Türkiye'yi özlediginizde....

ohh cok sükür beni anlayanlarda cikti :) saol regen arkadasim.aynen dedigin gibi türkler sanki pastadan az pay düsücek gibi sonradan gelenleri begenmiyorlar..bi tepeden bakmalar..aslinda herkes göc yapmis zamaninda..ama halden anlayan yok :S

sen de benim gibi yeni geldin galiba :))) gercekten pastadan yani arbeitslosengeld'den daha az pay düsecek ya :KK64::KK64: epeyce zorluklar cektim okulum biraktim valla calisiyorum kimseye boyun egmek zorunda degiliz..biz de burali türkleri begenmeyelim arkadasim tabikii hepsi degil ama büyük bi kismi ne türk kültürüne ait ne de alman.. arada kalmislar aslinda bizden de zor durumdular.. egolarini sadece bizim üzerimizde tatmin edebiliyolar. :63::63::63::63::63:

bizde onlari begenmeyelim :KK64::63: bende yeni geldim 4 ay oldu..burda okumayi bende düsündüm ama hic kolay degil okumak..sanirim dili iyi bi sekilde ögrenip düzgün bir ise girsek daha hayirli olur kanimca:KK1::KK70:

bizde onlari begenmeyelim :KK64::63: bende yeni geldim 4 ay oldu..burda okumayi bende düsündüm ama hic kolay degil okumak..sanirim dili iyi bi sekilde ögrenip düzgün bir ise girsek daha hayirli olur kanimca:KK1::KK70:

aynen öyle.. hic ne emek harca ne de para.. ev koca okul ve tabiki kisisel ihtiyaclar hepsi bi arada bence olmuyo. dil de zaten insanlarin icinde daha rahat ögreniliyor.. B1 bitirince zaten epeyce toparliyosun kendini...

aynen öyle.. hic ne emek harca ne de para.. ev koca okul ve tabiki kisisel ihtiyaclar hepsi bi arada bence olmuyo. dil de zaten insanlarin icinde daha rahat ögreniliyor.. B1 bitirince zaten epeyce toparliyosun kendini...

evet cok dogru söylüyorsun. Evliyken okumak hicte kolay degilmis, bunu evlenince daha iyi anladim.
Ama yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim, bir sekilde bitirmem lazim simdi.
Burdaki bazi Türkleri bizde begenmiyoruz canim, burda dogup büyümemize ragmen cok fark oluyor aramizda. O yüzden´de bu forum´da suan bunlari yaziyorum ya :))

evet cok dogru söylüyorsun. Evliyken okumak hicte kolay degilmis, bunu evlenince daha iyi anladim.
Ama yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim, bir sekilde bitirmem lazim simdi.
Burdaki bazi Türkleri bizde begenmiyoruz canim, burda dogup büyümemize ragmen cok fark oluyor aramizda. O yüzden´de bu forum´da suan bunlari yaziyorum ya :))

canim ben okula hem sifirdan basladim hem de en büyük sorunum dildi..ne kadar ögrenirsem ögreneyim hocalarin dili zaten cok agir hani bilirsin sen de..dedim yarim senem gitti daha fazla vakit kaybetmeyeyim..ama senin durumun farkli sonuna gelmisken tabi bitirceksin..bakalim ausbildung istiyorum ama arastirmam lazim ne yapabilirim bilmiyorum.. herkes frisur herkes erzieher. kafam cok karisik belki biraz zaman iyi gelir..cünkü tr.de üniversite birakip geldim burda bisey yapmazsam kendime olan saygimi yitircem cünkü bi amacim vardi simdi kendimi boslukta hissediyorum.. ne olursa olsun esin de senin okudugunu bilerek evlendi senle madem sonuna da geldin hic biseyin önüne gecmesine izin verme....

