Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ankarada okullar 3 hafta tatil edilmiş iyice paranoyak oldum diger illerde durum nasıl suan kuzenim orada ve gelmeye calisiyor asla bilet alınmıyormus siteler ve sistemleri çökmüş

İtalyada 878 kişi öldü niye önlem almadığı için sizin gibi ciddiye almadığı için bizim devlet ciddiye aldığı için 4 ay sonra geldi bize oda avrupadan

Devletin bu konuda ki tutumunu beğeniyorum, özellikle okulların tatili gayet yerinde bir karar, az önce haberlerde dinledim İstanbul’da bazı müzeler ve tiyatrolar iki hafta süreyle kapatılmış bunlar iyi şeyler bence

Ha bu arada, bugün insanın eliyle yüzüne dokunmamasının dehşet zor bir şey olduğunu fark ettim

Tabiki önlem almalıyız o koronalı kimbilir nerelerde damlacıklarını bıraktı ailesiyle çarpı 4

Tek bir vaka olduğuna mi inaniyorsun sen?
Okullar dahi tatil edildi herşey iptal Allah sonumuzu hayır eylesin

Kokunun ecele faydası yok o ayrı mesele tedbirimizi alicaz taktir Allah'a kalmış..
Bncede tek bir vaka olduğunu sanmıyorum okullar niye apar topar tatile girdi o zaman ciddi şeyler var ALLAH yardımcımız olsun

Bncede tek bir vaka olduğunu sanmıyorum okullar niye apar topar tatile girdi o zaman ciddi şeyler var ALLAH yardımcımız olsun
Bir şey olsa kuluçka süresi kadar tatil edilirdi.
Dezenfekte çalışmaları ve önlem amaçlı sömestr tatili öne çekildi.
Halkı evinde tutup, olası bir yayılmaya karşı önlemdir sadece.
Ama tatil bence olumsuz, kimse evinde oturamayacak, özel kurumlar işlerine devam ediyor, çocuklar zaten risk grubunda değil iken okulları tatil etmek hastalıkla alakalı olmadığını düşündürüyor.

Bende tek vaka olduğuna inanmıyorum
Ama bu tatilin başka ne sebebi olabilir ki?

Bu virüslü ortamda gezmeyi düşünmüyorum zaruri şeyler hariç dışarı çıkmıyorum iş yerinde tokalaşmak takın tenaz etmiyorum kolonya dezenfektan vs kullanıyorum maske takıyorum toplu ulaşımı kullanırsa demire peçeteye tutuyorum anjarada yaşıyorsun yakının koronalı olduğunu söyledin.cnn türdeki kadın İstanbul’da olduğunu belirtti insanlar dikkatsiz hastaneye gitmiyor kafana hapşırıyor mendil bile yok yanında kimsenin ama makarna stoklar korona olsa makarna yer bol bol

Daha fazla bulaşmasın diye riski azaltmak tabii ki de.Diğer ülkeler bu tatilleri öne çekmedikleri için bu kadar sıkıntı yaşadılar zaten.Bulaştıktan sonra tatil etmişsiniz ne fayda sağlar ki.
Ama eğitim bizde çok kötü durumda,bilemiyorum yaz da kısalacak gibi duruyor ( üni için ) nasıl olacak,nasıl bitecek yine sonuçsuz kalacak her şey,saçmasapan bir şey çıkacak tatilden sonra ortaya.

Geçen bnm oturduğum şehirde acili kapatmışlar di şüpheli hasta var diye kendim gördüm başka bi hastaneye gittim doktor dedi mecbur kalmadıkça gelmeyin inşallah sizin dediğiniz gibi bişey yoktur

1 hafta tatil ve ülkece resmi olmadığı sürece bir işe yaramaz ki.
Sonuçta öğretmen evde oturdu ama karısı kocası işine gitti, çocuk evde ama anne baba işe gidiyor.
Ee, sonuç?
Tamamen dezenfekte etmeye yönelik bir hareket olduğunu düşünüyorum.
Daha az insanın sokakta olması vs.

