- 14 Aralık 2008
- 5.297
- 122
-
- Konu Sahibi Bxoxgxuxrtlennn
Bide en sevmediğim şey bizim kendi insanımız bazı türkler türkçeyi konuşamıyor.. böyle bi almanlaşmışlar gibi.
Şuan burdan gitmek için neler vermezdim.
Gerçekten mi çook sevindim senin adına
İnşallah bir ömür mutlu olursun. Düşünme tedirginlikleri hayat hiç biryerde kolay değil
Allah gönlüne göre versin
O zaman darısı benim başıma:) benim de erkek arkadaşım türkiyede ama bizim daha var malesef.. o yüzden ben önden gitsem hiçte fena olmaz:)
Burada doğmadımda büyümedimde.iki senedir almanyadayım.Çok özlüyorum türiye2yi.ve gidesim var.
Bende hic sevmiyorum, ama hepsi öyle arkadasim..
Düzgünce türkce konus hemen türkiyeden misin sen diyolar,
insanin kendi dilini dogru telaffüz etmesine sasiriyolar..
O sekilde konusmalarinin sebebi, tamamen almanlara özenti gibi geliyor
evet haklilar aslinda, sürekli yari türkce yari almanca konusarak
almanlarin gözünde yükselme derdindeyiz gurbetciler olarak
ama kendi özümüzü kaybetmesek keske..
Sagol canim, insallah.. Buna bile sasiranlar var ama ben kendimi biliyorum
ne istedigimi biliyorum, o yüzden hayallerimizin pesinden devam..
Insallah darisi senin basina, ama cok istiyorsan neden olmasin ki..
Imkansiz degil yani, hem burda artik hayat gercekten durdu
eski almanya degilki burasi, is mis bulunmuyor kolayla..
Sen trde nerede kaliyorsun?[/B]
Allah sabir versin, alismak cok zor olacak..
Seni cok iyi anliyorum, hatta anlatamadigin onca seyi bile tahmin edebiliyorum
Bende öyleydim.. Suan gidecegim icin bi rahatlik var üzerimde
Soranlar oluyor türkiyeye gidiyorsun üzülüyormusun diye
Yoo diyorum neden üzüleyim ki seviniyorum biran evvel gitmek icin
Bön bön bakiyorlar.. Sanki hic yasanmayacak bi ülkeymis gibi..
Istanbul mu? Ah istanbuull ahh cok seviyorum bende,
insanlari zor ama ben sehri kirletenleri degil, degeri bilinmeyen sehri seviyorum..
Anadolu mu avrupda misin ?
Sevgilinle ne zaman düsünüyorsunuz evliligi ?
Sorular biraz özel ise özel mesajla cevap yollayabilirsin canim..
slm arkadasim, merak etme yalniz degilsin..bende sen gibi evlenip geldim almanyaya .hatta geleli 4 ay oldu.tüekiyede 2 tane üniverste bitirdim. am aburda anaokul ögrencisi gibi tökezliyorum süreklitürkiyeden cok farkli burasi. tamam yasam refahi cok yüksek maddi acidan rahatlar ama maneviyat sifir insanlar ne kadar soguk ve ilgisiz.türklerde ayni. bir bütünlük nie yok..
Merhaba arkadaslar,
bende geri dönmek istiyorum, hatta ölüyorum özlemimden. Nefes alamiyorum artik burda.
Cocuklugumdan beri dönmek istiyorum. Simdi evliyim 5 aydir ve esimde dönmeyi cok istiyor.
Esimi isyerinde sömürüyorlar, 10 yildir ayni sirkette calisiyor ve sirf türk diye en agir isleri ona veriyorlar, hammal yerine koyuyorlar. Ben üniversitede ögretmenlik okuyorum. Disliyorlar, asagliyorlar, kücümsüyorlar. Üniversite okumamiz burda kimsenin umrunda degil, onlar icin hep aptaliz. Gercekten canima tak etti artik. Türkiyede pazarda satici, denizde balikci olmaya bile razi olurum, o derece yani.
