• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye’de kalmak mı gitmek mi?

İnanın asgari ücret alıp kirada oturup gecinmeye çalışan insanlara şaşıyorum zaten bilmiyorum benim düşüncem büyük şehirde sürüneceğine köyüme gidip kendi mahsülümü ekip bicer ikide büyük baş alıp geçinmeye çalışırdım okul demeyin her köyde okul servisleri var istenilen okula götürülüyor çoçuklar insan yeterki istesin kormadan cesaret edebilsin bazı şeyler için.
Köyünüzde araziyi, ekeceginiz mahsulü , traktörü ve aklıma gelmeyen bir çok şeyi bedava veriyorlar sanırım , yada köyün tası toprağı altında biz bilmiyorduk 😂😂. Tek akıllı sizsiniz herhalde bunu düşünemeyecek kadar ... babamın yaşadığı köyle arsa dönüm bası 100 bin liradan başlıyor . Ekip biçmek için en az 10 hektar gerekir ki bunun geliri asgari ücret alan biriyle anca aynı gelire sahiptir . Diğer masrafları söylemiyorum bile .. Bence siz sadece YouTube daki köye taşınan ünlülerin hayatını izliyorsunuz . Dışı sizi içi onları yakar maalesef . Biraz realizme takılın bence , köylüler ağlıyor bu konuda ama kimsenin haberi yok . Aybush Aybush kuzu bunu en iyi sen anlatabilirsin ❤️

Köyünüzde araziyi, ekeceginiz mahsulü , traktörü ve aklıma gelmeyen bir çok şeyi bedava veriyorlar sanırım , yada köyün tası toprağı altında biz bilmiyorduk 😂😂. Tek akıllı sizsiniz herhalde bunu düşünemeyecek kadar ... babamın yaşadığı köyle arsa dönüm bası 100 bin liradan başlıyor . Ekip biçmek için en az 10 hektar gerekir ki bunun geliri asgari ücret alan biriyle anca aynı gelire sahiptir . Diğer masrafları söylemiyorum bile .. Bence siz sadece YouTube daki köye taşınan ünlülerin hayatını izliyorsunuz . Dışı sizi içi onları yakar maalesef . Biraz realizme takılın bence , köylüler ağlıyor bu konuda ama kimsenin haberi yok . Aybush Aybush kuzu bunu en iyi sen anlatabilirsin ❤️
heimish heimish acı gerçekleri beğenmediniz sanırım , daha göz ardı etmek işinize geliyor ...

Cok detayli yazmayayim siyasete kayar, polemik cikar.

Manevi anlamda cok daha iyiyim burda, iklimi, hucre gibi olmayan evleri, yemekleri, cesitlilik... sokaklarin kokmamasi, yerlerin yapismamasi bile...
Adam 40 yıllık karısına siz diye hitap ediyor. Ben sicakkanli insan severim. Türkler 🖤 ben.

Maddi anlamda da cok buyuk fark yok.
Bu gidilecek ülkeyle, meslekle degisebilir tabi ki.
Benim sektörümde türkiyede de maaşlar gayet dolgun. Buna göre söylüyorum. Yoksa burdaki asgari ucreti övüyor falan degilim, hukumet yanlisi gibi algilanmayayim, türkiyede oy hakkim bile yok beni cok şeetmeyin :).
Çok ülkeden farklı kültürden insan tanırım ama karısına siz diye hitap edeni hiç görmedim ve duymadım. Eskiden Türkler öyle hitap edermiş onu biliyorum . Hatta bazı insanlar hala öyle hitap ediyor ☺️ . Bu şey olabilir mi hani İngilizce “you” nun Türkçe anlamı siz veya sen ? Bazı altyazı filmlerde yanlışlıkla siz diye geçiyor hatta 😂

Benim yazdıklarımı algılıyamadınız herhalde. Ben çiftçilik yaparım demedim ben kendime göre yeterince ekerim, traktörden bahsetmiyorum yani küçük bir bahçe yetiyor. Sanki hiç köy hayatı bilmiyoruz. Benim köyde tanıdıklarımın çocuklarını da servis okula götürüyor. Devlet servis imkanı sunuyor. Sizin köyde

Oyle küçük bi bahce ile geçiminizi sağlayacaksınız hii hiii

Çocuğu liseye giden kaynım var kendi imkanları ile gönderiyor ilçeye, diğerleri de öyle .

Öyle dışardan ezbere konuşmakla olmuyor o işler...