panik olunması gerektiğini düşünmüyorum. Panik her zaman kaos yaratır. Kaos hata doğurur. Zaten herkes normalde yapması gereken şeyleri yapıyor. El temizliğine her zaman önem veririz eşimle. Küçücük çocuğum her eli kirlendiğinde yıka diye gelir. Öyle gördü çünkü. Dişleri çıktığından beri fırçalıyoruz. Kendisi istiyor çünkü. Şimdi kalkıp insanlara aynı şeyleri yapmaları gerektiğini söylüyoruz şaka gibi. Bağışıklığı hep güçlüydü çok şükür. Keza benimde öyledir. Eşimin hiç değil o sıkıntı işte bizim için. İşi gereği hep insanlarla ve parayla haşır neşir. Bulaşırsa ilk bize bulaşır muhtemelen. Tek yaptığım oğlumu kreşten almak oldu. O da virüs nedeniyle değil artık gitmek istemediğini düşündüğüm içindi. Parkada götürüyorum cafeyede. Çocukları virüsten koruyabileceğimizi sanmıyorum zaten. Elleri sürekli bi yerlerde. Doğal olarak bize de elliyor o ellerle. Hele biz ağız ağıza yaşıyoruz resmen çocukla. Vitaminimizi içiyoruz. Bol bol güneşli havada dışardayız. Ellerimizi olabildiğince yıkıyoruz. Ağız sağlığımıza dikkat ediyoruz. Annem 51 yaşında işe otobüsle gidip geliyor. Onun için korkuyorum. Ona da vitamin aldırdık,gargara yaptırıyorum vs bi şekilde korunmaya çalışıyoruz işte. Bulaşırsa da bulaşır ne yapalım. Öldürücülüğü düşük en azından normal gripten bi tık ağır olacağınızı düşünüyorum cidden. Bütün doktorları dinledim hepsi oldukça sakin. Kronik bi rahatsızlığınız yoksa korkmanıza gerek yok diyolar. Çocuklar zaten en düşük risk grubu. Bide bol bol mutlu olmak çok önemli bence. Biz güneşli havaların tadını çıkartıyoruz oturuyoruz güzel bi kahvaltı yapıyoruz ailecek. Hastalık varmış ama yokmuş gibi davranıyoruz. Valla kimse kusura bakmasın ama öleceksek bile son günlerimi doya doya yaşarım. Tatile bile gitmeyi düşünüyoruz biz havalar iyice ısınınca. Niye gitmeyelim ki ? Güneş zaten yararlı deniz deseniz tuzlu tuzlu ohh. Keyif filan en güzeli atlarız arabamıza gideriz. İç karartmak daha tehlikeli. İnsan psikolojisi herşeyi yapar unutmayalım. Hasta insanı iyileştirir iyiyi hasta yapar. Ölümden kaçış var mı ? Yok. Allah ne yazdıysa o. Bol bol dua edin inançlıysanız. Her banyoda mikropların,virüslerin,bakterilerin tüm herşeyin vücudunuzdan gittiğini,arındığınızı düşünün. Vitamin kullanıyorsanız her vitaminde vücudunuzun daha güçlü olduğunu. Ne kadar inanan çıkar bilmem ama bence etkisi büyük.

Çocukların risk grubunda olmamasi, taşıyıci olmayacakları anlamına gelmiyor bildiğim kadarıyla.

Çok ehvam yapan biri değilimdir. Annem var riskli yaş grubunda sabah hafif grip gibiyim dedi akşama kadar kurdum kafamda şükür geçmiş fazlalasmadan. Oğlum var beş yaşında çocuklar da risk yok denecek kadar az ama taşıyıcı olabiliyorlarmis. Eşim bağışıklığı düşük bir insan üniversiteler tatil edildi ama akademik idari personel e tatil yok. Kendimden çok onları düşünüyorum. Macron açıklama yapmış gençlere etki edecek yeni bir virüs çok yakında yayılacak diye nerden bilmiş ermiş mi anlamadım. Bilerek mi çıkartıyorlar bu virüsleri nedir.

Üniversiteler tatil oldu ve bu otogarın görüntüsü.Hükümette kafa tatili verdi zaten öğrencilere gidin rahat rahat takılın diye.Bazen insan ne dese boş kelimeler yetersiz.

Üniversiteler tatil oldu ve bu otogarın görüntüsü.Hükümette kafa tatili verdi zaten öğrencilere gidin rahat rahat takılın diye.Bazen insan ne dese boş kelimeler yetersiz.
Eki Görüntüle 2604258

Ben de şimdi bunu gördüm ve gülsem mi ağlasam mı bilemedim... Umarım kuluçka döneminde olan virüs taşıyan kimse yoktur, yoksa yarın sabah tüm Türkiye'ye yayılması mümkün. Diyecek söz bulamıyorum insanlardaki cehalete. Daha ne demeleri lazım acaba seyahat etmeyin anlamında :))

Üniversiteler tatil oldu ama ben personel olarak işe gidecek miyim anlamadım. Kreşe göndermeyin dediler o zaman bebeğimi napıcam?

Yani okullar tatil olunca öğretmenler de gitmiyor, siz de gitmezsiniz sanırım
Arayıp sorabileceğiniz kimse yok mu personel işleriyle ilgilenen?

Tek bir vaka icin bu kadar abartmayi hic anlamicam sanirim.
Bence daha da fazlası var baksanıza okullar tatıl unıversıteler tatıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…