- 8 Mart 2019
- 6.896
- 32.522
- 548
- 39
- Konu Sahibi Rowena Ravenclaw
-
İngiltere'de çok Kıbrıslı var ceycey ama ben orda yaşarken pek sevilmiyorlar diye duymuştum...ne kadar doğru bilmem tabi.evet haklısınız.aşırı ingiltere hayranlıkları var .gerisini yazmayacağım
İngiltere'de çok Kıbrıslı var ceycey ama ben orda yaşarken pek sevilmiyorlar diye duymuştum...ne kadar doğru bilmem tabi yorumumu değiştirdim yorum yokkk
Türkiye'ye dönmek isteyen kitleler kim acaba çok merak ettim? Madem o kadar istiyorlar neden dönmüyorlar??? Bahsettikleriniz Almanya'da yaşayan, youtubedaki hükümet yanlısı video çeken kişiler miTurist olarak almanyaya gittim bir kaç kere bana göre değil ben gitmem sizin imkanınız zaten iyi sizin gibi durumu olsa dışardakilerin inanın türkiyeye dönmeyi bile düşünen çok bence buranın parasına çarparsan yuroyu hüzel para ama yuro alıp yuro harcıcanız için sıkıntı çekersiniz insan şehir bile değiştirirken adapde olamıyor ülkeyi düşünemiyorum.
almanya degil ama ben varimTürkiye'ye dönmek isteyen kitleler kim acaba çok merak ettim? Madem o kadar istiyorlar neden dönmüyorlar??? Bahsettikleriniz Almanya'da yaşayan, youtubedaki hükümet yanlısı video çeken kişiler mi
ben valla abd de garson olmaya razıyım eşimde benzin istasyonunda pompacı olmaya razı.kanada ve avusturalya da oluralmanya degil ama ben varimdonecegim turkiyeye okul bitsin. ki yasadigim yerde aylik degil yillik maas var, simdilik aldigim teklifler konuda bahsi gecenlerden cokkk yuksek ama yine de donecegim. hukumet yanlisi degilim.
Türkiye’de işim ve kurulu düzenim varken yurt dışına gider miydim bilmiyorum ama şu an yurt dışında yaşıyorum. Tekrar Türkiye’ye dönmek çok uzak maalesef. En azından şu an için. Yaklaşık 2500-3000 Euro arası maaşımız var. Yani sadece eşim çalışıyor. Genelde 2700-2800 Euro oluyor maaş. Çocuk yok. Evimiz kira. Aylık 520 Euro kredi ödüyoruz. 650 Euro kira. Gerisi faturalar falan. Dolabımızdan etimiz, meyvemiz, sebzemiz eksik olmaz Allah’a şükür. Aylık en az 250 Euro harçlık gönderiyor eşim bana. Kıyafet ihtiyaçlarımı Zara’dan, hm den karşılıyorum. Mercedes ve ford ka arabamız var. Kenarda birikimimiz de var. Sizin maaşın neredeyse yarısı ile bunları yapıyoruz. Bunları şunun için söyledim. Alacağınız maaş ile geçim derdi yaşayacağınızı zannetmiyorum. Tabi İsviçre değilseÖzellikle yurtdışında yaşamış olan veya ülkemize dönen ya da gitme yolunda olan kadınlardan yardım istiyorum.
Kısa süre önce eşime Avrupada iş fırsatı çıktı. Uzun süredir hayal kurduğumuz bir konuydu ama iş bu kadar ciddiye binince korkmaya başladık. Gitmeyi isteme sebeplerimiz herkesin malumu, ülkenin gidişatı, saygısızlık, güven sorunu, eğitim sisteminin bitik hali, giderek artan kaotik ortam vs.
