7 aylık hamileyim. Doktorum mrna aşılarının bebek üzerindeki etkileri ile ilgili yeterli veri bulunmadığını, inaktif aşının ise bilinen geleneksel bir yöntem olduğunu, sinovac olabileceğimi söyledi. Ben de 5. ayımdan itibaren iki doz inaktif aşımı yaptırdım. Doğumdan hemen sonra üçüncü doz aşımı biontech olarak yaptırmayı planlıyorum. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadım. Bebeğimin gelişimiyle ilgili de herhangi olumsuz bir gelişme yaşanmadı.
Benim fikrim hamileyken covide yakalanmanın riski aşının yan etkisi göz önüne alındığında çok daha yüksek. Ya bebeği, ya kendi canınızı kaybetme riski varken aşının yan etkisini düşünüp çekimser kalmak ve aşı olmamak çok ciddi cesaret bence. Sonuçta annesiz kalabilecek bir bebeğe ya da bebeksiz kalabilecek bir anneye neden olabilir covid.
Bu arada doktor görüşü subjektiftir. Biontech olan onbinlerce hamile var. Ve çoğunlukla ciddi bir yan etki yaşamamışlar. Bununla ilgili araştırma sonuçlarını da okudum. Hangi aşıyı olacağı kişinin kendisine kalmıştır ama aşı olmamak çok ciddi risktir diye düşünüyorum.