Yani abschluss almadan mı bıraktın?
Evet o konuda da çok haklısın hepsine bende çok gıcık oluyorum kızlara bakıyosun havalı fln öyle bi giyiniolar ki sanki okula değil düğüne gitcekler.. erkeklere baksan ayrı hava zaten o konuşmalar o tavırlar fln ıııy hepsinden soğudum.
1sn yaa ciddimisin?? yös yada yçs ye girebilirmiyim ben?? yani abitur gerekmiyo mu?
Hep bunları araştırıyordum bende en azından orda okula devam ederim diye.. burda kendimı zorlayarak olmuyor çünkü yapamıyorum içimden gelmiyor benimde.
Sen bu konu hakkında bana bildiklerini anlatsan ayy valla ne güzel olur bende yardım edicek bilen birini arıyordum yaa:)
Evet haklısın kimseye güvenmemek lazım tabiki de biraz aç gözlü olmak lazımm:)
Evet akrabalarım var zaten onlarda biliyorlar hiç sevmediğimi.. benim halamlar orda daha doğrusu annemin halası oluyo bide kuzenim var benle yaşıt sayılır abim gibidir hatta gel benimde kardeşe ihtiyacım var der hep:)
Öyle yani.. Ausbildungda yapmadın dimi? Ben arada düşünüyorum ama çok karamsarım bu konuda daha bi 3 sene çoook uzun geliyor bide tatil olayı da çok olmuyor:KK43: Türkiyede bişeyler yapabilirsem daha iyi olur.
Peki açık öğretimi bitirdin mi türkiyede? Ayy çok heycanlandım şimdi eğer oluyorsa bende istiyorum.
Canimcim, cok cok emin degilim ama realabschlussla ycs ye girebilirsin..
Eger giremesen bile aciktan liseyi 1 sene okuyupda girebilirsin.. Ama sansin cok..
Cünkü mezuniyetin iyi.. Ycs Yös arastirdinmi bunlari ?
YÖS kalkti kalkacak diye biliyorum ama ycs sansin devam ediyor..
Alman vatandasi misin ilk önce onu soriyim..?
ilk yapman gereken, türkiyede karneni denkletmek sonrasini birlikte arastiririz..
Ay insallah güzel bi olaya vesile olurum canim.. Ycs nin bicok sarti var daha..
Ben bayadir bunlarla kafayi bozdugum icin sormak istediklerini sorabilirsin..

tabi herkes ayni demiyorum.bak ne kadar güzel demekki bi kac tane iyi insan kalmis degismeyen..dalga geciyorlar demedim.kimseye o müsadeyi vermem.lakin samimi gelmio herkes pek bi havali.sanki bizler afrikadan cölden gelmisiz muamelesi yapiolar...kiskanclik var türklerde..
evet bende görüyorum, cok havali kizlarimiz var, diger arkadasinda dedigi gibi
okula degil podyuma cikarcasina giyenenler, kiskananlar...
Sunu söyliyim kendi aralarindada öyleler yani türkiyeden gelenlere degil sadece..
Tabiki herkes ayni degil, buna bende dahil..
bende dogma büyüme almanyaliyim cünkü:KK1: haiiinnn:KK9:

Ben almanya´da dogdum canim. Burda üniversite ye gidiyorum. Esim tek calisiyor,okul taksitleri, otobüs kartim, kira vs vs derken pek birsey kalmiyor acikcasi geriye. Yeni evli sayilirim zaten 6 ay oldu, o yüzden taksitlerimiz falanda var. Ben calismaya baslasam, bende bir katkida bulunsam iyi olur elbette. Suanda tek dilegim su üniversiteyi bir an önce bitirmek. Ondan sonra´da zaten YÖK e basvurmak istiyorum, türkiyede ögretmenlik yapabilmek icin. Eger kabul edilirse ve esime´de is bulursak türkiye´de bizde hemen dönmek istiyoruz allahin iziniyle.
Ne güzel, daha yeni evlisiniz.. Ilk zamanalr bazi seyleri yerine otturmak zaman aliyordur..
Insallah hayalindeki gibi olur, hangi ili düsünüyorsunuz peki?