Gelelim korkumuza. Bilindik aileyi özleme, ülkemi özlemeye değinmeyeceğim onları tahmin ediyorsunuzdur. Dilini bilmediğimiz bir ülke, elbette en kısa sürede öğreneceğiz ama ben bu sürede muhtemelen çalışamayacağım . Yani tek maaş olacağız. Bebek düşünüyoruz hele hamilelik doğum olursa en az 3 yıl boyu tek maaş olacağız. Bebeği bilmediğim bir ülkede aile desteği olmadan büyütmek nasıl olacak bilmiyorum(İlk çocuğum olacak) ayrıca yanlış anlaşılmadan kendimi açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum: burdaki durumumuz fena değil. Oturduğumuz güzel bir evimiz, arabamız, kira gelirimiz, kötü olmayan maaşlarımız, bireysel emeklilik hesaplarımız ve kenarda 3-5 birikmişimiz var. Yani Allah korusun extra bir durum kaza bela iş kaybı vs olmazsa rahat yaşamamız kuvvetle muhtemel. (Gerçi hepimiz ne yazık ki enflasyonla günden güne fakirleşiyoruz)
Şimdi yurtdışına gidersek biraz da herşeye sıfırdan başlamış olacağız. Buradaki evleri satsak bile elimize geçen paranın Euro karşılığı ne yazık ki anlamsız olacak. Buradaki gibi bir evde şu an orda oturabilmek hayalarabayı satacağız ama muhtemelen onun da bir kısmı yerleşme ev depozitosu vs olacak elimize az birşey kalacak. Bu arada kazancımız sanırım 4500 Euro civarı (belki azıcık üstü) olacak. Bir süre Aylık yaklaşık 1000 € kredi ödememiz olacak. Kaldı elimize 3500 € Öğrenci olsak sıfırdan başlasak tamam da şimdi sanki ekonomik rahatımı kaybedeceğim gibi görünüyor (en azından ben işe girene kadar) tabii bu arada buradaki çalışılmış yıllarımı tazminatımı da yakıyorum.
Herseye rağmen gidip geleceğimizi (belki de çocuğumuzun geleceğini) kurtarmak mı yoksa konfor alanımızda kalmak mı?
Tatlim yaa millet 2500 euro ya pasa gibi yaziyo giyim ucuz market ucuz 300 hadi bilemedim 400 euroya bi market alışverişi yapsam 1 aydan fazla gider primark var bizim lcw zara mango ayarinda falla senelerdir aldıklarımi giyiyorum bisey olmadi emin ol burda 10 binde alsan 15 binde alsan böyle bi firsatim olsa 1 saniye durmam aile akraba bosver hayata tek geldik sen standartlarını ve yasam şeklini düşün fransa ciplak gezsen bakmazlar derler ya valla yurt disi harika belcika hollanda miss hemde guler yüzlü insanlar birbirine selam veriyo önmli olan ayak uydurmak ordaki hayata katilmakÖzellikle yurtdışında yaşamış olan veya ülkemize dönen ya da gitme yolunda olan kadınlardan yardım istiyorum.
Kısa süre önce eşime Avrupada iş fırsatı çıktı. Uzun süredir hayal kurduğumuz bir konuydu ama iş bu kadar ciddiye binince korkmaya başladık. Gitmeyi isteme sebeplerimiz herkesin malumu, ülkenin gidişatı, saygısızlık, güven sorunu, eğitim sisteminin bitik hali, giderek artan kaotik ortam vs.
Gelelim korkumuza. Bilindik aileyi özleme, ülkemi özlemeye değinmeyeceğim onları tahmin ediyorsunuzdur. Dilini bilmediğimiz bir ülke, elbette en kısa sürede öğreneceğiz ama ben bu sürede muhtemelen çalışamayacağım . Yani tek maaş olacağız. Bebek düşünüyoruz hele hamilelik doğum olursa en az 3 yıl boyu tek maaş olacağız. Bebeği bilmediğim bir ülkede aile desteği olmadan büyütmek nasıl olacak bilmiyorum(İlk çocuğum olacak) ayrıca yanlış anlaşılmadan kendimi açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum: burdaki durumumuz fena değil. Oturduğumuz güzel bir evimiz, arabamız, kira gelirimiz, kötü olmayan maaşlarımız, bireysel emeklilik hesaplarımız ve kenarda 3-5 birikmişimiz var. Yani Allah korusun extra bir durum kaza bela iş kaybı vs olmazsa rahat yaşamamız kuvvetle muhtemel. (Gerçi hepimiz ne yazık ki enflasyonla günden güne fakirleşiyoruz)
Şimdi yurtdışına gidersek biraz da herşeye sıfırdan başlamış olacağız. Buradaki evleri satsak bile elimize geçen paranın Euro karşılığı ne yazık ki anlamsız olacak. Buradaki gibi bir evde şu an orda oturabilmek hayalarabayı satacağız ama muhtemelen onun da bir kısmı yerleşme ev depozitosu vs olacak elimize az birşey kalacak. Bu arada kazancımız sanırım 4500 Euro civarı (belki azıcık üstü) olacak. Bir süre Aylık yaklaşık 1000 € kredi ödememiz olacak. Kaldı elimize 3500 € Öğrenci olsak sıfırdan başlasak tamam da şimdi sanki ekonomik rahatımı kaybedeceğim gibi görünüyor (en azından ben işe girene kadar) tabii bu arada buradaki çalışılmış yıllarımı tazminatımı da yakıyorum.
