye gidince burdaki realschulabschluss bile iyi bi yere yetiyo.zaten tr.de diploma puanin uni'ye girerken sana cok yardimci oluyo.ne kadar iyi diploma notu okadar cok puan getirir. burdan tr.ye kayitta götürebiliyosun bilmiyorum tam nasil oluyo ama. ordaki tek sIkIntI üni.sinavii onun ilk asamasini gecti mi yabanci dil zaten var...
yani burdaki bütün ausbildunglar tr.de 2yillik uni.. bazen studieren bile gerekmiyo... z.B. büro isleri sekreterlik, kuaförlük, cöpcülük......