Bende almanyada dogdum büyüdüm, ama böyle okuyunca, hep "kötü" türklerlerle karsilasmisiniz gibi geldi, yani herkes öyle deyildir ya, ben hic kücümsiyerek bakmadin sonradan gelenlere, hatta takdir edilecek birsey, yani alisitigin hayati, aileni, arkadaslarini birak geliyorlar, zordur ve herkes yapama. Insallah cabucak burdada hersey alisir iyi insanlarla tanisirsiniz, almanya o kadar kötü deyil kizalr :)

Ne güzel, daha yeni evlisiniz.. Ilk zamanalr bazi seyleri yerine otturmak zaman aliyordur..
Insallah hayalindeki gibi olur, hangi ili düsünüyorsunuz peki?
[/QUOTE]

Ben aslen Izmirliyim, ama Bursa´da yasamayi düsünüyoruz. Esim Bursali degil ama Bursayi oda cok begendi. Benim akrabalarim falan var orda.

YCS sinavina Abitur ve Fachabitur yapanlar girebiliyor, Türk vatandasi olanlar.
YÖSe benim bildigim kadariyla sadece Alman vatandaslari girebiliyor...

Evet bende böyle olduğunu biliyodum bi an ümitlendim:KK43:
O zaman realschulabschlussla olmuyor.. üzüldüm şimdi napıcam ben yaa..
1 dk bile durmak istemiyorum artık almanyada

Evet bende böyle olduğunu biliyodum bi an ümitlendim:KK43:
O zaman realschulabschlussla olmuyor.. üzüldüm şimdi napıcam ben yaa..
1 dk bile durmak istemiyorum artık almanyada

"Ne yapsam" diye düsünmekle olmuyor maalesef. Hedefimize ulasmak icin biran önce harekete gecmeliyiz.
Ben 1 aydir Türkiye´deyim. Keske daha önce gelseydim En Büyük TÜRKİYE

"Ne yapsam" diye düsünmekle olmuyor maalesef. Hedefimize ulasmak icin biran önce harekete gecmeliyiz.
Ben 1 aydir Türkiye´deyim. Keske daha önce gelseydim En Büyük TÜRKİYE

aaaaa öylemi? Helal olsun valla. Bizde esimle dönmeyi cok istiyoruz ama is bulamamaktan korkuyoruz.
Biraz anlatirmisin bize ordaki hayatini? Nasil dönmeye karar verdiniz? Önceden is buldunuzmu?

is bulamamak... hep ayni korkular ya da bahaneler... benim esim de ayni seyi söylüyor. diyorum gecinen nasil geciniyor diye, önce bi cocuk olsun bakariz diyo. biliyorum cocuk olunca , onun gelecegi burda daha garanti altinta diye hic bi yere kimildamayacak.. ooof of kaldik burda..

is bulamamak... hep ayni korkular ya da bahaneler... benim esim de ayni seyi söylüyor. diyorum gecinen nasil geciniyor diye, önce bi cocuk olsun bakariz diyo. biliyorum cocuk olunca , onun gelecegi burda daha garanti altinta diye hic bi yere kimildamayacak.. ooof of kaldik burda..

Bahane degilki bunlar canim, hayatin gercekleri. Hadi diyelimki pat diye gittik esimle, nerde kalacagiz, is bulamadigimiz süre hangi para ile gecinecegiz? Elbetteki kafa kurcalayan sorular bunlar. Ondan sonra birde cevredekiler: Tabi tabi türkiye´de üniversite mezunlari bile issizken sizmi bulacaksiniz?
diye yorumlar yapinca insan gercekten´de korkuyor. Acaba dogrumu, bildikleri birseymi var yoksa diye.
O yüzden her kesin dönüs yapmis olana ilk önce is durumunu soruyorum :)

Gercektenmi? Hangi sehirde yasiyor babanizin dayisi? Biz Izmir´de ve Bursa´da sorduk, hastanede kullanilanlari biliyoruz, ama seyyar oksijen dediginizin ne veya nasil veya nasil birsey oldugunu bilmiyoruz dediler.Resmini bile cekip yollamistim ben akrabalara, gidip göstersinler diye. Sirf bu yüzden izinimizi iptal etmistik gecen yaz. Acaba baslarindanmi savmak istediler bizi, anlamadimki.
Tuhaf gelmisti bize´de zaten, türkiyede sanki hicmi akciger hastasi yok diye.