Herseye rağmen gidip geleceğimizi (belki de çocuğumuzun geleceğini) kurtarmak mı yoksa konfor alanımızda kalmak mı?
Neredesiniz bilmiyorumTatlim yaa millet 2500 euro ya pasa gibi yaziyo giyim ucuz market ucuz 300 hadi bilemedim 400 euroya bi market alışverişi yapsam 1 aydan fazla gider primark var bizim lcw zara mango ayarinda falla senelerdir aldıklarımi giyiyorum bisey olmadi emin ol burda 10 binde alsan 15 binde alsan böyle bi firsatim olsa 1 saniye durmam aile akraba bosver hayata tek geldik sen standartlarını ve yasam şeklini düşün fransa ciplak gezsen bakmazlar derler ya valla yurt disi harika belcika hollanda miss hemde guler yüzlü insanlar birbirine selam veriyo önmli olan ayak uydurmak ordaki hayata katilmak
Türkiye'ye dönmek isteyen kitleler kim acaba çok merak ettim? Madem o kadar istiyorlar neden dönmüyorlar??? Bahsettikleriniz Almanya'da yaşayan, youtubedaki hükümet yanlısı video çeken kişiler mi
Luks mu primak mi luks yok cann 14 euro 20 euro neler var neler h&m öyle zara öyle yani hollandada uygun tabi ben malesef istanbuldayim burda dandik bi kazak kisin 200 tlNeredesiniz bilmiyorum
Primark zara mango ayarinda degil onlar bizde biraz lükse kaçıyor, lcw/defacto nispeten daha yakin ama bu markalar bile bizde uçtu
Yok zara mango lüks bizdeLuks mu primak mi luks yok cann 14 euro 20 euro neler var neler h&m öyle zara öyle yani hollandada uygun tabi ben malesef istanbuldayim burda dandik bi kazak kisin 200 tl
Hollanda belcika seyahatimden sonra tabiki eyfel e gittik en cok sok oldugum etragi cok pisti resmen istanbul yerler hep çöp tu hinduili bi satıcı vardi bizi anladi türk eyfel maketi satiyo basladi 5 tane1 euro 5 tane 1 euroBen fransa vatandasi olmama ragmen yillardir türkiyede yasiyorum.
Kadina, sanata, hayvana saygi konularinda sınıfta kalıyor ama toplami degerlendirirsek burda daha iyiyim.
Primarkin icinde de bazen sık kiyafwtler oluyorki hollandada bile olsa türkiye ile karsilastiginda zara mango gene uygun 50 euro ile bisey alirsin ama zara sa 50 liraya anca kucuk boy parfum alirsin bi kiyafet alamazsın yani kiyafet acisi dan cok ucuk markalara gitmedigin sürece hersey uygunYok zara mango lüks bizde
Primark ucuz bir marka bizdeki lcw gibi
Sanirim.cumle düşüklüğü olmus
kendinizce haklısınız söylediklerinizde. ben çalışmıyorum, eşim trde çalışırken 20bin bandında maaş alıyor. yurtdışında çalıştığı zaman ülkeye göre değişiyor ama 6-7bin civarı oluyor maaşı. türkiyede çalışırken ek geliride oluyor muhakkak. standartımız aynı oluyor, çok lüks bir yaşam değil ama ay sonunu zor getiriyoruz derdimiz olmuyor.Ben yurtdisina gitmeyi kurtulus olarak gormuyorum malesef. Ozellikle burada belli imkanlariniz varsa, rahatiniz yerindeyse sahsen gitmeyi tercih etmezdim. Aileme ve sevdiklerime yakin olmayi tercih ederdim ve buradaki konfora yurrdisinda ulasabilecegimi dusunmuyorum. Ancak Turkiyedeki sartlar cok zorluyorsa yurtdisi bir care gibi geliyor bana.
Benim o kadar vaktim yok, youtubedaki insanları takip edeyim. hanımefendinin imkanlarına sahip olsa kira geliri, düzenli bir iş ve gelir gibi bir an düşünmeden gelecek insanlardan bahsediyorum.Türkiye'ye dönmek isteyen kitleler kim acaba çok merak ettim? Madem o kadar istiyorlar neden dönmüyorlar??? Bahsettikleriniz Almanya'da yaşayan, youtubedaki hükümet yanlısı video çeken kişiler mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?