Ama gel gelelimki ailem burda. Annem üstüne üstelik rahatsizda. Onlari geride birakip gidemiyorum. Hadi diyorum onlarida ikna etsem, bu seferde annemin durumunu düsünüyorum. Annemin seyyar oksijen tüpü var. Türkiyede hastanelere sorduk: O ne dediler, yok bizde öyle bisey dediler.
Offf offf ne yapacagimi bilmiyorum. Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?
Evet öyle işte.. ayy inşallah bende bi gün senin gibi olurum..
Mesela şuan bi kaç ay sonra gidiceğimi biliyorum .. ama oraya temelli gitmek bambaşka bir duygu olsa gerek:)
Bende öyle çook seviyorum tüm o karmaşasına rağmen.. bambaşka bir şehir.
Avrupa.. Bizim daha var malesef okul bide askerlikama ben önden gitmeyi düşünüyorum kısmetse:)
Sen nerelisin? Siz nezamandır birliktesiniz? Böyle uzaktanda çoook zor ilişki yürütmek
slm arkadasim, merak etme yalniz degilsin..bende sen gibi evlenip geldim almanyaya .hatta geleli 4 ay oldu.tüekiyede 2 tane üniverste bitirdim. am aburda anaokul ögrencisi gibi tökezliyorum süreklitürkiyeden cok farkli burasi. tamam yasam refahi cok yüksek maddi acidan rahatlar ama maneviyat sifir insanlar ne kadar soguk ve ilgisiz.türklerde ayni. bir bütünlük nie yok..
Insallah. Benimkide bana cok uzak bi hayal gibi gelirdi
gercekten cok zor günlerdi, cok mücadele ettim..
Senin gibi önceden gitmek istedim, gittim de ama zorluklar beni
cok yipratti ve tabiki ailevi konular da dahil buna..
Allah yardimcin olsun canim, senin sansin acik olur umarim..
Ailen ne diyor peki bu duruma, onlarin görüsü cok önemli?
Ben anadoluda kaliyorum. Almanya olarak nerdensin sen?
Bizim birlikteligimiz 4-5 yil canim, sizin?
Ne zaman gitmeyi planliyorsun, karar verdin mi?
2 üniversite dile kolay.. tökezlemenin ilk nedeni eminim dil zorlugudur..
ve onun devaminda gelen zorluklar.. burdaki türkler hakkinda kesin yorumlar yapamamam
iyisi de var kötüsü de.. ama neden dalga geciyorlar sizinle orayi anlamadim
gercekten öyle mi? sahsen trden gelmis birine yardimci olmak disinda
bi düsüncem olamazdi...
Evet anliyorum, erkek nerede yasamini sürdürüyorsa orada kalmak en mantiklisi..Cok sanslisin canim, en azindan senin esinin türkiye´de kurulu bir düzeni var. O yüzden senin icin kesin dönüs yapmak cok zor olmaz. Benim esimde almanya´da. Dolaysiyla ikimiz´de Türkiye´de sifir´dan baslamak zorundayiz. En azindan birimizin isi türkiye´de garanti olsaydi hic düsünmezdim zaten, ama ortada is olanagi olmadan´da körü körüne dönmek mantikli gelmiyor. En cok buna üzülüyorum zaten
Ben burda 10.sinifa kadar okudum,sonra devam etmedim biraktimMücadele ettin.. ve şimdi güzel günler seni bekliyor inşallah:) allah hepimizin gönlüne göre versin.
Sen burda ne yaptın? okudun mu? Üni yada Ausbildung fln yaptın mı?
Ben Realschulabschlussumu yaptım ardından 2 aylığına bi okula gittim ausbildung için ama olmadı yapamadım zaten istediğim bu değildi ve bıraktım.
Ardından işe başladım Bäckerei'da 3 senedir orda çalışıyorumhep Ausbildung yapmak istedim hiç yoktan ama bi türlü bi yer bulamadım..
Şimdi abitur yapmak için akşam okuluna yazılcaktım onlarda yarım sene daha calısmam gerektiğini söyledi yani anca seneye alıcaklar
Aslında herşeyi bırakıp gitmek istiyorum ama ne yapabilirim orda onuda bilemiyorum.. Çoğu kişi gel almancan var diyorlar yeter diyolar.. kurtarır diyolar.. öylemi ama gerçekten?