Canim kusura bakma biraz gec cevap veriyorum.Biz Bursa`liyiz. Kendin internetden birkac saglik kurulusunun telefon numarasini bulsan ve arayip konussan daha net bilgi edinebilirsin bence.

Aci Badem hastanesini yada Medikalpark`i arayip direk sor seyyar oksijeni nerden bulabilirim diye :)

Canim kusura bakma biraz gec cevap veriyorum.Biz Bursa`liyiz. Kendin internetden birkac saglik kurulusunun telefon numarasini bulsan ve arayip konussan daha net bilgi edinebilirsin bence.

Aci Badem hastanesini yada Medikalpark`i arayip direk sor seyyar oksijeni nerden bulabilirim diye :)

Tesekkür ederim canim en iyisi kendim ariyayim. Bu arada gecen haberlerde geldi gördünüzmü, bazi merdiven alti üreticiler oksijen tüplerine dogalgaz doldurup insanciklara oksijen diye satiyormus. Ne insanlar var yarabbim.

Bahane degilki bunlar canim, hayatin gercekleri. Hadi diyelimki pat diye gittik esimle, nerde kalacagiz, is bulamadigimiz süre hangi para ile gecinecegiz? Elbetteki kafa kurcalayan sorular bunlar. Ondan sonra birde cevredekiler: Tabi tabi türkiye´de üniversite mezunlari bile issizken sizmi bulacaksiniz?
diye yorumlar yapinca insan gercekten´de korkuyor. Acaba dogrumu, bildikleri birseymi var yoksa diye.
O yüzden her kesin dönüs yapmis olana ilk önce is durumunu soruyorum :)

dogru gercek bunlar ama bazen de bahane olarak sunuluyo.. mesela türkiyeye dönmüs olsak ev derdimiz yok cok sükür kaynanamlardan da annemlerden de bize düsen evler var.. is desen esim babamla calisabilir ama pasam ona yanasmiyo.. benim erkek kardesim yok babam icin de cok iyi olur hani.. mesela benim ki icin is korkusu bi nebze bahane... ve böyle olanlar var. ama gercekten vasifsiz gidip de türkiyede is bulmak kolay olmasa gerek.dedigin gibi bi sürü üniversite mezunu bile bulamiyoken..ama o mezunlara da bi bakmak lazim ne mezunu??? ya isletme ya muhasebe ya da ne bileyimm ziraat mühendisi.ee tabi herkes isletme okursa öyle de acikda kalirlar..benim arkadaslarimdan üniversiteyi kazanabilenler, benimle baslayanlar, hepimiz ing.ögretmenligine basladik...ben salak biraktim buraya geldim :KK57: ama mezun olanlarin hepsi simdi calisiyo.. ben haric :KK59: .. elveda hayaller.. :KK58::KK58::KK58:

bende 2 yıl oncesine kadar hollandada yasıyordum
4 yıldır evlıyım ve eşimi oraya goturmek icin hic caba sarf etmedim askerligini yaptı biter bitmez ben turkiyeye yerlestim
ve birsey soyleyimmi suan daha mutluyum
ya tabi bu benim gorusum ama turkiyede hayat daha bi guzel
kendime geldim resmen burda ben yabancı dilimi kullanaraktanda calisiyorum full time
senin durumunu bilmiyorum ama kesinlikle tavsiye ederim
hayat kalmadı bence artık oralarda..

X