• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye’de kalmak mı gitmek mi?

Ben anlamasına anladım da , bence siz bazı gerçekleri you tubedan izleyerek anlayamaşsınız yada çok yanlış anlamışsınız . Gidip köyde sıfırdan bir hayata başlamak gerekiyor anlamak yada anlatabilmek için. Siz bunu yaptınız mı peki ?
Arsa arıyorum yapıcam inş youtubedan video izlemiyorum sıkılıyorum çok artı okadar vaktimde yok kk bakıyorum burda çok akıllı hanımlarda var istisnalar hariç.

Arsa arıyorum yapıcam inş youtubedan video izlemiyorum sıkılıyorum çok artı okadar vaktimde yok kk bakıyorum burda çok akıllı hanımlarda var istisnalar hariç.
Aynen katılıyorum . Tanıdıklarım hepsi gerçekten çok ama çok akıllı kadınlar ❤️ Hayaller hayaller . Good luck !!

Kendimden örnek vereyim. Esimde bende çalışıyoruz. 2 yaşında kızımız var. Gelirimiz ortalamanın üstünde. Yasam sartlarimiz guzel. Kenarda birikmiş bir ev alacak paramız var. Ancaaaakkk esimle ingiltere de yasamak istiyoruz. Esimin yüksek lisans kabulü var ve sadece okula 250 bin tl vereceğiz. Is yok bak is yok. Eşim hem okula gidecek hemde arada part time is bulacak. Giderken cebimizde ortalama okul bitene kadar bizi idare edecek kira-market-faturalar için bir birikimde götüreceğiz. Ben evden çalıştığım için devam edeceğim ışime ama o para ingilterede sadece mutfak masrafına ve bir iki faturaya anca yetecek. Olsun ama hiç olmamasından iyidir diyoruz. Bu süreçte ülkeye giriş vizesi, uçak biletleri, ev kiralama masraflarından bahsetmiyorum bile. Az cok bizi ne bekleyecek biliyoruz ama yine de evdeki hesap çarşıya uymayacak. Bir de 2 yaşında kızımda başka ulke de yeni bri ortama alıştıracağız. Ailelerimiz bu kararımıza saygı gösteriyor ama yine de çılgınlık resmen. Master bittikten sonra is bulamazsa eşim ülkeye sıfırla döneceğiz. Ben çalışmaya devam edersem.esim yeniden is bulacak edecek ve biz sanki yeni evlenmiş gibi ev kurup eşyalar alacağız..... risk mi Evet. ? Ama değer. Sizin is imkanınız dahi varken aklınızda soru işaretleri olmasi normal ancak denemeye değer diye düşünüyorum. Aynı sekilde bir arkadaşımda 2 küçük çocuğu varken ailesini de alip 5 ay önce irlandaya yerleşti. Gayet mutlular, bir arkadaşımda şuan ev eşyalarını satıyor. Ingiltere de is kurmak için belgelerini herşeyimi tamamladilar. Bazen hayat bize imkanlar sunuyor ve bunun peşinden koşmak lazim. Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.

Ben anlamasına anladım da , bence siz bazı gerçekleri you tubedan izleyerek anlayamaşsınız yada çok yanlış anlamışsınız . Gidip köyde sıfırdan bir hayata başlamak gerekiyor anlamak yada anlatabilmek için. Siz bunu yaptınız mı peki ?
çiftçilik yapmayacak bir ev yaptırıp orda yaşayacakmış .ev yaptırmaya en az 150 bin arsaya da 50 bin desek en az.araba da lazım şehre alışverişe gitmek için.ben köyde yaşadım 1 yıl .hiçç te öyleee filmlerde ki gibi değil.sevgi dolu bizi kucaklayan köylülerde yok herkes kendi derdinde yaşıyor.şehirde kurulacak düzen kadar para lazım orda da.ha işten çıktık köye yerleştik diyelim sadece ektiğimizi yiyerek mi geçineceğiz.çocuklar nolacak? :rolleyes: köyde yaşayanlar lise okusun diye ev tuttu şehirde çocuklarına.

