Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Şehir efsanesi olduğu düşüncesindeyim. İtibar etmeyiniz. Bilim adamlarının bizzat önerdiği yöntemlerle kişisel temizliğinizi yapabilirsiniz. Her gün ellerinizi yıkamak gibi.
Antibakteriyel özelliginden dolayi enfeksiyon ve iltihaplara karşı etkiliymis. Tabiiki temizlige dikkat etmedikten sonra ne yapılsa işe yaramaz.

Kızlar toplu iş yetinde çalışıorum.Haberleri izledikçe resmen alerjik reaksiyonlarım ataga gecti.Alerjik astımım var bu arada.Allah korusun.Rabbim yar ve yardımcımız olsun bu yıl ne kadar kötü başladı.Doğal afet , hastalık, deprem allah sonumuzu hayır etsin.
ben de öğretmenim aynı şekilde öğrenciler biri öksürse korono oldu diyorlar. Bir yandan allerjik astımım var bu aralar azdı sizin gibi. Öğrencileri sakinleştir kendimi sakinleştir bir hal oldum. Her yerde aynı konu. çok ama çok bunaldım. Annem tansiyon hastası ondan da korkuyorum. Çok canım sıkkın içim daralıyor. Bunaldım yani. Yaz gelse artık havalar ısınsın istiyorum bir an evvel. Yarın da nöbetçiyim. Nasıl olcak bakalım.

Kızlar toplu iş yetinde çalışıorum.Haberleri izledikçe resmen alerjik reaksiyonlarım ataga gecti.Alerjik astımım var bu arada.Allah korusun.Rabbim yar ve yardımcımız olsun bu yıl ne kadar kötü başladı.Doğal afet , hastalık, deprem allah sonumuzu hayır etsin.
Ocak ayı gibi domuz gribi nüks etmişti yeniden o zaman medyanın işine gelmediği için yaymamıştı sanırım bu kadar ölüm riski yüzde 10. Coronada yüzde 3. 🤷‍♀️

ben de öğretmenim aynı şekilde öğrenciler biri öksürse korono oldu diyorlar. Bir yandan allerjik astımım var bu aralar azdı sizin gibi. Öğrencileri sakinleştir kendimi sakinleştir bir hal oldum. Her yerde aynı konu. çok ama çok bunaldım. Annem tansiyon hastası ondan da korkuyorum. Çok canım sıkkın içim daralıyor. Bunaldım yani. Yaz gelse artık havalar ısınsın istiyorum bir an evvel. Yarın da nöbetçiyim. Nasıl olcak bakalım.
Bence okullar tatil edilmeli ama bizler yıne aynı gıdecegız işe

istanbul’un Hangi ilçesi acaba? Bu arada Bursa ve Mersin’de tetkikleri yapılan iki hastanın sonucu pozitif olduğu saptanmış. Ne kadar doğru bilemedim 🤷‍♀️
Tabi ki ikametgah bilmiyorum ama zaten haber spikeri ağzından kaçırıp İstanbul olduğunu daha ilk gece beyan edip, tüm ülkeye yaydığı için şehri rahatlıkla söyledim.
Daha fazla detay vermem doğru olmaz.
Hala tek vaka olarak devam ediyor, bu çok iyi bir şey.
Tüm şehirlerde kalabalık yerler, toplu taşıma, okul, işyerleri vs de dezenfekte çalışmaları yapılıyor.
Bence ülkece fazla iyiyiz bu konuda, tatil pek iyi olmadı sadece.

Kormayan insanı bile korkutuyorlar gerçekten.
Düne kadar aşırı rahattım derken tek vakanın ailemin dibinde olduğunu öğrenince gerildim.
Yapacak bir şey yok, sürekli spekülasyonlar dolaşıyor.
Dinlememek en iyisi, her kafada bir ses.
Temiz bir insan olup, sağlıklı besleneceğiz, çocuklara ekstra özen göstereceğiz o kadar.
Başka elden ne gelir...
Ailendenmi biri geçmiş olsun

İnsan paranoyaklaşıyor haberleri izledikçe; bugün pazara çıktım, insanlar son derece rahattı, yıkanmamış meyvaları tadanlar, sebze seçtiği ellerini orasına burasına sürenler, yere düşen elmayı üstüne silip yanındaki el kadar çocuğa verene kadar bin tür insan gördüm, tüylerim diken diken oldu sanki başka bir dünyada gibiydi insanlar🙈 eve geldim , kapıyı açtım hemen girişte bulunan kolonya ile pazar arabamı ve cüzdanımı silip içeri aldım, eldivenimi çöpe attım. Mutfakta ufak bir masam var onun üzerine boşalttım arabayı, her şeyi yıkayıp kaldırdım, en son yıllar sonra ilk kez mutfağıma çamaşır suyu soktum, masayı , tezgahı ve lavaboyu çamaşır suyu ile temizledim, sonrada asabım bozuldu bu kadar uğraşmaktan. Kızdım kendime insanlar gayet rahat senin derdin ne diye. Eşim geldiğinde biraz rahatlamıştım üzerini değiştirip eşyalarını kirliye attı, elini yüzünü sabunladı, kapıda öpüşme faslımız yok artık yine sinirlerim oynadı, virüsten değil ama bu bozuk psikolojiden hasta olacağım sanırım

X