Kuraklık bence gelecek 10 yılın en en büyük problemi olacak, insanlar temiz su ve yiyecek için birbirini kıracak. Kimseyi üzmek istemem ama dünya bundan sonra böyle, kuraklık, virüsler, işsizlik ... zenginler kaynaklara ulaşacak, diğer insanlar sıkıntı çekecek, fakirler artık isyan mı edecek , zenginlere mi saldıracak bilmiyorum ama önümüzdeki 100 yıl genel olarak kaosla geçecek bence. İsviçre gibi zengin ve ufak ülkelerin kendilerini kurtaracağını ama Brezilya, İran, Afganistan gibi yozlaşmış, plansız ve fakir ülkelerin içsavaşlar ve isyanlarla çok kötü durumlara düşeceğini düşünüyorum.
Kuraklık genel problem, ama Türkiye'de daha da büyük bir problem çünkü yönetimin taktığı yok. Ülke yönetiminin durmadan, hemen şimdi önlemler alması gerek yoksa bu işin sonu ciddi kuraklık. Türkiyedeki kuraklığın sebebi kafasızlık, kötü yönetim, yozlaşma ve yolsuzluk net şekilde. Türkiye aslında pekçok su kaynağı olan bir ülke, ama hükümet ormanları kesti, gölleri kuruttu, doğal hayatı rezil etti. Şimdi bolca beton var, insanlar beton yiyip içecek herhalde. Dediğim gibi hemen şimdi önlem alınmazsa bu işin sonu insanlarımız için açlık ve susuzluk.