Köyünüzde araziyi, ekeceginiz mahsulü , traktörü ve aklıma gelmeyen bir çok şeyi bedava veriyorlar sanırım , yada köyün tası toprağı altında biz bilmiyorduk 😂😂. Tek akıllı sizsiniz herhalde bunu düşünemeyecek kadar ... babamın yaşadığı köyle arsa dönüm bası 100 bin liradan başlıyor . Ekip biçmek için en az 10 hektar gerekir ki bunun geliri asgari ücret alan biriyle anca aynı gelire sahiptir . Diğer masrafları söylemiyorum bile .. Bence siz sadece YouTube daki köye taşınan ünlülerin hayatını izliyorsunuz . Dışı sizi içi onları yakar maalesef . Biraz realizme takılın bence , köylüler ağlıyor bu konuda ama kimsenin haberi yok . Aybush Aybush kuzu bunu en iyi sen anlatabilirsin ❤️
Ben Bursada çiftçiyim Traktör en eski 1976 model Steyr model Traktör 40 bin TL den başlıyor ölü traktör Çapası pulluğu Karığı turbo motoru en ucuzu toplamda 30 bin TL Şuan 30 bin e bulursan öp başına koy.. Bir Top Damlama 200 lira bu sene damlamaya verdiğimiz ücret 3 bin TL Kangal Borular 35 den bu sene 50 liraya çıktı. 10 dönüm için verilen kangal boru 5 bin TL civarı. Sebzecilik yapacaksanız bir kumardır ya Batarsanız yada ufak bir birikim yaparsınız. İşci ücreti bu sene 110 dan başlıyor 150 TL ye kadar. Gübre ve ilaç a verdiğimiz ücret 10 bin TL civarı.. Bu sene herhalde 10 bini geçer. Mazot a yaz boyu verdiğimiz ücret minimum 5 bin TL kadar. Kabzımallar yani Aracılar Tarladan mahsulunu alır 50 kuruştan veya 80 kuruştan çeker giderler sen oturur kara kara düşünürsün 😂 merak eden olursa tarlamdan canlı yayın yapabilirim. Bu ülkede çiftçilik asla yapılmaz.. Daha detaylı bilgi de verebilirim..

Ben Bursada çiftçiyim Traktör en eski 1976 model Steyr model Traktör 40 bin TL den başlıyor ölü traktör Çapası pulluğu Karığı turbo motoru en ucuzu toplamda 30 bin TL Şuan 30 bin e bulursan öp başına koy.. Bir Top Damlama 200 lira bu sene damlamaya verdiğimiz ücret 3 bin TL Kangal Borular 35 den bu sene 50 liraya çıktı. 10 dönüm için verilen kangal boru 5 bin TL civarı. Sebzecilik yapacaksanız bir kumardır ya Batarsanız yada ufak bir birikim yaparsınız. İşci ücreti bu sene 110 dan başlıyor 150 TL ye kadar. Gübre ve ilaç a verdiğimiz ücret 10 bin TL civarı.. Bu sene herhalde 10 bini geçer. Mazot a yaz boyu verdiğimiz ücret minimum 5 bin TL kadar. Kabzımallar yani Aracılar Tarladan mahsulunu alır 50 kuruştan veya 80 kuruştan çeker giderler sen oturur kara kara düşünürsün 😂 merak eden olursa tarlamdan canlı yayın yapabilirim. Bu ülkede çiftçilik asla yapılmaz.. Daha detaylı bilgi de verebilirim..
kadın çiftçi olacağım dememiş ki..

Ay hatırlıyorum siz yine bir konuda battığınızı falan söylemiştiniz biri de çıkıp zorlamasanız mı gibi bir cümle kurmuştu, tamamen hadsizlik.
Bizim bahçemiz var ama istesem ekerim ama ekemiyoruz çünkü gelirden çok gideri var. Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar dilerim.

Hangi ulkeye yerleseceksiniz bilmiyorum ama ayda 4500 euroyla evi hoplatirsiniz
Bizim ev gelirimiz 3300 euro civari sukur rahat yasiyoruz kenara biraz parada atiyoruz
Bizim gibi heryio turkiyeye gitmezseniz cok guzel seyler yapabilirsiniz
Bizim bir turkiyeye gidisimiz yaklasik 10bin euroya maal oluyo.
Bebek buyutmeye gelince, annemle aramda araba mesafesi 10 dk toplu tasima yarim saat, ama hic bi yardimini gormuyorum. Kendin bakacaksin. Zaten burasi oyle bi yerki annen veya akrabalarin bile el gibi davraniyo, herkes kendi isini kendi gorsun, alman usulu. Gittiginiz ulkenin sosyal guvenceleri illaki vardir. Skntiya girmezsiniz

Ay hatırlıyorum siz yine bir konuda battığınızı falan söylemiştiniz biri de çıkıp zorlamasanız mı gibi bir cümle kurmuştu, tamamen hadsizlik.
Bizim bahçemiz var ama istesem ekerim ama ekemiyoruz çünkü gelirden çok gideri var. Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar dilerim.
apartman dairesinde 170 tl den aşağı su faturası gelmiyor.bir de bahçe eksek vayy halimize :rolleyes:

Allah razı olsun canım

kadın çiftçi olacağım dememiş ki..
Sürüneceğime gider çiftçi olurum demiş, e kadın da yorumunda hariçten gazel okumak kolay demek istemiş,zorluklarını anlatmış.
Valla hanımefendi bayağı üstten üstten konuşuyor, gitsin bir çiftçinin halini dinlesin bakalım sandığı kadar kolaymışmış işler. Bizim köyde arsamız var, aynı şekilde akrabalarımında var çoğu hobi olarak birkaç birşey ekip bırakıyor eskisi gibi arsayı doldurmak, ondan para kazanmak yok artık.

