- 3 Şubat 2018
- 25.291
- 108.903
Geçen yil kızım da ( 1.5 yaşında iken ) influenza geçirdiGecen infuenza olduk esimle, üc hafta kendime gelemedim, iki hafta net süründüm. Cok zordu
Coronadan da korkmuyorum, grip nihayetinde
Ha bazi hastaliklar cidden süründürüyor, ama stres bence basa gelen en büyük hastalik
stres yapmayin kizlar, tedbirinizi alip gerisini birakin
Çok tesekkur ederım açık havada yuruyebılecegım bi hava yok yasadıgım sehırde sureklı b12 ve d vıtamınlerım düşüyorDoğal ve sağlıklı beslenmek,
Çok fazla ya da çok az yememek,
Bağırsakları dostu gıdalar tüketmek (probiyotikler) - yoğurt, kefir, sirke, turşu... gibi. Ev yapımı tercih edilmeli.
Bol su içmek,
Şekeri azaltmak (Rafine şeker yememek)
Spor yapmak (açık havada uzun ve tempolu yürüyüşler bile çok faydalıdır)
Güneşten yararlanmak (D vitamini için özellikle)
Kuru yemiş, meyve, sebze, bakliyat, protein dengeli tüketmek. (vitaminleri, mineralleri doğal gıdalardan almaya çalışmak)
aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Para diye gebereceklerBana da sagolsun bir arkadaş bugün Iranda çekilmiş bir kac video attı.Bende dedim yaymayın şunları. Durumun vahim olduğunu zaten anladık. Etraflıca dikkat edip, yaslilarimiza ve hastalarimiza dikkat etmemiz lazım. Gerisi zaten elimizde değil. Gereksiz yerlere gitmiyorum. Gereksiz olmadığı zaman da çıkmıyorum. Ablamın çalıştığı hastanede bugün 3 tane pozitif test sonucu çıkmış. Burası da küçük bir yer yani almanyada. Gerisini hesaplasin herkes. Almanya sırf ekonomisi fazla zarar görmesin diye daha etraflıca birseyler yapmıyor. O ayri sinir bozucu zaten
Ya of bende de alerjik astım var napıcam bilmiyorum. Akciğerlerim çok hassas. En ufak bir şeyde öksürürken bile kan geliyor ciğerlerimdenKızlar toplu iş yetinde çalışıorum.Haberleri izledikçe resmen alerjik reaksiyonlarım ataga gecti.Alerjik astımım var bu arada.Allah korusun.Rabbim yar ve yardımcımız olsun bu yıl ne kadar kötü başladı.Doğal afet , hastalık, deprem allah sonumuzu hayır etsin.
Çok tesekkur ederım açık havada yuruyebılecegım bi hava yok yasadıgım sehırde sureklı b12 ve d vıtamınlerım düşüyor
Çok doğruDoktor arkadasim uzunca bir yazi yazdi , bir kismini kesip herkes icin faydali olacak bolumlerini ekliyorum asagiya
Panik olmayin , panik daha tehlikeli
Önce bağışıklığımızı yükseltmek için kolayca ulaşabileceğimiz destekler var mı buna değinmek istiyorum. Viral enfeksiyonlarda bağışıklığı güçlendirmek için bilinen en iyi destek Ekinezya ve beraberinde tabii ki çinko kapsülleri. Ve aşağıda sıraladığım diğerleri …
1) Ekinezya – semptomların başladığı günden itibaren ilk 3 gun yüksek doz (sabah 4-6 akşam 4-6 kapsül) ve kullanım süresi 3 gün. (Uzun süreli kullanımda – etkinlik düşüyor)
2) Çinko kapsülleri: Bagısıklıgı sağlam tumak için duzenli alınmasında fayda var. Piyasada uygun ürünler mevcut. Gunluk 30 - 50 mg dozlarındaki ürünler tek doz olarak uygun olacaktır. Mideye dokunabilir o yüzden yemek sonrası alınmalı ya da eger mide problemleri oolursa daha dusuk dozlara geçilmeli…
3) Vitamin C: Tabii ki bir akut hastalık (grip gibi) olduğunda Vit C ile desteklenmesi bağışıklığı tetiklemek için çok çok uygun. Sonucta antioksidan etki aslında elektriksel bir kavram yani antioksidan aldığınızda vücuttaki oksidasyon eğilimi düşürmek için “bolca elektron”u olan Vitamin C en güzel desteklerden birisi. Vücudun savaşını desteklemek adına
4) Bağışıklığı güçlendiren bir başka gıda desteği ise Betaglucan. Yukarıdakilere ek olarak düşünülebilir, incelemenizde fayda var.
Virüs kapmaktan korkmak yerine virüsle karşılaşmaya hazırlanmak, en doğru bu değil mi…
Güneş olsa yaratlanıcamda güneş yok memleketımde:)doktor takviye yazmıştır sanırım size bu vitaminler için. Açık havada yürüyüş yapamıyorsanız, sporunuzu evde yapabilirsiniz. Ama güneşten yararlanın mutlaka. Güneş çok önemli.
Güneş olsa yaratlanıcamda güneş yok memleketımde:)
Evet benım babamda yaşlı ve gezmeyı cok sevıyor.Adamın en buyuk hobısı oglen namazından sonra evden cıkıp butun namazlarını ayrı ayrı camılerde kılmak .zevk alıo bundan.Arkadaşlar abartmayın ben de binlerce öğrencinin olduğu bi kampüste çalışıyorum. Ofisi sık havalandırıyoruz, insanlarla çok yakın temasa girmiyoruz, ortamı dezenfekte ediyoruz. Yapacak bişey yok başka. Kalp hastası ve 78 yaşında olan bir babam var, kendisine uyarıları yaptık, asıl risk yüksek olan onlar. Ama 103 yaşındaki kadın bile yakalanıp iyileşti yani
Senede 1 tatil işte yazında mumkub oldugu kadar almaya calısıorum.Gunes çok öok onemlı.Anladım. O halde güneş ışığı için yapacak bir şey yok sanırım.
Ben bakmıorum psıkolojıme ıyı gelmıo.Allah yardımcımız olsun gercekten.Yaa bende İrandaki görüntüleri gördükçe içim daralıyor,Gerçek midir bilmiyorum ama çok korkunç görüntüler var.Artık sinirlerim bozuldu...
Arkadaslar bugun bir arkadaşıma gittim orda da bu virüsün konusu açıldı da bana bir sey söyledi size atıyorum. Siz daha önce duydunuz mu ?Eki Görüntüle 2604175
Canım kınaların fiatıda uçar gider o zaman:):) İlk kez duydum vallaha .Şehir efsanesi olduğu düşüncesindeyim. İtibar etmeyiniz. Bilim adamlarının bizzat önerdiği yöntemlerle kişisel temizliğinizi yapabilirsiniz. Her gün ellerinizi yıkamak gibi.