- 1 Kasım 2012
- 11.301
- 25.886
- 798
- 35
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
Belcikadan yaziyorumKonuyla doğrudan ilgisi yok ama yurtdışında yaşayanlar yazdığı için sormak istedim. Çok merak ediyorum. Özellikle Avrupa ülkelerinde Türklere 2.sınıf insan muamelesi yapılıyor mu? Örneğin Almanya’nın Suriyelisi biz miyiz? Yanlış anlaşılmasın, teşbihte hata olmaz. Yalnızca fikrinizi merak ettim. Belki konu sahibinin farklı bir açıdan bakmasına da yardımcı olur.
Aslinda bu konu hakkinda suraya sayfalar dolusi yazabilirim ama elimden geldigi kadar kisa kesicem
Burada dogmadim ama kucukken geldim, okulumu egitimimi burada tamamladim
Is hayatina atilana kadar hep "irkci belcikalilar" diye tanitildi ailem akrabalarim tarafindan.
Ben bunu kesinlikle onaylamiyorum
Bugune kadar bir cok devlet dairesinde calistim, bakanlik, yabancilar ofisi, hastane. Hic birine torpille girmedim. Kendi cabamla girdim. Beni ise alan Belcikalilar irkci olsaydi giremezdim demi
Burasi duzen, kural, disiplin ulkesi. Resmi islemlerde sana 7 kagit sorduysa 6 kagitla veya 8 kagitla gelmiceksin. Ama bunu bizim turkler anlamiyo "hih gordunmu isimi yapmadi pis irkci..." adam 25yildir burada ulkenin resmi dilini bilmiyor ama vatandasligi almis
Bu konuda kendi anne babamada cok kizarim mesela
Ulkenin butun haklarindan faydalan, issiz kal, issizlik maasi, hasta ol saglik sigorta maas yatirsin. Cocuk parasi burs parasi su parasi bu yardimi herseyi biliyoruz cok sukur ama ulkenin dilini bilmeyiz sonrada resmi dairedeki kadin hafif sinirli cvp verince irkci.
Ben bile bir turk olarak okadar sinir oluyorum ki boyle seylere, adamlar irkci degil kuralci, ulkede yasayip ben belcikaliyim demek icin vatandasi olduysan ulkenin dilini bil en azindan.
Ben burada turklerin cok oldugu bolgelerde takilmayi sevmiyorum acikcasi. Kendimi belcikalilarin icinde daha rahat hissediyorum. Tesetturluyum ustelik, hic bir isyerimde turkum diye yabanciyim diye saygisizlik gormedim.
Herhangi bir ortamdada basima gelmedi.
Haaa hicmi yok elbette vardir, e napalim kesip oldurelimmi. Birakacaksin kendi haline.