Ayrıca ben olsam kesinlikle giderdim. Yavaştan mesleğim konusunda kendimi geliştirmeye başladım bile, yolunu yapıyorum yani. Türkiye'de geleceğim belirsiz, burada 1000 birime aylık mutfak alışverişimi zor yaparken Avrupa'da 25 birime (25x4:100 birim) haftalık alışverişini yapıyor insanlar. Birisi de herşeyi isterseniz tabiki para yetmez demiş, e napalım ot gibi mi yaşayalım? Hayat sadece yemekten içmekten uyumaktan çalışmaktan ibaret değil, insanlar emeğinin karşılığını almak istiyor, harcadığı emeğe göre daha iyi hayat standartlarında yaşamak istiyor, bu da suç oldu ne komik. Hayata ne kadar dar bakan insanlar var.

😂 😂 Geçen sene Suya toplamda 7 bin TL ödedik oda 3 aylık falan tarlaya suyun saati 35 tl cik
ilkokul mezunu asgari ücretli işlerde karı koca çalışan fransada ki arkadaşım havuzlu villada oturuyor evde kendisinin .2 güzel arabası başka mülkleride var yaşı da benden küçük.ben de 2 üniv. diploması var iş aramaya çıksam 3 4 binden yukarı bulamam .gitmek mi kalmak mı sen söyle.

Erasmus ile bir yıl Avrupa'da yaşadım, hiç dönmek istemedim. Orayı gördükten sonra hala kaçmanın yollarını, nasıl gidileceğini, iş ilanları, okuma fırsatları kovalıyorum. Arkama bakmadan giderdim, topuukkk...

Türkiye'de iş konusunda eşitsizlik, adaletsizlik, az paraya çok iş, ay sonunu getirememe, borç, eğitim sisteminin kötülüğü, dışardaki tehlikeler var oğlu da var. Çocuğunuz olduktan sonra devlet desteği alabilirsiniz, merak etmeyin. Hatta beni de götürün ben bakarım bebişinize. Çift dilli eğitirim onu, Türkçe, İngilizce. Cv atayım, olmaz mı? :)))
Fille au pair yapabilirsiniz :)
Bu dedigim seyi ciddi sekilde arastirmanizi tavsiye ederim
Erasmus yaptiysaniz belli bi seviyede dil biliyosaniz
Yasinizda uygunsa tavsiye ederim

Turkler tarafindan fazla kesfedilememis bise aslinda. Ben yabancilar ofisinde calisirken 2 turk kizi gordum bu isi yapan

Çiftçi Ürettiği için cezalandırılıyor. Denetim yok Aracı bizden 80 kuruşa aldığı mahsülü 2.5 liradan satıyor minimum.. Vergi çiftçi den kesiliyor Gübre pahalanıyor sanki aracı gübre almış gibi Mazota zam geldi gübreye zam geldi işçi masrafı köprü masrafı var diyor Çiftçiye yansıtmıyor aslında kendi cebine koyuyor.. Devletin aracıları kaldırması veya denetlemesi şart... Üretici Zararda tüketici zararda...
Allah sonumuzu hayır etsin...

ilkokul mezunu asgari ücretli işlerde karı koca çalışan fransada ki arkadaşım havuzlu villada oturuyor evde kendisinin .2 güzel arabası başka mülkleride var yaşı da benden küçük.ben de 2 üniv. diploması var iş aramaya çıksam 3 4 binden yukarı bulamam .gitmek mi kalmak mı sen söyle.
Benim kaynım ingiltere de Kira haric herşey çok ucuz su dan ucuz aldığı maaşla krallar gibi geçiniyor Kuzu eti nin kilosu 3 para birimi Düşünsene 3 liraya kuzu etini aldığını... Afedersin çorap değiştirir gibi beyaz eşya değiştiriyor ben bir buzdolabı alamadım 😂 Allah sorsun hesabını bizi bu hallere düşürenlerden... Sebeb olanlardan rabbim sorsun hesabını Allaha havale ettim..

Back