Ben kalirdim. Ulkeyi kusursuz gordugumden vs degil buradaki sartlariniz fena degilmis ben risk alamazdim belki gecici sure ama ayri yasamaya degmez. Her seyi akliniza gelmeyecek ihtimalleri bile dile getirebilmelisiniz. Gideceginiz ulkenin vatandaslik sartlarini saglik sistemini arastirmalisiniz. Hamilelik cok kapsamli dusunulmeli. Birde ulkeye gidis gelisiniz icin ne kdr butce ayirabileceksiniz, banka teminatlari vs hepsini planlamalisiniz.

An itibarıyla 42 ilin tarım arazilerinde ağır kuraklık var dedi devlet. Ekilen ürünler heba olmuş. Köydekiler kara kara düşünürken bir de biz mi köye yerleşelim?😅

Oyle küçük bi bahce ile geçiminizi sağlayacaksınız hii hiii

Çocuğu liseye giden kaynım var kendi imkanları ile gönderiyor ilçeye, diğerleri de öyle .

Öyle dışardan ezbere konuşmakla olmuyor o işler...
köyde 1 karış toprağımız yoksa nasıl gideceksek?oturmak için ev lazım.evi üstüne konduracak arsa lazım ekecek bahçe lazım.meyveyi nasıl edineceğim ?fidan ekeceğim deeee büyüyecekteee seneler geçecekte meyvem olacak.ulaşımı sıkıntılı köyse bir de okula nasıl gidecek çocuklar?yatılı okula vereceğim mecbur.giden gitsin ben gitmiyorum arkadaş. :KK53:

köyde 1 karış toprağımız yoksa nasıl gideceksek?oturmak için ev lazım.evi üstüne konduracak arsa lazım ekecek bahçe lazım.meyveyi nasıl edineceğim ?fidan ekeceğim deeee büyüyecekteee seneler geçecekte meyvem olacak.ulaşımı sıkıntılı köyse bir de okula nasıl gidecek çocuklar?yatılı okula vereceğim mecbur.giden gitsin ben gitmiyorum arkadaş. :KK53:
Egede de mahsulü don vurdu tam çiçeğe durmuşken don yedi ürünler haliyle verim de baya bi düştü ama giderler 2 katı artmış

An itibarıyla 42 ilin tarım arazilerinde ağır kuraklık var dedi devlet. Ekilen ürünler heba olmuş. Köydekiler kara kara düşünürken bir de biz mi köye yerleşelim?😅
Bencede . Zaten bu aralar rahatlık battı , gidip bende kara kara düşünmek istiyorum😂😂 gülüyoruz ağlanacak halimize 🙃🙃

Duymadım sanırım , köyün tası toprağı altın. Bi gidiyorsun seç beğen al , hepsi senin 😂😂

Bencede . Zaten bu aralar rahatlık battı , gidip bende kara kara düşünmek istiyorum😂😂 gülüyoruz ağlanacak halimize 🙃🙃
yalnız komiği çiçek dikmeyi bile becermeyenler var aramızda ben de öyleyim.köye nasıl yerleşeceğiz?benim kız sinekten bile ürker bu arada.ineği görmeyeli 30 yıl olmuştur yakından.köpek havlasa düşer bayılırız ıssız bir yerde.şehirde para kazanmamız lazımmmmmm

yalnız komiği çiçek dikmeyi bile becermeyenler var aramızda ben de öyleyim.köye nasıl yerleşeceğiz?benim kız sinekten bile ürker bu arada.ineği görmeyeli 30 yıl olmuştur yakından.köpek havlasa düşer bayılırız ıssız bir yerde.şehirde para kazanmamız lazımmmmmm
Bu arada bir inek neredeyse bir araba fiyatına . Üstelik süt veren inekle fiyat dahada artıyor 😂😂

Türkiye’de çocuk olunca çalışmaya devam ederdim ücretsiz izin alırdım sadece
Bakıcı artı anneanne desteği düşünüyordum şimdi orda böyle bir durum olmayacak 3 yaşa kadar sanırım ben bakarım (ya da belki çocuk yokken bunu düşünmek için erken) 🙂

Bakicilarin fiyatindan haberdarmisin? Ücretsiz izin demek aylarca maassiz gezmek demek.

Bende yurtdişinda yaşiyorum ve kizim kreşe gitti. Ona verdiğim ücrette aldiğim maaşa bağliydi. Yani gidip 2000 euro verilmiyor aylik bir bakici için. Kreştede cok şey ögreniyorlar. Türkiyede cocuklar bir türlü bebeklikten çikartilmiyor. Kreşe gidilse pahali.

Sonra birden ilkokula gidiliyor ve birsürü sorumluluk bekleniliyor cocuktan, o yaşa kadar hiç almadiği. Ve bu tabi ters tepiyor sonra ebeveyn der 'oyun cocugu' diye, 6 yaşindaki cocuk için.

En cok cocuk icin gitmelisin aslinda.