Bundan bi kaç ay önce nerdeyse gidicektim sevgilimin işyerinde iş vardı ofiste calısıyor kendisi
ailemi ikna etmeye calısıyodum sonra fikrimi değiştirdim önce ehliyetimi yapıp para biriktirip gideyim dedim.
Ailem burayı sevmediğimi biliyor görüyor zaten onlarda sevmiyorlar ama şuan dönmek gibi bi niyetleri yok gibi..
Ailem sevgilimide tanıyor zaten çok şükür severler de:)
Bizde 4-5 senedir birlikteyiz.
Almanya hamburgda kalıyorum ben..
İşte böyle hayat hikayemi anlattım:) kusura bakma biraz uzun oldu
Ben burda 10.sinifa kadar okudum,sonra devam etmedim biraktim
icimden gelmiyordu ki ortam cok yabanci geliyordu artik bana
almanlar olsun, dalga pesinde kosan genc gurbetciler olsun..
Her okul ortaminda var bu ama ben tahammül edemeyip biraktim..
Trde acikögretime basladim, oda yillarimi aldi, cok uzun hikaye..
Senin ne güzel realschulabschlussun varmis,yani cok kolay yös yada ycs sinavina girebilirsin
bu senin icin bi adim olabilir, biraz arastir bak internetten.. bende yardimci olmaya calisirim.
Gel demeleri kolay ama hayat orda da cok zor, tek basina olarak zor
senin konularin aslinda tam benlik hepsini yasadim biliyomusun:)
Almanca avantaj ama gurbetci oldugunu anlayinca cantada keklik gören yerlerde oluyor
güvenemiyorsun kimseye, nasil olsa saf anlamaz gözüyle bakiyorlar..
Yani arkanda saglam güvendigin akrabalar varsa,olabilir
böyle bi durumda kimin yaninda kalmayi düsünürsün?
aynen katiliyorum söylediklerine.üniversite oku gel tabiri caizse "alt tabaka"ya katil. konustugundan kimse bisey anlamasin.hatta geri dönüp seni tiye alsinlar..
iki cesit türk grubu var: biri burda dogup büyüyenler sözüm ona yerliler !!! digeri de bizler yani sonradan gelenler.. almanlardan önce türklerden tepki aldim kac kere.. resmen sen de mi geldin havasindalar.. arkadas bulmak imkansiz.. insanlik yok vicdan yok burdaki türklerde.. söyleyecek daha cok sey var.. gercekten cok iyi anliyorum seni...
2 üniversite dile kolay.. tökezlemenin ilk nedeni eminim dil zorlugudur..
ve onun devaminda gelen zorluklar.. burdaki türkler hakkinda kesin yorumlar yapamamam
iyisi de var kötüsü de.. ama neden dalga geciyorlar sizinle orayi anlamadim
gercekten öyle mi? sahsen trden gelmis birine yardimci olmak disinda
bi düsüncem olamazdi...
Evet anliyorum, erkek nerede yasamini sürdürüyorsa orada kalmak en mantiklisi..
Ben o yüzden kendim gitmek istiyorum,yani buraya gettirmeyi hic düsünmedim..
Peki burda maddi acidan mutlu musunuz? Sadece maneviyat mi eksik?
Ne zaman geldin almanyaya ?
Ben almanya´da dogdum canim. Burda üniversite ye gidiyorum. Esim tek calisiyor,okul taksitleri, otobüs kartim, kira vs vs derken pek birsey kalmiyor acikcasi geriye. Yeni evli sayilirim zaten 6 ay oldu, o yüzden taksitlerimiz falanda var. Ben calismaya baslasam, bende bir katkida bulunsam iyi olur elbette. Suanda tek dilegim su üniversiteyi bir an önce bitirmek. Ondan sonra´da zaten YÖK e basvurmak istiyorum, türkiyede ögretmenlik yapabilmek icin. Eger kabul edilirse ve esime´de is bulursak türkiye´de bizde hemen dönmek istiyoruz allahin iziniyle.