Türkiye’de kalmak mı gitmek mi?

Türkiye'ye dönmek isteyen kitleler kim acaba çok merak ettim? Madem o kadar istiyorlar neden dönmüyorlar??? Bahsettikleriniz Almanya'da yaşayan, youtubedaki hükümet yanlısı video çeken kişiler mi

Türkiye'ye dönmek isteyen kitleler kim acaba çok merak ettim? Madem o kadar istiyorlar neden dönmüyorlar??? Bahsettikleriniz Almanya'da yaşayan, youtubedaki hükümet yanlısı video çeken kişiler mi
almanya degil ama ben varim donecegim turkiyeye okul bitsin. ki yasadigim yerde aylik degil yillik maas var, simdilik aldigim teklifler konuda bahsi gecenlerden cokkk yuksek ama yine de donecegim. hukumet yanlisi degilim.

almanya degil ama ben varim donecegim turkiyeye okul bitsin. ki yasadigim yerde aylik degil yillik maas var, simdilik aldigim teklifler konuda bahsi gecenlerden cokkk yuksek ama yine de donecegim. hukumet yanlisi degilim.
ben valla abd de garson olmaya razıyım eşimde benzin istasyonunda pompacı olmaya razı.kanada ve avusturalya da olur

Ben yurtdisina gitmeyi kurtulus olarak gormuyorum malesef. Ozellikle burada belli imkanlariniz varsa, rahatiniz yerindeyse sahsen gitmeyi tercih etmezdim. Aileme ve sevdiklerime yakin olmayi tercih ederdim ve buradaki konfora yurrdisinda ulasabilecegimi dusunmuyorum. Ancak Turkiyedeki sartlar cok zorluyorsa yurtdisi bir care gibi geliyor bana.

Türkiye’de işim ve kurulu düzenim varken yurt dışına gider miydim bilmiyorum ama şu an yurt dışında yaşıyorum. Tekrar Türkiye’ye dönmek çok uzak maalesef. En azından şu an için. Yaklaşık 2500-3000 Euro arası maaşımız var. Yani sadece eşim çalışıyor. Genelde 2700-2800 Euro oluyor maaş. Çocuk yok. Evimiz kira. Aylık 520 Euro kredi ödüyoruz. 650 Euro kira. Gerisi faturalar falan. Dolabımızdan etimiz, meyvemiz, sebzemiz eksik olmaz Allah’a şükür. Aylık en az 250 Euro harçlık gönderiyor eşim bana. Kıyafet ihtiyaçlarımı Zara’dan, hm den karşılıyorum. Mercedes ve ford ka arabamız var. Kenarda birikimimiz de var. Sizin maaşın neredeyse yarısı ile bunları yapıyoruz. Bunları şunun için söyledim. Alacağınız maaş ile geçim derdi yaşayacağınızı zannetmiyorum. Tabi İsviçre değilse bizim çocuk olursa biraz daha sıkarız. Siz rahat geçinirsiniz ama. Türkiye’ye özlemim çok ama rahatım da yerinde Allah’a şükür. Bu arada Türkiye’deki evinizi satmamanızı tavsiye ederim. Ne olur ne olmaz dönerseniz diye. Naçizane tavsiyem budur

Tatlim yaa millet 2500 euro ya pasa gibi yaziyo giyim ucuz market ucuz 300 hadi bilemedim 400 euroya bi market alışverişi yapsam 1 aydan fazla gider primark var bizim lcw zara mango ayarinda falla senelerdir aldıklarımi giyiyorum bisey olmadi emin ol burda 10 binde alsan 15 binde alsan böyle bi firsatim olsa 1 saniye durmam aile akraba bosver hayata tek geldik sen standartlarını ve yasam şeklini düşün fransa ciplak gezsen bakmazlar derler ya valla yurt disi harika belcika hollanda miss hemde guler yüzlü insanlar birbirine selam veriyo önmli olan ayak uydurmak ordaki hayata katilmak

Neredesiniz bilmiyorum
Primark zara mango ayarinda degil onlar bizde biraz lükse kaçıyor, lcw/defacto nispeten daha yakin ama bu markalar bile bizde uçtu

Ben fransa vatandasi olmama ragmen yillardir türkiyede yasiyorum.
Kadina, sanata, hayvana saygi konularinda sınıfta kalıyor ama toplami degerlendirirsek burda daha iyiyim.

Neredesiniz bilmiyorum
Primark zara mango ayarinda degil onlar bizde biraz lükse kaçıyor, lcw/defacto nispeten daha yakin ama bu markalar bile bizde uçtu
Luks mu primak mi luks yok cann 14 euro 20 euro neler var neler h&m öyle zara öyle yani hollandada uygun tabi ben malesef istanbuldayim burda dandik bi kazak kisin 200 tl

Ben fransa vatandasi olmama ragmen yillardir türkiyede yasiyorum.
Kadina, sanata, hayvana saygi konularinda sınıfta kalıyor ama toplami degerlendirirsek burda daha iyiyim.
Hollanda belcika seyahatimden sonra tabiki eyfel e gittik en cok sok oldugum etragi cok pisti resmen istanbul yerler hep çöp tu hinduili bi satıcı vardi bizi anladi türk eyfel maketi satiyo basladi 5 tane1 euro 5 tane 1 euro aldik tabi adam once hindistan türkiye fransa yapmis

Yok zara mango lüks bizde
Primark ucuz bir marka bizdeki lcw gibi
Sanirim.cumle düşüklüğü olmus
Primarkin icinde de bazen sık kiyafwtler oluyorki hollandada bile olsa türkiye ile karsilastiginda zara mango gene uygun 50 euro ile bisey alirsin ama zara sa 50 liraya anca kucuk boy parfum alirsin bi kiyafet alamazsın yani kiyafet acisi dan cok ucuk markalara gitmedigin sürece hersey uygun

kendinizce haklısınız söylediklerinizde. ben çalışmıyorum, eşim trde çalışırken 20bin bandında maaş alıyor. yurtdışında çalıştığı zaman ülkeye göre değişiyor ama 6-7bin civarı oluyor maaşı. türkiyede çalışırken ek geliride oluyor muhakkak. standartımız aynı oluyor, çok lüks bir yaşam değil ama ay sonunu zor getiriyoruz derdimiz olmuyor.

bu koşullarda ben ydışını tercih ediyorum çünkü okul çağında bir çocuğum var eğitim sisteminin hali ortada. hukuk desen öyle birşey kalmadı. insan sadece geçinebilmek için yaşamıyor bu hayatı, bizim güzel ülkemiz bu gerçeği unutturdu bize. biri yolda yürürken şort giydim diye beni dövmeye kalkmasın, öyle bir şey yaparsa cezasız kalmasın istiyorum. kim neye inanıyorsa inansın, ne ben onlara karışayım ne onlar bana karışsın. her gün sosyal medyada öldürülen kadınların çetelesinin tutulmasından rahatsız olanların azınlık olmamasını istiyorum, bu liste uzayıp gidiyor maalesef. maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde ilk basamakta kalıp çok şükür demek bana yetmiyor. bu düzeni değiştirmeye muktedir değilsem ve gidebiliyorsam gitmeyi tercih ediyorum ben. bu hayata bir kere geliyoruz, kendimiz için en iyisi neyse onu yapmak için çabalamalıyız.

Benim o kadar vaktim yok, youtubedaki insanları takip edeyim. hanımefendinin imkanlarına sahip olsa kira geliri, düzenli bir iş ve gelir gibi bir an düşünmeden gelecek insanlardan bahsediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…