Özellikle yurtdışında yaşamış olan veya ülkemize dönen ya da gitme yolunda olan kadınlardan yardım istiyorum.

Kısa süre önce eşime Avrupada iş fırsatı çıktı. Uzun süredir hayal kurduğumuz bir konuydu ama iş bu kadar ciddiye binince korkmaya başladık. Gitmeyi isteme sebeplerimiz herkesin malumu, ülkenin gidişatı, saygısızlık, güven sorunu, eğitim sisteminin bitik hali, giderek artan kaotik ortam vs.

Gelelim korkumuza. Bilindik aileyi özleme, ülkemi özlemeye değinmeyeceğim onları tahmin ediyorsunuzdur. Dilini bilmediğimiz bir ülke, elbette en kısa sürede öğreneceğiz ama ben bu sürede muhtemelen çalışamayacağım . Yani tek maaş olacağız. Bebek düşünüyoruz hele hamilelik doğum olursa en az 3 yıl boyu tek maaş olacağız. Bebeği bilmediğim bir ülkede aile desteği olmadan büyütmek nasıl olacak bilmiyorum 🤷‍♀️ (İlk çocuğum olacak) ayrıca yanlış anlaşılmadan kendimi açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum: burdaki durumumuz fena değil. Oturduğumuz güzel bir evimiz, arabamız, kira gelirimiz, kötü olmayan maaşlarımız, bireysel emeklilik hesaplarımız ve kenarda 3-5 birikmişimiz var. Yani Allah korusun extra bir durum kaza bela iş kaybı vs olmazsa rahat yaşamamız kuvvetle muhtemel. (Gerçi hepimiz ne yazık ki enflasyonla günden güne fakirleşiyoruz)
Şimdi yurtdışına gidersek biraz da herşeye sıfırdan başlamış olacağız. Buradaki evleri satsak bile elimize geçen paranın Euro karşılığı ne yazık ki anlamsız olacak. Buradaki gibi bir evde şu an orda oturabilmek hayal 😞 arabayı satacağız ama muhtemelen onun da bir kısmı yerleşme ev depozitosu vs olacak elimize az birşey kalacak. Bu arada kazancımız sanırım 4500 Euro civarı (belki azıcık üstü) olacak. Bir süre Aylık yaklaşık 1000 € kredi ödememiz olacak. Kaldı elimize 3500 € Öğrenci olsak sıfırdan başlasak tamam da şimdi sanki ekonomik rahatımı kaybedeceğim gibi görünüyor (en azından ben işe girene kadar) tabii bu arada buradaki çalışılmış yıllarımı tazminatımı da yakıyorum.

Herseye rağmen gidip geleceğimizi (belki de çocuğumuzun geleceğini) kurtarmak mı yoksa konfor alanımızda kalmak mı?
Konuyu okumadan giderime oy verdm yakın zamanda benmde böyle bi fırsatım var ve hiç düşünmeyeceğim giderken ülkemi çok seviyorum ama artık yaşanmaz hale geldi maddi manevi çürüten bi ülke oldu malesef

Bu arada bir inek neredeyse bir araba fiyatına . Üstelik süt veren inekle fiyat dahada artıyor 😂😂
O ineğin aşıları, ilaçlari, veteriner parası, yediği yem, samanın parası derken hayvancılık yapanların durumu da ic açıcı değil .

Köyde sütcüye sütün lt 2 liradan veriliyor ineğin sütü yediği yemi, samanı karşılamıyor.Uzaktan konuşmakla olacak iş değil bunlar.

O ineğin aşıları, ilaçlari, veteriner parası, yediği yem, samanın parası derken hayvancılık yapanların durumu da ic açıcı değil .

Köyde sütcüye sütün lt 2 liradan veriliyor ineğin sütü yediği yemi, samanı karşılamıyor.Uzaktan konuşmakla olacak iş değil bunlar.
Çiftçiler mahsulü bir liradan satıp markete gelinceye kadar 5 lira oluyor . Uzaktan bakan bunun hepsinin çiftçinin cebine indiğini sanıyor . Köyle yasamak güzel güzel olasına ama geçim orda bir kat daha zor . Allahtan orda yasanların şehirde yaşayanlar kadar gideri yok “gaz, servis , kreş, kira vs” yoksa kimse köyde kalmazdı

Sizinle münakaşaya girmiyorum daha yazdığımı anlamamıssınız.

Sizinle münakaşaya girmiyorum daha yazdığımı anlamamıssınız.
Ben anlamasına anladım da , bence siz bazı gerçekleri you tubedan izleyerek anlayamaşsınız yada çok yanlış anlamışsınız . Gidip köyde sıfırdan bir hayata başlamak gerekiyor anlamak yada anlatabilmek için. Siz bunu yaptınız mı peki ?

Back